Nu cred ca toata lumea care are copii mai mici de inaltime sau care nu mananaca trebuie sa si faca griji, dar trebuie doar sa urmareasca ritmul de crestere al copilului. Cand baiatul meu avea la dai ani 74 de cm si medicul de familie a zis pentru a nu stiu cata oara ca e in regula ca o sa creasca el, si asta fara sa-mi spuna macar ce analize pot face cu plata dca nu cu compensare, m-am hotarat ca ceva NU este in regula. Primul lucru a fost investigatiile simple tinand de eco a organelor interne, radiografia de pumn pentru a vedea varsta osoasa, si T4 si somatomedinaC care a iesit proasta, celelalte au iesit ok. S-a stabilit apoi la parhon diagnosticul de nanism hipofizar.
Helau,
Mi-a spus o colega de odisee care a intrat la subiect ca ati intrebat pe aici de noi .
Matei are acum 7 ani si 3 luni. Are 112 cm si 17 kg.
Ilinca, la 9 luni are cam 67 cm si 7 kg.
Astia sunt copiii facutzi de mine : mici de inaltime si slabi.
Matei nu face tratament hormonal. Asa am decis eu si-mi asum aceasta decizie.
In urma analizelor nu ne incadram in programul acela foarte special si de la Parhon au vrut sa ne introduca in programul autohton. Analizele nu le-am vazut (totul era cam "top secret" pe acolo ), doar ni s-a comunicat ca nu ne incadram.
Am stat si m-am gandit ca daca analizele nu ne dadeau drept candidati la proiectul din Elvetia poate ca nu e bine sa-i injectam hormoni.
L-am dat la inot din vara trecuta, merge de doua ori pe saptamana, cu pauze doar daca e bolnav sau nu se face ca e stricat ceva la bazin, sau sunt sarbatori.
pup you all,
Caprioara, mami de Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
Blogul meu - manute talentate