sondaj expresii "frumoase" de dictionar

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

buna treaba! hi hi hi

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

scrie la dictionar, acolo, de ce cuvantul pu.. se foloseste cu o conotatie negativa si cuvantul pi... cu una pozitiva?

nu-mi raspundeti, aflu eu.

capcaunule, sa mergem umpic spre origini... textul ala de pe lotsofjokes este transcris dupa discursul lui Osho, care incepe asa: "After Friedrich Nietzsche declared that "God is Dead" - the word F*CK has become the most important word in the English language..."

k.i.s.s.

Daca esti Pārācios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

nu stiu daca ma incadrez la acest subiect dar am si eu pe creier niste expresii care ma imi zgarie rau auzul si SNC-ul meu ff sensibil!

daca cumva aceste expresii sunt si in DEXI inseamna ca am avut mare noroc!

Am mai scris DOCTORA in loc de DOCTORITA
SA MA RAD in loc de SA RAD sau IMI VINE SA RAD
SA MA RISC in loc de SA RISC!

altele nu imi amintesc acum dar voi reveni...

si ce e mai deranjat ca acest gen de expresii sunt tolerate(atat in vorbirea curenta cat si scrise intr-un spatiu public) si acceptate si mai mult decat atat sa fie tras de urechi cel care face observatia ca e gresit nu cel care le foloseste adica ...greseste!

gata mi-am spus of-ul!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

cei mai multi nu "vorbeste" gramatical.. pentru ca nu le-a placut sa-nvete... sicelorlalti ne e jena sa-i corectam .. de cate ori am incercat sa fac asta ma luau la misto,,, ce ma ? te crezi deshteapta?
eu, una am renuntat sa-i corectez pe ceilalti , sa o faca profii de romana.. !

dar daca tot am deschis aceasta discutie as vrea sa va zic : unii profesori de romana nu considera necesara o bibliografie obligatorie si nici temele de acasa.. asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

eu injur, nu in (orice) public, nu de fata cu parintii/bunicii. nu am injurat niciodata persoane, doar situatii: imi scapa des expresii impersonale de genul baga-mi-as, sa ma f.. , etc. de ce nu le scriu? nu pentru ca mi-ar fi rusine, ci pentru ca pe orice forum asemenea termeni sint cenzurati. in plus, nu ne aflam la sectiunea la care sa ne putem "injura" linistiti unii pe altii

n-o sa fac referiri la origini nobile sau la studii. cunosc oameni simpli care nu injura niciodata (daca o fac in gind nu se pune), si profesori universitari care scapa cite o perla de te doare capul. oricum, si profesorul universitar este tot om, daca echipa favorita pierde meciul are si el voie sa-si bage si anume p.l. important este ca nu injura niciodata in sala de curs.

vorba lui miss parker: decit lapte si miere si sa-ti dea in cap pe la spate, mai bine te balacareste o data si bine, de tii minte si nu mai repeti greseala. injuraturile nu sint nici pe departe cel mai rau lucru pe pamint. cit despre includerea cuvintelor cu "p" in DEX, foarte bine, sa fie incluse. expresiile nu stiu daca erau necesare, pentru ca inventivitatea romanului nu are margini. dar mai bine asa decit sa pateasca si alti copii cum am patit eu cind m-am dus inocenta in clasa a cincea si am intrebat-o pe saraca bunica ce inseamna sa "faci l.b."...ce sa-i faci, bunica a fost primul adult care mi-a iesit in cale...

si nu mai umblati cu prostii ca ajung copiii sa invete cuvintele alea citind DEX-ul in scop de informare educare si invatare. sint cuvinte pe care le aud pe strada inainte sa stie sa citeasca....pe care o sa le auda toata viata. sint o realitate, fac parte din limba noastra, problema e cind incep sa fie folosite in exces (vezi expresia cu masina p.loasa, nu bengoasa, smechera, tare, misto) si cind sint folosite fara...discernamint (injuraturi intre copii si parinti, injuraturi intre copii si profesori, injuraturi pe care le stilceste un copil de un an jumate ca asa l-a invatat tata/bunica/vecinul ca sa fie smecher etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by pisigri
problema e cind incep sa fie folosite in exces (vezi expresia cu masina p.loasa, nu bengoasa, smechera, tare, misto)

Masina cum???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

eu votez pentru masina piloasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

stati prin preajma copiilor din clasele V-VIII CAND SUNT IN GRUP PE STRADA SI SA VEDETI CE ...CUNOSTINTE DE ANATOMIE ,FIZOLOGIE ,REPRODUCERE SI CE EXPRESII ALMBICATE SI-NVARTITE SCOT!noul DEX??? este "fumat" dragi mamici si tatici! copii vostrii va dau lectii! si-o baga invartita si si-o scot rasucita in moduri care pe voi v-ar lasa fara cuvinte! CE ...ANATOMIE ,CE ...GRAMATICA ,CE ...RUSINE de cei din jur.nu s-a nascut "scriitorul "care sa dea ceva nou copiilor nostrii.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sa vedeti cum o s-arate DEXI-ul peste vreo 30-40 de ani (multi ani tuturor ), cand unii dintre copiii astia vor ajunge, lingvisti fiind, in comisia lui de redactare!

Mergi la inceput

acum m-am linistit! viitorul e pe maini sigure!
eu ma cam intreb de vreo 10 ani daca nu cumva voi fi pusa la zid .. ce sa stea sa-mi mai dea un pahar cu apa? pensie .. nici atat!

Mergi la inceput