Strumfi de iulie-august 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 15
brazuca25 spune:
Fetelor intru sa va cer un sfat ca simt ca imi pierd puterile. E prima oara de cand am nascut cand ma simt asa neajutorata si imi vine sa ma asez langa ea si sa plang ca un copil.
Gogoshik mea iubita a luat raceala mea si acum este foarte infundata. Din cauza nasului a inceput sa si tuseasca putin. Am incercat si cu ser fiziologic, si cu apa de mare, cu pompita nu iese nimic de parca ar fi prea adanc in gatut mucutii si nu am cum sa ii pompez. Are senzatia ca se ineaca si se sperie, sare din somn. Nu a mai dormit linistita de vreo 3 zile. Singura metoda sa doarma este sa o plimb permanent cu carutul prin casa. Cum ma opresc cu se trezeste.
Am vorbit la telefon cu pediatra ei si mi-a dat Vibrocil picaturi, Ambroxol si ser fiziologic. Am inceput de ieri la pranz sa i le dau dar nu se observa vreo imbunatatire.
Nu am mai dormit de vreo 2 zile ca legan carutul in disperare, dar nu ma plang ca as mai renunta la inca 10 zile de somn numai sa stiu ca se face ea bine.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
nma spune:
armin23, bondac79 bine ati venit si sa va traiasca strumfii!
armin felicitari pt bb cuminte 
timi eu sunt curioasa cum e botezul asa ca sper sa-l faceti repede sa ne poti povesti.
cris_kento tinem pumnii sa fie un botez reusit.
paticut incerca sa nu vorbesti cu el noaptea. si andrea se trezeste sa manance si gangureste dar eu o ignor. dupa ce mananca o tin sa ragaie si apoi in patut. si eu asi vrea sa doarma toata noapte dar nu imi fac sperante. alex a dormit bine dupa 2 ani.
brazuca25 imi pare rau ca aveti asa probleme. incearca si tu cu batista bebelusului. am auzit ca e foarte buna, vreu si eu sa cumpar caci si andra are ceva mucisori.
programul nostru de fiecare zi e incarcat. dupa 3-4 treziri pt papa noaptea eu ma ridic cu greu la 7.30 sa-l pregatesc pe alex de gradi. pitica vrea povesti asa ca vine bona si alex nu e gata. pleaca alex. eu cu pitica pana vine bona. daca andra mai vrea nani pe la 9 atunci bona calca ( dar nu prea vrea),eu mananc si ma apuc de lucru (lucrez pt firma), iar printre picaturi mai foruia o pauzasc. la 11.30 bona cu andra ies, il iau pe alex de la gradi si merg in parc pana la 13-14. eu ii preiau, ii hranesc, il culc pe el caci ea nu vrea si mai si gatesc. pe la 17 ies eu cu amandoi. sotul vine tarziu si ne pescuieste din parc sau ne intalnim acasa. uneori seara mergem la prieteni si mancam pe la ei. seara baita la tot familionul si nani. imi pare rau ca stau putin cu copiii, alex vrea mai tot timpul sa ne jucam sau sa invatam la matematica. incerc sa ma joc cu el si cand alaptez.
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
nma spune:
noi am fost la pediatru ieri si alex trebuie sa ia antibiotic iar eu nu stiu ce sa fac: nu are nimic e doar putin rosu in gat; nu tuseste, nu stranuta, nu are febra, mananca normal. totusi azi si maine nu mai merge la gradi. sunt prea multi copii bolnavi acolo. anya chiar trebuie antibiotic?
andra are si ea gatul putin rosu si primeste nurofen. dr a spus 2.5 dar eu incapatanata ii dau 1.5ml. pe prospect scrie 2.5 de la 3 luni. tot ea mai are pe fata bubite mici, dr spune ca e dermatita atopica (urat diagnostic dar sper sa se fi inselat). trebuie sa o dau cu lapte de corp de la avene. deocamdata am folosit un spray tot de la avene si vad ca dispar.
acum strumfii mei sunt afara cu bona asa ca trec la treaba.
va pup
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
nikole spune:
Offfff Brazuca, imi pare tare rau ca ti-e strumfica racita, draga de ea...nu stiu sa te sfatuiesc, insa ma gandesc ca sfatul si indicatiile medicului sunt cele mai bune...trece ea raceala cu siguranta.
gogosica frumusica, insanatoasire grabnica!!!
Da fetelor, de acord cu voi , sistemul de aici e aberant, cu atat mai mult cu cat in functie de fata omului si de starea preotului in momentul respectiv, difera conditiile si cerintele acestuia.
Eu mi-as fi botezat rapid copilul in tara, la o biserica , si la un preot care inca mai are pic de credinta si simte ritualul, nu la un zis preot care citeste in 2 timpi si 3 miscari juma de Evanghelie si se mai uita cu un ocghi la cine intra in Biserica, cu un ochi in carte...ehhhhh...
problema e ca dorinta sotului este sa ne boteze sora lui copilul, si intrucat mi se pare normal sa-i respect si lui dorinta, va trebui sa-l botezam aici...
trebuie sa vb cu preotul insa sa vedem daca va fi de acord in final, caci ei sunt catolici, copilul va fi botezat ortodox, sa vad ce aberatii mai imi spune...
