Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 20
carla2005 spune:
Da am fost la tara si a mancat pere si prune...iar acasa i-am dat dovlecel...care si asta e cacacios...sper sa-i treaca! I-am fiert orez si i-am dat zeama aia (ala e mucilagiu?)! Daca nu isi revine azi sun pediatra!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta
flore26 spune:
Neatza cat de cat buna la toata lumea!
Vad ca se discuta aprins despre somnul de noapte.Mare problema si pentru noi, dar doar de la 5 luni.DANDUSA cum e la noi: seara tzitzi la 21.30 si adoarme. Noaptea nu/i mai dau lapte de vreo doua saptamani, doar apa, si adoarme la loc. Chiar daca adormitul dureaza o ora, nu papa lapte.Imi pare rau ca mama ta nu te sustine. Ar trebui sa aveti o discutie serioasa.Eu sunt ingrijorata din alta cauza:
Cand mergem la Bocsa Alessia doarme cu mama mea. Adoarme fara tzitzi, fara scandal, si doarme toata noaptea, eventual cu o trezire de max2 minute pentru apa. La Felix a fost la fel: A dormit cu mama, fara tzitzi, fara trezire noaptea. Adormea chiar si ziua fara mine si tzitzi, ea fiind in camera, eu pe strand.
. Poate aveti voi vreo idee. Azi noapte am vrut, dupa o ora de maraieli, sa/i dau tzitzi, dar nu sugea, pur si simplu statea cu ea in gura. AM tras concluzia ca nu/i mai trebuie noaptea tzitzi...dar de ce nu doarme...? Sper ca ati inteles ceva... 
la toate fetele care ne/au admirat, si laudat FLORE
ALESSIA LIANE (16-12-2006) LUNA 8
www.sonia.as.ro/" target="_blank"> AJUTATI/O PE SONIA SA TRAIASCA!
Ralumat spune:
Buna tuturor! Am revenit si noi acasa, se pare ca perioada critica a trecut oarecum. Asta e , omul invata sa traiasca si cu tristete....
tuturor sarbatoritilor ale caror zile de nastere le-am pierdut si un mare pupic bebeilor bolnaviori.
In alta ordine de idei, maine imi doresc tare mult sa ajung sa le vad si eu pe printesele Crinutza si Alexia. Cum e programul? 17.30 in Morarilor?
David e bine, noutati nu avem. Eu am intrat intr-o faza de ipohondrie si m-a apucat "cautatul" la inima. Asa ca ieri am terminat-o DEFINITIV cu tigarile (da, le-am mai ars, de cand cu toate necazurile), deoarece colesterolul bun are la mine cote alarmant de scazute. Prefer sa iau acum masurile necesare decat sa imi faca inima vreo surpriza cand mi-o fi lumea mai draga.
Ma uit prin urma si revin, daca m-o lasa blondutul meu.....
Raluca, mami de
David Calin (28.11.2006)
luna a saptea
lizzy spune:
quote:
Originally posted by carla2005
Da am fost la tara si a mancat pere si prune...iar acasa i-am dat dovlecel...care si asta e cacacios...sper sa-i treaca! I-am fiert orez si i-am dat zeama aia (ala e mucilagiu?)! Daca nu isi revine azi sun pediatra!
carla2005de
Alexandra Maria 16.11.2006
www.ringo.com/photos/albums.html?memberId=164309722" target="_blank">Alexuta
nu isi revine in cateva ore dupa o "solicitare" gastrica mai serioasa. regim: orez, morcov, un pic de piept de pui - fierte, blenduite; banana+mar+branza calcica; cerealele simple; ceai de menta; fara alte fructe, fara cartof, fara dovlecel. eventual apa de orez. dupa 2 zile ar trebui sa-si revina complet, daca a fost doar un deranjament. pupici
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04) Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Donati pentru inima Soniei
Monicabb spune:
Buna dimineata,
Va multumesc pentru raspunsurile legate de culcatul pe intuneric sau pe lumina. De trei nopti il culc si eu pe intuneric. Alaltaieri i-a trebuit vreo ora sa adoarma de era sa adorm eu, ieri i-au trebuit cinci minute. Eu am reusit performanta de a nu-l mai adormi la san in schimb ma tine sechestrata langa el pana adoarme. Rareori, daca este foarte preocupat de vreo jucarie, reusesc sa plec. Dar pana la urma tot ma striga.
Dandusa, tu spuneai ca adormea mai usor Crinuta cand era mai mititica. Asa facea si al meu. Pe la doua luni il lasam singurel pe intuneric, el canta vreo cinci minute si gata. Asta pana la un moment dat, adica pana pe la patru luni, cand a plecat tata-sau o saptamana si am fost eu foarte stresata. Acum nu stiu daca a fost coincidenta sau nu, dar asa s-a intamplat. Saptamana aia a fost crunta si apoi cu greu si-a revenit. Ce sa mai zic eu de tine si Crinuta. Of, of. Apropo, foarte frumoase pozele din croaziera.
Eu zic ca este foarte importanta si atitudinea noastra fata de copii. Adica daca incepem sa ne stresam cand vine seara si trebuie sa-i culcam sau daca ne stresam cand vine ora de masa, totul merge mai prost. Noi trebuie sa le aratam ca e fun sa adoarma fara san, sa manance, etc. Asta e vorba de Dianocica. Mi-a placut si imi vine in minte mereu cand trebuie sa-l invat ceva pe Dragos. Si, sa ne distram si noi in acelasi timp. Ca pana la urma este fun sa cresti un copil, nu?
Chinico, in cartea sotilor Capraru, la sugarul de sapte luni, scrie asa: "somnul de noapta este intre 18(19) si 6". Intotdeauna m-am mirat de chestia asta, si iata, copilul tau doarme ca la carte. Oricum, neaparat trebuie sa doarma fara lumina. Hai ca vezi ceva cand se trezeste.
Bamboletta, sanatate bunicii. Poate isi revine, cine stie. E tare dureros. Bunica mea a murit cand Dragos avea o saptamana. Parca o aud si acum spunandu-mi, cu o saptamana inainte de a se naste, ca abia asteapta sa-mi vada baiatul. Imi pare tare rau. Nimeni in afara de sotul meu nu a realizat ca se duce. El ne spunea tuturor ca nu crede ca va trai pana voi naste eu iar noi ne uitam la el ca la un nebun. A fost atat de discreta. Hai ca am luat-o pe aratura. Una peste alta, Bambo, ai grija de bunicuta ta cat poti. Eu una, in ultimele luni, stateam atat de putin de vorba cu ea. Cand veneam in vizita la ai mei, preferam sa stau de vorba cu ei. Pe bunica aproape doar o salutam. Dar ea tot timpul imi multumea ca am trecut sa o vad si pe ea. Of, saraca. Imi pare tare rau.
Ktrinel, bafta multa, multa la interviu! Sa-ti iasa asa cum vrei! Julia, o simpatica... Mi-am chemat sotul sa o vada ce haioasa e si el repede i-a luat apararea: "Ce vrei dom'le? E si ea la inceput!". I-am spus ca la inceput e fi-su. Noua ne mai ia cel putin trei luni sa ajungem in stadiul asta. Cum mai merge gradinita?
luly, copilul meu nu are program de somn ziua. Ziua doarme intre doua si patru ore. La un moment dat, inainte sa plecam la munte, dormea o jumatate de ora afara dimineata si apoi vreo doua ore la pranz. Am citit pe undeva, cred ca in Capraru, ca daca copilul doarme suficient noaptea, e ok un singur somn in timpul zilei.
Dandusa, sa-ti spun si eu programul ideal al lui Dragos:
8.30 - trezirea si pregatirea de plimbare
8.45 - tz
9.00 - plimbare trei ore
12.00 - masa (legume cu carne)
14.30 - tz si somn de pranz doua ore
17.00 - masa (fructe cu branzica sau fructe cu cereale)
18.00 - plimbare doua-trei ore
21.00 - baie
21.15 - tz si mai nou 100-150 ml biberon
21.30 - culcarea
Pe langa asta mai avem o trezire scurta la 4-5-6 pe care nu reusesc sa mi-o explic pentru ca rareori vrea sa manance. Cred ca e de control. Bine ca azi s-a trezit definitiv la 6.
Cam asa ceva. Te anunt si cand il voi respecta. De fapt in mare asta e, mai putin somnul de pranz.
Dianocica, eu i-am facut branzica calcica din lapte praf Bebelac. Pediatra mi-a zic sa fac din Bebelac sau Lactovit. Nu ma asteptam sa nu mearga din orice. Ce chestie.
Va pup. Ma duc sa pregatesc masa de pranz.
Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)
asiza spune:
Ralumat, Luly, Laura, Flore, bine ati revenit!!!!
Flore, am vazut si eu pozele si tare tare dor mi s-a facut de Baile Felix...chiar demult n-am mai fost acolo, insa multa lume ne spunea ca statiunea nu mai e ce a fost odata, ca e multa paragina...cand eram mica, mergem des acolo cu familia...inca de cand aveam 2 luni m-au dus ai mei la Baile Felix...Ce mari au crescut nuferii aia!!!!!! ...Alessia e o scumpa, frumusica, iar tu esti foarte slaba, deci faci parte din categoria fetelor enervante
...
Luly, Denis doarme cam 3 ore ziua, in 2 sau 3 reprize...
Dandusa, Dianocica, cum ati "iesit" din noapte?
Va pupam...
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
asiza spune:
Am uitat sa-i raspund lui Yagmur...tinem pumnii sa reusesti sa mananci sanatos...insa NU struguri si banane ca sigur nu slabesti cu astea...stiu ca e trista vestea, dar se poate, ca sunt muuuulteeee fructe pe piata....Te-a sunat fosta iubire....Si?????????? Hai hai detaliaza
...Te-am pupacit!!!! 
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
Mirona spune:
bun revenit fetelor ce s-au intors din conced - asteptam poze
drum bun celor ce pleaca in conced.
la toate.
quote:
Originally posted by luly
Cat dorm ziua puii vostri
noi avem o repriza de 2-3 ore dimineata spre pranz si inca o asemenea repriza dupa amiaza spre seara. Deci - cam 4-5 ore pe zi. Daca nu-si face somnul asta ... mai avem si o a treia repriza de somn.
LANSEZ SI EU O TEMA A ZILEI:
Se intampla ca puii vostri sa nu umple pampersul de noapte?
sa delaliez:
avem cam 2-3 nopti pe saptamana in care nu pisa ca lumea pampersul. Adica dimineata il gasesc uscat uscat. Face seara la olita si peste nopate doar unul - maxim doi. Dimineata din nou la olita.
Avem insa si nopti in care simt ca mai un pisu si pocneste pampersul.
Deci - aveti si voi astfel de episoade sau e cazul sa ma alarmez?
pupici la toate

Miro
madaluta spune:
Off, nu mai pot tine pasul cu voi....Darius e din ce in ce mai energic si vrea toata atentia mea...Dc la inceput se juca singurel in camera lui, acum nici vorba de asa ceva. Trebuie sa fie nonstop in preajma mea.nici la WC nu pot pleca fara sa nu inceapa sa planga sau sa vina in 4 labe dupa mine.
De manacat manaca foarte bine, nu ma pot plange,chiar prea mult mi se pare, de dormit doarme noaptea de la 23 fara nicio trezire pana la 8.30..dar ziua e criminal.Doar un somn de 2-3 ore in jur de 11...in rest joaca non stop...dar NU singur...nu pot face nimic...
Mi-e si frica sa il scot la plimbare caci se plictiseste in carut in primele 15 minute...si apoi vrea pe jos...Nici nu mai stiu de cand nu l-am mai scos dimineata afara.Astept seara sa vina tati si sa iesim toti , caci singura nu mai fac fata..
Le invidiez pe cele care au in preajma mame soacre, bunici...orice si care pot respira macar si o ora pe zi...As suporta toate fitzele numai sa fie cineva....
Ma innebuneste si programul lui cip pt urmatoarele 2 luni de la 6 dimineata la 19( uneori poate lipsi chiar si noaptea caci este intr-o aplicatie militara)...Apoi 2 luni va pleca in Cehia la un curs...
Ma asteapta vremuri grele, grele si nu stiu ce solutie sa adopt...
Si mai vreau si bb 2 !!!! Sunt zdravana??Bine macar ca pana prin decembrie nu prea am cu cine sa-l fac...
Madalina +
Darius Cristian ( 14.12.2006 )
concediu 2007
Darius - luna a 8-a
SITE FULGULETI,
Yagmur spune:
Ralumat, bine ai revenit; aseara ma gandeam sa te sun astazi... asa este, viata merge inainte.....
Asiza/Diana, banane nu mananc inca... desi am o zi si de banane... din pacate mere/pere nu suport.. chiar ma stric la stomac, asa ca am de ales intre piersici, nectarine (abia le mananc din cauza dintilor 

) si ceva struguri...altceva nimic astazi...
Maine legume (adica rosii si ardei la greu banuiesc)... si astept ziua cand am vita cu rosii sau legume... daca nu renunt pana atunci..
Daca nu slabesc nimic, e clar ca ma ingrasa si apa... 
Ma duc sa incerc sa mananc un mar... eu chiar fac colici de la mere ![]()
Chinico, e super cu lista.. aduci ma hotaresc si eu ce si cum
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca