Copiluti de mai-iunie 2005 (50)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Elisor, nu are nimik daca decalezi. Multa sanatate.

Beatrice, e fluture :). desi ea ii spusese la tanti ca vrea balena. :))

azi am fost la inot la complex miramar. foarte faina piscina doar ca alexia nu a vrut sa intre deloc. din cauza de apa rece si copii multi si mult mai mari. in aceeasi piscina snt si copii si adulti. era si cam frig ca taman azi au oprit caldura. asa ca ... asta a fost experienta pe ziua de azi cu inotul.

, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

OlgaT-hai ca m-ai binedispus pe ziua de azi. Dar tot nu-mi zici cum au iesit rezultatele la cele doua eco.

Nelia-am vazut pozele voastre. Tare frumos pe acolo. De tine,ce sa zic, arati excelent. Numai burta-i de tine. Tudora este atat de serioasa! Sunteti o familie frumoasa si abia astept sa va vad in formatie completa.

monu-Alexiei cea pictata. Unde ati pictat-o asa?

Eli-ti-a facut Bianca cadou raceala ei? Sanatate multa! Eu mereu uit sa dau antibioticul la timp si mereu decalez cu cate o jumatate de ora. Nu a fost niciodata vreo problema. Si eu si copilul ne-am facut bine .

onixone-eu nu am baiat, dar de smegma am tot auzit. Cred ca au dreptate fetele sa nu te ingrijorezi.

oanac-merci de link. L-am trecut la wish list. Vorbim alta data, poate luni.

Deci totusi nu sunt singura care vrea numai unul. Insa am observat ca jumatate dintre voi nu sunteti foarte convinse, deci nu stiu daca se pune. In orice caz, nu stiu daca sa ma bucur sau nu ca nu sunt singura care gandeste asa. Apropos de copii, Nelia, eu gandesc exact pe invers. Sunt foarte bucuroasa ca am facut copilul tarziu, pentru ca am avut timp sa ma plimb, sa vad lumea intreaga, sa ma distrez si acum cel putin nu am frustrarea asta. Am un prieten care a facut copil imediat ce a terminat facultatea si mi-a spus ca a fost ingrozitor pentru el si sotia lui. Practic nu apucasera sa fie aproape deloc singuri, sa se distreze putin, sa se bucure unul de altul si s-au trezit cu un pitic atomic, cum spuneti voi. Casnicia lor era sa esueze, numai bine nu a fost. Tot timpul imi spunea ca toti in jurul lui se bucurau de tinerete, nici un prieten nu avea copii, iar ei nu puteau sa iasa nicaieri. Au fost foarte frustrati la vremea respectiva.

Gata, pauza s-a terminat. Week-end placut in continuare.

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

Olga, am postat in acelasi timp.

Pe alexia am pictat-o la auchan la noul loc de joaca. noi azi am vazut ca au si asa ceva.

Elisor,

, mami de printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! vad ca nu mai apuc sa scriu nimic, suntem inca bolnavi toti 3...pitica cu febra de o saptamana, azi a facut 39.8 si dr zice ca-i otita din nou; eu sunt racita cobza iar sotul tuseste si e rupt de oboseala. Aly ia a 3-a tura de antibiotic in 2 luni si realizez ca n-am mai avut o saptamana intreaga "de sanatate" de multe luni de zile! ma gandesc cum ar fi fost si ce faceam daca mergea la gradinita, pediatrul zice ca si mai rau decat acum!
nu mai stiu care m-ati intrebat de valiza sotzerului...i-au gasit-o pana la urma dar prea tarziu, a fost misto ca s-a dus omul la sedinta cu hainele de pe drum si trebuia costum, plus ca era friiiig, magazinele toate inchise, dimineata a ramas nebarbierit si s-a spalat pe dinti cu degetul si sapun de la hotel!
va trimit un sac de caldura, la noi e soare si 22°C...pacat ca stam mai mult bolnaviciosi in casa...
ah, uitam...am vazut toate pozele si filmuletele din saptamana asta, nu nominalizez ca sunt multe si n-as vrea sa uit pe cineva...un singur comentariu: suuupeeer!!!
va pupam pe toti...multa sanatate si duminica placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Multumesc de raspunsuri!

Bea surprinzator ca a stat cumintel in brate la fantoma, Bianca sigur n-ar fi stat, e mai retinuta din fire iar daca vede imagini care nu-i plac imi spune ca-i este frica (a vazut o pantera la un joc de-al lui Andreas si mi-a spus sa se ascunda pantera). Yami, ce bine mi-a mirosit painica aia pe jar. Peisajul mi-a mers la suflet, spendid! Voi vorbiti daneza?

Monu mie mi s-a parut a fi fluturas domnisoara Alexia...hm, se vede cat de afoana sunt la pictura, chiar sunt. Eu as zice sa lasi inotul mai pentru la vara ca oricum e sensibila Alexia si cred ca ar raci foarte usor in conditiile in care o zi e apa calad una nu.

OlgutaM eu sunt in categoria Neliei oarecum. Pe Andreas l-am facut la 26 ani dar m-am maritat la 21 ani, asa ca 5 ani ce-am pazit? Da, am avut parte de distractii, calatorii, desi eu imi imaginam ca un copil nu are cum sa-mi incurce socotelile prea mult si am avut un soc cu el cand am constatat ca nu dormea noaptea, eu care eram obisnuita sa dorm mult si fara griji, dar imi pare rau ca e diferenta asta mare intre ei, nu mi-as fi imaginat niciodata ca la 33 ani ma apuc sa mai fac copii comparandu-ma cu mami care a avut-o pe sora-mea la 31 ani si mi se parea mare diferenta intre ele. Depinde de fiecare.

Gabitza in ce saptamana esti? Si eu aveam niste somnolente cu Bianca si mi se facea rau numai la gandul ca trebuie sa intru in carrefourul ala aglomerat, nu voiam decat sa dorm toata ziua...cu Andrei ti-a fost somn?

Am pus o masina sa spele ca maine e sarbatoare cu interdictii si acum astept sa termine...

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Elisor, fluture e dra. :)
Cu inotul vom opta pentru un bazin privat pentru copii mici unde e apa calda si caldura. asta trebuie sa caut sa vad daca exista.

, mami de printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

Felicitari, Gabitza! Sarcina usoara si un bebe sanatos si mincacios!

Va citesc si eu in continuare, dar de scris n-am timp mai deloc pt ca...m-am reapucat si eu de scoala . M-a pocnit nebunia la batrinete si am decis ca vreau sa dau la..medicina (primul meu degree, din Ro, e in engleza/franceza). Asa ca de la sfirstiul lui august am inceput cu biologie si chimie (sistemul e diferit aici decit in Ro, trebuie sa faci anuminte cursuri -prerequisites inainte sa poti sa dai la medicina). Si cum eu si la liceu am fost la uman...va inchiputi ce usor imi vine acum sa fac science classses. Dar mergem inainte... In afara de asta mai si predau de 2 ori pe saptamina, si am un program f tembel. (asa ca Nelia, Androix, Lucas - nu sunteti singure si la mine e "boala lunga")

Adina e foarte simpatica, vorbeste mult, se cearta cu Davi pe jucarii, cinta, danseaza si face nebunii. Davi e in clasa a 2-a si are asa muuulte lectii...dar la citit cel putin nu trebuie sa-l pun eu, a citit asta vara toate cele 7 carti Harry Potter

pt cele 2 Olga, mi-e dor de voi, si scuze ca n-am mai dat nici o veste!

Multa sanatate la toata lumea!
Va pup,
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Fetelor, multumim pentru aprecieri. Na, ce sa face, si noi ...

Vorbeati de complexare ... Si eu am ramas perplexa cind am vazut ce pronuntie corecta are Maya, creola Florentinei si ce miscari de balerina are Alexia, papusa lui Monu.
Eva turuie si ea o gramada, dar v-am mai spus ca este sasaita si lalaita (adica atunci cind spune S, il zice cu limba intre dinti, in afara, iar cind zice L, il spune cu limba in gura si se aude I ceva de genul "I iove you", exact de-a-ndoaselea). Plus ca atunci cind "danseaza", se misca in pas de parada si da din miini, de parca ar conduce orchestra filarmonica. Si nu ca n-as face activitati de mobilitate cu ea pe la Gymboree si altele.

Tdi, avem un prietenel de familie (de virsta Evei) care tot asa, facea otite peste otite mereu. Pina cind a trebuit sa ii puna un tubulet in urechi (nu stiu exact despre ce este vorba, dar o sa ii intreb ce si cum si iti spun). Test de urina i-au facut cind face febra asa, fara nici un alt simptom?

Monu, mie mi se pare ca are un fluturas pe fatza, foarte frumusel. Mai, si ce fericita este ea!!! Eu am crezut, pt citeva secunde, ca mai ai o fetita mai mare, Alexia pare asa de maaaareeee.

Elisor, multumim mult pentru cuvintele frumoase. Cum mai este Bianca, i-a trecut raceala? Eva a inceput sa fie mai bine de citeva zile, dar tot nu am terminat antibioticul, mai avem vreo 4 zile, asa ca trebuie sa-l luam pina la sfirsit. Eu cred ca poti sa ii decalezi antibioticul, 30 min prima zi, apoi inca 30 min a doua zi, ca sa ajungi la ora care iti trebuie, iar daca nu mai ai timp, probabil este ok si 1 ora deodata; mi s-a intimplat si mie ca Eva sa doarma la 8am, cind era ora pentru antibiotic (pentru ca nu dormise toata noaptea din cauza tusei), asa ca am lasat-o sa doarma pina s-a trezit singura, la 9 si ceva, apoi i l-am dat.
Aaaaa, mai, ti-am scris si la poze e superba Bianca!!! Daca as fi avut baiat, sigur ti l-as fi trimis in petzit!

OlgaM, luni la 10:30am avem Gymboree, dar dupa ce pun printzesa la culcare, dupa-amiaza, sigur vorbim la telefon. Daca uit sa te sun, da-mi tu un beep (Eva doarme de obicei de pe la 2-2:30). Haha, si eu sint 75% ca Eva ramine singura, desi daca as avea o perioada de putin ajutor si "recuperare", poate-poate, pentru ca vrem ca Eva sa aiba pe cineva de suflet si familie, in caz ca noi ne prapadim (sper sa fie tot fata!!!)

Nelia, mai, pai tu vorbesti? Cind am vazut-o pe Tudora cum dansa la nici un an, l-am chemat si pe sotz sa vada!!! Eva nici nu mergea la virsta aceea, iar Tudora baga miscari de profesionista!!! Din cite am vazut, Eva e cam ca Agata, minus miscarile de dans si mersul pe bicicleta la 1,5 ani
Aoleuuuu, acum am vazut ce putin mai ai pina la baietel O prietena de aici (mama Ameliei, batausa) a nascut acum 1 luna un baietel frumos si dolofan (chiar daca mie mi s-a parut mic de tot), Chestia nasoala este ca omuletzul vrea doar in brate, tot timpul! Cum il lasa jos pus, cum se pune pe scancit si plins ...

Oana si Eva (29 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/oanaevac

Mergi la inceput

avem de 3 zile termopane la balcon. aseara aici a plouat. iar de dimineata pe geamurile de la balcon era condens!!!!! adica nu mai sap de umezeala din balcon. aveti idee de ce s-a facut condens?

, mami de printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Monu, si noi avem balconul inchis, izolat cu polistiren inclusiv pe tavan, am pus si calorifer, si tot face condens. E natural, sa zic asa, este diferenta de temperatura, umezeala din aer condenseaza, nu ai ce face. Noi lasam deschis un gemulet lateral la balcon, pe aerisire, si iarna si vara, chiar daca e numai putin crapat.
Termopanul nu lasa aerul sa circule, undeva trebuie sa se duca si umezeala. Bine ar fi sa se condenseze doar pe geam, si nu pe pereti. Ca noi pina n-am facut termoizolatia se facea pe pereti condensul.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput