Crema de zahar ars
Fetelor am facut si eu crema de zahar ars si.....a iesit ca frasu.
A iesit o fleoscaiala de crema si am tinut-o si 1 ora si 40 min pt ca am vazut ca nu se tot face.
Am gasit un subiect pe aceasta tema din 2006 si m-am orientat si de acolo dar degeaba.
Am pus 8 linguri de zahar in cratitza pe care l-am topit si am tapetat peretii cratitei.
Separat am pus 300 g zahar si 8 oua intregi pe care le-am amestecat bine,bine,am mai adaugat 3 plic zahar vanilat si la sfarsit am pus putin cate putin 1 l lapte iar la sfarsit am pus un plic de ness dizolvat cu putin lapte.
Dupa ce am amestecat bine am bagat totul la cuptor pe care l-am incins in prealabil.
Dupa 30 min m-am uitat sa vad cum se prezinta crema si era foarte moale. Precizez ca am lasat focul potrivit.
Asa ca am mai lasat compozitia la cuptor inca 30 min si aproape ca nici atunci nu a fost facuta cum trebuie.
Fetelor va rog poate ma ajutati voi cu un sfat sau poate cu o alta reteta in care precizati si cum trebuie sa fie in final consistenta si eventual daca aveti o poza,sa vad si eu c-am cum ar trebui sa arate.
Acum o mancam asa cum este ce sa fac......
Rog moderatorii sa imi lase acest subiect poate ma ajuta cineva.
Va multumesc!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
Raspunsuri
Lala_D spune:
Reteta si poze :
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=9431
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
mcm spune:
Uite aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107068 s-a discutat recent despre crema respectiva. Eu am facut zilele trecute si a iesit bine. Consistenta este ca a unei budinci. Nu gasesc vre-o greseala in modul tau de preparare.
www.articoledepetrecere.ro
gonghy spune:
quote:
Ouale cu zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat
Ce vrea sa spuna cu o consistenta omogena???
Ca eu dupa ce am amestecat ouale cu zaharul era tot ciorba adica nu arata ca si atunci cand freci albusurile cu zaharul,asa cremos ci era moaleeee........
Lala am rasturnat acum crema si arata ca.....nu ma pot exprima cum aici. La gust e buna dar ca aspect nu cred ca as putea sa arat vreodata cuiva. E mama la mine si zice: "las' ca e buna si asa,ce daca nu arata ca in reviste"
Ooofff si mie asa imi vine sa plang.......
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
ligeea spune:
Eu am facut-o intotdeauna mai simplu ce atat ,,batut si amestecat
Adica dupa ce tapetezi peretii unei oale cu zahar -cat vreau atat pun ,-la 1, 5 l lapte cca 300 gr , separat amestec 8 oucu laptele , zahar vanilat , stafide si mai pun 4-5 linguri de zahar in compozitie ( mie tot mi se pare ca zaharul nu e prea dulce )
Le bag pe toate la cuptor si in40 min e gata .
gonghy spune:
Fetelor inseamna ca nu e bun cuptorul sau cum am pus eu temperatura????
Am facut intocmai cum spuneti si voi si asa cum am vazut in linkurile primite.
A venit si tata si imi spune: "Ce e fleoscaiala aia din bucatarie???"
Imi venea sa dau cu ea la gunoi dar sa stiti ca e tare buna la gust.
Dar a lasat la zamalauuuuuuuu........de numa.
Sa fie de la galbenusuri sau de la prea mult zahar????
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
adi69 spune:
Pai crema de z ars lasa zeama.daca nu va place asa,fa-o cu blat deasupra si intra toata zeama in blat.
Eu nici nu mai rastorn crema ,o pun in castronele direct din oala,si impartim frateste zeama...sa nu primeasca nimeni mai multa :)
Tocmai voiam sa fac maine...
gonghy spune:
Ligeea vezi chiar la inceput cat zahar si oua am pus si spune-mi daca e ok sau nu si pe viitor poate o sa ma mai specializez.
Maaaammmmaaaa si asa o pofta aveam sa mananc crema de zahar ars de zici ca eram iar gravida.
Si a iesit o ciorofleasca.
Adi tu cum o faci poti sa-mi dai si tu reteta??
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
adi69 spune:
Pai tot asa o fac si eu,8 oua,200 gr zahar,1 l lapte,z vanilat,200gr zahar ptr ars,esenta.
Bat putin ouale cu zaharul,adaug laptele,torn in oala tapetata cu z ars,la cuptor la foc mediu spre mic sa nu bulbuceasca ca apoi face multe gauri.Doar ca mie-mi place mai "coapta" si o las pana se fac marginile maronii bine.
miruna79 spune:
Ia inceraca aceasta reteta foile de gelatina o leaga un pic sper sa ti placa.
Ingrediente
125 gr. zahar, 3 foi de gelatina, 6 linguri de apa, 4 albusuri, 250 gr. frisca, vanilie
Mod de Preparare
Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pina scade cantitatea pe jumatate. Se topesc foile de gelatina cu 2 linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar ars; se tin pe marginea aragazului la cald. Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cit este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga, amestecind usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa citeva ore la gheata si se rastoarna.
"A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile." BALZAC.