Piersicutze de iulie-august 2006 (56)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Fetelor, sunt speriata tare... De vreo 2 ore Daria nu e bine deloc... Are febra (38.5), i-am dat 5ml de Nurofen acum o ora si vad ca nu ii scade deloc. Eu sunt racita rau si aproape sigur a luat si ea de la mine (era imposibil sa o feresc devreme ce stau non stop cu ea). E f moale, apatica si mor cand o vad asa........ De papat nu s-a mai pus problema, nici nu a vrut sa vada mancarea. Sunt si singura acasa. Ce naiba sa fac??

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si cu Victor Mihai

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Doniro daca e asa molcutza sigur e de la febra fa-i o frectie cu otet sa scada febra sau daca e fierbinte tare bag-o in caditza cu apa sa scada febra, in rest incearca sa ii dai lichid cat bea daca nu vrea mancare nu o obliga, incearca putin si des. In rest ti-am zis daca nu scade febra cu medicamente incearca frectie sau caditza cu apa si da-i in continuare medicamente dupa cum e indicat.
Daca continua asa si ii e rau tare poti merge la urgente, dar mai intai vezi daca reusesti sa ii faci sa ii scada febra.
Pupici de la noi sa va insanatositi repede!

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Doniro, eu stiu ca febra scade cam dupa o ora de la nurofen, mai poti incerca un supozitor novocalnim, daca ati mai folosit sau 5 pic de nevralgin(asta e algocalmin). Cel mai bine consulta-te si cu medicul dar sigur e de la raceala. Si Antonia e racita si a facut febra in prima zi si i-am dat alternativ nurofen cu eferalgan la fiecare 4 ore. Dupa prima zi a cedat febra dar am ramas cu nasul infundat si catodata curgator. Acum e pe bilute homeopate pentru ca nu puteam sa-i dau o saptamana paracetamol si nurofen. Va doresc multa sanatate si tine-ne la curent. Ah si daca nu are alt simptom vezi sa nu aiba ceva la urechiuse, apas-o usor si vezi daca reactioneaza in vreun fel.
Bulinuta, ma bucur pentru performanta lui Rares! Acuma sa te tii!!!!
Cristinico, sanatate tatalui tau!
Mada frumusica foc galushca ta! Esti o mare gospodina iar retetele tale suna yummmy!

Revin mai tarziu ca e maraita fii-mea. A dormit 20 de minute dupa masa. Si acuma pica de somn.

Mergi la inceput

Genie multumim de complimente! Si eu si ea.
Da uite asta am uitat sa zic cu nurofen si paracetamol alternat de la 4 la 4 ore. oricum febra mare scade cam greu primele 2 zile in genere si eu de aia prefer pe langa medicamente o frectie dim si seara ca prinde bine is leacuri babesti dar au efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Multumesc fetelor de primire.

Mada sunt nevoita sa trec la cratita cu asa retete ce scrii tu acolo. Mersic pt idei (e valabil si pt Cristina, acum citesc din urma si iau notite)

Am mai citit din urma sa recuperez si am vz ca Mamaluidavid nu a mai scris. Ea era tare activa inainte si imi placea de ea si pustanii ei. S-a intamplat ceva cu ei?

Vad ca piersicutele cresc si sunt tare posnase. Buli felicitari pt mersul in picioare a lui Bulinel si tine-te bine ca urmeaza distractia. Alex ma termina zi de zi, nu stie merge, el alearga. Plus ca distractia principala e sa urce in pat la noi in dormitor si mai aterizeaza si fortat cateodata.

Am vz ca ati scris cam ce mananca piersicutele intr-o zi. Meniul nostru e cam asa:

7-7.30 270 ml lapte (jumatate Similac jumatate lapte integral de vaca, asa suntem de la 9 luni si acum la 15 luni cred ca ne trece de tot pe lapte de vaca)

9.30 fruct cu biscuiti sau cu iaurt sau 2 fructe combinate, gris cu lapte

13.00 masa de pranz (cam ce mancam si noi mai putin fasole uscata si varza) si numai un fel dar mananca f bine (supa daca ii dau tr sa fie f groasa ca altfel nu-l satisface pe fomist). Dupa masa bea cam 100 ml suc proaspat facut in casa

17.00 gris cu lapte, iaurt cu biscuiti, taietei cu branza, orez cu lapte

20.30 270 ml lapte si somn pana dimineata

Intre mese mai roade biscuiti, fructe sau legume. Daca ne vede mancand atunci sigur mai mananca si el cu noi ca nu se poate altfel.

Oana si bb Alex(05.08.2006)
Poze Alex

Mergi la inceput

Oana ma bucur ca iti sunt de folos retetele. Daca mai vreti eu va mai scriu din cand in cand ce experimente mai fac eu prin bucatarie, ultimul experiment am facut si poze, ca am zis de acu tin ca un fel de jurnal cu ce fac si cum. Eu de mica am fost f mofturoasa la mancare si acuma sunt la fel asa ca le aleg retetele pe spranceana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Bulinuta in principiu in decembrie vom fi aici. Nu se stie insa sigur daca de Craciun si cateva zile dupa aceea nu vom fi plecati la Stuttgart, insa oricum cam de pe 27 decembrie vom fi iarasi la München. Sa nici nu aud ca ai fost iar la München si eu nu am stiut de asta, neaparat sa-mi dai un e-mail sau PM sau gasesti tu ce sa-mi spui cand o sa fii aici si daca suntem in München (si eu sper sa fim) ne intalnim neaparat.

Monica si Robertel cel istetel

Duminica la munte

Toamna la munte

Mallorca

1 an

poze mai noi

Süd Tirol

O vacanta minunata

Prima mea drumetie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

Doniro, ca Alex a avut febra mare i-am facut impachetari in casa, in prosoape. I-am infasurat toracele intr-un prosop ud. In picioare a avut soseste inmuiate in otet. Atentie la frectiile cu otet, sunt periculosi vaporii. I-am dat marcofen alternat cu panadol si 5 picaturi de algocalmin, toate la indicatiile medicului. Ar trebui sa o vada un medic. Daca te pot ajuta sa imi spui. Eventual te pot trimite la pediatra mea, e de garda in noaptea asta. Tel meu e 0721677990.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

Cristina imi pare rau pentru tatal tau.

Mada si Cristina ce e retete.

Mada fetele noastre zici ca-s trase la indigo uneori. De multe ori o regasesc pe pitica mea in descrierile tale. Azi sunt zombi.

Va mai scriu maine.

Mergi la inceput

Sabina da si eu de multe ori gasesc asemanari intre pitice eu ma bucur ca mai aud ca mai sunt bebeii si ca a mea ca dupa maica-mea numai a mea e asa cum e si e numai vina mea ca habar nu am eu sa cresc copilul, sunt o incompetenta.

Mergi la inceput