HIPERCOAGULABILITATE
Raspunsuri - Pagina 5

marynik spune:
Fetelor , am auzit de la cineva ca in cazul nostru ar ajuta un tratament cu Omega 3 , ati auzit de asa ceva?Oare o fi bun , in sarcina o fi permis ?Cand am fost la dr am uitat sa intreb , OLGA , poate o intrebi tu pe dna dr , am vazut ca te duci maine la ea

mrl_dumitriu spune:
Buna fetelor,
Citesc tot ce scrieti voi,majoritatea ati refacut analizele,eu le-am facut o data(Medlife)insa dr.mea nu m-a sfatuit sa le refac.Nu stiu daca e bine dar o sa merg pe mana ei.Totusi am remarcat ca starea e acceptabila(dureri,contractii)si tensiunea a scazut de la 14,sapt.trec.12 si azi era 10 cu6.(azi am fost la control dar merg si maine pt.alte investigatii si poate stab.pt.sapt.viit.cezariana).Sigur a intervenit tratam.cu clexane dar si punga de medic.pe care o iau pe langa.
Desi am doar 37 sapt.e posibil sa scap de cateva doze de injectii,nascand mai devreme(oricum voi face dupa inca 6 sapt).
Eu injectiile mi le fac singura in burtica ,voi unde le faceti sau le-ati facut?
Multa sanatate si....CURAJ fetelor,merita efortul!
Mirela 37sapt+
Iarina Andreea

irinabobe spune:
mirela dr de la fundeni recomanda la gravide in mana sau picior
ca zicea ca e mai greu sa prinzi strat de grasime in burtica. iti tin pumnii sa fie totul ok pana la capat. hai ca tu mai ai putin si scapi.

marynik spune:
Mirela , tu de cat timp faci clexane ? Ti le faci singurica? Spune ne si noua , sunt dureroase rau , rau ?

mrl_dumitriu spune:
Nu fac de foarte mult timp,aprox.o luna si jum.Dr.mi-a zis ca se fac in mana sau burtica dar eu sa le fac in burtica.Prima mi-a facut-o asistenta la spital in mana,desi am insistat sa mi-o faca in burtica sa vad cum procedeaza(nu facusem in viata mea cuiva vreo injectie iar mie in afara de analiz.din sarcina nimic,de la gradi)nu a vrut.Deci imagin.-va ce frica imi era.
Cea din mana a fost ffff dureroasa.In burtica uneori e mai bine ,alteori ustura rau(dupa).Bb.mea e pozitionata pe dr.(permanent)asa ca pe stanga e mai usor cu pliul de piele si mai putin dureroasa,insa pe dr.uneori nici acul nu vrea sa intre.Asta e,uneori ma trec transpiratiile.Aaa,prima data imi tremurau mainile de m-am intepat in deget.Cu timpul m-am obisnuit cat de cat.
Sa fim optimiste,si....nu e chiar asa de rau
Mirela si bebita!

monalac spune:
eu am un baietel de 2 ani si 7 luni,dupa ce de la trei luni de sarcina am facut tratament cu clexane si aspenter.povestea mea o gasiti la//nasterea unei stele//,se numeste//ai un baietel,sa l dai direct la gradinita//.eu stiu ca injectiile se fac in mana,in burta nu se recomanda sa se faca pe per sarcinii,mie cel putin asa mi a spus dr care mi a urmarit sarcina.acum as vrea sa mai fac un copil,dar nu stiu ce sa fac cu tratamentul,ca nu as avea bani sa mi cumpar clexane.

Bee spune:
Buna fetele.
Am intrat si eu sa va incurajez.
La prima sarcina am descoperit problema asta, intamplator, dupa o greseala la niste analize, in trimestrul 3 de sarcina. Am ajuns la Fundeni, am refacut analizele, au iesit modificati toti parametrii, dar avand in vedere starea avansata a sarcinii si faptul ca bebe nu avea retard de crestere si nu existau probleme cu placenta, n-am mai luat clexane. Am nascut si am o fetita sanatoasa.
Dupa sarcina, am refacut analizele de coaglulare, de data asta la Coltea. De 2 ori, ca sa fiu sigura. Aceeasi problema, LA mare, restul parametrilor modificati, dar nu dramatic. EU mai voiam un bebe, asta era si motivul pentru care am tot refacut analizele. Avand in vedere antecedentele (sarcina obtinuta si dusa fara probleme majore), nu mi s-a recomandat tratament. Si am ramas gravida din nou. Acum ma apropii cu pasi mari de termen si analizele facute la Synevo (coagulograma, atat) par ok.
Doamne Ajuta la toata lumea! Fiti optimiste.
Bee 30+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

irinabobe spune:
Bee si nastere usoara!
monalac problema asta cu clexanu si eu o am. daca voi fi nevoita sa fac imi va fi foarte greu cu banii, dar tot sper ca poate se va baga iar macar la compensate sau voi incerca varianta cu municipalul macar sa iau la jumatate de pret.

marynik spune:
Fetelor , voi ce stiti referitor la nastere , trebuie facuta obligatoriu cezariana? Voi cele care ati nascut deja , ce fel de nastere ati avut?