Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (22)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Lumi, CURAAAJ, nu o sa fie placut dar macar va fi sanatos!!!

Diana, bafta cu mutatu si sa ai o nunta cum ti-ai dorit.

Io am ajuns acasa la mine in sfarsit; m-am facut ardeleanca la loc . Am smotocit pisica disperata si acu ma bag la somn.

ptr cine intreba, Trixera io dau cand face raresu piele d-aia de broasca si in 2-3 zile ii trece. In rest io il dau cu laptele de corp obisnuit sau cu ulei. Cand imi mai tuna il dau cu Trixera si fara sa aiba nimic...deci le cam amestec. Ideea e ca atunci cand are piele de crocodil dau cu Trixera exclusiv. Am tot urmarit sa vad daca pot sa imi dau seama de la ce face pielicica aia uscata dar nu am reusit sa ii dau de cap....pare ca nu e nici o logica, nici un motiv.

Lauramar, la tine vad ca e o pb cat se paote de serioasa de aia nu stiu daca ce zic io poate sa te ajute. Pe mine m-a ajutat dupa ce am nascut si eram tare constipata...mancatul caiselor confiate...uscate, caisele alea deshidratate, nu stiu cum sa le zic.

Despre noi:
- nu m-am odihnit acasa, am dereglat orarul lu raresu acasa (cu harmalaia ce era acolo nici nu ma mira)
- rares nu sta in fund, nu are dinti, nici macar urma de dinti
- face ce facea si acu o luna jumate, adica se intoarce de pe spate pe burta si atat.
- saliveaza tare de tb sa il schimb de 2 ori pe zi, isi vara degetele in gura pana la cot si se spala cu scuipici tot pana la cot, face balonase multe multe multe, stropeste cu saliva daca te apropii...e de-a dreptul scarbos
- tipaaaaaaaaaaaaaaaaa de mi-a facut creierii tocanita. In filmuletul ce v-am aratat era mic copil, acu s-a perfectionat, are tignal si mai acut si patrunzator...vibreaza splina in mine cand tipa. In plus s-a prins ca daca tipa obtine multe, ptr ca nu rezist, mi-e si rusine de vecini.
- nu l-am diversificat "pe bune", adica ii dau doar suc de mar+morcov, 30-40ml/zi. A invatat slava domnului sa ingita dupa cateva saptamani de chin (cam 2 asa....). Oricum nu inghite calumea dar is multumita ca se duce ceva si pe gatlej, la inceput scuipa tot...finut, dar tot dadea afara.
-nu am facut vaccinul de 4 luni...il facem la 5 luni, din motiv de lipsa de dr, si apoi lipsa mea si apoi lipsa vaccinului.

Acasa fu ok...adica vazut nepoti blonzi din NZ, stat cu mama + frati + sora un pic, dar in rest haos. 2 copii zburdalnici si o casa plina....orasul neschimbat, parca s-a oprit timpul acolo, raresul rasfatat numai in brate si bagat in seama. Cam asta fu aventura.... nu mai incerc prea curand.
Poate va povestesc odata cum fugea nepoata (3 ani jumate) de baby cousin ptr ca baby cousin a facut "pee on me" adica pe mine. Nepotul (8 ani) era f atasat de Raresu si i=a placut f mult, venea mereu la el sa il vada si sa se joace.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna!
Saru'mana ca intrebati de mine, ca altfel nu ma mai hotaram sa scriu. Sunt cazuta un pic in butoi, dar ma pescuiesc eu cumva de p'acolo. Dar sa stiti ca de citit va citesc cu sfintenie, in fiecare zi. Insa sunt ocupata rau intre bilanturile astea (contabile) si bebe si abia am timp sa recuperez cu cititul.
Nasa fetitei mele a plecat din spital din Suceava, iar ieri, vineri plecasera spre Craiova. Era mai bine, sper sa fie totul ok dupa un drum asa lung.

Am vazut si eu pozele din Grecia. Superb peisaj si suuuuppppeeerrrr mamica! Ce sa zic, parca esti adolescenta, nu mamica de David cumintel, asa de bine arati.

