Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (220)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

BIANCA da' cine te-a pus pe tine sa ii zici neaparat de anotimpuri? Sunt atatea subiecte mult mai simple! Si daca lui ii plac matzele ce? Ai vazut ca si pestii ii plac? Asa i-ar placea si altele daca i le arati.Cu cartile nu prea au rabdare,nici Diana nu avea mai acu' vreo 2-3 luni.Poti sa pui pe Animal Planet si sa ii explici "uite maimutza in pom,uite crocodilul cu gura mare" etc.
Si apoi ii dai cartile ,ai sa vezi cum le va recunoaste din carti!
Apropo de gura mare ... zilele astea cand am cascat de fatza cu ea mi-a tras un mami gula maleeee si a bufnit-o rasul

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> VACANTA 2007
www.dropshots.com/moni1" target="_blank"> FILME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Moni..am editat mesajul, citeste-l. Ne-am uitat la Animal Planet si la Baby Einstein cel cu animale si eu ii ziceam ca uite catelul, si foca si...toate cele el "ih,ih" cand aparea alt animal el "ih,ih" si tot asha. La noi totul se rezuma la "ih,ih" sa ii spun eu ce e .

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasol spune:

buna mamici,
astery- nu mai fii suparat scumpa, cu timpul sa vezi ca se rezolva, se va integra razvanel si o sa vrea numai la copii....io iti spun ca am vazut la mami la grdi, cand venea cate un copil nou, plangea de-i sareau hainele de pe el, plus cu crize de arunncat pe burta si dat din picioare si ei erau mai maricei, dar razvenel e micutz , ce vrei..........
te asteptai cumva sa fie bine din prima, cam rarutz intalnesti.........o sa fie bine... ai sa vezi, hai ca va tin pumnii sa iasa bine,,,,,.... va pup......
si acum sa va spun si io despre dav...........ca vb de nu-i mai tace gura, nici io nu stau cu gura pe el, sa-l invatz chestii care nu-s de varsta lui, dar am observat ca le prinde singur, din zbor , fara sa-i explic..........la faza cu anotimpurile si notiunile de timp in general chiar mi se pare aiurea rau de tot sa-ti batzi capul, cand nici nepoata mea de grupa mare nu stia cand e maine , ieri sau poimaine....mi se pare prematur...... e parerea mea.....io chiar nu m-am chinuit deloc cu dav, ii arat animalutzele in carti , ii citesc povesti, dar nu cred ca intelege ceva, doar ca ii place cum ma stramb si intonatia si ca mai recunoastea cuvinte si le repeta dupa mine..........
ca si propoziitii sa zicem asa: hai mami, tati a dedici( tata e la servici), pa buna, da mate( da desene animate), male moatze- animale frumoase, canta adio= cantta radio, mami hai pampam= mami hai sa papam, jios papunii= sa-i dau jos pantalonii..,si multeee altele,,,,, de acum isi da drumul ...la vb,azi am scos telemea din frigeder si a zis "papa banza, dadid, mami , buna tati , acana( roxana) si spune toate pers pe care le stie, nana, nanu , gaghi( gabi) chipi( cipi) ,, adik toata luma papa branza

http://www.dropshots.com/davidsolo1
http://www.dropshots.com/davidsolo2
http://www.dropshots.com/davidsolo3
http://www.dropshots.com/davidsolo4

ana-maria 5+ si david-andrei(06.01.2006)

Mergi la inceput

BIANCA da' mai,stiu cum faci si face,ca ai mai zis.Eu ti-am zis sa incerci invers.E clar ca ii place sa vada animalele,deci fa rost de niste figurine/papusi sau chiar puzzle cu animalele respective si ii ceri tu lui sa ti le aduca pe rand.Ai sa vezi ca nu-i doar de nivelul "ih ih" cuim zici tu si ca le va recunoaste,deci le stie!

Mergi la inceput

Anasol..si voi aveti un vocabular foarte bun la varsta asta.
Sa va zic faza...Dani niciodata nu imi cere papa cu toate ca stie "papa" si mai nou "papi"(imi place cum suna) dar parca nu ar sti cand ii e foame, pt ca niciodata nu imi cere el papa. Daca ma vede cu mancarea in fata cere dar asha sa simta el ca ii e foame...niciodata. Cand ii zic "hai sa mancam" scoate asha un sunet cumva de fericire...asha face si cand vede sticla de lapte. Uneori seara mai merge prin bucatarie si isi vede sticla de lapte goala si sta atarnat de chiuveta si maraie cumva si trebuie sa imi pice mie fisa ca totusi poate ii e foame si vrea lapte. Dar el nu cere papa

www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Nu stiu cum sta treaba cu timpul,probabil ca aveti dreptate la timpul pe termen lung (adica anotimpuri),dar eu de multe ori ii zic Dianei "nu azi facem asta,maine facem" sau "mai tarziu" si cred ca ceva ceva tot pricepe ea,ca altfel s-ar criza.Asa stie ca va urma in curand,de aia se calmeaza zic eu.Si stie de seara/noapte si ziua.Sau ii explic de genul "acum dormi,dupa aia te trezesti,papi si mergem la,buni" etc. Si cu marea i-am tot povestit ca o sa mergem si ce-o sa faca acolo,cam cu 2 saptamani inainte.Si ea tot repeta "tenu apa male" etc.Oi fi eu exagerata

Mergi la inceput

In legatura cu mesajul de mai sus in care va ziceam de Sandra...mai mult ca sigur si ea vb in propozitii pt ca la 1,7 ani zicea "mami pipi" cand voia sa faca. La ziua ei la 2 ani am filmat-o cum se joaca si cu tortul si de vb doar cateva cuvinte ce imi erau in minte sa o intreb, mai mult ca sa am amintire cum vb la 2 ani fatza de 3 ani .
Mi s-a incalzit prea tare ciorba si acum stau sa se raceasca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monica70

Oi fi eu exagerata

Nu stiu altii cum sunt dar eu ..... stiu ca eu nu i-as explica amanunte lui Dani despre concediu.
Faci nani simplu, nu ii spun ca faci nani si mergem dupa ce te trezesti tai.
Vreau sa plec afara..Dani hai sa ne imbracam sa mergem afara sau hai sa ne imbracam ca mergem tai. ( Unde? Conteaza? sa ma apuc sa ii spun ca mergem la magazin sa cumpar paine?) Nu vad rostul conversatiilor inutile la varsta asta.

Mergi la inceput

BIANCA daca seamana pe tine cat de cat,sigur a vorbit repede si mult Sandra iar cu Dani,incearca sa nu-i dai nimic nici cand vine ora mesei, sa vezi ce face?
La mine e mai nasol deja.Eu zic Diana mergem sa mancam? Si ea o ia la fuga spre bucatarie strigand ... ce are chef sa manance Tupa...tupa , ultu ,sucu ,cioco etc.Daca vede alteceva in meniu uneori vrea uneori nu ."Nu CANE! DUGULE!" (nu carne ci strugure) .Daca nu vrei sa ii dai ceva,trebuie ascuns bine,ca are ochi de vultur Odata am deschis frigiderul sa scot supa sa o incalzesc,cazusem de acord ca aia vrea.Dar a vazut acolo iaurt si da-i si striga dupa el,n-a mai vrut supa in nici un chip Asa ca esti happy inca

Mergi la inceput

Moni..cand vine ora mesei dani nu face nimic...e mai marait ca deobicei pt ca ii e foame si nu cere. Simplu si testat .
Cat despre povestit..poti sa ii spui povesti daca chiar te plictisesti dar mai incolo sa nu te miri ca iti impuie capul si nu tace 5 minute. Sandra atata vb de ma doare creierul uneori si as vrea sa taca 5 min. Dar crezi ca poate?

Mergi la inceput