Unde-s farmacistii de-altadata?
Multe lipsesc tarii asteia, dar farmaciile nu. Pe o strada poti gasi si 10 farmacii. Si cum sa nu fie daca - asta am vazut la tv - o aspirina sau un paracetamol costa de 10 ori mai mult decat in State si de cam 5 ori mai mult decat in UE. Si totusi e profitabil sa ai o farmacie. ca vorba ceea: ce nu face romanul pentru sanatatea lui.La nevoie isi vinde si camasa de pe el.
Intrand insa in farmaciile de azi am sentimentul ca, de fapt, ma aflu intr-un super-market cu profil farmaceutic. Farmacistele nu sunt altceva decat niste simple vanzatoare. Si daca, la raionul de panificatie, primesc de la vanzatoare sfaturi profesioniste despre produse, in farmacie...e jale! Am fost zilele trecute sa fac cumparaturi pentru fiul meu cel mare care pleca pe litoral. Am zis sa iau cele necesare "in caz de". Si am inceput sa-i explic farmacistei ca veau ceva "in caz de are diaree, in caz de vomita, in caz de insolatie" Se uita la mine ca la masini straine - mai e valabila vorba asta, nu? Incep sa o ajut: Furazolidon ii dadeam daca are diaree. Sau Smecta. dar nu a mai avut de cand era mic. Poate acum trebuie altceva. O! Am speriat-o rau. Se duce dupa un domn la pieptul caruia, pe eticheta, scrie "FARMACIST RADU". Imi aduce Furazolidon, dar nu stie daca de 25 sau... Ii spun ca erau in cutiute. Se apuca sa citeasca prospectul. imi arat pastilele sa vad daca le recunosc. Moment in care sotul meu cedeaza si spune ca suntem asteptati, o sa revenim (la Pastele cailor), la revedere...
Nu e de rasu'-plansu'???
Ce ne facem daca va trebui sa intram intr-o farmacie, de urgenta, sa luam ceva?
Ma intreb daca nu cumva, cat de curand si medicii vor deveni niste completatori perfecti de formulare/retete si vor uita cum/cat furazolidon sa dam in caz de nevoie. Ca si la medic, mai mult dureaza pana completeaza reteta, cu toate codurile, procentele de compensare si denumirile decat consultatia.
Daca voi reveni cu intrebarea "unde sunt medicii de-altadata?" sa stiti ca e cazul sa emigram cu totii in Congo. Si nu uitati...ultimul stinge lumina.
Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Raspunsuri
anda141 spune:
Sincer, mie nu mi s-a intamplat sa dau peste farmacisti care nu au stiut ce sa imi dea. Nu am eu nevoie prea des de ei, dar cand am avut m-au ajutat.
http://www.copaculdehartie.ro
XIO spune:
Probabil ai dat peste o incepatoare ;)
Eu pana acum nu am avut astfel de probleme cu farmacistii , ba chiar am fost placut surprinsa si mi s-au dat sfaturi foarte bune.
Nu mai sunt farmaciile de altadata pt. ca acum medicamentele se prepara in frabrici , mai putin in farmacii , in Timisoara de exemplu din cate stiu sunt 2-3 farmacii care mai prepara diverse medicamente.
Nu vad legatura intre abilitatile unui doctor si completarea retetelor.
Sunt multe lucruri intrebate de doctor sau facute de doctor si neintelese de pacient , de aici si discutiile intre bolnavi/fosti bolnavi "ce doctor e asta , e nebun , m-a intrebat daca ragai".
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
ghinetz spune:
quote:
Era doar o temerea a mea. De multe ori doctorii insusi s-au plans ca sunt solicitati f mult de completarea retetelor si ca ei, de fapt, nu pentru asta au fost pregatiti. Sa dea Dumnezeu ca temerea sa nu se indeplineasca niciodata.
Darria spune:
Oana: am intalnit putine farmaciste care nu au tangenta cu profesia. In general sunt tinere, la inceput de profesie. In rest am fost multumita.
Cea mai comica a fost una care nu stia sa-mi spuna valabilitatea produsului(nu scria pe eticheta decat data producerii, nu si valabilitatea) preparat in propiul laborator. Am dorit valabilitatea de la producere si de la deschidere. Cand i-am spus ca dupa explicatiile ei imi vinde un produs expirat a fugit repede la o alta farmacista in spate(cred ca in laborator).
Este vb. despre colargol. Med. de fam. mi-a spus o luna de la producere si o saptamana de la deschidere. Dar am vrut sa intreb si pe cel care il produce.
ghinetz spune:
Eu am descris situatia dintr-o farmacie "cam comerciala" (cea din Kaufland). Dar mi s-a intamplat si "la case mai mari" (ma refer la farmacia Sf Parascheva, din Piata Unirii) unde am cumparat ceai pentru bb. Am luat Baby Calm si pentru ca l-am confundat cu Baby Drink am intrebat daca e dulce si faramacista mi-a spus sa-l indulcesc cu miere . Daca da acest sfat si unei mamici care nu stie ca e interzisa mierea pana la 1 an?!
ardeiash spune:
eu am vazut o batranica .. .farmacista.... ce cershea.. asta ca sa raspund la intrebare!
s-auzim numai de bine! si
XIO spune:
quote:
Originally posted by ghinetzquote:
Era doar o temerea a mea. De multe ori doctorii insusi s-au plans ca sunt solicitati f mult de completarea retetelor si ca ei, de fapt, nu pentru asta au fost pregatiti. Sa dea Dumnezeu ca temerea sa nu se indeplineasca niciodata.
Ghinetz , care anume e temerea? Nu intreb ironic , dar nu am inteles exact la ce te referi.
de ce anume nu au voie copiii sub 1 an sa manance miere?
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
copiloi spune:
Xio, daca ai nelamuriri mai ales in domenii tangentiale cu viitoarea ta profesie, n-ar fi rau sa cauti prin cartile tale (cuvinte cheie Clostridium botulinum)
ghinetz, cu siguranta n-ai tu cand, dar ar trebui reclamate astfel de cazuri.
Alina
numeioana spune:
Te-ar surprinde sa afli ca sunt si medici care le dau acelasi sfat mamicilor, sa indulceasca cu miere ceaiul copiilor!
Eu n-am intalnit farmaciste din astea care nu stiu cu ce se mananca unele medicamente. De cate ori am avut nevoie de vreun remediu ma duceam, le spuneam ce simptome am si imediat, tinere sau mai in varsta, imi dadeau ceva bun care ma ajuta. Dar, ca in orice meserie, exista si incepatoare...
Eu ma gandesc ca poate era prima ei zi de munca sau prima saptamana... poate era emotionata, nesigura pe ea. Asa e la inceput. Eu sunt mai toleranta.
Ioana
13+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
Mierea administrata la copiii sub un an POATE provoca botulism. Nu il provoaca! Aceasta boala apare foarte rar din cauza mierii.
Eu cunosc mai multi copii care de la cateva luni au primit foarte multa miere de la mame (asa or fi fost sfatuite sau pe vremea aceea nu era atata informatie) si sunt sanatosi tun!
Ioana
13+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.