Copiluti de mai-iunie 2005 (46)
Raspunsuri - Pagina 18
ioanailincam spune:
Buna ziua! Daca nici acuma nu trimit mesajul asta imi dau cu ceva in cap. Am inceput sa scriu si ieri un mesaj, dar m-a enervat un client si am inchis din greseala fereastra si apoi nu am mai avut timp sa o iau de la capat. Ma bucur cel putin ca sunt la zi cu cititul.
Este o zi buna pentru mine (desi de dimineata se anunta a fi un fiasco, dar am reusit in mod miraculos sa inlatur piaza rea) pentru ca maine si poimaine avem liber, asa ca dupa-amiaza plecam la ai mei, in nord. Ca sa nu fie bucuria completa Ana a racit, nu cred ca e vreun virus, pur si simplu o fi luat-o frigul asa ca e cu nasul pe post de izvor si cam tuseste. Ma gandesc sa nu fi ramas cu sechele de cand cu rosul in gat de saptamana trecuta, dar atunci a fost pe antibiotic si a parut ca s-a insanatosit la capatul tratamentului. Partea si mai proasta e ca voiam sa mergem la prietenii nostri la tara, dar cum au si ei fetita mica nu vreau sa risc sa se imbolveasca. De fapt, visul meu secret e sa se ofere mama sa o tina pe Ana de maine seara pana vineri si in felul asta impacam si capra si varza.
In rest veselie mare pe capul ei, dar si cand o apuca nebunia sau e obosita, Doamne, cum poate sa faca
. Ma seaca ca dupa vara asta cand a tot dormit cu cineva in pat se trezeste in toiul noptii si urla dupa noi; de oboseala cedam si o luam in pat cu noi si doarme asa de prost ca dimineata ma scol stramba si batuta.
La capitolul vorbire nu ne kaudam cu mari progrese: refuza sa faca propozitii, desi cuvinte stie destul de multe. Sau face propozitii zicand cam asa, cu intonatie de te strici de ras: Ana a a Aura, asta insemnand de exemplu ca Ana a stat cu Aura sau orice altceva va imaginati ca puteti pune intre cele 2 cuvinte. In fine, nu ma stresez prea tare, sper sa isi dea drumul in viitorul apropiat. In orice caz, pana ajunge la performantele Teodorei sau ale lui Stefan clar mai e cale lunga.
Fran - imi pare tare rau pentru tatal tau, sa speram ca se va face bine repede. Apropo de gradinite, ai spus ca nu o sa o dai pe Iepu la una normala ca nu se va adapta. Dar am inteles ca a inceput sa vorbeasca, tu consideri ca mai are probleme?
OlgaM - multumesc pentru urarile de Sf. Ana. Noi nu am sarbatorit in niciun fel, doar i-am zis La Multi Ani si gata.
Tedyy - ma bucur ca a reusit operatia, dar pana la urma nu te-au mai taiat si prin alelalte parti, ca parca asa era vorba? In orice caz, menajeaza-te, ca mai poate astepta curatenia.
OltaT - bafta la noul loc de munca! Sa ne spui cum e!
Babygirl - bine ai revenit in Bucuresti! Dar tu nu mai lucrezi ca am pierdut firul? Abia astept sa vedem poze de la noul apartament (sau emisiunea la TV, sa ne spui cand e). Problema cu saltelele din alta parte pentru paturile de la Ikea e ca nu stiu daca se gasesc. Mama voia sa isi ia pat de la Ikea si imi dicta niste dimensiuni total straine de cele cunoscute de mine (adica 1,40x2 sau 1,60x2); pana la urma a renuntat pentru ca era foarte scump, ajungea la vreo 2.500 RON (pai noi am dat pe tot dormitorul 2.700, nu de la Ikea, evident, dar arata foarte bine si are un dulap cat toate zilele), dar daca isi lua cred ca trebuia sa ia si salteaua de acolo ca nu gasea asa dimensiuni.
Nelia - apropo de amenajari, am primit o prima grasuta si, in loc sa o pun deoparte ca tot omul asezat, am preferat sa dam zor cu ultimele finisaje: canapea in camera a iv-a (de la Ikea), lustre si spoturi, draperii pe unde mai lipseau (tot de la Ikea). Basca am innoit frifiderul si masina de spalat ca cele vechi se cam rablagisera. Dat fiind ca este cazul sa imi reinnoiesc garderoba pentru ca am constatat ca la curatenia de primavara am cam dat tot + sa ii fac garderoba de toamna Mogaldei, s-a dus naibii prima mea. Dar ce bine dupa atatea partide intesive de shopping![]()
Am tot vrut sa te intreb: pana la urma la ce dr ai facut ecografia in Ro la Medlife?
Apropo de hainute de copii, e Baby Expo la sfarsitul lunii; culmea e ca atunci iar am cateva zile libere, dar am zis ca nu plecam nicaieri pana nu ma duc macar in prima zi (incepe de joi) sa vad ce achizitionez. De ghetute m-am linistit, le-am regasit pe cele pe care le poarta deja de 2 sezoane (modelul, vreau sa zic), sunt de piele pe interior si exterior, ridicate pe picior si numai 65 lei.
Fetele cu gradinita - nu prea ma atingea subiectul pentru ca am decis sa o dam abia la toamna viitoare (si cred ca la program scurt, pentru ca la inceput planul era sa o dam direct la cel lung, dar cand vad ce probleme de adaptare sunt + bolile pe care o sa le faca, imi dau seama ca nu imi permit sa pierd bona, asta e: o sa aiba si ea program mai scurt sa mai sufle si Mogo va face cunostinta cu viata sociala), dar ma doare sufletul sa vad ce rau va chinuiti. Va doresc multa putere sa treceti peste moment si la fel sa faca si copilutii.
Cred ca mai aveam de raspuns, stiu ca pe masura ce citeam, ma gandeam sa mai zic aia si ailalta, dar evident ca am uitat pe parcurs
. Varsta, mama, ce sa faci? Va pup si va doresc o zi buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
gabitzam spune:
Mai ce de activitati ai, Ioana!
Gata, bagat inca o serie de voturi la Alex si la Pifos, de pe niste proxy-uri. Stiu ca am cam trisat, dar mi-e drag de ei ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
onixone spune:
...multumnim pt voturi acum are 9 si sunt tare mandra.Si eu am votat Pifos acum cateva zile doar o data ca nu pot de la acelasi computer, si nu ma descurc cu proxy...moxy...etc
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Androix spune:
Deci cum pot sa votez? ca la linkul pus de Oana nu merge decat sa vad pozele nu am nici o optiune de votare pe-colo.
Nelia, am inteles. Nu stiu ce sa-ti spun atunci. Faceti si voi (tu sau Adina) un subiect la casa noastra despre saltele, daca nu o fi deja vreunul, poate apare cineva care are saltea de la ikea si va spune impresii.
Cu scandalul de la stelutze, nu stiu ce s-a petrecut pe-acolo ca nu mai am vreme sa citesc si alte subiecte, macar astea fluviu in afara de asta, de capsunele si de montignace nu mai pot frecventa niciunul.
Mi-e rau
Filip a scris canapeauia cu pixu
Andreea, mama de Filip si Georgia
ChrisDun spune:
Despre Stelutze: la un moment-dat le-a inchis (adminul) de tot capitolul, apoi a deschis una din ele capitol cu titlul (Cenzurat) Stelutze…, apoi moderatorii l-au schimbat in (Scuze) Stelutze… , apoi tot moderatorii au inchis “Scuzele” si au redeschis capitolul inchis abuziv. Cam aiurea, ce sa zic, sa inchizi un capitol intreg ….
Mie mi-au picat ochii din intamplare pe capitolul ”Cenzurat…”, pentru ca era in susul paginii, iar eu cautam capitolul nostru… altfel nu as fi bagat de seama… ![]()
Olga M, iti multumesc mult. Azi o sa merg la Diverta (ca tot mergem in Plaza = Mall), si o sa caut carticele. Bine ca mi-ai zis ca sunt pentru peste 3 ani, ca mi-as fi prins urekile
.
Loreen, ai grait un mare adevar cu desenele animate. Acum incep si eu sa inteleg de ce de vreo doua saptamani Emi e agresiva cu noi, ne pisca de nas, ne da palme, ne loveste cu obiecte
. I-am “introdus” Tom si Jerry, care a inlocuit desenul cu Cei trei purcelusi (pe care il vroia in fiecare seara). 
Oana lu’Alex, nu m-am prins cum se voteaza
.
Fetele care mai aveti copii de votat, bagati aici link, pentru ca eu, cel putin, nu intru pe ym…
Mercedes, noi avem de la Editura Flamingo GD (buna editura !): Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani. Daca e un cuvant mai greu/necunoscut il citesc asa, apoi ii talmacesc fetii “adica…”.
Apoi mai avem de la Teora (niste nemernici, au povesti “adaptate”): - in format mare Motanul incaltat, Scufita Rosie, Alba-ca-Zapada, iar – in format mic Cei trei purcelusi, Cenusareasa, Frumoasa adormita (cred), Haensel si Graetel, Flacara Albastra. Astea sunt scurte si usurele, Carina chiar a invatat-o pe cea cu purcelusii pe dinafara, si ma mai pomenesc ca imi citeaza cate o fraza
.
Mai avem o carte suuuuuuper misto de la Editura Egmont, Povestea Stejarului (ceva in genul asta) – a primit-o Carina cadou. Chiar sunt curioasa daca o are cineva si daca mai exista si altele in genul asta…
O alta carte pe care a tot rasfoit-o Emi cand era mai mititica este Primele mele 750 de cuvinte – pe care am luat-o din Carrefour. Tot din Carrefour i-am mai luat si Larousse-ul cu Prima mea carte despre animale – cred ca asa se cheama – cam urat desenata, nu mi-a placut.
Adriana, dupa cum ziceam si mai sus, a mea e intr-o perioada cam agresiva. Noi in casa nici macar nu ridicam tonul unul la altul… D’apai sa ne violentam… DAR eu o cert de fiecare data cand impinge copiii, sau cand ii loveste (de obicei cu lopata sau grebla). Bineinteles ca incerc sa o impiedic in a-i lovi, dar uneori chiar nu sunt pe faza… Important e sa stii si daca Aidan a prins frica de baiatul ala, macar daca il mai duci stii ca se va feri. Sau poti sa incerci sa ii spui tu sa nu se joace cu copilul respectiv… Eu ii tot spun fiica-mii ca daca loveste si impinge copiii niciunul n-o sa mai vrea se joace cu ea
. Ma rog, eu deocamdata nu agreez ideea de gradi, dar sunt super-norocoasa ca are cine sa stea cu Emi.
Apropo de condus: n-ai timp sa exersezi ? Acolo e taaare simplu sa conduci, lumea e relaxata, nu ca in Romania, unde te injura daca intarzii o secunda in plus la semafor ![]()
Am uitat sa urez bunvenit lui Gwendoline, am apucat sa va vad si pozele si mi-ati placut mult
. Dariana, pana la urma ai dat-o pe Gwen la gradi in Pitesti ?! Cum se descurca ? Esti multumita de educatoare ? [si o intrebare personala, ignor-o daca vrei: sotul tau lucreaza la Renault ? Al meu a lucrat la Nissan, dar de cand a ajuns Nissan sub papucul Renault s-a imputit rau de tot treaba. Slava Domnului ca a reusit sa plece !]
Gata... iar m-am intins ca o placinta. Va pup.
gabitzam spune:
Mey, apasati pe stelutele alea de sub poze ca sa votati. Adica va duceti pe steluta cea mai din dreapta, sa fie votare de 10 ![]()
onixone spune:
Gabi, inseamna a eu i-am dat 3-4 Pifosului ca nu m-am prins care e treaba cu stelutele.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
gabitzam spune:
Oana, in genunchi la colt ![]()
Las' ca maine ii dai 10 stelute.