Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (23)
Raspunsuri - Pagina 25
gabi78 spune:
Kitty, doctorul mi-a spus asamar 10gr, orez fiert 100 gr si 2 lingurite de zahar. Cum zahar? Da doamna zahar! Puneti dumneavoastra 2 lingurite de zahar in apa si le fierbeti bine bine de tot si sa vedeti ce maninca copilul.
Acum eu nu am facut sirop de zahar. Ca eu tot ma dau desteapta. Si in apa in care pun sa fiarba orezul pun acolo zaharul si dupa ce da in clocot pun si orezul si las pina se fierbe bine bine de tot.
Alta explicatie nu am primit. Si m-am uitat si eu in magazin la cereal si scrie ca nu au nevoie de indulcitori pt ca deja au. Si ce e drept Tudor nu voia sa manince fructele decit foarte rara asa.. natur, in rest.. ii puneam laptic in ele ca sa fie mai dulci.
loradin incearca si tu sa ii dai cum ii dau eu lui Tudor: mar cu orez fiert. Am inteles ca e problema mare cu biscuitii si cei care sunt la firmele cu mincare de bebelusi am vazut ca sunt peste 8 luni. O prieten a cautat rafturi rafturi de biscuiti pina a gasit unii pe care sa nu scrie ca au grasimi d-alea cancerigene, hidrogenate, mama lor nu stiu cum scrie. Alea de cica sunt si in margarina.
Fetelor eu cred ca o sa ploua! Nu stiu ce s-a zis pe la meteo dar de cite ori copilul meu baga somn asa la greu de atitea ori ploua! Si azi asa e. De dimineata s-a trezit la 7.30 si la 9 dormea dus. S-a trezit la 12 si am plecat, dupa ce i-am dat sa manince, in oras sa-i cumpar un cadou mamei mele. Am plecat de acasa si ne-am oprit la cofetarie aprox 20 de min mers cu masina.. el.. adormise.. pus in carut ..cumparat tort .s-a trezit.. dus la magazin pt cadou ... tot cam 20 de min. iar a adormit.. iar pus in carut.. iar trezit.. dus la mama... surpiriza! Caca! A treia oara pe ziua de azi. Dar mama-sa nu a luat chiloti de schimb ca am zis ca nu stam mult si nu e cazul , deci ma venit iar acasa. De la mama pina acasa 10 min cu masina, el iar a adormit! Si dupa ce l-am adus sus si l-am spalat si i-am dat laptic.. doarme iar acum! Dar doarme de nu stiu cum sa va spun.. tai lemne linga el si nu misca un deget!
Sigur o sa ploua!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
gabi78 spune:
kitty am vazut acum ce am scris: 100 gr mar, 100 gr orez fiert nu 10 gr de mar!
Parca-s beata!
iunita spune:
Fetiliiiiiiiiiiiiii...se poate impartasi copilu' in fiecare zi? ca doarme de la ora 13.00 si a adormit singurica. pupa mama o marie cuminteeee....
elyane uelcam bac ca zic asa.... mama draga ma tenta si pe mine cana cu tzutzuroi da' cand am vazut ca aia de 3+ de la avent ii NUMAI 40 de ronisori...mi s-a cam taiat elnu..las' ca mai merge cu biberonu. mai e si kitul de "trecere" de la biberon la canuta care-i fro 30ron... io i-am luat tetine d'alea pt semisolide in ideea ca ii dau cereale la masa de seara in biberon si apoi sa o trec la lingurita. problemuta e ca seara dupa baie nu o vad eu bagand cu lingurita:((. si avand 4 mese /zi.... nu prea am unde sa ii bag cerealele. dimineata laptic, la 10 suc, la 12-13 legume, la 17-18 fructe cu/fara cereale si .... seara lapte cu cereale? ufff...
karla32 acu doar nu crezi ca io secret lecitina... da' deschid "raspunde la subiect" in alt tab sau in alt browser daca's cu ie si...bag din top.
loradin fi-mea baga din greu 2 deshte... si din cand in cand serveste si mana pana la cot sau mai nou spre marea ei incantare umarul/barba lu' mami. ca de degete m-a facut praf. io ma spal ca medicii pe maini si apoi le zvant la aer sa aiba plodu ce roade. dupa masa io ii dau jujeta ia o scoate tacticoasa si serveste supa de degete. deci..n-ai ce-i face... o sa treaca si faza asta. nu te apuca sa ii dai copilului cu te miri ce pe manute... numai sa nu isi faca rana. pupam fetili pe manutele gustoase....