Si l-am vizionat si pe Radu scump cum rade el si povesteste! Sa-l mananci, nu altceva!

Laura fisura anala nu cred ca se poate vindeca de la sine, dar, daca gasesti, sa stii ca Activia de baut, 1 pe zi, si-a facut efectul la mine acum cateva saptamani cand am avut astfel de probleme. Bine, fara fisura, dar constipacioase si dureroaaase.

Hi, hi! Chestia cu lingurita lasata "la gustat" in gura copilului o fac si eu. Si, intr-adevar, functioneaza. N-am inceput cu legumele, dar piureul de mar cu suc de morcov il radem, dar mi-e frica sa-i dau mai mult de 70-80 g. Voi cat le dati?

Invat multe lucruri de aici. Multumesc, Elyanne de pontul cu pastrarea supitei in frigider. Eu chiar nu am inceput cu supa pt ca am ars o portie de morcov pus la fiert, initial. Dar fetei i s-a facut fomita intre timp, si eu am uitat de supa ce fierbea. Si, daca va puteti inchipui, mi-era frica sa-i fierb supa si sa i-o dau mai tarziu. Bine ca am aflat! Sa incerc s eu cu zeama intai in biberon, cum a spus Martutza, sa se obisnuiasca cu gustul. Ca asa am facut si cu sucul de morcov si acum papa marul ras amestecat cu suculet de morcov. O bunatate!

Eu i-am dat direct morcov amestecat cu mar, o fi rau? Asta dupa ce introdusesem marul de vreo doua saptamani. Initial il dadeam si cu piersica, dar dupa ce a patit Tudor, mi s-a taiat de piersica si am zis sa mai incerc cu morcov. De data asta l-am dat in bib si uite ca mi-a iesit. Ca se constipase putin de la cerealele de orez si am zis sa o ajut cu morcovul crud. Acum am luat unele de la Humana cu mar. Dar curios ca nu scrie ce fel de cereale sunt, adica grau, orez ceva acolo. Zice doar ca sunt fara zahar, fara lapte si fara gluten, dar ele sunt asa de duulci. Zici ca e gris cu lapte. Ii dau cerele in biberon, tot la penultima masa. Acum, mai astept putin sa vad cum e cu durerile astea de gingii si incerc si cu supica.

Si am si eu o nelamurire! Fata mea, v-am povestit ca se incinge pe orice. Ea are mereu temperatura rectala intre 37.2 si 37.7. E normal? Ca mai citesc la voi ca ziceti ca a facut temperatura 37.8 si o scadeti cu medicamente. Ar trebui sa-mi fac griji? Pana acum nici nu mi-am pus intrebari ca eu credeam ca de la 38 incolo e temperatura. Iar daca ea e vesela si vorbim si radem toata ziua, atunci...

Si cred ca avem si noi vreo 7kg. Am cocosat-o pe mami.

Hai ca nu mai stiu la ce mai voiam sa raspund si mi se facu un somn. Va pup si va citesc si maine. Nu promit ca si scriu. Butoiul e de vina, asa ca sa ma iertati, va rog.

PS. Am salvat si eu reteta bunuta tare, de orez cu diverse si recomandarile Iunitei. Tare m-au incantat!
Bucatareala era si pasiunea mea, la un moment dat. Pacat ca mi-am pierdut interesul pentru asta.

Va , ca incep sa o iau razna!

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Ela sa stii ca l-am gasit si eu pe Raresu de cateva ori cu temprectala 37.3, 37,5 sau chiar 37,9 dupa o baie mai calda. Nu mi-am facut griji ptr ca nu e o regula si poate varia temp corpului si in funcite de momentul zilei....sau poate is si mai inconstienta un pic si ma panichez mai greu.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

