Piersicutze de iulie-august 2006 (56)
Raspunsuri - Pagina 16
MissJJ spune:
Buna fetele!
Eu acu recuperez din urma cu cititul si scrisul.
Mii de pupici si multumiri pt urari: Anasia, Cristina_Ioana, Andreea25, Crissa71, Madyn, Map, Sarilla, Olguttza, Piersicutza noastra draga, Emiliapop.
Olguttza ma bucur ca ai intrat, sa iti traiasca printesa mica si frumoasa
si te asteptam sa mai scrii si la noi la livada de piersicutze. 
Nicoleta welcome back
, felicitari pt bebe 2
si sarcina usoara si de la tine asteptam sa scrii cat mai des posibil.
Tweety as well nice to hear from u!
Avamaria welcome back, pupici de la noi
.
Doamna C multumim de retete. Faine si papacios bebe mai ai draga. Pupici de la noi.
Ce n-as da si eu sa pape a mea asa bine.
A mea din cauza ca pana la un an numa a gustat nu a vrut efectiv sa pape acuma papa da nu se omoara. Programul nostru e cam urm:
Dim pe la 6-7 depinde cand se trezeste laptic cam 250 ml.
Apoi joaca, desene si pe la 10 -10 si ceva un sucutz sau ceiutz si nanitz prima tura.
Cand se trezeste pe la 12-13 papam micul dejun cum ar veni niste fructe sau iaurt cu fructe de la hipp la borcanel sau cereale diverse variante cu lapte si de cele mai multe ori completam cu lapte un biberon.
Apoi iar ne jucam ne plimbam in parc si urmeaza niste sucut sau ceiutz si nani tura 2.
Apoi cand se trezeste pe la 3-4-5 depinde ora la care s-a culcat papa pranzul mancare gatita ce papam si noi in ziua respectiva.
Dupa asta joaca cu tati si cu mami plimbare de seara si apoi baitza pe la 6 jumate-7 si pe la 8 cel tarziu nanitz cu un bibe de laptic.
Cam asta e programul nostru.
Abia am reusit sa o conving sa pape 2 feluri de papa, incerc si eu ce imi trece prin cap tot felul de alimnete noi si retete poate poate ii place. Papa in genere piureuri de diverse legume bine nu pasate ca la bebe mic ci bucatele mai mari si cu, carnitza de pui ori la cuptor facuta ori fiarta ori piept ori pulpitza depinde ce gatesc eu atunci, manaca spaghetti cu diverse sosuri ii plac astea mai ales bolognesele ii plac cu ciuperci, ciuperci cu smnatana i-au placut mult de tot, cartofi la cuptor din aia frantuzesti cum zice Doamna C numai ca fara partea cu pesmet, ii place ciorbitza ii dau cu putina paine nu multa ca nu ii place painea.
Mai incercam si alte mancaryuri poate poate o sa pape mai bine oricum decat deloc e bine si ce papa acuma. Ar zile cand nu vrea papa si atunci ramanem la laptic dar in rest papa cam in fiecare zi binisor. Depinde demofturi oricum nu e asa avansata in ale papicii ca piticii vostri dar incercam si noi sa recuperam ce sa facem dragostea asta de laptic e belea la noi.
Din canitza nu vrea sa bea sub nici o forma am incercat diferite canitza si metode nu bea decat daca e tetina de biberon altefl o rontaie si atata tot.
Ce sa zic noi cu astea suntem mai in urma cam cu toate fata de ce vad la bebeii vostri dar inceracm sa recuperam in rest e bine e grasutza e vioaie si nu pot decat sa fiu cat de cat multumita. oricum nu sunt toti copii la fel si daca incepem cu, comparatii si asa nu fac decat sa o fac sa nu se simta ea bine asa a facut mama mea cu mine toata viata si nu e bine. Asa ca atata timp cat ea e sanatoasa si creste frumos suntem multumiti, in rest mai lucram sa convingem fata sa pape cum trebuie poate poate pana la 2 ani reusim ceva.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
Cristina_Ioana spune:

Lesin de ras cand imi ziceti doamna C 

Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Ioana81 spune:
Miruna intradevar o urma de nostalgie placuta
!
Duamna C tare bine ti se potriveste postura de duamna......ce misto ca Lucu mananca de toate. Draga noi la pranz avem fitze de Cernic la maxim
. Doar tocanita!!!!!!
Olguttza vad ca te-ai incumetat sa ne scrii in sfarsit. Pupam tiza de mama si Olga mica!
Noi in princiu suntem bine, avem fize si nervi ca stam in casa. Daca iesim mergem pe la magazine ca suntem pe ultima suta de metrii cu apartamentul.
Duminica placuta din ce a mai ramas!
Ioana si bebe Vladimir
nunta Vladimir Botez
"Copilaria este perioada a vietii umane, intermediara intre puritatea prunciei si nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii." DAR NU O DAU PENTRU NIMIC IN LUME!
oanaalex spune:
va mai amintiti de noi?
Am lipsit cam mult, recunosc, dar de citit am mai tras cu ochiul cand am avut timp. Am avut o vara tare ocupata, sa incep de cand am lipsit sa va mai zic de noi.
In iulie ne-am mutat la casa
si a fost o perioada de chin cu aranjatul si toate intoarse pe aici. Nu am apucat bine sa termin de desfacut cutiile ca la sf lui iulie am fost plecati in Romania la nunta la cumnatica (am fost nasi). A fost frumos dar pt mine deosebit de obositor. Alex a facut ceva bube pe piele, am fost pe la doctori (cu recomandare si la cel mai renumit, ca de..) care m-au dezamagit complet. Din start ne-a spus ca e alimentara problema si sa nu-i mai dau aia si aia si aialalta, incat au ramas numai cateva alimente care i le dadeam, plus medicamente de alergie, etc. Mie m-i s-a parut un pic suspecta faza ca Alex avea bubele respective numai pe fata, maini si picioare (si acolo numai dedesubt de pantalonii scuti si tricou), dar cum eu nu-s doctor am zis ca ma duc pe mana doctoritei. Sa va mai zic ca mi-a spus ca-i anemic clar, faza la care m-am enervat si i-am spus canu prea cred pt ca facusem cu 3 sapt inainte analizele si totul era ok. Cum poti sa pui diagnostic numai asa ca vezi un copil?!?!
A trecut vacanta acasa (eu am spus ca nu mai merg pe avion cu copil asa mic, asa ca bunicii vor fi nevoiti sa vina ei la noi o perioada) am revenit acasa si a doua zi tup la medic. Trebuia sa facem vaccinul de 1 an dar problema mea erau bubele respective care nu mai treceau si erau tare urate. Ne vede medicul, ii spun ce tratament a luat la care el a facut niste ochi de-i treceau prin ochelari si mi-a spus sa-i dau sa manance de toate la copil ca nu e nici o alergie la mancare ca e ceva de contact cel mai probabil ceva din iarba de care nu s-a dat Alex in iarba de aici. Si uite asa ne-au trecut bubele in scurt timp fara nici un alt fel de medicament (plus ca el era tare iritat de ce i-a dat respectivele medicamente de alergie, cred ca Zovirax se numesc si crde ca este si pe aici medicamentul respectiv)
Am facut vaccinul de 1 an dupa care la 10 zile (asa a zis si medicul dar credeam ca vb aiurea
) a facut in toiul noptii o febra de mai mare frumusetea si am stat treji pana la 5 dimineata. Cu ocazia asta
la mamicile care au avut probleme cu somnul piersicutelor, va admir ca eu dupa o noapte eram gata si fizic si cu nervii (lipsa de exercitiu).
In fine, dupa inca vreo 2 sapt ne-am revenit cu programul si toate au intrat in normal.
Cred ca v-am innebunit dar asa e daca nu am scris de mult, acum nu ma mai stiu oprii.
O sa caut niste poze sa ne vedeti si sper sa fiu mai activa de acum incolo.
Pupam toata livada cu mamici si pitici.
Oana si bb Alex(05.08.2006)
Poze Alex
MissJJ spune:
Oanaalex nice to have u back!

Ma bucur ca mai apar si din fetele mai vechi sa mai scrie ca daca am tine lista de absente multa lume ar fi exmatriculata de acuma.
Vad ca fiica-mea in ultima vreme i s-a pus pata sa se trezeasca la 6:38 fix in fiecare dim, e inca noapte afara si ea vb de numa in pat la ea.
Nu conteaza cat de tarziu o culcam la 6:38 gagica e fresh for a new day.
Anyway va uram la toata livada o saptamana cat mai usoara, acu fug la bcatarie ca azi tre sa fac ciorba si sa fac si ceva curatenie generala ca fiind ziua mea wknd-ul asta nu am facut nimic si acu recuperez.
Mada si
doniro spune:
quote:
Originally posted by Cristina_IoanaLesin de ras cand imi ziceti doamna C
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Ia nu mai lesina tu de ras, mai bine pune mana si da-mi si mie cateva retete cu paste; nu ma pricep defel la sosuri si Dariei ii plac mult pastele (deci nu pestele, ci pAstele). I-am dat paste cu branza si cam atat, dar vreau sa incerc si altceva.
Serios vorbind, am vazut ca te pricepi de minune la mancaruri/retete etc si de aia te rog.
Multam mult, ma duamno C!
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
cu
Victor MihaiPOZE
MissJJ spune:
Doniro hai ca is eu pe metereze si daca vrei iti dau reteta de spaghetti bolognese. Fetei ii plac f mult si noua la fel.
Ai nevoie de carne tocata de vita cat mai slaba de preferinta eu folosesc cam 500 de grame, ciuperci o cutiutza mica proaspete nu in conserva, 2 cutii rosii in conserva, niste usturoi eu pun cam 3-4 bucati din alea mici, ceapa vreo 2 medii si condimente.
Carnea tocata o prajesc separat si o condimentez putina sare piper. Cand e prajita stingi si o dai deoparte.
Separat pui ulei, ceapa si usturoiul la calit dupa ce s-au inmuiat adaugi ciupercile si le lasi putin sa se caleasca pana se inmoaie oleaca apoi adaugi carnea tocata si condimentezi cu amestec de condimente italiene sau amestec pt bolognese. Le lasi putin sa isi ia gustul una de la alta sa se mai calesca putin la foc mediu si apoi adaugi conservele de rosii amesteci si dai focul la mic si lasi sa fiarba cam vreo ora. Mai amesteci din cand in cand si condimentezi dupa gust.
Separat fierbi spaghetele conform instructiunilor de pe pachet si servesti cu sosul desupra si putin parmezan ras peste ele. Iese f bun secretul la sosul de bolognese e ca tre sa fiarba mult si la foc mic. Oricum iese f bun si fetei i-au placut de numa cu toate ca am mai incercat si alte tipuri de sosuri la paste astea sunt preferatele ei.
Daca nu sunteti mari fani ciuperci de poate face sosul si cu ardel gras si dovlecel taiati bucatele mai marisoare.
Mada si
doniro spune:
quote:
Originally posted by mada_mxm
Doniro hai ca is eu pe metereze si daca vrei iti dau reteta de spaghetti bolognese. Fetei ii plac f mult si noua la fel.
Ai nevoie de carne tocata de vita cat mai slaba de preferinta eu folosesc cam 500 de grame, ciuperci o cutiutza mica proaspete nu in conserva, 2 cutii rosii in conserva, niste usturoi eu pun cam 3-4 bucati din alea mici, ceapa vreo 2 medii si condimente.
Carnea tocata o prajesc separat si o condimentez putina sare piper. Cand e prajita stingi si o dai deoparte.
Separat pui ulei, ceapa si usturoiul la calit dupa ce s-au inmuiat adaugi ciupercile si le lasi putin sa se caleasca pana se inmoaie oleaca apoi adaugi carnea tocata si condimentezi cu amestec de condimente italiene sau amestec pt bolognese. Le lasi putin sa isi ia gustul una de la alta sa se mai calesca putin la foc mediu si apoi adaugi conservele de rosii amesteci si dai focul la mic si lasi sa fiarba cam vreo ora. Mai amesteci din cand in cand si condimentezi dupa gust.
Separat fierbi spaghetele conform instructiunilor de pe pachet si servesti cu sosul desupra si putin parmezan ras peste ele. Iese f bun secretul la sosul de bolognese e ca tre sa fiarba mult si la foc mic. Oricum iese f bun si fetei i-au placut de numa cu toate ca am mai incercat si alte tipuri de sosuri la paste astea sunt preferatele ei.
Daca nu sunteti mari fani ciuperci de poate face sosul si cu ardel gras si dovlecel taiati bucatele mai marisoare.
Mada siArianna Raisa (21.08.2006)
Mersi mult, incerc cat de curand, ca suna bine de tot...

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
cu
Victor MihaiPOZE
MissJJ spune:
Doniro nu ai pt ce.
Uite si o alta reteta f buna e din cartea lui Jamie Oliver:
SPAGHETTI TETRAZZINI
Serves 4
INGREDIENTS
20g Dried Porcini mushrooms
olive oil
4 Chicken thighs, skinned and cut into bite-sized pieces (I used 2 boneless chicken breasts)
sea salt and freshly ground black pepper
2 Cloves of garlic, peeled and finely sliced
350g Mixed fresh mushrooms, cleaned and sliced
200ml White wine
455g Dried spaghetti
500ml Double cream
200g Parmesan cheese, grated finely
Sprig of fresh basil, leaves picked and torn
PREPARATION
Preheat the oven to 200°C.
Soak the porcini mushrooms in boiling water for a few minutes (just enough to cover the mushrooms).
Season the chicken and brown in a large pan containing some olive oil.
Strain the porcini, retaining the soaking liquor, chop and add to the pan with the chicken along with the garlic and the rest of the mushrooms.
Add the wine and soaking liquor to the rest of the ingredients and reduce the heat.
Simmer gently until the chicken is cooked through and the wine has reduced slightly.
Cook the spaghetti according to the instructions on the packet in salted water then drain.
Add the cream to the pan with the chicken, bring to the boil and then remove from the heat.
Add the spaghetti to the chicken and toss well, add three quarters of the grated parmesan and all of the basil and mix thoroughly.
Transfer to an ovenproof dish, sprinkle over half of the remaining cheese and bake until golden and crispy.
Serve on warmed plates, sprinkling over the remaining cheese and a drizzle of olive oil.
Si astea ies f bune poti pune si putin bacon ca ii da o aroma faina de afumat.
Mada si
MissJJ spune:
Alta reteta buna e spaghetti cu ton:
2 conserve ton in apa nu ulei
niste vin alb
1 conserva mazare
1-2 cutii rosii in conserva
usturoi
ceapa
condimente
Intr-o tigaie pui uleiul, ceapa si usturoiul si calesti pana se inmoaie apoi adaugi tonul scurs de apa si stropesti cu putin vin alb, mai calesti oleaca si adaugi si mazarea condimentezi dupa gust, sare, piper, boia niste vegeta apoi adaugi rosiile si lasi sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand si mai gusti sa vezi daca si-au luat gustul una de la alta. Eu astea in genere le fac mai spicy putin asta pt noi ca la fata nu ii dau asa comdimentat.
Le servesti peste spaghetti si razi niste parmesan deasupra.
Enjoy!
Mada si