Colectia de toamna-iarna 2005 (157)
Raspunsuri - Pagina 15
miri__b spune:
Leea eu zic sa-i dai si leacuri babesti simultan.eu ii dau lui fi-miu ceai facut din ceapa si nuci, dc vrei reteta sa-mi spui, ca nu-l fac eu.si am inteles ca are efect ridiche neagra, a uitat maica-mea sa ia de la piata. tai ridichea in 2, scobesti un pic de miez si pui niste miere in scobitura, in ceva ore isi lasa zeama si ii dai zeama cu lingurita.dupa ceaiul ala cu ceapa si nuca fi-miu n-a mai tusit toata noaptea si juma de zi pana am iesit afara.
fi-miu a dat cu carioca pe piele ecologica si nu se ia nici ci fixativ, nici cu apa cu sapun. adio canapea.i-am facut si poze. sa-l vedeti cum era de scris peste tot dupa 5 min de pictura.
Pumba mopul nu e extra, doar ca nu lasa in urma par si alte scame precum cele vechi.de mentionat ca eu dau cu aspiratorul ecologic(matura) ptr ca ii e teama de aspirator de cand cu batista bb.
Mirela si David - 23.12.2005
Noki_Lara spune:
Hello si de la noi!
Ina, of...nasoala situatie si la voi! Din prima clipa am zis ca sa-ti recomand o alta cresa, nu asta! Acum vad ca si celelalte fete zic la fel, deci ar merita sa-i dai o sansa altei crese! Cat despre socra...as lasa-o ca ultima varianta.
Ca stii cum e, daca mama e stresata, TOATA lumea e stresata. Iar tu prea vesela in prezenta ei nu cred ca ai cum sa fii.
Ripley- io i-am dat cam de 5 ori lui Sarah porc, de regula la Bistrita si nu a avut nimik. Ai perfecta dreptate, a trecut vremea incredibil...Iti tin pumnii stransi la nascare, s adea bunul Dumnezeu sa fie bine de tot de data asta!
Anda77- nu cumva s-a frecat de vreun pantalon mai stramt sau ceva? Speram ca nu e nimik grav!
Leea- sanatate multa tusitorului!
Meems si Pischi- sanatate si mandrelor voastre! Va asteptam cu vesti bune!
--------
Intrebare - dupa cat timp se umple atat de tare pampersul la copiii vostri incat sa iasa pishu prin body/pantaloni??? Io o schimb cam asa: la 6.30 dim cand papa, apoi la 10 la sculare, la 14 la pranz si dupa somnic pe la 17 si seara la 21.30. Ei bine, intre 17 si 21 invariabil se uda, deci mai mult de un 3, 4 ore maaaxim nu tzine!
Noi eram cu Libero mov 7-12 kile, dar am ytrecut-o acum pe Libero albastru 12-22 kile si acelasi lucru se intampla!!!
Voi ce scutece flositi si sunteti multumite?????
Poze cu Sarah si mami 
www.dropshots.com/Saralyna#albums/ANTALYA%202007" target="_blank">POZE ANTALYA
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
leea_cv spune:
Miri pleaaaase.Vreau reteta.Tre sa gasesc pe cineva sa imi cumpere ridiche neagra.Uuuuff,pe cine?
Prietena mea a fost externata cu fetita.Testul genetic spune ca e trisomie 13 cu tablou clinic incomplet.M-am uitat pe net si m-am ingrozit.Durata si calitatea vietii depind de rezisenta inimii.I s-a spus ca majoritatea copiilor mor pina la o luna de viata,iar durata medie e intre o luna si 1 an.Vreau sa ma duc sapt viitoare sa le vad.Nici nu stiu ce sa-i duc.Ma gindeam sa-i cumpar o rochita pentru 25 de ani.Poate influentez cumva destinul.
Noki eu Pampers folosesc, nr 4,nu mai stiu de la cite si pina la cite kile.Cred ca 12-18.Il schimb doar de vreo 2-3 ori in timpul zilei caci nu face mult.Afara din scutec mai iese pipi peste noapte,altfel nu.Si da,sint multumita.
