Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by denizel

Pai, sa luam cazul tau!
Dupa cum declari, ai facut religie din primara, pana la terminarea liceului. O ora pe saptamana, timp de 12 ani. Calculezi singurica, cate ore ai facut in total, plus cate ore ti-a luat sa pregatesti temele si, in felul acesta, iti faci o idee de cate ore a fost nevoie pentru a-ti insusi orbeste ceva .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Eu m-as apleca mai degraba asupra altui aspect: ce cunostinte acumuleaza un elev in 12 ani de religie (vazuta de unii si ca educatie morala) pentru ca e evident ca percepte importante ale crestinismului, ale bunei cuviinte uzuale, ale tolerantei - nu.

Dar sa nu deviem de la subiect!

Miss Parker, sunt intru totul de acord cu tine, si eu am aceeasi impresie, ca se incearca un soi de lobotomizare. Si daca te uiti la cum gandesc si se exprima multi dintre mai proaspetii absolventi, se vede cu ochiul liber.
Cand vor lipsi atat Darwin cat si tema "Dumnezeu" vazuta si din alte perspective, sindromul romanesc de "buricul pamantului", ignoranta crasa si lipsa oricarei capacitati de a gandi critic, vor fi urcate pe noi culmi, nebanuite si terifiante!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Adrianaa vreau sa te intreb ceva. Cum ti s-ar parea ca religia sa fie obligatorie din primara pana la liceu, dar in loc de catehism ortodox se studiaza religia musulmana? Cu covorase, val pe cap etc? Ti s-ar parea ok, ai fi relaxata ca ce are, trebuie sa stii ca sa alegi? Aceeasi intrebare si pentru Xio. Sa zicem ca al tau copil merge la scoala si invata islam. La fel, ai zice ca n-are importanta? Nu ti-ar veni rau la ideea ca exista o sansa de 1% copilul tau sa devina musulman?
(Atentie, nu vreau sa spun nimic impotriva religiei islamice, subliniez de 100 de ori, era doar exemplul potrivit in cazul asta.)

Eh daca simtiti ca nu v-ar conveni si vi s-ar parea aberant, periculos, anormal etc, considerati ca un ateu simte exact la fel fata de religia ortodoxa.
Nu mai vorbesc ca mi se incalca drepturile fundamentale, constitutionale...

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu inteleg de ce nu exista moderatie. Copiii mei fac religie crestina la scoala, dar nu o denominatie anume si mai degraba invata despre valori crestine. Au o ora in fiecare saptamana dar nu se roaga si nu fac nici un fel de ritualuri ci sunt doar niste discutii despre crestinism si valorile crestine. In acelasi timp se studiaza si teoria evolutionista. Nu exista nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

quote:
Originally posted by bird70

Nu inteleg de ce nu exista moderatie. Copiii mei fac religie crestina la scoala, dar nu o denominatie anume si mai degraba invata despre valori crestine. Au o ora in fiecare saptamana dar nu se roaga si nu fac nici un fel de ritualuri ci sunt doar niste discutii despre crestinism si valorile crestine. In acelasi timp se studiaza si teoria evolutionista. Nu exista nici o problema.

unde... ? in Austalia ? si la ce varsta ?

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Eu zic ca guvernul are intentii cu bataie lunga: peste vreo 10-15 ani, toti absolventii vor fi profund credinciosi, vor intoarce celalalt obraz la toate, isi vor petrece timpul cu rugaciuni in biserica si nu vor mai vedea nenorocirile si furturile din politica romaneasca, pentru a putea lua atitudine.

E mai eficient decat o lobotomie.

am citit undeva recent ,ca in SUA ,s-a inregistrat o crestere cu 400% pentru biblie in ultimii 3 ani si am mai vazut la tv ( un canal din TR) ,cum sunt organizate niste tabere pentru copii (8-15 ani) care se intitula cam asa: TABARA LUI ISUS ,unde acei copii se dadeau cu capul de o masa intonand rugaciuni. imaginea acelor copii nu era deloc "naiva".

alina71
a fi om e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Pentru cine este dispus sa citeasca, mi se pare interesant:

quote:
Einstein spunea: "Oricine este serios implicat în căutarea stiintei se convinge că există un Spirit care apare evident în legile universului - un Spirit mult superior celui al omului si unul în fata căruia noi, cu puterile modeste, trebuie să ne simtim umili. În aceasta constă slăbiciunea pozitivistilor si a ateilor, care se simt mândri de convingerea lor că au reusit să dezbare lumea nu numai de zei, ci si de miracole. Frumusetea acestui lucru este că trebuie să ne multumim cu recunoasterea miracolelor dincolo de care nu există cale de iesire".

Când, în conformitate cu teoria relativitătii a lui Einstein, privim înapoi ca să întelegem cât de critică ar fi trebuit să fie rata expansiunii în momentul Big Bang-ului, constatăm că Universul îsi mentine echilibrul într-un mod mult mai critic decât metafora "pe muchie de cutit". Explozia a avut ordinul de mărime de 10 la puterea 60; dacă ar fi fost mai slabă sau mai puternică, nu am fi aici să discutăm despre ea si multi fizicieni, biologi, matematicieni constată nenumărate exactităti si coincidente imposibile, desi această parte a stiintei este aproape necunoscută maselor. Totusi Newton, Darwin, Einstein si majoritatea fizicienilor credeau în proiectul unei Inteligente Superioare.

sursa, unde puteti citi mai multe:

http://web.archive.org/web/20070422092916
introduceti adresa de mai jos
http://www.archimedesfoundation.org/anthology_ro.html

aici mergeti la articolul din 22 aprilie, 2007

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by alina71
unde... ? in Austalia ? si la ce varsta ?

Da, in Australia. La orele de religie care incep in clasa 1 se vorbeste despre faptul ca suntem crestini, ca religia crestina ne invata sa ne iubim aproapele, sa ajutam, etc. Mai tarziu vorbesc si despre Isus, despre vechiul si noul testament, totul se face tinand cont de varsta copiilor. Cine vrea sa-si duca copiii la biserica sa invete mai mult de atat e liber sa o faca dar scoala nu indoctrineaza copiii si nici nu ofera o varianta foarte transanta in legatura cu subiectul asta. Cum am spus, e mai mult sub forma de discutii, nu se spun rugaciuni, nu se tin ritualuri de nici un fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Einstein a mai spus:

"Stiinta nu poate fi creata decat de aceia care sunt total patrunsi de aspiratia spre adevar si intelegere. Dar aceasta sursa de sentimente, totusi, izvoraste din sfera religiei. Aceasta situatie poate fi exprimata printr-o imagine: stiinta fara religie este schioapa, religia fara stiinta este oarba."

Raspunzand la intrebarea daca este intr-adevar credincios:

"Da, se poate spune. Incercand sa patrundem cu capacitatea noastra limitata secretele naturii vom descoperi ca in spatele oricarei legi si conexiuni evidente ramane ceva subtil, intangibil si inexplicabil. Venerarea acestei forte care depaseste capacitatea noastra de intelegere este religia mea. In acest sens sunt, de fapt, credincios."

si

"Cred in Dumnezeul lui Spinoza care se reveleaza in armonia legilor a tot ce exista, dar nu intr-un Dumnezeu care se amesteca in soarta si actele oamenilor".

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Exact, cosmogonia lui Einstein n-are nimic de-a face cu primitivismul religiei predate in scolile din Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

quote:
Originally posted by bird70

Nici eu nu pricep de ce nu poate exista moderatie. Dar, cel putin in Romania, se pare ca nu o dorim. Studierea religiei in scoli chiar este un domeniu in care, in acest moment (si de ani buni) exista moderatie. Copiii mei merg la scoala germana, acolo parintii pot opta pentru religie ortodoxa, catolica sau evanghelica. Sau pot solicita scutirea copilului de orele de religie. Exista cel putin o scoala catolica in Bucuresti, exista licee teologice...Totul este OK. Dar nuuuu, nu e bine. Sau e prea bine! Apar tot felul de idei: sa punem icoane in scoli, religia obligatorie si religia la bacalaureat. Cred ca peste tot in lume sunt persoane sau grupuri care au tot soiul de initiative (din interes sau din convingere), dar nu sunt luati in seama daca initiativele lor sunt extreme. Nu sunt luati in seama de stat...Initiativele lor nu devin legi. Dar la noi, iata, sunt luate in serios aceste idei. Si cand te gandesti cate alte legi ar fi importante in Romania, cate alte probleme are invatamantul romanesc....

Mergi la inceput