eu n-am somn. am ajuns si eu la capitolul in curs. maine ma duc pe la socrii. daca am timp, te sun laina sa ne vedem. nu promit ca nu stiu cat stam.
eu sunt suparata tare. azi a cazut iar david din canapea. prima oara nu a fost deloc grav, ca era in picioare intre canapea si o perna pe care o pusesem sprijinita de canapea. dar de data asta s-a auzit un mare buf si a urlat ca din gura de sarpe. nu stiu cum a reusit ca era pus departe de margine iar eu am lipsit fix 5 secunde de langa el. asta e, sunt o handicapata. i-am mutat locul de joaca pe jos. il tin ca pe catei, dar n-am ce-i face. poate ii iau un tarc, desi el e obisnuit sa stea numai langa mine, iar eu sa-l mangai si sa-l ating non stop.
colac peste pupaza ma doare o masea de mor. si am si infectie, iar antibiotic numai iau, ca iau degeaba. am mai luat si nimic. si la medic mi-e urat sa merg ca tre sa ma duc la bucuresti, ca aci pe plan local mi-am distrus o parte din dantura. si anestezie nu cred ca am voie ca se duce in lapte. voi ce stiti??? se poate alapta si dupa anestezie, ca david face crima de om daca vede biberonul...

ma bucur ca v-au placut pozele, chiar m-am simtit excelent. si a propos, n-am burta in poze pt. ca mi-am supt-o cu drag si spor, ca ea exista de fel. si uite asa iar imi aduc aminte ca arat ca un purcel si imi vine sa o iau razna. poate ca voua nu vi se pare, dar eu stiu ce corp aveam inainte...ehhhheee...noroc ca sunt cea mai fericita femeie din lume alaturi de copilasul meu.
btw, eu la anul as vrea sa il concep pe al doilea. se mai inscrie cineva, ca mi-ar fi tare drag sa mai fim colege de odisee.

si david are un ochisor purulent si mor de ciuda ca se chinuie. am dat cu toate cele si nimic si se vede ca e infundat canalul, ca i se strang lacramioarele in coltul ochiului. tata mi-a zis sa merg la un spital de ofta. sper sa nu fie nevoi de interventie chirurgicala, ca tata mi-a zis ca ar fi traumatizanta. oricum el nu ar face nicio injectie la copii, prefera sa-i faca bine pe alte cai. cica copiii ar fi foarte traumatizati de injectii, ca ei nu realizeaza ca noi le facem sa-i facem bine si atunci cand fac tratament injectabil si vine ora de injectie, actioneaza precum picatura chinezeasca. mai ales cand iei un copil din somn sa-l iei la intepaturi, vrea nu vrea, aia e...si uite asa fac pipi in pat pana la 4-5 ani...
sa stiti ca un copil poate fi vindecat si cu medicatie orala, asta asa ca un aviz pt. mamici care sunt mai panicoase si de frica si din sfatul unor medici care gasesc ei calea cea mai "simpla" catre vindecare, apeleaza la metoda cea mai cruda. hai ca am luat-o pe campii rau..cred ca de la durerea de masea...d-aia nici nu ma culc ca si-asa ma seaca.

va pupaces.

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

pantaloni achizitionati de la greci. cred ca sunt copie a unui costum national de-al lor, ca am vazut statuie cu barbat cu astfel de nadragi.

roxana, sa stii ca si eu sunt tot o tocanita de la tipetele lui david. numa ca tre sa recunosc ca eu l-am cam invatat. adica el tipa o data si eu o data si tot asa. mai nou a descoperit cum sa tuseasca din gat asa si nu mai conteneste. parca vad ca face rosu-n gat de atata prosteala...

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Neata fetele! va fac cafeluta, laptele su ceaiul de trezire sau toate aveti copii meeega-cuminti care nu se trezesc ca Raducu al meu la 6.00?

Sherbi- frumoasa mamica are Davidutu! Dar tu nu ai nascut? De ce nu ai burta? Arati super, felicitari. Eu am reusit sa mai raman cu vreo 2 kg in plus da parca as fi bautor de bere asa burtica am .Faine poze, eu nu am atata curaj sa plec pe undeva cu teroristu mic.

