Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu am terminat liceul in 1999. Am facut religie patru ani (5-8) iar apoi Istoria Religiilor - doi ani. Am avut un profesor excelent, absolvent de teologie dar nu preot si care in al doilea an ne-a predat jumatate de an Teoria lui Darwin pentru ca spunea ca nu poti intelege tema "Dumnezeu" daca nu le stii pe celelalte.
Daca ar fi sa fie asa nu am nimic impotriva dar impotriva invatamantului confesional am pentru ca pana la urma mi se pare o incalcare a dreptului meu si a copilului de a alege.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Einstein a mai spus:

Desigur retroactiv privind e comod sa'l calificam pe Einstein daca nu crestin cel putin ca un deist.
La vremea sa insa, lucrurile nu stateau de loc asa. Dupa ce criticat ideea unui "dumnezeu personal" piosii vremii nu pierd timpul:

An American Roman Catholic lawyer, working on behalf of an ecumenical coalition, wrote to Einstein:

We deeply regret that you made your statement ... in which you ridicule the idea of a personal God. In the past ten years nothing has been so calculated to make people think that Hitler had some reason to expel the Jews from Germany as your statement. Conceding your right to free speech, I still say that your statement constitutes you as one of the greatest sources of discord in America.

Founder of the Calvary Tabernacle Association in Oklahoma:

Professor Einstein, I believe that every Christian in America will answer you, 'We will not give up our belief in our God and his son Jesus Christ, but we invite you, if you do not believe in the God of the people of this nation, to go back where you came from.' I have done everything in my power to be a blessing to Israel, and then you come along and with one statement from your blasphemous tongue, do more to hurt the cause of your people than all the efforts of the Christians who love Israel can do to stamp out anti-Semitism in our land. Professor Einstein, every Christian in America will immediately reply to you, 'Take your crazy, fallacious theory of evolution and go back to Germany where you came from, or stop trying to break down the faith of a people who gave you a welcome when you were forced to flee your native land.'

The God Delusion

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

off-topic

quote:
Originally posted by xenocid
Desigur retroactiv privind e comod sa'l calificam pe Einstein daca nu crestin

Asta s-a inteles? ... am postat vorbele sale apropo de citatul anterior, unde-s aduse critici ateilor.. ca sa nu ramanem cu impresia ca a fost un credincios (crestin) in sensul clasic al cuvantului.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ruxandra nunu!
Completam ce spuneai tu in raspunsul dat Adrianei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu Ruxandra, nu despre postul tau tau este vorba ci despre citatul pe care si tu si noi l-am gasit deplasat. Deplasat pentru ca ... nu este citat din Einstein ci din niste obscure (bigote?) linkuri care rastalmacesc niste notiuni neintelese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Care este subiectul? Ce importanta are ce credinta a avut Einstein? Au existat genii de toate religiile asa cum au existat si atei geniali. Problema este ca exista niste indivizi (mai putin geniali, dupa parerea mea) care incearca sa le impuna celorlalti propria credinta. Si nu adultilor ci copiilor. Incearca sa impuna "adevarul absolut" si nu prin convingere, prin argumente ci prin amenintari cu "iadul" si prin ascuderea altor teorii. Nu am nimic impotriva sa i se povesteasca unui copil "Uite, asa a aparut lumea, asa au aparut oamenii..." dar apoi sa vina si altcineva si sa-i spuna "Nu, nu a fost asa, a fost altfel, uite cum..." Si pe masura ce creste copilul crede...ce crede el. Eu chiar nu vreau sa le impun copiilor mei credinta mea, dar nu vreau sa vina nici altcineva sa le impuna. As vrea sa vina cineva competent (mai competent decat mine!) si sa le spuna, daca nu toate teoriile despre aparitia vietii si a oamenilor, macar pe cele importante. Si teoria lui Darwin este una din teoriile importante. Am inteles, sunt persoane aici, pe forum si peste tot in jurul nostru care considera ca aceasta teorie nu este adevarata, dar este importanta, este acceptata de milioane de oameni. Copiii mei o pot crede sau nu, dar mi se pare important sa o cunoasca. Asa cum mi se pare important si sa stie cate ceva despre principalele religii - si nu despre una singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

total off-topic, si aici ma opresc

Aha, priceput. [omulet rasufland usurat, stergandu-si fruntea nadusita]
Totusi, si Adrianaa are dreptate, Einstein a adus si critici ateilor si tindea sa se distanteze de ei.
_

Formalhauti

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Ruxandra (), asa cum spunea si Fomalhauti, sa-l lasam pe Einstein. El nu i-a criticat niciodata nici pe atei, nici pe crestini. I-a ironizat in schimb pe extremistii din toate taberele.

Greseala multora, inclusiv de pe forum, este de a pune in balanta religia cu o teorie stiintifica. Ce facem, comparam mere cu pere???

Oportunitatea studierii religiei, tematica studiata la orele de religie, si multe, multe aspecte legate de prezenta religiei intr-o institutie laica sunt teme de intors pe toate fetele, da, dar acest topic are ca tema cenzurarea unei teorii stiintifice majore. O teorie stiintifica incontestabila si validata experimental, pe care de curand chiar Vaticanul a recunoscut-o.

Si nu este vorba de o teorie acolo, precum teoria efectului fotoelectric sau teoria expansiunii universului, amintite in cateva paragrafe in manualele de fizica, sau de teoria migrarii continentelor de care se pomeneste in manualul de geografie.
Este vorba de o teorie care sta la baza intregii biologii, fara de care botanica, zoologia, anatomia umana, ecologia se reduc la simple dictionare de tocit. Este ca si cum ai vrea sa predai geometrie fara Teorema lui Pitagora, fizica fara legile lui Newton sau genetica fara legile lui Mendel.

Mergi la inceput

Celor neinitiati le recomand o excelenta carte:www.devadata.ro/product_info.php?manufacturers_id=1237&products_id=1980008" target="_blank">Istoria completa a evolutiei umane.
Nu este o carte de combatere a religiei ci strict o prezentare intr-un stil foarte placut a descoperirilor din domeniul antropologiei.
Cartea se gaseste in toate librariile, o puteti rasfoi, si-apoi mai vorbim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Uite, asta spuneam. E bine sa le stie copilul pe toate. Uite, Capcaunul cate stie! Eu nu stiu "teoria efectului fotoelectric" (da' il intreb pe barbatul meu, primul lucru cum ajunge acasa...). Si nu-mi place ca nu stiu. Si cum era daca citeam si citeam subiectul asta si pana la urma imi luam inima in dinti si intrebam: "Da' cine e Darwin asta?" Mai am eu o expresie cu "Jamais..."

Da' celelalte teorii le stiu, macar cat de cat.

Mergi la inceput