cum slabim...partea a 4.a
Raspunsuri - Pagina 11
bia spune:
Craciunita,poti sa ne spui de la cate Kg.ai plecat si la cate ai ajuns si in cat timp?Stiu ca poate te deranjeaza intrebarea,tinand cont prin ce ai trecut,dar este bine ca ne-ai impartasit experienta ta,fiecare invata cate ceva din asta,eu una am inteles ca trebuie sa nu exagerezi si sa stii cand te opresti.
osolita spune:
Apropo de ce spunea Gabi, am observat ca numai in Europa de est exista obsesia asta cu kilogramele in plus. In restul Europei si in America parca nu se pune accentul atat de mult pe asta iar pe strada vezi in general femei destul de plinute. Eu la cele 53 kg(1,60m) ma simt aici perfect(mai ales cand fac comparatie cu colega de birou a sotului care are peste 120 kg la nici 30 ani) dar cand ma duc in tara ma prinde si pe mine febra slabitului si ma dau "peste cap" sa mai dau si eu ceva jos.
cl spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
Si eu m-am ingrasat de la medicamente si la inceput, cand am vazut cat m-am ingrasat, am zis ca vreau sa slabesc putin. Nu stiam exact ce inseamna acest putin. Si asa am inceput regimul disociat, auzit de la o cunostinta. Nu l-am citit nicaieri, l-am folosit pur si simplu dupa ureche, o saptamana mancam numai carne la gratar cu salate, urmatoarea saptamana doar cartofi si macaroane cu branza, pe urma le alternam. Aveam grija sa nu combim carnea cu cartofii. Eu, care nu beam apa aproape deloc, incepusem sa beau 3-5 litri de apa pe zi. Si asa am slabit 8 kg.
Dupa aceea am aflat de blestematul ala de ceai si am inlocuit apa cu ceaiul antiadipos. Da, beam 3 l de ceai/zi. In primele zile aproape ca nu ieseam din toaleta si tenul meu capatase un luciu superb.
Eram fericita. De la marimea 52 ajunsesem sa port 46. Prietenii ma complimentau, ma invidiau.
Dupa aceea n-am mai avut control asupra greutatii, mancam normal si slabeam. Si, fara vreun motiv, voiam sa ma arunc de la etaj. Ma trezeam si noaptea din somn si voiam sa sar. Si asa am continuat sa slabesc inca 15 kg.
Acum sunt bine. De 4 luni m-am lasat de fumat si m-am ingrasat 3 kg. Nu-mi mai pasa. Fac sport, chestii din astea domestice: abdomene, pedalari, etc. Nu am timp de mers la sala.
De cate ori aud pe cineva ca vrea sa slabeasca ma cutremur.
E cumplit sa vrei sa mori fara sa stii de ce si sa nu poti face altceva fara gandul asta. Nimic nu mai avea culoare, stralucire, totul era gri si fara speranta. Numai daca n-ai trecut prin asa ceva iti poti imagina ca poti depasi situatia. Nu poti, este ceva ce nu depinde de vointa.
Craciunitza, si eu am tinut regimul disociat, dar pe zile, nu saptamani!!! Lactate, legume, fructe, carne pui si peste, cate o categorie pe zi, plus min 2l apa sau ceai/zi. Sambata si duminica faceam pauza, mancam normal si luni o luam de la capat. Nu m-am imbolnavit. Am tinut din martie pana in iunie, inclusiv, si am slabit 10 kg, cca 2 kile pe luna. Cam de doua luni mananc normal, dar ponderat si nu am mai pus un gram pe mine. Nu este greu de tinut, iti trebuie numai vointa. Spor la slabit mamici.
Claudia
Victoria spune:
Deci, CL, sa detaliem:
o zi lactate (ce/cat?)]
o zi legume (de care/cum gatite?)
o zi fructe (de care? cat?)
o zi carne pui
o zi peste
Scuzati-ma pt. insistenta, dar mie nu mi se pare, eu chiar am vreo 20 kg. in plus....
Cl, eu cer detalii ca am mai incercat o data ceva asemanator, dar era" o zi numai lapte", si seara aveam crampe, dureri la...iesire (plus, scuzati, o diaree crunta...)Si am renuntat...
Daca poti sa-mi dai detalii, m-as bucura...
V.
veni, vidi, Victorie!
cl spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Deci, CL, sa detaliem:
o zi lactate (ce/cat?)]
o zi legume (de care/cum gatite?)
o zi fructe (de care? cat?)
o zi carne pui
o zi peste
Scuzati-ma pt. insistenta, dar mie nu mi se pare, eu chiar am vreo 20 kg. in plus....
Cl, eu cer detalii ca am mai incercat o data ceva asemanator, dar era" o zi numai lapte", si seara aveam crampe, dureri la...iesire (plus, scuzati, o diaree crunta...)Si am renuntat...
Daca poti sa-mi dai detalii, m-as bucura...
V.
veni, vidi, Victorie!
Victoria,
1. lactate: iaurt, lapte, branza telemea sau dietetica, cascaval, branza topita, orice cantitate doresti. De evitat smantana, iar cascavalul in cant. mici(are cal multe)
2. legume, fierte sau crude, orice cant. Nu: cartofi si fasole boabe. Eu aici am trisat putin, am pus sare si lamaie sau otet pe ele.
3. fructe: orice cant. Nu: banane si struguri.
4. pui fript sau fiert, fara pielita. Eu luam piept de pui. Evident ca puneam sare!
5. peste fiert sau fript ( si puneam sare si lamaie)
Bafta multa!
Claudia
Sabina spune:
Si eu am tinut Montignac...dar sotul mi-a atras atentia la ceva! Disocierea produce inhibitia functiei pancreasului, care nu mai produce atata insulina, de aici slabitulDar bolul alimentar, enzimele necesare digestiei? Cred ca de aia facut Craciunita depresie.Se pare ca de fapt e nesanatos.
Socrul meu mi-a zis ceva foarte intelept.MPJ/Adica mananca pe jumatate. Orice , dar in cantitati reduse.
Succes! Eu am acum 52 de kg la 162cm, si ma cred grasa.Asa ca poate fi din cap.Am zile in care sunt atat de obsedata, ca am picioare moi, ca nu arat ca fetele de 16 ani...Si n-am decat 24.
Hai sa fim atente cu slabitul asta.
Sabina & Sofia Galagia
craciunitza spune:
Of!
Povestea mea cu kg-le dureaza de cand am nascut al doilea copil, am avut probleme cu sarcina si la iesirea din maternitate duceam in brate un pui mic si sanatos iar in spate duceam 140kg. La o inaltime de 1,75m. Aratam asa, ca un cal fara coada.
Puiul meu are acum 9 ani si de atunci, de cand l-am nascut, mereu am tinut cate o cura de slabire. Asa se face ca inainte de cura cu regimul disociat + ceaiul antiadipos cantaream 80kg.
Deci, draga bia, aveam 80 de kg cand am inceput regimul disociat.
Ceea ce ma surprinde la acest subiect discutat de voi este ca nimeni nu-si pune problema tinutei, a tenului, a muschilor. Slabim si gata. Nu este asa. Vad pe strada femei slabe fara tinuta, sleampate, fara nici o sclipire. Dar vad si femei plinute care au un ten fin si un zambet minunat.
Nu va amagiti, fara sport nu veti reusi sa aratati bine.
Victoria, nu stiu cate kg ai dar ti-am scris in special tie pentru ca ma recunosc in randurile tale. In seara asta cumnata mea tocmai mi-a zis ca de maine incepe o cura de slabire .
Nu inteleg, daca va doriti atat de mult sa slabiti de ce nu mergeti la un nutritionist? Curele de slabire nu sunt generale, fiecare organism reactioneaza altfel. Daca pentru a avea un copil ati consultat medici, de ce pentru a a slabi nu faceti la fel?
Nu v-am scris despre ce-am auzit de la prieteni, de la cunostinte, v-am scris ce-am patit eu. Si tot nu e suficient.
Of!
GabiG spune:
UIte ca ma repet (o fi scleroza?), dar vazind ultimele doua postari nu ma pot abtine. Chestia asta cu slabitul este si in capul nostru, este o chestie de perceptie. Fiindca cele mai multe dintre noi nici macar nu sintem grase...De exemplu Sabina: 1,62 si 52 kg. Cu 10 kile mai putin decit inaltimea...Si spui ca tot te vezi grasa uneori...Asta pentru ca in mintea noastra ne percep altfel decit ne vad altii. M-am intilnit cu o fosta colega, arata superb, avea o forma la corp, excelenta (chiar putin slaba, as zice). Ea imi raspunde la compliment: "As, sint cam grasa, am vreo 4 kg prea mult". Unde? , am intrebat eu...
Eu am acum 60 si citeva sute de grame, la 1,60 inaltime.
Mi-am camculat BMI (BMI= greutatea/inaltimea la patrat). Intre 18m si 24.9 esti normal. Intre 25 si 29.9 esti peste greutate, peste 30 esti mult peste limita normala si trebuie sa consulti de urgenta un medic. Sub 18 esti prea slab.
Sint curioasa de rezultatele vostre, sper sa le postati si mai discutam dupa aia.
Va pup.
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
Victoria spune:
Clau, multumesc mult, o sa incerc, desi ziua de legume apoi fructe chiar ma deprima, ca mie nu-mi plac
Craciunitza, multumesc pentru mesaj. Crede-ma, am vreo 25 kg in plus, ma consider norocoasa daca dau jos 10, cel putin.. In ce ma priveste, nu te ingrijora, nu am avut niciodata vointa necesara sa ma infometez, asa ca nu sunt probleme.
Zi-ne de tine, esti bine acum?
V.
veni, vidi, Victorie!
cspeana spune:
M-a infiorat ce am citit despre povestea voastra fetele si eu am probleme cu kilogramele dar eu in timpul saptamini maninc salate fructe supe iar in week-end maninc orice dar in portie mica. Si mult mult sport si greutati ma duc in fiecare dimineata la gym si vad rezultate ca si sa iti fie pielea attarnata pe tine ste mai rau decat grasa nu? Iar daca uncepem si zicem vaii ce grasa sunt tot timpul nici cand vom slabi nu ne mai vedem slabe. si o femeie trebuie sa aiba forme nu? fundulet,picioare nu aschimodie....sotul mei mi-a zis ca nu i-ar fi placut sa fiu slabazice ce as fi facut cu tine atunci?