Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Dragele mele , mii de scuze ca nu am mai intrat am avut multa treaba in casa si colac peste pupaza Winnie a racit.......Stiu ca ati mai scris in leg cu mucii si ce sa-i dau dar nu am timp sa caut sdin urma ,,,...asa ca pana maine cand vine pediatra...va roggggg un sfat ...ce sa-i dau...???
I-am dat panadol baby la 4 ore 4 ml...dar pt muci? si nasuc infundat?
Toata noaptea nu a dormit ca afost maraita si acuma e la fel.
Febra nu are.....

O sa sun mai incolo si dr dar astept si de la voi un raspuns.
Multumiri de ma mine si Winnie.

Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007

Luna 7

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Karra - pentru nasuc infundat pune Humex spray cu apa de mare. Fetele mai ziceau si de un bol cu apa cu sare lasat in camera. Winnie sa treaca raceala

Raul a inceput sa mearga de-a busilea. Si ia ghiciti care a fost jucaria care l-a indemnat la asta? TELECOMANDA. Si pana acum se deplasa in patut, dar mai mult se tara, dar acum a mers in patru labe.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaanamaria spune:

iunita felicitari nu-i asa ca e un sentiment nemaipomenit? printesa mea are zile in care zice mama in continuu si tot nu ma satur.

Ana mamica fericita de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI
www.totsites.com/tot/miriamriana/journal/" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

martutza printesa mea face bine e putin cam obraznik trage de toate; mersi de intrebare

Ana mamica fericita de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI

Mergi la inceput

mersic Ane pt raspun am vb si cu pwediatra intr timp si mi-a zis de nurofen si ceva sprey ce au la farmacie sa intreb farmacista...dar mi-a dat ser efedrinat si am citit pe prospect ca nu se da la pers sub 18 ani...deci merg sa iau humex

Bravo pt Raul ca a incep sa meraga de-a busilea....

Noi inca nu dar aseara am pus-o pe covor si incerca s se ridice si cred ca a fost si cam rece jos si de acolo ni se trage raceala....

Luna 7

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

quote:
Originally posted by karra80

mersic Ane pt raspun am vb si cu pwediatra intr timp si mi-a zis de nurofen si ceva sprey ce au la farmacie sa intreb farmacista...dar mi-a dat ser efedrinat si am citit pe prospect ca nu se da la pers sub 18 ani...deci merg sa iau humex

Bravo pt Raul ca a incep sa meraga de-a busilea....

Noi inca nu dar aseara am pus-o pe covor si incerca s se ridice si cred ca a fost si cam rece jos si de acolo ni se trage raceala....

Luna 7

Nurofen doar daca are temperatura. Si eu l-am avut pe Raul racit, dar din fericire nu a facut temperatura, asa ca nu i-am dat nici Nurofewn nici Panadol. Doar spray Humex si curatat mucisiorii. Ah, si in apa de baie i-am pus un pumn de sare si apa era mai calda ca de obicei.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

noapte buna stup

Ana[maamica] de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

Felicitam albinuta zumzaitoare

Si bebeii raciti, ca vad ca sunt mai multi de la mine si Alex sa treaca mai repede.

Felicitam si bondarelul care merge de-a busilea

Si ce sa spun, Alex s-a gandit sa sarbatoreasca implinirea a 5 luni prin miscari de du-te-vino in 4 labe A incercat sa miste un genunchi, dar la al doilea s-a prabusit Dar sunt convinsa ca urmeaza curand... Asta in conditiile in care eu nu l-am incurajat sa stea in fundulet inca, abia acum incepem, ca abia acum nu mai sta incovoiat de spate.

, poza punem zilele viitoare.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

Pe noi cred ca ne-ati uitat de cand nu am mai postat! Dar o sa revin acasa de curand unde am net si poate o sa am mai mult timp.Eu fiind din Navodari postez mai mult la mamici de Cta de la un timp dar nici pe voi nu v-am uitat ...va mai citesc chiar daca uneori o fac pe diagonala din cauza lipsei de timp.(Am un santier in casa ..ufff cand oi termina ca nu mai pot!!!!!!)
Despre noi asa informativ ce sa zic.....mai avem 3 zile si facem 5 luni,,,chiuim scoatem diverse sunete, papam diversificat foarte bine, deschide singura gurita cand ii dau cu lingurita sa pape,cand e pe burta a inceput sa intinda mana dupa jucarii, incearca sa stea mai bine in fundulet sprijinita, cam astea in mare.
Acum poate ma ajutati cu ceva sfaturi :ce sa ii mai bag nou in meniu avand in vedere ca face 5 luni: carnita de pui, branzica?
Pentru cine doreste va pun poze de la prima intalnire a noastra(mamicile de cta) ce a avut loc Vineri 21 septembrie
Pupicim toate mamicile, albinutele si bondareii care nu mai contenesc in progrese.
Florin_a si Ana-Maria
http://good-times.webshots.com/album/560805256acWCcB

Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png

Mergi la inceput

Am gasit asta la mamicile mai mari sigur ne intereseaza si pe noi.

