Albinute & bondari de martie-aprilie '07(27)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coolutz spune:

quote:
Originally posted by ddana

Si noi ne trezim noaptea, de multe multe ori. Pana la 2-3 trag cumva de suzi si il pacalesc. Dar nu intotdeauna, depinde de cat e el de hotarat sau de cat sunt eu de obosita.

Biberon: mai este vreun bebe care sa nu stie sa bea din el? Sta cu tetina-n gura si o rontaie, dar nu stie sa suga. Se zice ca asta e dezavantajul alaptatului exclusiv indelungat (bine ca beneficiile sunt mult mai mari...)

Coolutz, te bagi la o intalneala? Poate iesim cu bebeii la plimbare; eu locuiesc in Tudor, aici sunt cateva parcuri, dar suntem deschisi la orice propuneri.

Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=87842&whichpage=5

,
andrea si andrei(6april2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coolutz spune:

quote:
Originally posted by ddana

Si noi ne trezim noaptea, de multe multe ori. Pana la 2-3 trag cumva de suzi si il pacalesc. Dar nu intotdeauna, depinde de cat e el de hotarat sau de cat sunt eu de obosita.

Biberon: mai este vreun bebe care sa nu stie sa bea din el? Sta cu tetina-n gura si o rontaie, dar nu stie sa suga. Se zice ca asta e dezavantajul alaptatului exclusiv indelungat (bine ca beneficiile sunt mult mai mari...)

Coolutz, te bagi la o intalneala? Poate iesim cu bebeii la plimbare; eu locuiesc in Tudor, aici sunt cateva parcuri, dar suntem deschisi la orice propuneri.

Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=87842&whichpage=5

subscriem la tot ce ai scris mai sus...mai putin partea cu suzi ca al meu nu foloseste..:)
nici al meu nu stie cu bibe ...ma tem sa nu se deshidrateze..ca nu ia decat vreo 2-3 lingurite de lichid dupa papa ..in rest tzitzi

si eu stau in tudor, zona diamant, avem program de iesit dimineata si seara ..si mai mergem si pe la super...exceptie cand ploua ...desi azi am fost prin oras si ne-a prins ploaia ...nu am luat taxi ca eram relativ aproape de casa si am venit asa in plimbare prin ploaie ..sper sa nu pateasca asta micu nika...

la alpha trans am fost azi ..si mai merg in 3 oct ..noi nu suntem inscrisi la grup de socializare ..credeam ca e pt bb mai maricei

astept propuneri de intalneala

,
andrea si andrei(6april2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

salut fetele,
brrr, ce frig e pe la noi, am facut foc in casa, daca va vine sa credeti asa ceva.
Ma batea gandul sa fugim acasa, dar inca nu putem, tre; sa mai stam vreo doua saptamani.

Asa, eu i-am bagat supica, impreuna cu legumele pasate in ea, dupa cum va anuntam, acum cinci zile. Pai deja suntem la o masa intreaga de supica, adica peste 100 ml. Numai ca dupa masa de supica, daca nu sunt acasa saii dau sa suga, se cam maraie, zic eu de dor nu de foame. Luni incep si cu marul, tot asa, si suc si pulpa. Vad ca a primit foarte bine supica.
Nici eu nu ii bag cartof pana la 6 luni, nici carnita, nici banana.

Elyanne ti-ai luat mixerul de la Braun? Ca ma bate si pe mine gandul, de comoda ce sunt . Si parca nu-mi vine sa investesc intr-un robot de bucatarie pe care sa-l folosesc din joi in pasti.
Apropo de storcatoarele de fructe, cica oxideaza sucul si din cauza asta isi pierde multi nutrienti. Cel mai bine se spune ca e sa le storci manual. Sau in storcator necentrifugal, da' astea sunt scumpe rau. Eu ma tin tare cu metodele traditionale cat s-o putea, ca-s mai sanatoase. Da' cand nu s-o mai putea....

Va si La multi ani!!! tuturor sarbatoritilor zilei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Raportul nostru lunar:
La 5 luni sta singura in funduletz, cam jum de minut. Face pasi tunuta de manutze si vorbeste/tipa toata ziua.
Dimineata mananca cum are ea chef. Azi a mancat o jum de nectarina cu cereale, dar ieri n-a vrut deloc. La pranz nu stiu ce combinatii sa-i mai fac ca sa manance un pic mai gros. Ieri ne-am umplut amandoua de piure si de nervi. Asa ca am ajuns sa o iau de la capat cu supa la lingurita, pe care o accepta fara pbl. Azi a mancat/baut cam 75ml. Seara mananca cereale de orez si porumb (aprox 3 linguri de cereale). in seara asta i-am dat a doua oara branzica. Am facut-o cu zeama de la o lamaie si lapte praf. Prima data am facut branza cu calciu lactic si lapte praf bebelact dar am auzit ca s-ar depune aiurea calciul. Asa ca deocamdata fac branza cu zeama de la lamaie.
Si noi facem parte din categoria copiilor care se trezesc noaptea sa manance. Dar m-am obisnuit. Acum se trezeste si de 3 ori pe noapte. Cel mai bine a fost cand se trezea o data (asta pe la 2 luni).
Kg nu stim cat mai avem. Am fost azi la dispensar si nu l-am gasit pe dr. Am incurcat programul
Am plecat la datorie ca plangeee. daca se linisteste poate reusesc sa pun si eu poze noi...
V-am pupat!

Lia & Bianca Maria - 30 martie 2007

Alte poze
Ticker
CATEVA POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Sherbi ce mai faci, credeam ca ai plecat iar pe undeva, stai la umbra? Messa era un membru DC, ce-a facut de i-au inchis contul nu stiu ca nu am fost pe faza....

Cartoful nu are valoare nutritiva mare si nici vitamine nu contine prea multe.
Banana sa aman cat mai mult posibil introducerea in meniul lui rares (fara explicatii prea multe...)
Para fermenteaza foarte tare (de unde si scaunele dese daca se administreaza para). Astea mi s-au zis mie de catre dr la care am fost. Io am zis ce stiu, voi faceti cum doriti.

Fara sa intru in polemica, io sunt fan produse Avent si le prefer oricarei alte marci. La noi in Romania si comerciantul mai face pretul, nu numai firma, ptr ca noi romanii suntem numai buni de jecmanit. Aceeasi cana care la noi costa 40 de RON, in Ungaria e ~ 20RON (chiar aici pe forum zicea cineva de pretul asta), deci jaf la drumul mare.

Carla_lia, mai are pete Bianca? sau v-ati speriat degeaba.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Roxanici, petele n-au evoluat dar nici n-au disparut. A ramas sa le urmarim evoutia. Pana acum avem 2 parerei: una cu depigmentare vitiliginoasa si alta o simpla depigmentare. Oricum nu avem ce sa-i facem deocamdata. Am vrut sa o ducem la lampa wood, dar am renuntat. imi faceam mai mult rau...

Lia & Bianca Maria - 30 martie 2007

Alte poze
Ticker
CATEVA POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Hello!

ROXANICI- felicitari lui rares pentru inceperea diversificarii. Maria in zilele ei bune (cand manca piureul cu lingurita si nu lungit si pus in biberon ca acum) manca 125g de piure. Chiar si 135g dar mai rar. Acum am auzit si de copii care papa 200-250g.

GHIBUADINA- ce frumos sa mergeti in concediu numai voi.... Desi cred ca v-a fost dor de aia mica.

CARMENFR- cred ca-i tare haioasa Teuta cand mesteca...

GABI78- merge de-a busilea? se ridica in picioare singurel... Mama ce baiat...

CHEBURASKA- stiu ca e greu sa te tot trezesti noaptea sa-i dai sa pape dar macar al tau papa. Maria se trezeste de multe ori si vrea suzi sau nimci numai late sa nu-i dau desi papa f prost.

ANAALINA- laptele cu cereale i-l dau cu o tetina speciala (L) de la Babynova.

IOANARADU- bine ati revenit. Nici Maria nu a facut progrese remarcabile dar e ok pentru varsta ei.

ELYANNE- sunt simpatici foc. Sper sa-i mai vad in curand

Revin ca sunt chemata la masa. Sunt socrii in vizita. O vizita pe neasteptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Vai !Vai ! Ce mai ploua !!!
Cred ca maine iesim cu barca din casa...Turbam in casa eu si copilu, tata munceste o sa vina murat ca un catel.
Si Catalina e stresata de atata apa si tunete si fulgere ,urla la luna mititica face auuu ,auuuu ca un lupisor.
In rest suntem bine multumim nu stam in fund bine, nu avem dinti, nu papam tot laptele, nu papam tot piureutul dar crestem incet incet.

Roxanici adevarat graiesti cu preturile astea duble ca de suntem romani si avem saci plin de bani.
Tzunao sa caut Babbu Nova desi aici in Focsani sunt numai magazine cu produse de la Chico si Avent. Cu greu am gasit chiar si Primii Pasi.
Urasc musafirii veniti pe neanuntate mai ales SOCRIIII
Carla_liase pare ca intre fetele noaste o telepatie si Catalina papa cam la fel , ca de sunt nascute in aceeasi zi
Gabdydeu am mixer de la Braun si sunt super incantata de el,e usor de luat in bagaj cand plecam de acasa.

Varsta Catalinei Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

PAXELA- am vazut-o pe Delia. Doamne ce scumpete. Ai o minune de copil. E asa dulce cum merge ea prin apa....Felicitari

LORADIN- pentru banana stiu ca e devreme ca poate da alergii si cica se digera greu dar para nu stiu. Eu ii dau Mariei pere bine coapte amestecate cu alt fruct- nectarina sau mar.

LORADIN- cred ca ti-e foarte greu ca s-au si adunat multe la tine. intai reprizele de plans de la colici, apoi povestea cu bucataria si acum dintii si din nou plans. Dar se vor rezolva toate. intre timp intra aici sa-ti versi necazul.

GHIBUADINA- am citit intrebarile tale dar ce sa-ti raspund? Maria nu manaca mai nimic , in zilele bune papa supa crema de legume (morcov, patrunjel. telina, ardei, rosie, cartof, 1 lingurita ulei de masline, 1 galbenus sau 1 lingura de piept de pui fiert si 75 ml lapte de san la 100 g piure- dar ea din 175 ml supa papa cam 120-140 ml), fructe cu branza calcica (de doua zile) si lapte cu cereale sau simplu. Calciu lactic nu i-am dat.
Daca sunteti la inceput cu diversificarea e normal sa mai pape si lapte dupa. Dar incet incet nu va mai vrea.
Branzica fac pentru doua zile - 250 ml lapte cu 2 tablete de calciu , lapte folosec lapte de vaca integral, din comert. Cica se poate face si cu lapte praf dar unii zic ca nu e bine ca se distrug toate vitaminele din lapte... Nu stiu ce sa zic.

FIER- voi dati fier bebeilor? mi-a spus medicul de familie sa-i dau 6 picaturi pe zi timp de 3 luni. Hemoglobina ei e aproape la limita. Dar pe prospect scrie ca poate da greata deci asta ne mai lipseste. Plus ca se da in timpul mesei (iar pe Maria daca o intrerup nu mai vrea nimic dupa) sau dupa masa dar vomita. Ce sa fac?

ANAMANA- care-i povestea cu stelutele?

GABDYD- eu am pasator de la Braun si sunt f multumita de el.

ROXANICI- subscriu la chestia cu produsele Avent- am vazut clar diferenta la pompa.Problema e ca Maria nu vrea sa pape cu biberonul avent. I-am luat tetina de aia cu liniute pentru debit variabil... si inca un biberon cu tetina normala si nu vrea. Le folosesc sa depozitez laptele la frigider si ea papa cu alea de la primii pasi care nu au gat larg.

Despre noi acum. Mai am putin si o iau razna. Azi noapte n-am dormit mai deloc. Azi la fel ca de am musafiri. Ieri Maria a mancat oarecum pana la ora 17. La ora 17 a mancat cu o pofta fructele cu branzica... Eram asa incantata... si de la ora 17 pana la 2.30 noaptea nu a mai vrut nimic. Nu a vomitat dar nu vroia sa manance nimic. Pe la ora 20.30 s-a culcat. dar se tot trezea si plangea. Eu credeam ca-i e foame ca trecusera mai mult de 5 ore. si-i pregatesc laptic. ea nu vrea si pape. Mai plange putin si se culca. la ora 23.30 se trezeste iar. Incalzesc data asta laptele scos de la san. Plange cand vede sticluta si iar nu vrea nimic. Se culca. abia la 2.30 s-a trezit si a mancat 125 ml lapte. Si de bine ce-a mancat atunci pana azi la ora 10 nu a vrut iar nimic. Dar de trezit tot se trezea deci am mai aruncat alte 2 biberoane cu lapte. Nu stiu ce sa-i mai fac. Nici ceai nu a vrut. Si azi tot jalnic a mancat dar ceva mai bine ca ieri. Deci la 10 125 ml lapte cu cereale, la 14.30 -120 ml supa crema de legume, si la 19.00 110 g fructe cu branza calcica. la ora 20.30 s-a culcat. Nu stiu daca mai manaca ceva azi. Deci va avea 4 mese.

Socrii mei au venit ca si-au luat o masina de aici. s-au mirat ca Maria nu manaca si si-au vazut de ale lor. Din fericire maine pleaca.

Maria 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

seara buna fetele
matei s-a culcat.
pe la stelute am fost si eu si am vazut subiectul inchis, pe messa am "citit-o", dar nu stiu detalii si "dedesubturi".
azi am mai avut o tentativa sa-i dau lui matei lapte topfer, ca sa ma conving ca intr-adevar nu mai vrea laptele ala si nu ca are alte fitze. ei bine ... chiar NU mai vrea lapte topfer. deci momentan ramanem pe nan. azi a mancat chiar bine.
dimineata - 9 - 150 ml lapte + 1 1/2 lg cereale nestle burtica sanatoasa
14 - para+pruna+cereale - 1 canuta (astea ar fi intrat la 12-13 ... dar cand ma pregatisem eu sa-i dau sa pape s-a culcat)
18 - piure de legume. azi: dovlecel, morcov, ardei gras, pastarnac (doar la fiert) + 1/2 galbenus de ou.
21 - 150 ml de lapte + 1 1/2 lg cereale nestle burtica sanatoasa

ma gandesc sa-i bag iaurt. inca mai studiez pb. iaca, n-a mai intrat aliona sa ne spuna cum face chefirul.

aici aveti un filmulet despre noul mod de distractie tata-fiu . cand sa ies in seara asta cu matei, ii trageam un fermoar la hanorac si el radea de murea. cand ne-am intors ... tati l-a dezbracat de hanorac si efectul fermoarului era acelasi. ne cerem scuze, calitatea este cam slaba. aici avem si noi tentative de ridicat singurel.

sa nu uit ... si matei papa noaptea, uneori. pe la 3-4 se mai trezeste si nu-i trece cu ceai, asa ca daca-i dau lapte, papa maxim 100 ml. dimineata pe la 5.30-6, aproape in fiecare zi avem trezire de papa.

va pupam!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput