Crema de zahar ars
Raspunsuri - Pagina 2
gonghy spune:
Acum de dimineata am aruncat ciorbalaul asta la gunoi.
La fel am facut-o ca si voi si degeaba ,ce nu am facut bine nu stiu.
Oare trebuia sa frec galbenusurile cu zaharul,apoi sa bat albusurile si sa le pun peste???
Era mai bine asa??
Si atat de mult imi place crema asta,dar nu a fost sa fie cum am vrut eu. Numa daca aragazul nu e bun.
Chiar nu as vrea sa ma lungesc cu acest subiect dar am cautat samai intreb si sa mai aflu pareri despre cum si ce am gresit facand acesta crema de zahar ars.
Imi pare rau de oua si de zahar dar las' ca mai incerc odata saptamana viitoare sa vad ce mai iasa
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
hristina spune:
Draga mea,eu fac intotdeauna ,chiar si sambata am facut ,crema de zahar ars dupa urmatoarea reteta: 8 oua,350 zahar; 1L Lapte, vanilie; separat ard 150gr zahar in cratita!
Pofta buna!
Kasi si Victoria
mamica dulce spune:
Chiar zilele astea vorbeam cu fetele de al alt subiect despre crema de zahar ars si,dat fiind ca n-am mai mancat de....eu stiu...cred ca mai bine de 10 ani...mai am putin si ma imbolnavesc de pofta.
Acum sunt la dieta,dar duminica fac musai prajitura asta.
Am gasit pe culinar reteta si am citit si cele 7 pagini de postari cu poze mi s-a facut rau,va arat si voua si ma duc sa ma culc!
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=11129&st=0
Sa cititi si la urmatoarele pagini cum au facut alte fete,cu frisca pe deasupra,cu mai mult sirop....e crima curata!!!
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
hristina spune:
Acum,daca tot suntem la capitolul asta,reteta de tort cu mere si crema de zahar ars o stie cineva?
Kasi si Victoria
adita spune:
mie nu mi-a iesit niciodata crema de zahar ars asa tare s-o rastorn pe farfurie cum am vazut prin pozele de pe culinar. e destul de moale si cu multa zeama, o pun in castronase direct din oala si asa ne place, ne batem pe zeama. hai ca mi-ati facut pofta
mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
gonghy spune:
Mamica dulce m-ai omorat cu ce am vazut pe Culinar.
Deja imi ploua'n gura si daca as face din nou reteta sunt 100% sigura ca nu imi va iesi ca acolo.
Pai ce creme tzapanoase sunt acolo....... si ce ciorofleasca am facut eu ca mi si rusine
Dar daca da DD sa imi iasa ii fac 1000 de poze din toate unghiurile si le postez aici sa ma laud daca nu-mi iasa,ma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
miria_cristina spune:
Vai, ce pofta m-a apucat de crema de zahar ars!!
As incepe sa fac,dar numai eu manan si deja am alte proportii decat cele permise.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
april spune:
quote:
Originally posted by hristina
Acum,daca tot suntem la capitolul asta,reteta de tort cu mere si crema de zahar ars o stie cineva?
Kasi si Victoria
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=106732
Tort de crema de zahar ars
Intr-un vas se caramelizeaza 4-6 linguri de zahar si se imbraca peretii acestuia.
Crema:
1 litru lapte
8 oua
4-6 linguri zahar
Se amesteca, cel mai bine cu un mixer, pana se omogenizeaza.Se rastoarna in oala.
Se face un piscot din 5 oua:
- cele 5 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de zahar,pana se obtine o spuma consistenta
- se adauga 5 sau chiar 6 linguri de faina, si un pliculet de praf de copt,se amesteca sa nu ramana cocoloase
- se adauga albusurile batute spuma.
Acest piscot se toarna peste lapte. Piscotul nu se va amesteca cu laptele, fiind mai usor decat acesta, va pluti.
Se intoduce in cuptorul fierbinte, se coace 45-60 min.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se acopera vasul cu o farfurie plata, si, cu o miscare rapida si sigura, se rastoarna tortul. Vasul nu se ridica de pe farfurie, el trebuie sa ramana asa minim 12 ore, cel mai bine la rece. Crema de lapte cu ou va lasa un sirop, care va insiropa piscotul. Dupa cc 12 ore (peste noapte) se ridica vasul, si se orneaza cu frisca.
magduta-sv spune:
Buna, fetelor!
Gonghy, ca sa raspund la intrebarea ta...imi iese f. buna crema de zahar ars, dar o pun la cuptor intotdeauna pe bain-marine. O las sa se faca la foc mic o ora, ea coaguleaza ( apa nu se lasa sa clocoteasca pt ca apar gaurele in crema), o las sa se raceasca , o pun peste noapte la frigider si a doua zi cind o rastorn e si frumoasa si zemoasa. Sper ca te-am ajutat.
Pofta buna!
Ps: ingredientele sint aceleasi: 8 lg zahar caramelizate, 8 oua batute cu un l lapte si 300 g zahar si dupa preferinta fiecaruia ce mai vrea sa adauge...zahar vanilt, stafide, etc
Magduta
gonghy spune:
Fetelor sunte-ti nemaipomenite cum sariti in ajutor
Chiar azi am vrut sa fac iar crema de zahar ars dar am renuntat pt ca aveam in frigider 1 kg de branza dulce pe care mi-a adus-o mami ieri si asa am facut eu azi prajitura cu branza dulce.
Acum e in cuptor,sper sa-mi iasa macar asta buna si sa nu o dau iar in bara.
Am sa va spun dupa ce o scot din cuptor cum a iesit.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006