Mady...acu na... tu faci cum crezi ca e mai bine. probabil o sa fie aia masa de fructe. da' parca prea-i mic sa ii bagi biscuitul de acum. Razvanelu e mai mic decat IArina cu 1 luna si 1 sapt...si noi abia abia incepem ca cochetam cu ceva cereale cu mar copt... ca nu-i mai dau crud ca mi s-a rasculat piticu. doar suc de mar dimineata....
iar masa de fructe practic o sa incep sa i-o inlocuiesc dupa ce papa bine legumele cu de toate si cu carnita... adica peste vre-o 2 sapt. la 5 luni mai precis. o fi bine?! o fi rau?1 numai Doamne Doamne stie.
bai.. deci io nu stiu ce sa fac ca... e sarbatoare si nu pot sa spal... copilu doarme.... hiii... ptiu ce chestie... MA PLICTISEEEEESC!!!
din cugetarile unui pici: " Doamne-Doamne e femeie ca daca era barbat ii ziceam Domni-Domni!!!!
are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
elyanne spune:
aaa... am impartasit si io cupiii duminica... pe toti 3 ![]()
Iunita am vazut cat costa... da' la mine se rezolva, daca nu vor ei din cana, vrea Elena
Asa ca nu-i o tragedie... o foloseste careva...
Si oricum trebe sa le schimb biberoanele... asa ca tot dau banii pe ceva. Iar Elena a bagat lapte mult mai bine dupa 6 luni, de cand am trecut-o la tzutzuroi... alta natie (b-free) care nu se mai importa de ceva timp.
Si eu sunt in dubii cum o sa le dau sa manance din moment ce au doar 4 mese. Cea de dim. si ultima raman de lapte chior. O sa le dau legumele la a doua masa si fructe/branza/iaurt la a treia, iar cerealele vor disparea ca si masa simpla si le voi baga in piureuri, de legume si de fructe. O sa le iau simple ca sa le pot amesteca in mancare si sa nu schimbe gustul. Acu' ramane de vazut ce or manca mai incolo... ca daca n-or vrea fructe o sa mai variez la masa aia si cu cereale.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
martutza spune:
Laura daca asa te consuma Ana zi-mi si mie a ajutat la slabit?...ca atunci vreau si eu
.Ca Victor ma rupe de mijloc cu gabaritul lui si cu carutu ...
dar de slabit ...nik...tot gogosica sunt.![]()
Paxela de-ar fi cum vrem noi....dar nu e asa si tu stii mai bine...cu copii astia atomici ar trebui sa primim medalii de mame eroine si decoratia " cazut la doatorie" in fiecare seara.
Rebiana am priceput
...da ramane intre noi fetele...
Ioana am intrat pe site si am vazut toate paginile...era unu pe la sfarsit pt doua varste ca sa zic asa...despre ala era vorba?
Gabi ma bucur pentru Tudor.Sper sa ii mearga din ce in ce mai bine.
Kitty
ce ma distrat faza cu Giulia a...am ras cu lacrimi..mi-o si imaginam cu ochisorii mirati pendulannd ca un pisic la tenis
.
Iuliana2007...ca nu ai timp sa raspunzi am inteles...dar de ce nu scri despre puiul tau...mai pui poze..vedemsi noi ca sunteti bine si nu va dam la stirile de la ora 17 ![]()
Karla ma bucur din suflet pentru tine ca poti merge linistita la munca si pentru puiul mic ca a acceptat-o din prima pe "d-na Bona"
Elyanne eu am incercat sa bag lingurita in gura lu'Victor intr-o zi si a fost tot o manjeala...tu cum te descurci mama draga cu 2..io cred ca o luam pe aratura...FELICITARI.Si pune si o poza pentru moace ca mine sa luam modelu ![]()
Uraaa...Fetili am primit in sfarsit aceptul pe mesanger de la Crina-Mio.O mai stiti? Din Rucar? Statea in Mioveni si a facut o fetita la Giulesti...Mooaammmaaa..inseamna ca are timp..Poate baga un ochi si pe la noi
.Crina vinoooo....
