Lupta cu cancerul - produsele GNLD
Buna ,
Va scriu cu lacrimi in ochi, pentru ca desi graviduta de 12 saptamani nu ma mai pot bucura asa cum ar trebui de bobita enorm asteptata de toata familia.
In urma cu o saptamana mamica mea a suferit o operatie de ocluzie intestinala. S-a dovedit a fi insa carcinomatoza peritoneala cu stenoze enterale neoplazice maligne pe intestinul subtinre. De atunci sunt devastata. Numai credinta in puterea lui Dumnezeu ma mai tine in picioare. La copil mi-e si frica sa ma gandesc cat l-ar putea afeta starea mea.
Din pacate medicii ridica din umeri, ei nu mai pot face nimic. Noi ne rugam, mama nu stie dar i se pare ciudat ca dupa o saptamana de la operatie are dureri cumplite noaptea, de la intestine. E foart balonata, abia mananca. Noi, cu toate cate facem tot
neputinciosi ramanem. Am luat produse de la d-na Irina Spuderca (suplimente nutritionale GNLD) dar nu le poate lua. Ar trebui sa ia 32 de pastile pe zi, abia daca ia 7-8, iar dupa durerile de aseara (balonari imense) ne-a implorat sa o mai lasam 2 zile fara.
Am cumparat si Nicolit sa incempem sa-i dam de vineri, dar sa vedem daca il va tolera.
Am mai citit si de spanz care cica ar merge in faze critice (am inteles ca tumorile au invadat cam toate organele din cavitatea abdomnala).
Ea se chinuie si se macina ca nu intelege ce are (a fost si cadru medical si mai are habar de unele-altele) si mai este si o fire care se consuma din orice. Cand ma vede pe mine ii vine mereu sa planga. O chinui gandul ca ma supara acum cand bobita la care ea a visat enorm este in sfarsit in burtica mea. Eu am ramas insarcinata dupa un tratament homeopat facut din intamplare. Am mers cu mama acum 3 luni sa dr. pentru ea. Ea nu a primit mare lucru atunci insa eu am primit un tratament in urma caruia acum am o mica speranta in mine.
Daca stie cineva ce as mai putea incerca sau cu cine as mai putea vorbi pentru a-mi putea ajuta mama, va implor scriti-mi.
Acum practic marea problema este faptul ca este foarte balonata, fapt ce o impiedica sa si manance sau sa se hidrateze cum ar trebui.
Orice exprienta similara cu Nicolit sau cu produsele GNDL mi-ar fi de folos.
Cred ca saptamana viitoare vom incerca savenim la BUcuresti sa o mai vada si cineva de acolo. Nu stim inca la cine. Daca ma puteti ajuta cu o recomandare mi-ar fi de mare ajutor. Noi inca mai tragem speranta desi, cum am spus, toti medicii cu care am vorbit pana acum ridica din umeri. IAr noi nu putem face nimic nici pentru a-i alina balonarile astea nenorocite.
Daca a mai auzit cineva cazuri ameliorate cu produsele GNLD va rog mult sa-mi spuneti.
Va multumesc si multa sanatate!
Miri2007
Miri2007
Raspunsuri
crinuta spune:
Eu am auzit acum cativa ani de vindecari, cazuri grave de cancer, dar nu am cunoscut personal pe nimeni, doar am auzit.
Mama a luat produse GNLD pentru problemele ei de ficat si fiere, si dupa 2 saptamani analizele i s-au imbunatatit considerabil, iar datorita sucului de Aloe Vera crizele ei de fiere au devenit foarte rare.
Acesta este singurul caz clar, verificat de mine, insa, am auzit de multe vindecari spectaculoase, insa e nevoie de timp si de multi bani.
La mama ta formula de baza pentru cancer va fi 3-2-1, iar pe langa asta va mai avea nevoie de altele.
Nu mai stiu cat costa acum, insa acum cativa ani erau foarte scumpe.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Lorenza spune:
Miri,
si eu cu tata sunt intr-o situatie asemanatoare,adica are cancer la colonul sigmoid,dar parca nu asa grava ,in sensul ca nu are dureri inca.Poti sa-mi spui cat costa aceste produse GNLD si de unde le-ai procurat?
