Copiluti de mai-iunie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Ma inscriu si eu in clubul complexatelor.

Ieri i-am luat plastilina lui Alex pt prima data.As ca baiatul meu a pus mana si a mirosit....a zis smelly..si nu a vrut a o atinga.Asa ca am facut aseara ciupercute, melci din plastilina de una singura.Dimineata iar am incercat sa il pun sa se joace cu ea.Din nou si-a bagat nasul, a zis smelly...si nici chip sa o ia in mana...pana cand l-am pus sa tina o bila facuta de mine si i-am explicat ca nu trebuie sa o miroasa trebuie sa modeleze.Asa ca de atunci nu ma mai lasa in pace cu plastilina.NU s-a urcat la calculator(CACATOR-dupa cum zice el) decat de 2 ori.Am plastilina peste tot acum.Trebuie sa ma duc sa o curat.

De calusei ...eu ce sa spun...ca sa il dau jos pe fii-miu din ele, pun 50 pence si se da automat jos, desi pe de alta parte ii explic ca nu e periculos si poate sta(asta ca nu cumva sa creez complexe copilului...dar eu pe de alta parte sunt inca multumita ca se da jos) .

Ma duc sa invatz..ca sa mai scad din complexe!!!Stateam si ma gadeam ca toata familia mea in loc sa faca bani serios, au stat toata viata prin scoli si facultati chiar si la 50ani.Asta cred ca o scuza ca nu suntem afaceristi>VAd ca m-au apucat si pe mine scolile inalte a doua oara...ca poate mai imi scade din vinovatie ca nu stiu sa fac afaceri.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Aoleu TDI bat in lemn...nu a fost nimic serios, azi nu mai tuseste, trage doar un pic de nas. Am fost in Ro in aprilie anul asta pentru trei saptamani, asa ca ne-am vazut destul de recent dar tot am emotii.

Monu, Nelia imi pare bine ca analizele sunt ok...
Sanatate multa la copilasii care mai sunt inca bolnaviori.

Cat despre mall-uri si masinute/trenulete/catelusi etc, si Diana e innebunita. Ar sta toata ziua pe ele daca s-ar putea. Cand gasim cate una noua, in care nu s-a mai dat, e cu gura pana la urechi si se emotioneaza asa de tare ca ma bucur eu de bucuria ei. Partea proasta e ca trebuie sa umblam cu buzunarul plin de loonies (moneda de un dolar canadian). Acum ca o sa avem ajutoare nu am decat sa-mi fac provizii de monezi, ca are cine sa stea cu ea in timp ce eu casc gura prin magazine

http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Gagici din Buc, ati fost la Baby Expo? Cum vi se pare? Eu am fost tare inantata de editia de anul asta, i-am luat lui Horia carut Hauck cu 114 roni, cica fusese 400 roni in magazin la Miniblu, acum insa le scosesera la mega reducere...Am luat caciulitze Piticot vreo 5 pt copii, hainutze si un tractor cu pedale lui Dragos! Plus biberoane Avent si creme Mustela! yupiiiiii....mega shopping-uiala!

Astia cred ca in curand vor face Baby Expo lunar, nu de 3 ori pe an, ca deja in prima zi, la pranz, era omor! Si tineti cont ca era joi, deci lumea inca la serviciu!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

DEZMAT la shopping!!!!!! Asta la baby expo. Super haine pentru fetite. Dupa asta m-am uitat. Nu stiu de incaltaminte sau logistica ca am fost singura si a trebuit sa ma misc si repede. Dar a fost super. Maine mai trag o tura.

, mami de printese
Alexia Ioana si Iulia Antonia

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Sa va zic ultima prostie in calitate de Pifos?

Cum faceam eu mancare in bucatarie, statea Pifos in camera la noi pe pat jucandu-se cu masinutele. Cred ca din plictiseala sau altfel nu-mi explic si-a desfasurat tot bandajul lung de cativa km si si-a dat jos ghipsul, care era pus doar pe o parte a mainii, in dreptul fracturii... Cand ma uit de la distanta si vad in pat ceva bandaj, ma gandesc de unde naibii, si ca sa-l vad defapt pe Pifos ca era jos langa pat se juca nevoie mare.
Asa ca ne-am suit pe biciclete si ne-am dus catre urgente, acolo, unde initial ne-a pus ghipsul. Am asteptat 2 ore si ne-a pus ghipsul la loc...

Merita premiu la inventivitate dar si vreo doua bataite ca dupa plecarea din Urgente s-a pus pe un plans de numa ca a plecat si nu a luat trenul, tren, care defapt era desenat intr-o carte. El plangea dupa carte... S-a zbatut frate pe bicicleta de am crezut ca ma doboara, pana cand s-a linistit. Acuma si de la oboseala plange de zor, dar si de la nervisori, ca are ceva, asa incat l-am lasat linistit in sufragerie sa suspine.

un Pifos fara ghips, mana dreapta era:
http://img103.mytextgraphics.com/photolava/2007/09/27/img1533-47yyzwjy9.jpg

si ghipsul:
http://img107.mytextgraphics.com/photolava/2007/09/27/img1537-47yyzwkc7.jpg

acuma are o mana mai mare ca data trecuta, ca l-a bandajat mult mai tare, sa mai stea 1 sapt cu el.. pana il da jos pe 11 cand ne-am programat!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Ce ati gasit voi asa fain la babyexpo? Mie mi s-a parut un mare fas editia asta, pe bune. Am ajuns pe la ora 15 aproape, nu era f aglomerat dar nici mari chestii nu mi s-a parut ca ar fi. Ma rog, depinde ce cauti, ma gandesc ca fetele cu bebelusi au avut alte tinte, de ex, carutul ala e super chilipir iar haine de fetite bebe erau mai multe.
Eu am luat un pulover fain, fo doua bluze cu maneca lunga si pantalonasi de trening grosuti, sosete groase, titirez:))) si o jucarie de la quercetti.
Poate sunt eu zuza dar pe bune mi s-a parut trist, nu stiu de ce.

Si colac peste pupaza punga cu ce am luat de la Coccodrilo a ramas pe undeva. Nu am gasit cizmulite, asta era tinta mea principala.

QUERCEII jucarele sunt ceva pe acolo, nu sunt scumpe, la carti nu m-a incantat nica de data asta.

"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Vreau si eu titireeeezzz!!! E ultima pasiune a lui Andrei, care face titrez cel mai ades din telefonul meu si-l da de toti peretii

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, am trimis pe contul comun de mail o carte, se numeste "Intelege-ti copilul". Am rasfoit-o nitel si mi s-a parut interesanta, am primit-o si eu de la cineva.
Eu chiar mi-am printat-o, asa poate am mai multe sanse sa o citesc. Am constatat ca n-am rabdare sa citesc la calculator. Si am o caruta de carti in format electronic.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao fetele!
aici ploua de o saptamana fara oprire! de unde frate atata apa?! pitika vrea afara si n-am cum s-o las, de ieri iar s-a intetzit tusea si pare ca o ia a 3-a raceala in mai putin de 2 luni!
acum il asteptam cu nerabdare pe tati, deja e in intarziere, sper sa poata ateriza ca la Venezia sunt inundatii si pista e chiar pe malul marii.

azi e vineeeeri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna!
De cand tot vreau sa va salut...de cand a inceput saptamana, asta e, timpul bata-l vina!
Dar cel putin am citit tot, intai sa va spun despre noi.

Am avut copiii bolnavi. Andreas a facut o colica cu febra, voma si chirceli de am invatat tot repertoriul unui angajat pe post de clovn , chiar pe bune ne-am speriat ca am primit telefon de la scoala sa mergem sa-l luam ca ii e rau copilului. Nu stiu cum am iesit din birou si ce-am spus dar in cateva minute eram in clasa (am primit un telefon indirect nu de la doamna care a motivat ca nu a avut nr. nostru, ciudat ) si direct la urgenta m-am dus cu el, crezand ca are o criza de apendicita. Cica nu. In final nu stiu exact ce-a avut, desi l-a vazut si la eco si totul a fost in ordine, e posibil sa fie si giardia desi analiza a iesit negativa, dar mi s-a spus ca iese pozitiva in faza de inmultire cand copilul poate avea si dureri.
Cazul nostru?! Ne-a dat debridat si colebil si vad ca si-a revenit.
Bianca a facut si ea febra foarte mica dar am tinut-o acasa in ziua respectiva. Problema cu ea este ca in continuare a iesit pozitiva urocultura, deci inca este infectie urinara desi am avut tratament cu antibiotic foarte bine tintit.
Cu cresa merge destul de bine, nu plange dimineata, azi dimineata a fost o exceptie (?!), au promovat-o la grupa mare pentru ca vorbeste foarte mult si se pot intelege foarte bine cu ea, e sfatoasa rau, e cuminte, cooperanta, numai laude aud. Asa ca nu am de ce sa-mi fac griji in privinta ei. S-o vedeti dimineata cum merge singura in clasa, nu-mi vine sa cred!!! Ma asteptam cel putin o luna la proteste, dar se pare ca a inteles si accepta lucrurile.
In curand sper s-o pot lasa in chilotel ca a inceput sa-mi spuna "mami capa pipi/kk". Problema e ca s-a schimbat acasa, aici incep maraielile si mofturile, nervisorii si starile alea care ma obosesc si enerveaza. Sper sa le depasim si pe-astea cat mai curand.
Dimineata se trezeste fara probleme dar primul lucru spune "chesa nu" (nu vrea la cresa), eu ii spun ca nu in momentul asta, ca intai ne pregatim si uite asa ajungem in masina si la cresa. Are grija de toata lumea din casa, sa se incalte/imbrace, isi ia la revedere de la bunici, eu inca nu-mi revin cat de usor s-a acomodat.
Ii curge putin nasul, in rest nici un alt simptom.
In rest, cum ne stiti.

Mai frate, a inceput de un timp sa vorbeasca (nu stiu, sa fie vreo 2 luni) foarte mult, nu pronunta prea clar, dar face propozitii (cu negatia la urma ?!) si-ti explica tot ce vrei, cand ma vede ca incetinesc cu masina imi spune "top mami, tentie" (stop mami, atentie), si deja celebrul "da, tiu,tiu totul" (da, stiu, stiu totul) care a devenit refren in familia noastra.

Vorbeati de dezbracat/descaltat in casa/afara. Si noi am trecut prin asta. Isi tragea scutecul de pe ea si urla ca vrea in "puta goua" (puta goala). In parc se descalta singura. Acum am reusit s-o conving sa ramana cu hainele si papucii ca nu mai este vara, dar a inceput cu preferintele vestimentare, nu mai vrea body, nu mai vrea rochite, doar pantaloni, probabil activitatile din parc sunt mai confortante in nadragi, plus ca mai atenueaza cazaturile. Oooo, e o smechera de raman de multe ori masca de unde le scoate.

La ora actuala cel mai mult ii place sa sara, se urca pe tot felul de obstacole numai sa aiba o inaltime acolo sa-si dea drumul. Fuge si sare. Clar e influenta lui frate-su, ma intreb oare cum e sa se joace ca o fetita, sa plimbe papusa (de plimbat o plimba in carucior, dar face raliu cu ea) si chestii de-astea mai soft.
Nici coboratul scarilor nu mai prezinta problema, pana sunt eu gata sa adun tot ce-mi trebuie cand plecam din casa ea a si deschis usa si coboara scarile. Si mai ales sa nu o ajut. Totul vrea sa faca singura!
Ma gandesc de multe ori cate griji mi-am facut cu ea si uite ce zvapaiata a ajuns. Si cand ma gandesc la lucrul asta imi amintesc de OlgutaM, Clara, Andra, Iulia cum eram noi in clubul lenesilor si acum stam cu teama ca sunt prea indrazneti si expansivi.

No, trimit asta si revin sa vorbesc cu voi.

Bea am vazut pozele cu Pifosul inventiv si curios, m-a lasat masca ce-a putut face, eu imi permit sa rad, dar imi imaginez ca nu ti-a picat tocmai bine o vizita la urgenta. Si la noi copiilor cu fracturi obisnuite le pune ghipsul doar intr-o parte intarit.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput