Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (33)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

program: nu are, si pana stau cu el acasa nici nu-i fac. Dar ceea ce ma bucura tare e faptul ca se joaca singur chiar si 2 ore daca nu oboseste. I-am pus o gramada de jucarele de diferite texturi in spatiul de joaca, si se taraste ba la una, ba la alta... roade ce poate, apoi vede altceva si iar se taraste etc. Mai trage saltelutele sau le mai aduna sub el - i le intind, dar e suficient daca arunc un ochi catre el tot la 10-15 minute. Cand ii e somn maraie putin, baga degetul in gurita si lasa capul jos. Atunci il mut in patut, ca s-a invatat ca numai in patut doarme. Duap ce se trezeste il schimb si ii dau sa pape, il mai tin in brate 5-10 minute, ne plimbam prin casa, ne uitam in oglinda, pe geam... Cand ajunge tati de la serviciu il mai ia el in brate 10 minute la povesti, si cam atat cu bratele.

Afara iesim in functie de zi si situatie, cel mai des intre 5 si 7 dup-amiaza... o data ajunsi acasa mananca si doarme pana a doua zi la 10, cu treziri pentru mancare la 11-12, 4, si 7 (la ora asta uneori mais ta singur in patut la povesti - nu stiu cat timp, ca eu adorm la oc inaintea lui).

Baita nu ii fac seara, de obicei ii fac in miezul zilei, ca stam mai mult in apa, ne si jucam, ne facem ca inotam - pentru asta nu terbuie sa fie prea obosit, inotul se face inainte de masa. Si nu in fiecare zi, ci la 2-3 zile. In rest il spal simplu.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Buna mamici,

Am facut si noi ieri vaccinul de 6 luni.De aceasta data am trecut mai bine peste vaccini.Am luat-o de la capat cu nemancatul.
Voi i-ati dat vitamine daca nu au au pofta de mancare?Ce vitamine?

Iuliana mami de Maya Maria(26.03.2007)

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Buna la stup

In primul rand va multumesc pt urarile facute pt mama,m-au bucurat si va doresc si voua la fel,sa va traiasca sute de ani!

Mai mult am vazut pozici de cat am citit,asa ca:

Radu de Doinatudor - frumos protest,e dulce cu bizisoarele lui

Alexia de ghibuadina - scumpa pustoaica,mi-a placut poza in care asteapta baita

Sherbi - frumoase poze,David a crescut mult.Portretul pare destul de reusit.Si in final,chiar ca nasica e zgubilitica

Roxanici - eu daca sunt afara intre 4 si 6 cand obisnuiesc sa-i dau legumele,iau cu mine in canuta aia de la Avent.Dar iau cel la cutie cartofi,morcov,pastarnac si apa in bibe.Cand il ia foamea le amestec si ii servesc masa.Eu oricum am in geanta mereu punga cu barbetica de la libero,lingurite din plastic,ca sa nu uit cumva pe acasa ceva.

O zi buna! pupici

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

si acum ce facem noi in timpul zilei:

ne trezim dupa ora 7 si mancam. Cum dimineata e mai odihnit il las singurel sa se joace in patut si ma duc la bucatarie sa mananc cu sotul. Cum raman singura ma apuc de facut ordine in dormitor si il pun pe Matei in pat cu alte jucarele ... (inca nu i-am luat un tarculet... ) Dupa 2 ore de la trezire incepe maraiala ca ii este somn, daca nu se apuca de plans il las singurel si adoarme singur... cu unele exceptii. De exemplu ieri nu a vrut nici in brate sa taca ...asa ca l-am asezat la loc in pat si dupa 10 minute de plans a adormit ! Daca vremea e frumoasa il scot afara in carut si adoarme acolo si fara plans si fara maraituri ... doar cu albinuta lui in gurita. La fiecare 4 ore ii este foame ... si dupa fiecare masa noi iesim afara, cam la jumate de ora iesim afara ...unde am tot sta fara sa facem galagie... acum insa ne-a cazut o roata de la carut si stam in casa .

Ma mai joc cu el, il trag de manute, de picioruse ... ii place sa il ridic in fundulet ... sper ca in curand sa reuseasca sa stea si singur. Ii place sa se vada in oglinda ... sau sa se uite la mine in oglinda desi eu sunt langa el in pat-imi zambeste de acolo. Seara cand vine tati, mami nu mai exista. L-ar manca cu totul ... si cand te gandesti ca stam iarasi impreuna doar de 3 saptamani. In rest il vedea doar sambata si duminica cand venea la noi . Dar e tati al lui ... si tati nu ne chinuie cu sanucul in gura, nu ne lasa sa ne jucam singurei sau sa plangem ! Tati ne pupa peste tot si rade si se joaca cu noi ...asa ca e clar ca mami devine neinteresanta!

Baita facem in fiecare zi (mai putin duminica) de la 2 luni cand parca incercau colicii pe la burtica noastra. Atunci observasem ca dupa baie e prea obosit sa mai planga. Eu nu stiu cum faceti voi baie la bondareii si albinutele voastre ...dar eu inca nu folosesc sapun deloc ! Puteti sa dati cu rosii cat vreti ... insa nu am folosit pana acum ... i.am cumparat sampon si gel de dus de copii, dar stau pe cadita asteptand ziua cea mare. Momentan ii pun in cadita doar ulei de masline, iar dupa baie il sterg cu ulei de copii doar pe sub brat, pe la fundulet... cu crema il dau doar daca e rosu. O prietena care e insarcinata m-a intrebat ce crema folosesc sa ia si ea ca Matei are pielea foarte fine ... si tare i-a fost mirarea cand i-am spus ca nu prea folosesc!
Dupa baie (asta in jur de orele 20-20:30) trecem la san, dupa care adormim si ne mai trezim odata pe la 3 sau 4 sa mai bem un pic de laptic ... si apoi incepem o noua zi !

Cam atat ...

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

si uitasem ...

tot seara cat eu il imbrac dupa baie tati ne pregateste vitamina D si canta mereu: VITAMINA-VITAMINA ... vine VITAMINA ... iar Matei plange de fomita si se uita la tati cum dizolva vitamina in lingurita . Dupa ce isi ia vitamina , tati il mai tine odata in brate, il pupa pe frunte, mi-l aseaza pe perna si Matei deschide o gura mareeeeeeeeeeeeee si inhata sanul ! Si gata : e liniste in casa .

Gata, nu mai scriu nimic trec la privit pozele din "stup"

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

si uitasem ...

tot seara cat eu il imbrac dupa baie tati ne pregateste vitamina D si canta mereu: VITAMINA-VITAMINA ... vine VITAMINA ... iar Matei plange de fomita si se uita la tati cum dizolva vitamina in lingurita . Dupa ce isi ia vitamina , tati il mai tine odata in brate, il pupa pe frunte, mi-l aseaza pe perna si Matei deschide o gura mareeeeeeeeeeeeee si inhata sanul ! Si gata : e liniste in casa .

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

si uitasem ...

Mai rau a fost aseara ca tati a ajuns acasa dupa baita ... si Matei se tot uita unde stia ca sta tati al lui de obicei cu VITAMINA ... Iar cum tati a venit cand noi eram la al doilea sanuc, a trebuit sa facem o pauza sa isi ia pupicul dulce

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

scuze pentru mesajele aproape identice !

imi daduse eroare ca nu il poate trimite, am mai scris ceva si retrimis , dar vad ca in final " au plecat " amandoua !

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

ROXANICI, noi avem o casoleta cu capac care se inchide ermetic si cu aia plec afara.II pun piureul sau iaurtul, mixat cu fructe, cereale, diverse combinatii.Mananca bine afara de 2 zile, in schimbazi a refuzat cu vehementa piureul de cartofi si galbenus de ou...II iau si lapte la mine, deocamdata (si pana acum), puneam in biberon apa de acasa si pachetul de lapte praf il iau cu mine.Ii fac lapticul imediat, cd se va mai raci, pbl voi lua un termos ceva...Dc merg cu masina, am un incalzitor auto pentru biberoane.

Mai iau babetica, servetele si nelipsita.APA.Alexia bea ff bine apa...

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

mmmm, da fructele alea nu se oxideaza? nu lasa zeama, nu se innegresc? cerealele nu se fac fleasca? am si io piticii mei cu oxidatul; oricum nu ma vad iesind cu razatoare si fructele dupa mine . tb sa gasesc o metoda sa imi linistesc si piticii mei

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput