Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (93)
Raspunsuri - Pagina 18
dianocica spune:
din ce imi aduc aminte:
donia multa sanatate ! dupa ce i am povestit lui alex cum e la voi..a fost cam prima oara cand l am vazut ca nu mai exclude posibilitatea de a pleca...mai ramane sa i povestesc si cum e la noi...sper sa nu aflam niciodata pe pielea noastra..
katrinela multa sanatate si dvs. tu nu mai alaptezi, nu?
tema cu dezbracatul
1. cand o vede pe tzi trebuie sa ia o gura
si daca chiar nu i e foame, atunci macar incearca sa o studieze cu degetelul. e mortal.
2. si eu stiu ca pe la 3 ani pricep care i treaba cu intimitatea. si incep sa se rusineze.
3. nu fac nudism dar nu sunt nici pudica. mi se pare absolut normal sa ne vedem in chiloti dar nu mai mult de atat
tema marani
( bai nene, ce copil ai....frumusete! )
1. nu cred ca exilarea in alta camera e o metoda. daca pe mine m ar trimte cineva dincolo cand sunt plina de nervi as lua o razna. sau sa plece..deci sa intrerupa brusc comunicarea. ex concret: in plina isterie hormonala. daca imi inchizi usa n nas exita riscul sa mor de nervi pe loc
. daca ma ia in brate si mi spune ca ma iubeste si ca trebuie sa trecem peste asta...(plang de rup dar ) imi revin imediat. asa si cu bb. mi se pare super ce zice fata asta. adica...it makes sense...
quote:
Originally posted by simali
Eu nu am acordat niciodata recompense. Am senzatia ca-mi determin copilul sa se comporte ca o foca la circ: daca faci sluj frumos primesti un peste. Prefer sa-l ajut sa inteleaga mai bine lumea in care traieste si sa actineze din convingere. Si functioneaza.
Am folosit uneori - si numai in situatii limita - pedepse cu prietenie.
Adica: copilul loveste cu jucaria in ecranul televizorului. Ma duc la el si-i spun chestii gen "nu, nu mai face asta", "se sparge televizorul" sau "nu vei mai avea la ce sa te uiti". Nu functioneaza pentru ca baiatul se intampla sa fie intr-un moment in care decide sa-mi testeze limitele "oare pana unde ma lasa mami sa merg?". Psihologii spun ca in astfel de momente copilul, in subconstient, isi doreste sa fie oprit. Astfel parintele arata ca este stapan pe situatie si ca nu l-ar lasa sa faca ceva cu consecinte cu adevarat negative pentru el sau pentru familie. Darca parintele reuseste sa fie ferm, dar fara sa se enerveze, sa tipe la copil, sa-l umileasca, el trasmite copilului mesajul "eu stiu ce fac, iata, controlez lumea, nu voi lasa sa ti se intample nimic rau".
Si atunci tragi aer in piept, si-i spui calm lui bebe "daca mai lovesti in televizor, iti voi lua jucaria si o voi pune pe dulap. Va sta acolo pana maine". Bebe loveste in continuare in televizor, cu un ochi la tine sa vada ce faci. Si aici trebuie sa pui in aplicare ceea ce ai spus ca faci. Iei jucaria si o pui pe dulap. Bebe incepe sa se dea cu fundul de pamant "jucaria, jucaria". TE DUCI SI-L IEI IN BRATE, IL ALINTI SI-I SPUI "MAMI TE IUBESTE FOARTE MULT DAR JUCARIA RAMANE PE DULAP, PENTRU CA ESTI PEDEPSIT. HAI SA NE JUCAM NOI CU ALTCEVA...". Nu dai jucaria jos pana a doua zi.
Dupa faza asta copilul meu m-a mai "incercat" o data. Cred ca a vrut sa verifice daca la acelasi comportament obtine acelasi tratament din partea mea. Am fost creativa si l-am lasat o dupamiaza intreaga fara desene. Am mers in schimb in parc si am facut alte lucruri.
Rolul acestor mici pedepse este sa puncteze comportamentul "prea de tot" al copilului. Nu sa-l umileasca, nu sa-l faca sa sufere.
alice
2. cu treburile prin casa...nici gand. daca va vedea ceva si ii va face placere, clar. si cu siguranta ii va placea sa faca ce fac eu...dar sa ii impun asa ceva..sa ii zic sa dea cu aspiratorul...
nu. e o viata atat de lunga si plina de responsabilitati ca adult. dupa parerea mea copiii nu trebuie sa stie asta. de aia se cheama copilarie: sa copilareasca. fara griji. cred ca se merge muult prea departe cu responsabilizarea copiilor. acei mici robotei care se trezesc, dupa cum am stabilit in capitolele anterioare, la ora x, mananca y grame de mancare la ora z, dorm de la..la.. si, mai nou, ca s mai mari, strang si dupa ei, eventual si dupa parinti (ca, deh.., ajuta in casa..) mai spala un vas..mai dau un mop...si toate astea inainte de a ajunge la scoala...[voiam sa pun un omulet da' zau ca nu stiu unul care sa exprime si dezgust, si furie, si frustrare...Impotriva bannarii aelitei
diana si
david 03.12.06 Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
dianocica spune:
shoshika noi nu decalotam. spalam bine la baie. cateodata efectiv imi scapa
, adica se decaloteaza singuica, altadata nu pot sa desfac nici sa vreau..in afara de rivanol pt datile cand se inrosea,, nu am fol nimic. (a, si antibiotic o data cand se nasolise treaba..)
carne de iepure
nici gand! pt mine intra in aceeasi categorie cu pisica si cainele. deci oricat o fi de hranitoare...ma lasa rece..
tema dorsiliei noi momentan pas. nu cred ca prajeit sau innabusit e pt varsta lor. adica eu nu ii dau.
sigur mai era ceva ...[omulet ganditor]
Impotriva bannarii aelitei
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
dianocica spune:
bebinuta nu, e din cauza ca m a lovit cu piciorusul cand era sanul plin...
( imi place casa
)
mamana, kokorina ai vostri sunt gelosi unul pe altul? mi a facut d o faza zilele astea...nu credeam...o gelozie...ma gandeam la voi..se intampla?
Impotriva bannarii aelitei
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
Donia spune:
Am venit acasa pentru un somn scurt dar cuprinzator, la noapte iar sunt de garda. Cristinel a fost mai bine in general, azi noapte a primit o mie de tratamente ca sa nu se sufoce, a dormit pe ici, pe colo, eu mai mult pe colo... Azi a fost mai veselut, a si zambit cate un pic, a si papat un alt pic, ne-am jucat in camera de joaca, sa vedem cum va fi la noapte. Imi dau lacrimile cand il vad cu masca de oxigen, nu o suporta, plange si ii cade suzeta in masca, se uita in ochii mei cu ochisorii plini de lacrimi, m-am saturat sa il vad plangand. Toata ziua intinde manutele sa il iau in brate, ne cuibarim in balansoar si sta cu capul pe pieptul meu... l-as tine asa toata viata. Noroc cu zambetele lui, ca imi dau putere.
Eu sunt tare obosita, sper sa apuc sa dorm putin, dar simt ca am nervii intinsi la maxim, sunt surescitata. Am citit mesajele voastre frumoase si m-a apucat plansul de emotie, multumesc mult ca va ganditi la noi, m-am rasfatat cu cuvintele si pupaturile voastre.
Sanatate mamicilor bolnave! Si fulguletilor! 
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
dayanara spune:
ce frumosi sunt luca si denis
pe alessia nu o vazusem, e asa de scumpa :)
crinuta e dulce tare
ktrinel - imi place mult costumul
azi a inceput si ivan sa mearga singur mai mult, bine ca nu are viteza juliei, dar tot e ceva :)
donia multa multa sanatate si rabdare
bune retetele laurei..oricum eu le vad un fel de algoritmi, inainte sa.i fac piureul lui ivan gateam bine doar cafea
ivan si dayanara
Ktrinel spune:
donia, te imbratisez. o noapte mai buna va dorim! cristinel va fi bine , e pe maini bune. inca un pic! hai mamica curajoasa.
laura, multumim de retete, cred ca le traduc si i le dau si educatoarei ![]()
Teutz spune:
Dianocica, sanatate multa, multa!

Marani, e o scumpa, scumpa Bubamara! De-abia astept sa-i creasca Alexiei perisorul, ca sa-i fac si eu motz!
Iti sta foaaaaarte bine frezata!
Felicitari pentru dintisor!
Danita, uite aici un
gras, ca sa-ti revii repejor!