Ela- si eu stiu ca deabea dupa 38.00 este febra si crede-ma ca atunci cand a avut febra Radu mi-am dat seama dupa cat de fierbinte era, era de-a dteptul fierbinte caputul lui.

va pup si revin ca ma cheama sefu'

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulet Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

neata fete!
merci doina de cafea ... azi ai fost mai rapida ca mine. eu am copil cuminte, dar sotul a plecat la serviciu. acu', daca tot e sambata am zis si eu sa mai lenevesc putin, ca trebi am ... sa-mi ajunga.

fetele nu pricep: cand si de ce luati voi temperatura la copii de aveti atatea dileme si valori? se incing prea des sau faeti chestia asta asa, de rutina?? ca eu i-am luat lui matei temperatura doar de 2-3 ori pana acum. mie mi-a explicat pediatrul ca daca are manutele si piciorusele mai calde decat normal, atunci sa-mi fac griji de febra ... altfel, bebelusii oricum sunt mai calduti ca noi. deci ... ziceti cum faceti? ca de azi ma apuc si eu de masurat!!!

sherbi eu iti doresc de pe acum odisee placuta si sa ne spui cand te-ai inscris sa venim sa-ti facem galerie.

ela ce-o fi cu butoaiele astea? da' eu zic ca nu-i bine .. trebuie sa iesi repede din el.

acum despre matei: este puturosel nevoie mare ... nu prea se intoarce de pe spate pe burta, oricum pe burta nu ii place si pace!! am incercat si cu prosopel si cu galerie, dar degeaba. asa ca il mai pun din cand in cand dar nu-l stresez. pozitie preferata de somn ... pe o parte. mor de dragul lui cand ii e somn si ia pozitie ... se pune pe o parte, putin arcuit de spate, cu funduletul inapoi.
nici de tipat nu tipa ... bolboroseste si el una-alta, dar nu tipa. balosit si scuipat la greu. si copilul meu nu sta dom'le in picioare!! banuiesc ca nu trebuie sa-mi fac griji ... totusi are doar aproape 5 luni ... sau ar trebui sa-mi fac???? in funfulet sta ... sprijinit sau ajutat de o perna. la carut noi am ridicat o treapta, dar e o inclinatie mica ... cam de 30 de grade.
cam atat ...

diana distractie placuta, bine ca ati reusit sa va mutati. apropo ... acum in ce cartier stati?

cred ca am ramas singura pe aici ...

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

neata stup
a mai ramas cafeluta si pentru noi?
eu m-a trezit la modul, "mamii tati doarme, trezestete tu, uite vreau aia rosie sa dau in gurita, trezestete nu mai dormi uite e steaua," unde e mami steaua, la care el trage perdeaua, "aaa uite e soare, trebuie sa te trezesti"

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
http://www.totsites.com/tot/anadelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

buna fetelor!

scriu putintel. sunt cu tudor in brate

mulumesc f mult tuturor pt recomandarile pe care mile-ati dat
am apucat sa citesc inainte de a pleca doar de la ioanaradu

mi-a prins bine orucum
am fost in policlinica la iomc si am ajuns la o dr fff draguta sper sa imi aduc aminte cum o cheama.. ceva cu b
l-a sucit pe tudor pe toate partile si ne-a explicat ca cel mai bine e sa ne internam si sa facem niste analize complete.
cu ajutorul ei am ajus la prof ioan Gerghina.. la boli digestive. "ne-au cazat" intr-o rezerva si i-au luat de 3 ori singe lui tudor pt analize. singele lui se coagula extrem de repede si a fost nevoie de 3 intepaturi!!!
si cam asta a fost tot.
ieri a venit profesorul de dimineata si ne-am uitat pe analize: usoara anemie, Fe mai mult decit trebuie, si predspizitie la alergii.
trebuie sa nu ii dau niciodata fier, sa ii fac electroforeza hemoglabinei la 1 an.. si uemz un meniu dat de el, timp de o luna si apoi bagam niste acid folic si niste B6.

Problema este ca nu i se pot face teste de alrgie pt ca e prea mic. indicele care da aceasta predispozite a iesti dubu fata de normal
va pup
revin

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput