Stelutze de ianuarie februarie 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 14
Messa spune:
Helenutza, Helenutza, lasa-l sa-si cunoasca putza! lasand gluma la o parte, serios, lasa-l in pace sa-si pipaie putza cat vrea - copilul la varsta asta isi cunoaste TOT corpul, daca inhibi tendinta asta in ceea ce priveste putza si pasarica, risti sa aiba niste probleme de acceptare a propriei sexualitati cand creste... aiurelile alea din batrani cu "nu pune mana la cuc/pasarica, ca e rusine" au dus la generatii intregi de nepriceputi si frigide! Lasa copilul sa pipaie ce-i al lui si sa isi integreze fiecare bucatica din corp. Este varsta la care fac diferenta intre sine si ce e in jur, putza face parte din copil la fel ca si nasul. Singura chestie e sa ai grija sa fie curata putza, ca dupa aia, logic, va baga mana in gura. Atata tot.
Fetelor, lasati-va gupiii sa-si pipaie bijuurile! E SANATOS sa fie lasati sa le descopere. Mai tarziu, cand mai cresc nitel, puteti sa le distrageti atentia de la putze si pasarici, dar, atentie, niciodata "vijelios", niciodata cu textul "e rusine", niciodata cu textul "e câh".
lala77 spune:
Seara buna!
Maryela: Sarcina n-a fost foarte grea, dar am luat 22kg (eu care si-asa aveam cam 80),n-am avut pofte, doar ceva greturi de am mancat numai vegetale 3 luni(n-am suportat nici macar lactate), in schimb in ultimele 2 luni am fost ca un butoi, nu mai puteam nici sa respir si dormeam in sezut.Ea a fost activa, chiar prea activa, a miscat la trei luni, motiv pt. care doctorul a spus ca o sa nasc la sf. lunii dec. Asa ca s-au pus toti pe pazit gravida ( eu locuiesc in Braila si trebuia sa nasc in Bucuresti), sa nu cumva sa nasc pe drum, pe la Lehliu.Si n-am nascut la Lehliu si nici la sf. lui dec., ci pe 21.01, la Euroclinic.
Cartofii ii curat de coaja si ii bag in cuptor la copt; intre timp, calesc putin dovlecel in putin unt. Cand sunt gata cartofii, dau tot la blender, cu piept de pui fiert si amestec cu putin iaurt. Apoi papam tot.
Ylilimic: Mananca si felul doi si ar manca si felul trei la ce mancacioasa e. Sunt intr-adevar o norocoasa.
Branza Fagaras pe care o mancam noi ( Milli sau Napolact) nu are sare si nimic altceva decat lapte si fermenti. Ambele au tel. verde si am sunat si am intrebat.La fel si iaurtul de la Napolact. Iar smantana, un pediatru din Anglia mi-a spus ca bebelusii , spre deosebire de aulti, folosesc in mod util grasimea si chiar au nevoie de ea, bineinteles nu in exces, asa ca eu ii dau frecvent putina smantana, putin unt in mancare. Nu cred ca o lingurita de unt la 2-3 zile ii face rau.
lala77 spune:
Maryela: Am uitat sa spun. Uneori peste tot amestecul cu cartofei mai dau la blender si o rosie si apoi bag inapoi la cuptor; abia apoi amestec cu iaurt.
Helenutza23 spune:
Messa mi s-a parut ca se strange prea tare
si de aia i-am dat manutza la o parte. oricum clar ca nu voi incuraja dar nici nu il voi repezi cand face asta!
deci cu rosii cu branzica a fost semi-esec sau semi-reusita, depinde daca sunt pesimista sau optimista.
adica, a deschis guritza la primii dumicati, dupa care nu a mai vrut. i-am amestecat restul de branzica cu putina banana si cereala, a mai luat vreo cateva guri si gata. ideea e ca la ora 18 (cand are vreo 4-5 ore de la masa de pranz) nu vrea sa pape nici iaurt, nici fruct... laptele il vrea dar eu as dori sa ii dau si altceva. el are alta parere! probabil ca o sa il mai las si o sa revenim mai peste ceva timp.
Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
Helenutza23 spune:
Messaaa acum imi dau seama ca mi-ai facut si rima: helenutza rimeaza cu putza 

hai ca esti taaare!!!
Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
kateryna spune:
hele, asa face si anelin... cum ii dau pampersul jos cu se trage de putza. eu il las sa se joace...in definitv e putza lui
... ce ma bag eu peste el. Oricum am sesizat ca deja a inceput ca atunci cand ii zic in joaca "nu e voie sa faci aia" *i-am zis de cateva ori ca o testare* el face parca si mai des si la ambitie. Ca sa nu mai zic ca-mi baga un zambet din ala in coltul gurii de parca ar zice : Hihi, sa crezi tu mami!"
eli1977 spune:
buna la fete
ia sa mai vad eu ce mai ziceti...
a, cuana Catalina, bonsoar!ce bine ca te-ai mai potolit, eram convinsa ca Mateiasu e super ok...ma bucur tare!
Lilica, sunt cu Andrei EXACT in situatia ta cu Adam,in ce priveste faza cu mersul..merge de-a busilea mult si se ridica singur, de 2 saptamani, mi-e frica de mor sa nu-si dea drumul de maini cand e in picioare si sa cada pe ceafa..si in premergator...deja strabate camera, nu mai sta ca acum o saptamana...mai, eu zic ca asta e dezvoltarea lor..acum sau mai tarziu..e o etapa si va trece..vor urma alte acumulari..eu la Andrei nu ma asteptam sa mearga asa repede si sa se ridice singur, la cat e de grasun..(a facut ieri control, la 7 luni are 10,300kg si 76 cm)..
bine macar ca la tine s-au uitat fetele la film, au vazut cum faceAdam, ca de mine cred ca s-a plictisit un pic lumea(ca tot spunea Alinuk)..oricum, eu nu ma supar..am pus si eu un filmulet, asteptam , de ce sa nu zic, sa mai ziceti ceva, nu neaparat ca sa ma laud, ca nu sunt in vreo competitie..dar asa...ma rog, asta e, poate ca erau probleme mai importante de vazut si nu toata lumea are timp sa ma vada pe mine si pe fii-miu..
eram si eu entuziasmata ca am reusit sa fac primul filmulet pentru Pisoi..dar asta e..
Alinuk, poate bagam un Pismi maine, la terasa care ne-a consacrat..
eli1977 spune:
aa, Lili, mi-am mai adus aminte ceva..ca sa vezi ca subscriu la toate intrebarile tale privind progresele motrice ale lui Adam..m-a bagat in sperieti un coleg ieri..ma intreaba cat are fii-miu, daca merge de-a busilea, daca se ridica singur, etc..dupa care imi spune sa am grija, sa nu-l las sa se ridice, sa stea prea mult in picioare, ca baiatul lui exact asa, la 7 luni se ridica si mergea cu premergatorul, a mers f repede, la 9 luni, dar din cauza greutatii care i-a apasat pe genunchi, a ramas cu piciorusele un pic craca, de la genunchi in jos..stii tu, cum le spuneam cand eram mici..paranteze..
moama, chiar ma gandeam ca se poate intampla si asta...
dar asa cum ti-am zis, sper sa fie doar o etapa, care la noi a venit mai repede, spre deosebire de dinti, care nu se arata neam
, a zis dr ca in 2 sapt ii ies doi jos si in max o luna ii vor iesi 4 sus....cred ca va fi haos, imi iau concediu de la birou sa facem cu schimbul daca vad ca face urat..la durerile alea..
ca fapt divers, daca vreti idei de papa..mi-a mai dat pedi al meu..supa cu pui cu galusti de gris, ciorba cu perisoare de pui sau vita, acrita cu bors, chiftelute de pui sau vita fierte, cu sos de rosii si piure de cartofi, pate de ficatel, cartof copt cu branza telemea de vaca rasa deasupra..pestic cu cartof si brocoli..
Messa spune:
Helenutza, cum sa nu gasesc asa rima minunata? Eu reperez tot ce rimeaza cu utza si putza, chestii vitale, deci e de bine

eli, zece kile trei sute? Mamaaaa... basketbalist il faci! Sau, mai sexy de atat, poloist! Asta se face de doi metri!
ylilimic spune:
Am uitat sa va spun ceva: ieri veneam din oras pe langa o cresa din spatele blocului nostru. Si copiii acolo sunt toti dusi de mana cand suna Doamna clopotelul ca e ora de pipi si kk. Geamurile la baie fiind deschise, am auzit cum si-o lua o fetita fiindca facuse pe ea. Apoi a trecut la alt baietel (care se juca cu putza in loc sa faca pipi, ca oricum facuse deja pe el) si l-a altoit si pe ala micu (nu vorbea inca) si ii zicea madama aia: "sa dea draq sa faci pe tine ca te strang de gat cu mainile mele!"...io tageam cu urechea, am acolo mai multi copii de amici si voiam sa identific victimele, dar si sa vad reactia lui Matei. Cand a auzit amenintarea, si-a strans mainile in jurul gatului, ca si cum si l-ar apara. Ei bine, de ieri nu a mai facut deloc kk, ceea ce nu ii sta in obicei. Inainte il incanta ideea de a merge la gradinita, desi eu nu il voi da decat la anul. Insa acum, desi i-am explicat ca acolo merg doar copii care fac singuri la olita (adica nu il duc sa-l bata alea), nu stiu ce o fi in capul lui, caci sigur i s-a intiparit in minte.
Daca vreau sa fiu prapastioasa ma gandesc si ca azi vorbea in somn "Nu vrea Matei! nu vrea Matei!" dar asta poate fi o reactie si la cu totul altceva.
Oricum, daca mai trec 1 data pe acolo si aud bataile incasate de copii, ma gandesc serios sa anunt protectia copilului. Doar ca nu o sa am dovezi, cred. Putini copii de cresa sunt dezinvolti si spun tot ce li se intampla. Aveti grija la ce unitati inscrieti copiii!
Eli - trebuie sa iti cer iertare! nu trebuie, ci o meriti! si eu m-am basicat alta data cand nu mi-a vazut cineva progenitura, asa ca trebuia sa imi fac timp, doar ca, desi nu vreau sa ma scuz, nu am timp mult de stat pe net. Mesajele mele au devenit cu mult mai scurte decat as vrea eu sa fie. Uite un
de la mine pe nasucul lui Andrei si pe gogosile lui cu degete (numite si talpitze), ca imi inchipui cum face si ma gandesc cu bucurie ca nu e Adam singurul "plecat" de acasa.
Tocmai ce ziceam ca merge totusi prea devreme...
Multumi de meniuri, deci la oala comuna cu ei!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Salvati-l pe Darius!
Si ei sunt ai nostrii Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> Sonia / Edi
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2