***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Pepsi imi permit sa iti raspund eu in locul Ellei despre aspiratorul nazal, pentru ca mi-am luat si eu de la aceasi firma: Bebe Sounds.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

pepsi,

scuze, am uitat sa-ti raspund.
uite despre asta e vorba:
http://reclama/products/423-promotii_bebesounds/2862-bebesounds_aspirator_nazal_nasalclear.mbs
nu e chiar ieftin dar avand in vedere ca bebe nu stie sa-si sufle nasul pana pe la vreo 3 ani si ca il folesesc destul pana atunci, cred ca isi face banii.
Se curata foarte usor si are melodii frumoase; eu inainte sa-i trag mucisorii, desi zgomot mare nu face, il pun sa cante si bebe e atent la melodie, mai putin la faptul ca io incerc sa-l chinui

, mamica de David (24.04.2007)
poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele!
Ramona7, da-ne mai multe info despre exercitiile postnatale "mama and me". De unde le putem procura?
Pitica, imi pare rau pt episodul cu hotii! Noi tinem in permanenta usa incuiata iar sotul intotdeauna descuie cu cheia lui... Pana la ce ora sta Iris la gradi? Eu am mare noroc caci Matei vine la ora 7 pm acasa si pana atunci sunt f linistita doar cu Bogdanel in casa. Vai de mine insa in zilele cand nu merge M la cresa... In ult vreme ma dispera ca tipa f des, poate unde vede treaba asta si la noi, parintii. Ma cert cu sotul si nu ne punem deloc de acord in privinta atitudinii fata de Matei. Eu citesc, ma informez si incerc sa aplic unele metode de discuplinare, insa sotul se lasa efectiv manipulat, iar pustiul s-a prins si tipa pana obtine ce vrea... Eu incerc sa fiu mai ferma si sa-l pedepsesc confiscandu-i cate o jucarie, insa circul e gata mai ales cand intervine sotul.... Imi vine sa uneori...
Ralucami, tu mai stii ceva de Elteka? De ce oare nu mai scrie? Pe unde este ea acum?
Vreau sa stiu si eu ce reactii da Infarix-ul la 4 luni! Cine imi poate spune? Mica, Ella, Carstea? Si cat a costat please...
Ella, te rog spune-mi si mie pls ce "greseli" erau in contractul de la Vitan Towers? Noi am semnat deja antecontractul la Primavara si singura nemultumire e faptul ca nu scrie in clar ce inseamna la rosu... Eventual raspunde-mi pe PM, pls.
Pepsi, zi-mi si mie pls daca imi sunt suficiente 2 luni de la inceperea diversificarii a.i. sa ajung l anumai 2 alaptari pe zi (dim si seara)? Ideea e ca in ianuarie incep munca si vreau sa stiu daca e ok sa incep cu sucurile din noiembrie...
Eu nu pot sa-l decalotez la baita pe B (nici la M nu reauseam), insa pot cu putina crema. ACum i s-a inrosit un pic varful cuculetului si nu stiu daca e bine...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept

Mergi la inceput

madi,
multumesc, cred ca am scris odata cu tine

tu esti multumita de aspiratorul de nasuc? Boby n-a fost racit pana acum, slava Cerului, dar asta vara de la aer conditionat mai facea mucisori si l-am tot folosit; acum, nu-i mai pun solutie salina in nas decat la cateva zile si atunci trag un pic cu aspiratorul.

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Liviana, pe mine vaccinul de 4 luni m-a costat 181 ron, de la Helpnet.O sa il facem abia marti, nu am experimentat simptome, dar am ci9tit ca bbii sunt mai maraiti si au facut si febra.Io sper sa scapam de aceste simptome si sa fie fara probleme, la fel ca cel de la 2 luni.

Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ella_74

madi,
multumesc, cred ca am scris odata cu tine
tu esti multumita de aspiratorul de nasuc? Boby n-a fost racit pana acum, slava Cerului, dar asta vara de la aer conditionat mai facea mucisori si l-am tot folosit; acum, nu-i mai pun solutie salina in nas decat la cateva zile si atunci trag un pic cu aspiratorul.
Ella, mamica de David (24.04.2007)
poze David

Ella, cu placere, sper ca nu te-ai suparat ca am raspuns si eu, pentru tine.
Nici Ana nu a fost racita pana acum (sper sa o tinem tot asa!) dar am folosit aspiratorul pentru mucisorii care mai apar asa din cand in cand. Sunt multumita in primul rand pentru ca Ana nu mai plange cand il folosesc. Inainte sa citesc la tine despre el, aveam pompita clasica si era un chin sa o folosesc. Ana plangea, isi intorcea capul in toate directile si mare lucru nu reuseam cu ea. Aspiratorul asta chiar ii place, in schimb. Rade cand aude melodiile, nu protesteaza cand il bag in nasuc. Ce am observat eu la el este ca nu are o putere foarte mare, adica mucisorul nu ajunge in rezervor, ci il trage mai la suprafata, astfel incat sa il pot scoate. La tine e la fel?Ma gandesc ca rezervorul o fi pentru secretii mai apoase...

Asa creste Ana

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Intreba cineva (imi cer scuze, nu mai stiu cine) despre supita. Raspund si eu: supita se face initial din radacinoase: morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel si se da doar zeama strecurata. Treptat se mai introduce cate o leguma la fiert. Apoi, pasat, se introducere pe rand cate o leguma din cele fierte: mai intai morcov, apoi morcov cu telina etc.

Asa creste Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Lavini, merci pt raspuns. Si eu am auzit aceleasi lucruri apropo de maraieli... Noi vom merge miercuri pe 10 oct la vaccin. Sa imi spui si mie pls cum se prezinta puiul marti seara.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885830356/" target="_blank">Botez Bogdanel
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157601885892902/" target="_blank">Poze din August&Sept

Mergi la inceput

Liviana,

iti raspund aici, cu riscul de fi putin off topic, poate si alte fete se gandesc sa achizitioneze casa/apartament iar consultannta juridica nu stiu cate ajung sa-si ia.

So, in orice contract de acest gen trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor aspecte:
- termen de finalizare clar; daca exista si de regula exista, perioada de gratie de 3 luni/mai mare in favoarea constructorului nu si in favoarea cumparatorului in cazul in care intarzie plata pretului

- pretul sa fie ferm, nemodificabil, iar daca este exprimat in euro sa se specifice cursul ron/euro la care se vor face platile; de ex asta este motivul pentru care nu am mai semnat cu Vitan Towers fiindca desi am agreat un pret in euro, au bagat o clauza in contract, nici macar la capitolul despre pret sau plati ci la "clauze finale" , intentie clara de a pacali pe cineva neavenit care nu citeste cu atentie contractul, prin care ingheata cursul de plata, astfel ca peste doi ani acnd apartamentul ar fi fost gata eu ar fi trebuit sa platesc diferenta de 75% din valoarea apartamentului la cursul din ziua in care am semnat precontractul , adica cursul de saptamana asta sa zicem, in loc de cursul din ziua platii asa cum ar fi trebuit; din informatiile pe care le am, ca doar nu-s venita cu pluta, trend-ul cursului pe termen mediu este scazator, doar in ultimele luni a fost crescut artificial de BNR ca sa poata stabili un curs cat mai mare la plata taxelor si accizelor pentru 2008.

- daunele - interese pentru situatia in care partile nu-si executa obligatia principala in contract, respectiv cat plateste constructorul daca nu livreaza apartamentul/nu se prezinta la notar sa incheie contractul de v-c/ intarzie livrearea apartamentului chiar si dupa expirarea termenului de gratie; pentru cumparator obligatia principala se traduce in plata pretului contractului, respectiv avansul si restul de pret care poate fi in transe sau 75% la finalizarea constructiei; de regula, daunele-interese sunt inegale, stabilite evident mult mai mari in favoarea constructorului.

- ce primim in pretul contractului: un apartament la rosu, la gri sau gata finisat? daca include finisajele, sa se specifice ce fel de finisaje fiindca asta e alt punct pe care l-am dicutat indelung cu cei de la Vitan Towers; in contract scria "finisaje de buna calitate" dar "buna calitate" este foarte relativ fiindca in timp ce eu de exemplu ma astept sa primesc faianta Marazzi, constructorul sa-mi puna Sanex sau in timp ce eu ma astept sa primesc cada de acril , constructorul sa-mi puna una de tabla fiindca el asta considera ca inseamna "calitate buna"; asa ca recomand sa se specifice de ex. usi gen Pinum sau obiecte sanitare tip Ronstal sau similar; deci, daca indicam brandul macar stim pe ce paleta de calitate ne situam.

- costurile de administrare ale cartierului, daca vorbim de blocuri noi, sa fie specificate in precontract fiindca de regula dezvoltatorii incheie contracte de management cu anumite firme care vor gestiona cartierul si ma refer la parcare, paza, iluminat cartier, intretinere spatii comune (scari, spatii verzi, etc); trebuie vazut in contract de ex pe ce perioada este obligat cumparatorul sa se supuna acestui contract de management fiindca in principiu, dupa ce cartierul este vandut, se constutuie asociatia de proprietari care trebuie sa preia contractul de management si daca este unul prea oneros pentru proprietari sa incerce rezilierea lui; de ex. la Vitan Towers nu erau specificate aceste costuri, deci puteau fi oricat; la New Town sunt de 0.9 eur +tva/ mp construit de ap si terasa iar contractul e incheiat pe o per de 2 ani de la finalizarea constructiei, deci imi asum de acum faptul ca in primii 2 ani voi plati doar intretinerea cartierului aprox 150 eur/luna cu speranta ca dupa acest termen noii proprietari vor incheia un contract de management cu un cost mai mic, adica real.

- recomand incheierea precontractului si a contractului de v-c la notar si nu in fata unui avocat , asa cum se mai practica ; actul autentificat la notar constituie titlu executoriu si poate fi pus in executare, in caz de neindeplinire a obligatiilor contractuale, fara a mai trece printr-un proces, asa cum s-ar intampla in cazul in care partile incheie precontractul/contractul de v-c fara a le autentifica.

- alta recomandare : notati precontractul incheiat cu dezvoltatorul proiectului in cartea funciara astfel incat acesta din urma sa nu mai poata vanda acelasi apartament altcuiva.

- anexele la contract referitoare la schite, specificatii tehnice, finisaje, Regulamentul de ordine interioara trebuie citite cu mare atentie.

Liviana, daca ai alte intrebari, scrie-mi; e posibil sa nu fi punctat chiar toate aspectele esentiale.Astea mi-au venit acum in minte.

Imi cer scuze pentru mesajul lung; cine nu este interesat, rog sa-l stearga.

poze David

Mergi la inceput

hai ca azi sunt campioana la scris ,

madi, nu m-am suparat, cum as putea?
referitor la aspirator, am observat si eu ca doar trage mucii mai la suprafata, poate tocmai fiindca nu sunt mai lichizi cum ar trebui sa fie la raceala; cred ca poate fi si de la baterii, ca pana acum nu le-am schimbat; probabil cu Duracell are alta forta.

Vreau sa va intreb si eu ceva: de unde ati cumparat scaunel de masa pentru bebe? trebuie musai sa cumpar unul in weekendul asta si nu am vreme sa caut prea mult; cel pe care l-am dus la soacra-mea e ok, chiar daca e din lemn , ca are pozitii reglabile pentru spatar, dar l-am primit cadou din provincie asa ca nu mai pot lua unul la fel.

poze David

Mergi la inceput