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
gabi78 spune:
mi-am adus si eu aminte ca tzuna nu stia cum sa faca cerealele mai groase. M-am uitat la o prietena care ii da fetitei cereale. Are in canuta 3-4 cupe de cereale fara lapte si mai pune si citeva parca 2 de lapte si puna apa cit sa nu fie prea moi. Deci nu respecta indicatiile de pe cutie nici cum. Eu nu stiu daca e bine sau nu, dar m-am gindit sa spun ca poate mai vrea cineva sa afle.
N.B. Fetita respectiva are acum 1 anisor dar de cind avea vreo 8 luni am vazut ca tot asa i le facea.
martutza spune:
Asaaa..si acum sa va cert pe toate mamele care ati inceput diversificarea inaintea mea (fara nici o discriminare.)
ATI OMIS IN MOD INTENTIONAT SA NE ANUNTATI PE NOI (MAMELE CARE VENIM INCET DIN URMA CU DIVERSIFICAREA
) CA SE VA SCHIMBA CEVA FOARE IMPORTANT SI ESENTIAL IN VIATA LU' BEBE.........................................MIROSUL DE KK...............DE CE NU NE-ATI SPUS CA ASTA DE LA DIVERSIFICARE PUTEEEEEEEEEEEEEEEE
Din acest motiv si din aceasta clipa ma declar .....SOCATA...
PS.Aviz mamelor care nu au inceput diversificarea...FETELOR CUMPARATI-VA MASCA DE GAZE 
PS2.Partea buna e ca fimiu nu mai face apa si ........
face zilnic.
Varsta lui Victor
Victor Mihai
martutza spune:
quote:
Originally posted by gabi78
kitty am vazut acum ce am scris: 100 gr mar, 100 gr orez fiert nu 10 gr de mar!
Parca-s beata!
Mar copt sau crud?
Varsta lui Victor
Victor Mihai
mada_rozz spune:
Iunita
.Pupam si celelelte mamici
.
Noi am fost la doctor ieri,la controlul de 6 luni,putin mai devreme din cauza unor probleme.Lui Mark au inceput sa ii apara pete pe fatza si pe corp cand bea lapte si ii dispar in 5 minute.Initial am crezut ca e o alergie,dar se pare ca nu este.Pur si simplu este vorba despre o stare neurovegetativa,avand in vedere ca el bea Humana 2 de 2 luni si abia acum au inceput sa apara pete.Ma rog...inca nu m-am lamurit eu...o sa ma duc si eu la profesorul Gherghina ca si soacra mea a fost eleva lui si se cunosc de foarte multi ani.Unul spune ca ar fi alergie,unul ca nu e alergie...
In rest facem si noi parte din categoria foarte grea,as putea spune...deci Ioana,Martutza feriti-va...
.La 6 luni are 10 kg si 73 cm.Are dimensiunile si greutatea unui copil de 1 an.
Mancareii dau la ora 10,piure de fructe(piersica,mar,banana,pepene galben) si la ora 12 piure de legume cu carnitza(morcov,dovlecel,ardei,ceapa,rosie,cartof,patrunjel,pastarnac,telina+piept de pui).
La categoria ce au mai facut bebeii nostrii,ne laudam si noi ca stam in funduletz,si in picioare sta teapan dar sprijinit de manutze.Este foarte agitat,toata ziua tranteste picioarele de patutz si il distreaza tare mult.Se intoarce foarte repede de pe spate pe burta.Ieri abia ce m-am intors sa iau cantarul ca el era deja jumatate cazut din pat.
Am pus si noi o poza in albumul de 5 luni aici si o poza sa ne laudam ce frumos stam la masutza si ne jucam aici.
Sherbi,tare mi-ai facut pofta de Grecia,si plecam si noi in septembrie in Halkidiki.Sper sa fie frumos si sa avem vreme buna.
toate mamicile cu probleme si fara probleme.Sa dea Dumnezeu sa trecem toate peste orice problema.
Va pup,
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)
http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png
roxygeo spune:

intregului stup!
sper sa ajungem la intilnire la obor (maine) da` e cam problema ca am ceva de lucru la serviciu si io am program de lucru nenormat...in plus vreau sa-i fac o surpriza nasei bebelinei, care e plecata din bucuresti de azi, pentru citeva zile...si mi-a lasat cheile de la casa....asa ca vreau sa-i renovam camera ei si sa-i punem parchet...ea fiind singura pe lume...fara nici un ajutor material de la nimeni....dar cu un suflet urias...asa ca trebe sa ne mobilizam repede.
pupici

Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007