Alina.a ...Aradul este unul din locurile(putine de altfel) care ma leaga puternic de Romania.Am un var pe care nu l-am mai vazut de 13 ani, si pe care mi-as dori enorm sa-l reantalnesc...visez sa ajung acolo...mi-am petrecut vacantele de vara acolo, de fapt langa arad intr-un satut linistit , cu oameni f gospodari si marinimosui..ce mai, e orasul in care as trai daca ar fi sa ma intorc in tara!
Cum ajungm, cum te anunt...multumesc de invitatie si vot, s-a inceput votarea?ca tre sa o votam si pe Andicu!
Iar ma ceaarta albastrik al meu ca stau la PC prea mult, merg la el si revin cu jurnalul...
poze Kevinutz
mychydutza spune:
tare faza cu "cateaua", da io vreau un catzel! hehe.
la subiectul zilei ma declar o fericita de cateva zile: bebe andrei doarme noaptea cate 8-9 ore. se trezeste pe la 3-4 cand era ora lui de papa insa mamy ii baga repede pe Suzy in guritza si bebe adoerme instant! asa ca ziua sunt fresh. nu fac mare lucru: beau cafeaua dimnieata, aerisesc camerele, hranesc bebe, schimb bebe, culc bebe, vorbesc cu bebe, iar hranesc bebe, iar schimb bebe.......si tot asa. mai fac mancare ca-mi place sa manc bun=bun, mai fac o masca pe fatza ca deh, nu pot alpta daca nu-s fetzuita! dupa amiaz ies cu bebe afara ca am rez si problema carutului: il duce taty dimineata jos si noi il luam de acolo. si iar reiau activitatile cu subiect principal : BEBE!!!!!!
BRAZUCA imi pare rau ca sunteti mucitzi! e sezonul propice. o sa treaca. zii doamne fereste de mai rau. raceala e ceva normal si trece.
Aylin si al meu o prefera pe Tzitzy si nu pe Mytzy(asa se intituleaza titilii lu mamy), insa nu plange totdeauna la Mitzy. mai insist si suge si de acolo........
mihaela
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe
Luna1 spune:
Hai salut!
Multam de catea, cafea nu beau dar la o catea ma bag.![]()
Bun venit noilor fete.
Nu mai zic cat a dormit fie-mea ca ma alearga Paticut pe aici. Paticut dar el cand gangure tu ce faci?Il ignori nu? Si il pui la el in patut.
Noi ne trezim (la 7,30 azi
), hranim fata apoi la 8 trezim baiatul, ii punem cereale sa manance timp in care ii fac pachetul pt scoala, ma imbrac eu, imbrac fata apoi el se imbraca singur si la 8,30 plecam la scoala. Apoi plec la plimbare cu pitica ori doar noi doua ori cu alta prietena care are fetita cu trei sapt mai mare. Apoi la 3 iau copilul mare de la sc si pana la sase cand vine sosul ma impart intre ei doi si fac si ordine, spal, calc etc iar cand vine sotul fac mancare pe la 7 mancam, la 8,30 cel mare face baie si in pat apio la 9,30 se culca si mica terorista si putem sa stam si noi ca porumbeii.
Va pup ca tb sa plec.
Brazuca sanatate multa.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3683" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3813" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
neata fetelor,
cateodata mi-e si teama de suzeta asta. tipa ca din gura de sarpe daca ii cade din gura. si (sa nu radeti de mine, poate ca sunt nebuna) am ajuns sa ma intreb daca nu cumva ii afecteaza apetitul. ca de o luna mananca mai putin (adica exact de cand a dat de suzeta), molfaie la ea, si nu cere tzatza. o fi posibil?
si ca veni vorba de tzatza, in fiecare dupa amiaza spre seara, daca o pun la tzatzul drept urla de zici ca ii dau ardei iute. la stangul insa nu face la fel. stiu eu ca ei prefera o anumita tzatza, dar PREFERA....nu sa urle de parca il musca tzatza aia.
in legatura cu ochiul, ghinetz, la fel avem si noi. curge ochiul, e tot timpul inlacrimat, si face coji galbene, cateodata se si lipeste. noi am pus la inceput ciplox, pe urma nettacin, trecuse, dar a revenit repede. si acum stergem doar cu ser...dar vad ca nu trece. si ochisorul pare mai mic din cauza asta.
urez bun venit noilor mamici, sitoate fetele
peseu: va e dor de vremurile cand scriam toata ziua pe forum?
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/" target="_blank">broscuta gargarita
este foarte posibil sa refuze sanul si sa manance mai putin, daca primeste suzeta. am scris si eu mai demult pe aici si am vazut acelasi lucru mentionat si intr-un articol care aparuse zilele trecute pe prima pagina a DC. daca nu mananca bine si nu creste in greutate, incearca sa o eviti.
referitor la okisor...si aici ii raspund si oanei....se poate sa fie vorba despre un canal lacrimal imperforat. ochisorul este lacrimos, cand plange, lacrimile se scurg pe obraz (mult mai mult fata de okisorul celalalt), frecvent apar conjunctivite. ochiul se va sterge f bine de secretii cu ser fiziologic si comprese sterile, de cate ori este necesar. se va face si masaj circular, in coltul intern al ochiului, imediat sub pleoapa, pentru a scoate secretiile restatnte din canal, care nu se pot elimina prin nas (canalul este obstruat) si intretin infectia. desfundarea canalului se poate face la 5-6 luni (unii fac chiar mai devreme, insa este necesara anestezia pe masca si e bine sa se amane pana pe la 6 luni), cu ajutorul unui ac, de catre oftalmolog. este bine, aylin, sa o vada un oftalmolog pe alma.
brazuca25 spune:
Multumesc pentru incurajari fetelor! Abia astept sa o am pe Denisuca mea asa vesela cum o stiam si nu bleguta din cauza racelii. Acum a reusit sa adoarma si sforaie dar macar se mai odihneste putin.
Am tot citit de Batista Bebelusului dar ma cam sperie ideea cu pusul ei la aspirator
. Pana la urma cred ca o sa ajung sa o cumpar ca nu mai suport sa o aud asa infundata. Traiesc cu frica, ca o sa se sufoce.
mamik de
Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
ghinetz spune:
Nonna, ai avut mare succes azi cu catzeaua. (Mai stit melodia celor de la "Fara zahar"? Chiar? Mai exista formatia asta? L-am vazut prin targ intr-o zi pe unul, ala mai gras)
Programul meu? Ma trezesc la 6.45 si pregatesc cafeaua pentru cel mare si laptele pentru cel mic. + micul dejun pentru amandoi. Imbrac copil mare si expediez la gradi. Raman si-mi beau cafeau, forumesc. Mai strang ceva prin casa. Pe la 9 se trezeste si Victor (care a mai avut de cu seara inca vreo 3 treziri, deci nu ma invidiati). Schimb, spal, hranesc bb. (timp in care mai vad o stire la tv). Joaca de rigoare, vreo jumatate de ora. Apoi ma indrept catre bucatarie sa pregatesc papa. Pe la 13 - asta daca merge mama dupa Stefan la gradi - ies la plimbare. cam o ora/doua. Timp in care ma cert - pe diverse teme, de cele mai multe ori imbracat copil, dar si politica sau felul in care ma imbrac eu - cu mama. Asa ca, nu-mi prea prieste plimbarea. Iar in casa. Hranit, culcat baiat mare. Apoi joaca, schimbat, hranit baiat mic. Mai un forum mic, sa vad ce mai facti peste zi. Pe la 17 ajunge si sotul. Mancam, mai povestim. Si se face seara. Baie, schimbat culcat toata lumea.
alina.a plimbarile tale pe malul Muresului imi lipsesc si mie. Asa...luuuungi. Si mai ales imi lipseste o prietena cu un bb si ea. (desi imi lpiseste uneori si Muresul, ca m-am plimbat, adolescenta fiind, cu un iubit pe acolo. Chiar...ai facut cumva Lic. Sanitar?)
Sufar ca, aici unde stau, nu am nici un parc in apropiere. Si nici o alta mamica cu care sa discut.
Oana, Stefan
si Victor 
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by nma
noi am fost la pediatru ieri si alex trebuie sa ia antibiotic iar eu nu stiu ce sa fac: nu are nimic e doar putin rosu in gat; nu tuseste, nu stranuta, nu are febra, mananca normal. totusi azi si maine nu mai merge la gradi. sunt prea multi copii bolnavi acolo. anya chiar trebuie antibiotic?
andra are si ea gatul putin rosu si primeste nurofen. dr a spus 2.5 dar eu incapatanata ii dau 1.5ml. pe prospect scrie 2.5 de la 3 luni. tot ea mai are pe fata bubite mici, dr spune ca e dermatita atopica (urat diagnostic dar sper sa se fi inselat). trebuie sa o dau cu lapte de corp de la avene. deocamdata am folosit un spray tot de la avene si vad ca dispar.
acum strumfii mei sunt afara cu bona asa ca trec la treaba.
va pup
nico, mami deAndra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
dupa cum descrii simptomele, nu e necesar antibioticul. e o viroza, probabil.
andrutei ar fi bine sa ii dai paracetamol (panadol, de pilda) daca face febra, nu nurofen (nu se da sub 3 luni). subliniez: doar daca are febra! altfel nu! o alaptezi si va fi ok. scoti mucisorii daca este cazul, ii pui ser.