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
Noki_Lara spune:
Leea, 

Poze cu Sarah si mami 
www.dropshots.com/Saralyna#albums/ANTALYA%202007" target="_blank">POZE ANTALYA
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
leea_cv spune:
Trisomia 13 (trisomia D, si Patau)
47, XX,13+
47, XY,13+
1 la 8000 nn
F de risc: mama peste 40 ani
Dismorfismul
Microcefalie
Micrognatism
Anoftalmie, microftalmie
Hipotelorism
Cheilognatopalatoschizis
Urechi jos inserate
Si Patau T13
Retard in dezvoltare - sever
Somatic
Psihomotor
Si Patau
Si malformativ
MCC
Alte malformatii viscerale
Malformatii cerebrale
Malformatii osoase: polidactilie, sindactilie, fixare in flexie a degetelor
Dermatoglife anormale: plica simiana, arc transvers de la haluce la marginea externa a piciorului
Evolutie
Durata de viata
3-4 luni
1 an -; 10%
Cam asta inseamna.Vestea buna ar fi ca li s-au dat sanse de 99,5 % sa faca un alt copil sanatos.Dar sa stii ca intr-o "maine" ai putea sa-l pierzi pe cel ce-l ai...si l-ai plamadit cu atita dragoste si sperante...
Leea si Tudor David (19.12.2005)
iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...
bianca_mo spune:
NOKI, si eu tot pampers folosesc , 4+, si niciodata nu s-a udat, si nu-l schimb chiar asa des ca tine...
sanatate maxima bolnaviorilor!

Bianca, mama lui Serban
poze
10 decembrie 2005
madau spune:
Noki noi suntem la Pampers 5 si o schimb de 4 ori pe zi. Dimineata cand se trezeste, pe la 8, apoi la 14 la culcare, la 18 si apoi la culcare, pe la ora 23. dar am mai lasat-o si pana pe la 12 cu pampersuld e noaptea si tot nu s-a udat, era full-full pampersul, dar nu a iesit prin el.
Leea prietena ta nu a facut triplul test cand era gravida?
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Gandacel spune:
Bunaaaaa!!!
In sfarsit, dupa o mie de ani, imi merge si mie netul mai multe minute in sir! Sper sa apuc sa trimit si raspunsul meu catre voi. Dn pacate, o sa scriu doar la ce ma pricep, plus putin la ce nu ma pricep dar imi pot da cu parerea... Scuze anticipat, o sa fie un mesaj lung si oarecum nesimtit, adica voi raspunde doar catorva fete, restul sa stiti ca va pup cu mult drag si mai gandesc la voi.
Deci, Joy, nu stiu de ce esti tu atat de stresata, ar fi bine sa-ti gasesti ceva timp (cateva minute, nu zeci de minute) in care sa stai cu ochii inchisi, macar in timp ce alaptezi, daca in rest nu poti. Eu asa am facut si cu Bogdan si cu Stefania. O sa te ajute sa vezi lucrurile mai in roz. Cat despre alaptat, iti pot spune doar ca nu e bine sa alaptezi mai frecvent decat la o ora jumatate si ca oricum asta este normal in primele luni de viata, in perioada cat sta treaz copilul. Pentru ca are stomacel mic si foame mare, putere de a suge mititica, ceea ce face ca prea putin lapte sa ajunga in stomac la o repriza de supt, iar productia sa nu fie grozava. Mai tarziu toate se aranjeaza. Iar daca nu, si formula este tot pentru bebei! Insa plansul asta de care zici tu e posibil sa fie si de la dureri de burtica si de la adaptarea greoaie la lumea de afara. Asteapta sa treaca primele 2-3 luni si apoi sa zici cum este. La noi durerea de burtica a trecut cu un unguent, se cheama Flatulin, e din plante si chiar a dat rezultate vizibile. Incearca si tu. In rest, curaj mami, doar stii ca nici eu nu am nici un fel de ajutor, doar curatenia mi-o face cineva. Eu nici macar cu vreo ruda nu-mi pot lasa copiii, o ora pe saptamana, ce sa mai vorbesc de o zi! Insa asa m-am obisnuit, fac parte din viata mea, fara ei ma simt putin ciudat, nu mai sunt in largul meu. Si sa-ti mai zic ceva: saptamana asta Gabi a venit numai dupa culcarea copiilor, o zi i-a prins sa-i pupe si atat inainte sa adoarma. Saptamana viitoare pleaca in delegatie in afara tarii... Peste 3 saptamani iar. Deci, sunt cat se poate de singura cu copiii si cu catelul. Organizarea este cuvantul de baza!
Ina, despre cresa si soacra am sa-ti spun. Iti voi scrie complet diferit de restul fetelor, nu ca sa echilibrez scorul, ci pentru ca asa gandesc eu. Deci: din punctul meu de vedere, o poti duce linistita in continuare la cresa, o data pentru ca (nu te supara pe mine) nu s-a intamplat nimic grav, a doua oara pentru ca dupa ce s-a produs "accidentul" sau "incidentul" educatoarea respectiva va fi mai atenta sa nu se mai produca prea repede... Zic ca nu e grav, pentru ca sunt aproape sigura ca as fi reactionat asemanator, daca as fi avut atat de multi copii in grija. Oricat de mica ti s-a parut tie escaladarea, daca stai cu ochii pe ea, e ok. Daca insa ai in grija altii la fel, multi... mai bine sa nu se urce acolo din start! Pentru ca nu conteaza ca pica de la un metru sau de la juma de metru, tot se lovea! daca o luai lovita de acolo, era mult mai grav! Ca i-a tipat in ureche, dat fiind ca probabil si Rachel tipa in acelasi timp, ca sa protesteze ca a fost luata cu forta, iar nu mi se pare un capat de lume. Ca a luat-o cu forta... ce sa zic, daca incerca s-o convinga cu binisorul, i-ar fi luat cam de 10 ori mai mult timp. Nu se poate asa cand ai grija de mai multi copii, ci doar daca ai unul singur. Apoi, altele ar fi mai grave, nu asta. Adica putea s-o loveasca, ori sa o insulte... I-a zis "de cate ori ti-am spus...", ceea ce inseamna ca mai intai a incercat cu vorba si nu a mers, nu o fi fost prima escaladare de genul asta! Eu asa zic, sa te mai gandesti. Ca si noi acasa cam la fel facem, adica zicem de 10 ori "NU", iar a 11-a oara punem capat situatiei, luand copilul cu forta de la indeletnicirea lui. Bogdan cand fac asta urla, deci obligatoriu trebuie sa ridic tonul, fara sa-i vorbesc urat. Constat ca nu fac fata la decibelii lui altfel. Cand vad ca urla mai tare daca vorbesc, tac, asa ca tace, incerc sa-i explic incet, stie ce vreau, asa ca urla iar peste mine. Ai deci grija, incet-incet copiii nostri stiu si pot mai multe, aproape ca si adultii, doar ca inca nu sunt educati, deci fac ca in jungla.
Cu soacra: niciodata nu te vei simti bine cu ea, minuni din astea nu exista. Odata facut pasul, nu prea ai cale de intors, adica ori o tii ori ii dai papucii, rupand legatura mai urat, urmatoarea intalnitre va fi mai tensionata. Pe de alta parte, poti merge la un job care sa te tina departe de ea in timpul zilei, iar din ce spui tu Rachel e pe maini cum nu se poate mai bune. Cat despre duminica... ma abtin. Credinta nu se gaseste in biserica, ci in noi. Poate mai merge si altcineva la biserica, din vecini si o ia, ca sa nu o mai duca sotul tau... Poate faceti un pact sa mearga o saptamana da, una nu... una plecati de acasa, alta sunteti la dispozitia ei...
Una peste alta, ambele variante au pro si contra, eu as opta pentru cresa. Nu pentru alta, ci pentru aceeasi. Rachel e deja obisnuita partial, chiar daca mai plange. Nu neaparat ca nu ii place acolo, ci pentru ca nu ii place ca nu mai e cu tine.
OOps! S-a sculat Bogdan. In curand trebuie sa inchei.
Noki, tie voiam sa-ti spun: nu poti avea incredere in bona pe care o descrii. Ori cauti alta, ori incerci cu gradi si vezi cum merge. Postul pe care il "vanai" mai poate fi vanat in continuare, cu siguranta. Discuta cu cine trebuie si cere un ragaz. Dar ia masuri reale si urgente in privinta lui Sarah. Pana la 1 nov. mai e putin, ai incepe cu bona, daca nu isi aminteste ca mai are ceva de facut... Pana atunci, eu te-as sfatui sa incerci doua-trei saptamani gradinita. Nu ii zici inca bonei nimic, vezi cum merge treaba. Eventual o lasi pe Sarah la program scurt la gradi si apoi sta cu bona, asa le ai pe amandoua, iar in caz de imbolnavire, ai bona la indemana. Treci mai tarziu (peste un an, un an juamte) la programul lung si gata!
Leea, sanatate multa lui Tudor! La fel si celorlalti copilasi bolnavi.
Anda, am ramas masca de o afirmatie. Cum doar de doua ori ai vazut putza lui Nic ridicata? Bogdan al meu in fiecare noapte o are asa mare ca abia ii pun scutecul (il schimb noapte de noapte).
Scutec: avem Pampers nr 5 sau Libero nu mai stiu de care, mare in orice caz... se pare ca albastru, daca zici tu Noki ca e pentru 12-22. Chilotei frumosi moi, de bumbac... in dulap, asteapta cu nerabdare ziua cea mare!
Va pupic, ca a navalit Bogdan cu toate animalele din camera lui...
Ne mai auzim, daca o vrea si netul meu.
Morgano spune:
Of Leea, saracii parinti si bietul copilas... sa inteleg ca mamica nu a facut triplul test?
sa se rezolve cum e mai bine pentru toti.
Nu am cum sa renunt la cezariana, oricat as vrea, problema mea cu distocia de col (adica nu se dilata veci colul) nu e reversibila. Va dati seama ca in sapt. 39 colul meu are 5 cm si e perfect inchis si rigid
Asta e, am avut 9 luni sa ma obisnuiescu cu ideea si tot ciudat mi se pare - niciodata nu o sa le inteleg pe cele care fara nicio problema medicala si fara macar sa fi incercat sa nasca normal merg la cezariana ca-n branza.
Noki, noi folosim cu mare succes de 1 an Huggies din ala extra sau cum ii zice, adica varianta cu elastice peste tot, pachet verde tare cu albastru si sunt fte multumita de ei, nu am avut accidente pana acum, si pt. Iris tot Huggies am luat. Eu Pampers n-am folosit nici 1 luna la Ana asa rau s-au comportat, mirosit, patat, etc.
O schimb pe Ana tot de 4 ori, dimineata la 8 si ceva, la pranz la 13.30, dupa-masa pe la 5 si seara la culcare, adica la 20.30 cand intram in pijamale.
Madau, io inteleg perfect cum e cu nevestitul de pescar, Marius al meu poate deschide magazin de articole de pescuit, atatea chestii are. CAnd a fost ultima oara cu ceilalti 4 baieti din gasca noastra, i-a dotat pe el din ale lui, a umplut 2 masini... si io care ma gandesc de 5 ori inainte sa-mi iau ceva mai scump. E drept ca tura trecuta a adus 1 crap de 5.5kg... pt mine gretos la gust, parca era mal, insa ca trofeu....
Miri, si eu stiam de faza cu ridichea ca ar fi fte buna. Am auzit si de ceaiul de ceapa dar mie se pare rau tare la gust, cel de nuci cum se face? Nici ala nu suna prea apetisant ![]()
Anda, io zic sa fii fte atenta cu putzuka lui poetul, e totusi zona umeda unde repede se imtinde orice, de la iritatie la infectie sau micoza. Da, miercuri merg sa nasc. Cand oi realiza si eu ca se chiar intampla, nu stiu. Marti imi face internarea, da' ma lasa sa tremur peste noapte acasa la mine, le-o fi frica sa nu fug de-acolo.
Ripley
38+
Iris Maria si Ana Ecaterina(10.11.2005)
anda77 spune:
ce triste vesti ne dai, leea, cu biata fetita. ma, dar cand s-a nascut avea un pronostic si mai nefericit si apoi i s-a imbunatatit starea. poate este putin fortat diagnosticul, zic si io ca s-a mai intamplat, nu ca ar fi obligatoriu. sanatate lui tudor!
pampers nr. 4 maxi, cu elastic pe laterale. o bucata noaptea si 3 ziua. nu a iesit aproape niciodata nimik, deslipesc intotdeauna marginile interioare.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"