Donia, multa sanatate lui Cristinel, sa va intoarceti curand acasa! Iubitul de el! Multa putere iti doresc! Ma bucur ca analizele si radiografia sunt bune! Ce conditii super in spitalul de acolo! Asa ar fi normal sa fie in toate spitalele, dar in Romania... noi mai avem mult pana acolo!

Dbunny, mor de drag cand il vad cum rade! Imi place de nu mai pot cand aud copilasii mici razand! 
Chinico, bafta multa la dr.!
Karra80, si la noi a iesit primul un incisiv lateral sus si abia apoi unul central. Nu-i nici o problema, stai linistita!
Laura, multumim pentru retete! Le-am salvat!
Ktrinel, Daphna, sanatate multa va doresc!
Dandusa,
tare, tare nasucul inghetat de fata frumoasa!
Adina, vazut dulceata de Alessia! Ce codite smechere are, mai! 
Asiza, pupam cei doi flacai frumosi din Cluj, Denis si Luca!
Ktrinel, Julia e o frumoasa! Super de super costumasul!
Sa-l poarte sanatoasa!
Bambo, uite aici pentru familia sotului
Sa te lase in pace cu sfaturile lor!
La multe lunisoare sarbatoritilor din zilele de 13, 14 si 15!
Ana-Beatrice de Saftoiu Gina
Beatrice de Chinico
Christian de Donia
Daniel de Laura
Darius de Madaluta
Rares de Danutz
Alex de Roana
Eric de A_deju
Elisa Cristiana de Daphna
Noapte buna, minunate dragi!

Teutz
de
Alexia Iarina (10.12.2006)
luly spune:
quote:
Originally posted by Donia
Am venit acasa pentru un somn scurt dar cuprinzator, la noapte iar sunt de garda. Cristinel a fost mai bine in general, azi noapte a primit o mie de tratamente ca sa nu se sufoce, a dormit pe ici, pe colo, eu mai mult pe colo... Azi a fost mai veselut, a si zambit cate un pic, a si papat un alt pic, ne-am jucat in camera de joaca, sa vedem cum va fi la noapte. Imi dau lacrimile cand il vad cu masca de oxigen, nu o suporta, plange si ii cade suzeta in masca, se uita in ochii mei cu ochisorii plini de lacrimi, m-am saturat sa il vad plangand. Toata ziua intinde manutele sa il iau in brate, ne cuibarim in balansoar si sta cu capul pe pieptul meu... l-as tine asa toata viata. Noroc cu zambetele lui, ca imi dau putere.
Eu sunt tare obosita, sper sa apuc sa dorm putin, dar simt ca am nervii intinsi la maxim, sunt surescitata. Am citit mesajele voastre frumoase si m-a apucat plansul de emotie, multumesc mult ca va ganditi la noi, m-am rasfatat cu cuvintele si pupaturile voastre.
Sanatate mamicilor bolnave! Si fulguletilor!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Offf, Donia ce rau imi pare ca sunteti in spital. Saracutul Cristinel prin ce trebuie sa treaca. Donia iti doresc multa putere, sa fi tare pt ca sunt sigura ca pt tine e mai greu decat pt el (e prea mic ca sa constientizeze ceva si din fericire o sa uite repede). S-a descoperit ce are pana la urma, ca eu nu-s lamurita? Ma rog
la DD sa se faca cat mai repede bine Cristinel si sa va intoarceti acasa cat mai repede. Pupici
de la toate 3.Luly mamica de
Maria Isabela si
Diana Andreea
Ktrinel spune:
e stupid stiu, dar nu am apucat sa cercetez de ce se vad filmuletzele mele asa...oricum , ceva se vede, esentialul :))
dedicatie pt Ivan, sa ne ajunga din urma !
www.dropshots.com/crisdor#date/2007-10-14/00:26:36" target="_blank">film
poze
mirona, ce face kara?
ceva vesti de la dianarus?
dejule, nu ai semnat condica azi 
luly spune:
quote:
Originally posted by Teutz
Sanatate multa, multa fulguletilor bolnaviori: Victoras, Sara Maria, Marc, Mihaita, Cristinel, cele trei minuni ale lui Luly, David de Dolores, Elisa, Daniel, Julia, David de Simo, David de Roxanica!
Teutzde
Alexia Iarina (10.12.2006)
Maaai Teutz, puschea pe limba
.Luly mamica de
Maria Isabela si
Diana Andreea