Pasi de urmat in caz de:
FebraCea mai frecventa problema cu care se confrunta mamicile este febra. Asadar, din casa nu trebuie sa-ti lipseasca un termometru, fie el termometru clasic cu mercur, fie unul modern, cu afisaj electronic, al carui avantaj este ca iti arata instantaneu temperatura, fara sa astepti 3 minute, ca in varianta clasica. Imagineaza-ti ca trebuie sa-i tii termometrul intrarectal, 3 extrem de lungi minute, in timp ce el urla si se agita, nefiind foarte incantat de ideea ta de a-i baga ceva in fundulet, si vei intelege avantajul.

Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, fenomenul poarta numele de stare subfebrila si se poate trata prin:
• hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai caldut la 15 minute;
• aplicarea de comprese umede pe frunte si sosetele cu otet de mere diluat si,
mai ales acum vara, prin
• adecvarea imbracamintii la temperatura mediului - copilul se poate supraincalzi pentru ca este prea infofolit!
SUGESTIE:
Sa nu se inceapa cu administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.

Daca temperatura este de peste 38 de grade Celsius, trebuie sa folosesti antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - sub forma de siropuri pentru copii, iar, in cazul in care temperatura creste peste 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin, preparate speciale pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.

Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C:
comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv.

Apoi lasat copilul imbracat cat mai lejer, in maxim 1 strat de haine si fara caciula pe cap!. Vara, pe cat posibil, se foloseste si AC pt a ajuta la racorirea copilului; iarna nu se supra-incalzeste incaperea.

Si accentuat inca o data necesitatea unei bune hidratari a copilului febril. Mai ales aici si nu la sub-febril. Apa, ceai, orice accepta bb. La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.

Apoi de cate ori se ia temperatura: cel putin la 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.

Atentie mare la doze: ele se calculeaza in functie de greutatea copilului si sunt trecute pe flacoanele respective. Siropurile sunt aromate: nu le lasati la indemana degustatorilor mititei!

Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva. El este indispensabil daca micutul a mai facut convulsii la episoadele febrile.

DiareeCel mai comun antidiareic ce poate fi folosit inca de la varsta de sugar este praful de diosmectita, adica SMECTA. Se poate folosi si HIDRASEC.
Pentru copiii sub un an, se administeaza 1 plic/zi, pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 2 ani - 1-2 plicuri /zi, iar dupa 2 ani, 2-3 plicuri/zi. Pentru copilul mai mare poti folosi si un chimioterapic cu tropism digestiv, precum Colistinul, Furazolidonul sau Ercefurylul. Nu se folosesc decat cu avizul medicului metoclopramidul ca antiemetic [ nr. antivomitiv ] sau loperamidul ca antipropulsiv, in cazul acestor medicamente efectele adverse la copii fiind mai mari.
Observatii:
La diaree primul si cel mai important pas ce tb adoptat inainte de a incepe sa-l indopam cu medicamente este regimul alimentar. Regulile ar fi cam urmatoarele:
- daca si vomita => repaos digestiv; in schimb se insista pe hidratare
- de preferat ca in primele 24 ore bb sa nu primeasca decat morcovi+orez fiert
- apoi reintrodus treptat lapte HN, carne fiarta, banana, paine prajita, mar copt, telemea desarata, etc.

Hidratarea de asemenea este cruciala!

Daca bb are si febra combinata cu diaree nu se folosesc anti-termice supozitoare, ci numai orale.

Si fiindca ele se administreaza numai la sfatul medicului => as scoate din lista acele medicamente. Sa nu se faca abuz, administrandu-se nejustificat.

Observatie generala:
In orice boala conteaza f mult starea generala a copilului si tb urmarit: daca este prezent (nu apatic), este cat de cat vioi, respira bine, are dureri, etc.

Luna 7

Mergi la inceput