Adrianaa spune:
Miri2007 intai incearca sa te linistesti, sigur se va gasi o solutie pentru problema mamei tale. Iti trimit ce am primit eu pe email, poate, nu stiu, te poate ajuta intr-un fel. Multa sanatate si multa speranta pentru bine.
quote:
"Bomba" ultimului congres mondial al cancerului
CANCERUL si ALIMENTATIA
Congresul cancerului tinut recent la Paris
a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor
si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare
„Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.
„De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. „Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de „nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC.
Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. „Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.
Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon
Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.
Leguminoase si cereale complete:
Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - „E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. „Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza.
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea.
Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate... Si reduceti consumul de alcool. De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline.
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san
O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
„Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Si la fel, intreaga structura corporala.
RODICA DEMIAN
Intrebari pe adresa medicului specialist
Dr. CRISTIAN BOERESCU
- Cum se explica efectul protector al vegetalelor?
- Omul a aparut intr-un anumit cadru natural, iar de la facerea lumii, Dumnezeu i-a dat acestuia ca hrana „toata iarba ce are samanta... si tot pomul ce are rod in el"... Din pacate, foarte putine vegetale din cele pe care le mancam sunt naturale. Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai ades prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislatia actuala este mult prea permisiva cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar, in fiecare an, sute si chiar mii de coloranti alimentari spune multe despre deficientele si fraudele grave ale sistemului actual. „Galbenul de unt" (paradimetil - azobenzenul), ca sa dau numai un singur exemplu, intrebuintat pana nu de mult pe scara larga, produce experimental la animalele de laborator cancerul ficatului (hepatomul malign). Iata pe scurt o demonstratie inversa pentru intrebarea dvs. si o pledoarie fierbinte pentru consumul produselor vegetale proaspete.
Semnalul de alarma a fost tras de specialisti de mai multi ani, iar presa tine sus steagul schimbarii pentru opinia publica. La astfel de presiuni, agricultura si alimentatia biologica tind sa se afirme tot mai mult, iar prin cercetari de ultima ora, nutritia se contureaza ca o perspectiva reala a unei noi terapii in boala canceroasa.
Produsele vegetale cultivate corect sunt aproape complet lipsite de toxicitate. De aceea realizeaza un inter-schimb firesc cu mediul intern celular si nu blocheaza deloc filtrele biologice ale organismului. Dimpotriva, multi microconstituenti naturali din legume, fructe, cereale, dar si din plante si-au dovedit deja rolul lor anticancerigen, in diverse colturi ale lumii. In paginile „Formulei AS" s-a scris si se va mai scrie inca mult despre potentialul de vindecare al fibrelor vegetale, antioxidantilor naturali, retinoizilor antitumorali, betacianinelor etc., despre usturoi, patrunjel, morcovi, grau, catina sau condimente, iar cazurile spectaculoase de vindecari prezentate de dvs. de-a lungul timpului au produs stupefactia lumii medicale de la noi si ii sustin cu o raza de speranta si optimism pe cei aflati in suferinta...
- De ce sa consumam legume nefierte?
- Acum 100 de ani, in orasul Zurich din Elvetia, doctorul Bircher-Benner demonstra colegilor sai ca „vegetalele in stare cruda si proaspete" au o mare putere de vindecare si reprezinta pentru oameni o hrana vie de cea mai buna calitate. Argumentatia se baza pe numeroase cazuri vindecate in clinica sa, dotata cu cele mai moderne laboratoare din acea vreme. Si nu se descoperisera inca vitaminele, enzimele, imunostimulatorii sau agentii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevaruri au fost afirmate raspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi si multi altii, dar din nefericire medicina actuala merge parca prea obsesiv intr-o directie gresita. Pentru a intelege rolul cruditatilor in prevenirea si tratarea cancerului, sa observam ca cea mai mare frecventa a bolii este intalnita la persoane in varsta de peste 50 - 60 de ani, la care componentele tisulare intra in procese lente de degenerare, iar astfel organele nu mai fac fata asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme. Intuim acum usor de ce curele de cruditati, posturile cu sucuri de legume si fructe, hrana vie sunt o speranta pentru cei disperati si sunt confirmate din ce in ce mai mult de ultimele comunicari stiintifice.
- Legumele si fructele de pe piata romaneasca au calitatea de medicament anticancer sau au suferit modificari genetice care le-au mortificat?
- Puneti aceasta intrebare la granita de vest a tarii si veti auzi un „da" pe sute de mii de voci din piepturile romanilor care vin de la munca din strainatate. Veti putea aduna relatari amanuntite despre parfumul, gustul, vitalitatea si savoarea fructelor si legumelor de la noi. Veritabile declaratii de dragoste pentru mere, prune, gutui, rosii, ardei etc. Personal, cunosc multi oameni bine situati in Occident care vin special in Romania sa faca o cura cu cruditati. Daca ministrul agriculturii ar avea inspiratia sa-i pregateasca pe taranii romani sa intre pe pietele europene ale produselor biologice, Romania ar mai deveni o data in istorie granarul (bio) al Europei, iar plugul, coasa si caruta trasa de cai nu ar mai fi atat de mult si inutil blamate. In Franta, doar 7% din agricultura este biologica, in Germania si Austria 13-16%, in Elvetia 23%, iar pretul la aceste produse este de 3-4 ori mai mare decat la celelalte. La noi, mai mult de 50-60% din agricultura depinde doar de ciclurile naturale de productie si de aceea cred ca daca am avea azi autostrazi, turismul rural ar relansa economia. Intr-o societate bazata pe adevar si intelepciune, cercetarile care demonstreaza potentialul vindecator al dietei anticancer ar trebui utilizate la maximum in folosul bolnavilor, iar procesul de producere, preparare si comercializare al hranei sa fie coordonat cu mai mare grija.
Alimentatia anticancer
- Medicina oficiala accepta, in sfarsit, o realitate pe care naturismul o sustine de mult: alimentatia corecta poate sa impiedice aparitia tumorilor. Fructele, zarzavatul, leguminoasele, cerealele integrale si ierburile aromate contin substante active care pot preveni imbolnavirea de cancer.
O terapie cu gust delicios! - "Rezultatele cercetarilor noastre trebuie sa-si gaseasca drumul spre farfurii!"
La mijlocul lunii februarie, la Viena s-a tinut un congres la care au participat cercetatori de pe toate meridianele globului. Tema conferintei: alimentatia si cancerul. Concluzia unanima: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se gasesc in ... farfurie! Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentatie sanatoasa. Nu numai fructele si legumele contin substante bioactive, ci si cerealele, mirodeniile etc. Ele ne pot ajuta sa traim mai mult, in deplina sanatate. Va prezentam interviul acordat pe aceasta tema de prof. dr. S. Knasm†ller, unul dintre marii cancerologi germani, prezent la lucrarile conferintei.
Meniul oferit participantilor la conferinta de la Viena a fost de-a dreptul bizar: rulouri de salata verde cu sfecla, salata de andive cu radacina de tataneasa, fileuri de peste cu rozmarin, sarlota de lamaie cu sos de soc etc. Nu suna mai degraba a Plafar?
Bucatarul a transpus in realitate in mod exemplar rezultatele cercetarilor noastre. Multe din ingredientele folosite au proprietati anticancerigene. Meniul demonstreaza ca alimentatia anticancer poate fi extrem de gustoasa.
Si care sunt efectele ei?
Concluzia dupa ani indelungati de cercetare este ca un bolnav incurabil din doi (sau din trei) ar putea fi salvat.
Stim de mult ca broccoli, dar si alte legume pot preveni aparitia cancerului. Aveti noutati?
Acum stim cum actioneaza ele. Anihileaza, de exemplu, efectul cancerigenelor, adica al substantelor chimice din mediul inconjurator si al conservantilor alimentari. Substantele existente in crucifere (varza, conopida, broccoli etc.) si cele din usturoi pot sa impiedice acest proces.
Stim ca a fost studiat efectul anticancerigen al verzei rosii si al celei de Bruxelles. Este efectul acesta benefic doar pe soareci?
Nu. Recent s-a constatat ca aceste legume din familia cruciferelor pot activa si la om o anumita enzima din ficat, care il protejeaza impotriva cancerului. Numele ei prescurtat este GST.
Este suficient doar sa mancam cat mai multe legume pentru a ne apara de cancer?
Nu. Ar trebui sa consumati si mai multe cereale, mai ales soia. In cereale ca: ovaz, grau, mei etc. exista o multitudine de substante anticancerigene. Mai cu seama in produsele din cereale integrale (uruiala si tarate nerafinate). In ceea ce priveste soia, ea contine hormoni naturali, care sunt o mare speranta pentru prevenirea cancerului de san.
Cum actioneaza acesti hormoni vegetali?
Reduc efectul estrogenilor proprii organismului. Ei impiedica celulele din tesuturile hormonodependente (de exemplu, din sani sau prostata) sa se transforme in celule canceroase.
Unele soiuri de cereale au un efect mai deosebit?
Produsele integrale, da. (In nici un caz faina alba.) O mare parte a substantelor active se afla in invelisul exterior al boabelor. Acestea stopeaza cancerul de colon.
Dar mirodeniile? Care e contributia lor la prevenirea cancerului?
In aceasta privinta s-au efectuat studii foarte interesante. Mirodeniile ajuta de fapt la "repararea" defectelor ereditare. Printre candidatii cu perspective stralucite se numara: vinarita, vanilia si scortisoara.
Exista si substante care provoaca "moartea" celulelor canceroase?
Resveratrolul din struguri si, in special, din vinul rosu poate declansa apoptoza celulei canceroase. In laborator s-a descoperit ca acelasi efect il are si varza de Bruxelles.
Deci un pahar cu vin rosu pe zi ne apara de cancer. Dar ce rol are radacina de tataneasa in meniul anticancer?
Radacina de tataneasa se compune in proportie de 30% din inulina, o fibra care fixeaza substantele cancerigene si le "impinge" spre canale, reducand astfel riscul imbolnavirii de cancer la colon. Conform unor studii canadiene, cresterea consumului zilnic de fibre cu 13 g ar fi suficienta pentru a reduce la jumatate riscul cancerului de colon. Eficiente sunt, de asemenea, cerealele si morcovii.
Un alt medicament "gustos" impotriva cancerului este iaurtul...
Bacilii lactici din alimentele fermentate: varza acra, branza, iaurtul pot fixa si ei substantele toxice din intestin, care sunt, astfel, eliminate.
Ce parere aveti despre tabletele cu fibre din farmacii?
Nici una. Alimentele bogate in fibre contin si fenoli, care protejeaza membrana celulei. Acestia se gasesc mai ales in cerealele integrale si in tarate. Fibrelor tratate chimic le lipseste aceasta componenta, de aceea efectul lor este nul.
Cum s-a descoperit, de fapt, ca alimentatia influenteaza aparitia cancerului?
Prin studiile efectuate pe emigranti. In tara lor, barbatii japonezi sufera foarte rar de cancer la prostata, iar femeile japoneze nu prea fac cancer la san. La inceput, oamenii de stiinta au crezut ca acest fapt ar avea legatura cu genele. Dar studiind emigrantii japonezi din SUA, ei au constatat ca numarul celor bolnavi de cancer la prostata (este vorba de cea de-a doua generatie) este egal cu numarul americanilor bolnavi. Japonezii eliminasera din alimentatia lor pestele crud, branza de soia si orezul, inlocuindu-le cu carne de vita si cartofi prajiti.
Studiile arata ca numarul vegetarienilor cu cancer digestiv este cu 50% mai scazut decat cel al consumatorilor de carne.
Sa devenim, oare, vegetarieni?
Din cercetari nu rezulta ca boala ar fi produsa de carnea in sine. Valabil este urmatorul principiu: carnea de porc este nociva daca o consumam grasa si in cantitate mare. Supragreutatea sporeste si ea riscul imbolnavirii. Recomandarea din clipa de fata este: cu cat mai putina carne, cu-atat mai bine. Maximum 80 g pe zi.
Ar trebui sa fim mai atenti si la tigaie?
Prajitul la peste 200 grade Celsius este tabu, pentru ca in suprafata maronie a carnii se formeaza substante cancerigene: carburile policiclice. In experimentele facute pe animale s-a observat ca aceste substante produc cancerul hepatic si cancerul glandelor intestinale si mamare.
Dar ele pot fi anihilate prin consumul de mirodenii?
Da. Condimentand cele 80 g de carne cu rozmarin, cimbru, salvie sau usturoi. Marinatele preparate cu ulei de masline, otet de mere, zeama de lamaie, usturoi, mustar, sare si zahar brun pot impiedica in proportie de 90% formarea combinatiilor nocive. Recomandarea mea: o felie subtire de gratar + cereale sau orez natural + legume verzi. Acestea contin clorofila o substanta anticancerigena.
Un studiu efectuat recent in China arata ca un consum regulat de varza (de crucifere, in general) reduce riscul cancerului
pulmonar cu 38%. Putem sa fumam, daca mancam varza?
Un pachet de tigari pe zi inseamna un risc mult mai mare. Doar nefumand putem profita de efectul anticancerigen al acestor legume.
Exista o planta anume pe care o preferati?
Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri.
Cercetatorii americani au descoperit faptul ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana.
Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate pe oameni e cale lunga.
Care este urmatorul dvs. obiectiv?
Rezultatele cercetarilor noastre trebuie sa-si gaseasca drumul spre farfuriile dvs.!
Farmacia naturii: Ucigasii cancerului
- Varza (si, in general, cruciferele) : Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.
- Strugurii : Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.
- Rosiile : Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas, de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.
- Cerealele : Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial.
- Citricele : Vitamina C previne cancerul. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.
Inapoi la natura!
Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
Alcool cu masura:
- barbatii: maximum 2 pahare/zi;
- femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita. Carnea nu trebuie prajita prea tare si se consuma bucatile mai slabe. Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne protejeaza de cancer.
Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale. Consumati zilnic produse din soia: lapte, branza (tofu), iaurt etc.
Multe legume si fructe: zilnic, intre 400-800 g, impartite in 5-10 portii. Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi. Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
Ceaiul verde: bautura ideala.
Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imbolnavirii de cancer. Inlocuiti-l cu miere!
istorioare cu talc (pentru copii)
miri2007 spune:
Buna,
Merci mult pentru informatiile cu alimentatia. Sunt convinsa ca aici este miezul problemei. Insa la mama situatie este dificila pentru ca ea are si un ulcer gastric (posibil de aici sa fi pornit nenorocire...medicii nu stiu inca...in mai cand a facut endoscopie si biopsie din stomac a iesit bine...si noi am stat linistiti ca acum sa pice traznetul).
Ori avand ulcer fructe si sucuri crude mai greu daca nu imposibil.
Am inteles ca si in tratamentul cu Nicolit se recomanda, de fapt este vitala o alimentatie cat mai echilibrata si normala. Dar ca sa am pretentia la asa ceva ...trecbuie sa gasesc o solutie (o caut inca cu disperare) ca mama sa nu se mai baloneze. Balonandu-se nu mai poate inghiti nimic. Nici mancare nici pastile, ceea ce poate echivala cu sfarsitul luptei.
Produsele le-am luat de la d-na Irina Spuderca - 0723510737. Am luat vreo 7 tuburi de suplimente si un suc de aloe si au fost toate cam 7 mil. Dar acum eu degeaba le-am luat daca nu reusesc pe mama sa o conving sa le ia, sa inteleaga ca raul nu vine de la ele. Ea inca mititica nu stie nimic si tot stam si ne gandim daca nu cumva nu ar lupta mai cu darzenie (si ar accepta durererile) daca as sti adevarul. Oricum stie ca trebuie sa vina rezultatul la biopsie si atunci nu stiu cum vom mai ocoli adevarul.
De formula 3-2-1 stie cineva mai multe detalii? Adica ea trebuie respectata intocmai? Pentru ca eu ajung sa ma multumesc si daca mama ia doar cateva din pastile, fara sa mai caut sa respecte formula.
Va pup si doresc multa sanatate!
Miri2007
roxi2004 spune:
Adriana - multumim pt text ;
miri - mai multe informatii gasesti la clinica virtuala - remedii pt metastaze despre medicamente, leacuri, cazuri, etc, etc. Multa sanatate.
Lorenza spune:
Doamne,ce situatie dificila!Ma gandesc ca datorita tumorilor care stenozeaza lumenul intestinelor,nu poate sa treaca nimic peste.Chiar e o situatie ingrozitoare.Dumnezeu sa va ajute sa treceti peste aceasta situatie!Iti doresc putere multa si gandeste-te si la puiutul tau,in primul rand.Eu sunt intr-o situatie asemanatoare,ti-am zis,si ma gandesc intotdeauna la copilul meu inainte de a cade prada disperarii,nu vreau sa ramana cu sechele dupa ca va trece si situatia asta,pentru ca intr-un fel sau altul va trece.Spun asta,pentru ca dupa nastere am avut o depresie postnatala,situatie in care sotul meu n-a fost alaturi de mine,si echilibrul psihic al copilului a avut de suferit.Deci,inca o data multa putere,astfel o ajuti si pe mama ta,prin deciziile pe care o sa le iei.
Sanatate multa!
Mariaa spune:
Miri, poate reusesti sa-i spui rezultatul in lumina unei sperante ca totusi sunt solutii...ma gandesc la ce ai zis ca se va prinde ca ceva nu-i ok mai ales ca are experienta medicala...
e important cand discuti cu ea sa-i prezinti situatia pozitiv, cat mai pozitiv. Eu am procedat la modul: ok, e o boala serioasa (am evitat cuvinte grele gen - grava) insa e foarte important ca stim ce e si ca se poate face ceva! din clipa asta ne apucam de treaba, trebuie sa ma ajuti, ca cooperezi si sa-ti dai tot concursul alaturi de mine!
asa cum zici si tu, sunt momente in care simti ca te zbati numai tu, nu si ea si obosesti la un moment dat. esti la inceput, insa vor veni tot mai des momente din astea.
eu am tinut 'sedinte' cu ea si i-am zis ca nu ma pot zbate eu singura pentru ea, daca ea nu ma ajuta, eu renunt! am incurajat-o sa-si adune puterile si sa se concentreze pe ce avem de facut, sa respecte programul zilnic de medicatie, plimbari, exercitii de scris, etc.
pentru balonari eu ti-as recomanda argila de la Mircea Bocan, este extraordinara in cazuri din astea; legat de tratamentul GNDL nu te pot ajuta, am vrut doar sa te incurajez si sa-ti spun cate ceva din experienta mea de abordare a unui om bolnav.
sanatate multa va doresc!
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
elyda spune:
iti inteleg perfect durerea pt ca sunt in aceeasi situatie ,daca nu chiar mai grava .daca ai sa cauti ai sa vezi ca am scris ceva asemanator despre problema mamei mele.are cancer de colon cu metastaze dintre care 2 sunt prinse de intestinul subtire .stiu exact prin ce treci si neputinta pe care o simti pt ca nu o poti ajuta cu nimic. eu am ales sa nu ii spun decat o parte din diagnostic , adica stie ca are cancer la colon si ceva complicatii la stomac, nu i-am spus totul pt ca mi-a fost teama ca o sa cedeze psihic si nu o sa mai lupte.acum ea spera sa se opereze si sa fie bine.la ce i-ar folosi sa stie de metastaze din moment ce oricum nu ar putea face nimic dar ar sti ca este pe moarte?este cat de cat optimista stie ca ea trbuie sa lupte pt ca vrea sa se faca bine, mananca si face tratamentele prescrise si cele pe care le-am cumparat la sfatul altor persoane trecute prin probleme asemanatoare .am inceput un tratament cu cantastim pt sistemul imunitar si o sa inceapa de saptamana urmatoare tratamentul cu isorel al doctorului togoreanu.faptul ca nu stie tot consider ca este un atuu pt ca daca ar sti ca medicii i-au mai dat6-9 luni ar face mai mult rau,ar renunta.psihic este ffffff greu pt familie care stie despre ce este vorba eu am crezut ca o sa innebunesc cand am aflat 2-3 zile nu puteam sa o mai privesc in ochi am bocit si am cautat tratamente si sfaturi si mai caut inca. am inceput sa accept asta este dar nu cedez , nu ma dau batuta ,cel putin in fata ei sunt optimista .am primit incurajari si sfaturi de la cei care mi-au citit mesajele care m-au ajutat destul de mult , datorita lor am vazut ca desi fizic sunt singura alaturi de mama ,simt ca undeva ma sustin alte persoane neconditionat si asta imi da putere.ai grija de tine si de cei de langa tine ca sa poti sa fi alaturi de ea.
dana