Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns youngrita200 spune:

Da, adimercedes, poate ca nu se mai practica de cativa ani treaba asta... Dar nu e valabil peste tot. O prietena de-a mea a nascut cu cezariana si tot au "aranjat-o". Si ea, saraca, s-a dus nepregatita pentru asta, adica nu a avut lama ei. S-a si pricopsit cu o ifectie stafilococica pe pielea din zona, mai ales ca e si sensibila... Deci... lama tot o iau cu mine, chiar daca ma pregatesc eu cat de cat acasa. La noi, medicii si moasele justifica "gestul" prin faptul ca, daca ramane parul acolo, s-ar putea sa mai ajunga cate un fir pe unde nu trebuie... ca cine sta sa le numere sau sa fie atent la fiecare manevra sa nu cumva sa antreneze si vreu fir de par! Pe de alta parte, la epiziotomie, cand face sutura, iar nu e bine sa ajunga fire de par, pentru pot da niste infectii foarte urate. Deci e mai igienic FARA!
Mie mi-e mai groaza de momentul in care va incepe sa creasca din nou... Sa te tii, frate, cu mancarimi si transpiratii (cel putin eu asa ma manifest!). Dar o sa ma inarmez cu o cisterna de pudra si daca imi da voie sa o folosesc, asta o sa fac. Desi ma gandesc ca dupa spalaturile dezinfectante pe care le fac ei acolo, nu prea o sa fie voie sa pun nimic. Dar o sa rabdam... Puiul merita!

rita [34]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Mercic,Sim!
Ma duc sa ma elucidez!

Teodora 30 + Mihnea Andrei
http://bd.lilypie.com/cr1Qp3.png
http://community.webshots.com/user/teodora_mihailescu

,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

buna burtici
sa nu dati cu rosii ca nu am mai scris, dar am fost super ocupata la serviciu, au tras toti de mine in toate partile, iar seara cand terminam de lucrat ce mai luam acasa am mai stat cu puyul meu sa nu se simta neglijat, dar gata de acum sunt in concediu
ieri am facut ultimele cumparaturi ,niste jucarii, bavete si trusa epidurala dupa care am alergat tot orasul ca nu gaseam pe nicaieri
fetelor v-ati facut de cap cu scrisul abia am reusit sa citesc tot

Rox eu am scaune de alea si sunt super pentru uitat la filme si baut cafea, cred ca o sa fie utile si la alaptat

poze
35+ Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

`neata burtici
roxana sper ca te-ai adihnit si ai avut un somn si o noapte linistita!
piciulika ce de lucrusoare micute.offf zici ca sunt de papusi.papuceii sunt mortali
teodoran te inteleg perfect cum e cu sotii astia ametiti.sper sa isi revina si sa nu ne mai faca atatea zile fripte.
gabriela,luy,roxali
adimercedes multumesc

ma simt mai bine azi,nu mai am ameteli si sper nici sa nu mai apara!si eu am avut o noapte de cosmar,voi ati patit asa ceva?sa nu va suportati picioarele lipite unul de altul?sa simtiti ca nu mai incapeti in propria piele?
m-am scarpinat toata noaptea pe picioare si maini.nu stiu ce am avut.bbbrrrrr spre dimineata am freusit sa atipesc.

danielle 33+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

am schimabat saptamana ca uitasem, cred ca intram pe ultima 100m

Sabiana scuze de intarziere La multi ani !

secretie am facut si eu sapt trecuta ca pleca dr in concediu si a iesit ok, mi-a mai dat de facut doar hemoglobina, trombocite, coagulograma si glicemie, o sa merg sapt viitoare sa le fac

poze
36+ Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Salutare, gagici cu burtici!
Eu nu am mai intrat de ieri dimineata si vad ca discutia a atins si momente..."neplacute"...:)) Eu nu imi fac probleme de ce o sa mai "produc" pe masa de nasteri in afara de urlete si bebe.
Multam tuturor fetelor dragute care ne-au incurajat si urat sanatate. Asta dorim tututror.
Vestea buna e ca ieri am dat de o doctorita de familie tare de treaba la clinica noastra si ne-a dat 3 zile de concediu medical. Si vestea buna e ca dupa o analiza a sangelui rapida, nu trebuie sa luam nici antibiotice. Mai tusesc inca si ma doare cavitatea toracica cand tusesc, dar din gat nu mai iese mare lucru. sper sa treaca repede infectia, inca luptam cu usturoi si lamai impotriva ei, dar nimic altceva artificial. Doctorita a fost tare draguta si mi-a prescris si un inhalant astmatic in cazul in care nu pot respira cand tusesc, dar mi-a zis sa-l iau doar daca e nevoie, asa ca nici nu l-am cumparat de la farmacie.
Si pentru ca tot mi-a dat medical, ieri am mers la prima partida adevarata de cumparaturi. Mama, am luat o gramada de lucruri frumoase pentru bebe, ca am gasit reduceri. Poate o sa am timp sa pun si poze, desi am cam multe de facut. Ideea e ca avem acum idei si despre mobilarea camerei lui bebe si tati a fost de acord sa cheltuim putin mai mult si sa o facem mai frumoasa. :)) Si ieri, dupa ce am venit franta de oboseala si caldura de la cumparaturi, nu am mai avut puterea sa mai intru la voi, ca si tati era acasa bolnav si am stat mai mult cu el, ne-am uitat la o comedie, la "Ofice space". Azi el s-a simtit mai bine si e la birou si eu va citesc de vreo 2 ore.
Acum fug sa fac curat si sa mananc...dar mai tin un ochi si pe voi.
Iar maine mergem si noi la control, la asistenta. sper ca analiza pt. glicemie sa fi iesit bine...

Irina 31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Hai ca m-am lamurit. So, in Codul Muncii spune asa: durata efectiva a concediului de odihna anual ... se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Buuun, tot in Codul Muncii la art. 50 zice asa:
Contractul individual de munca se suspenda de drept în urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca
c) carantina;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei functii în cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
f) îndeplinirea unei functii de conducere salarizate în sindicat;
g) forta majora;
h) în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în conditiile Codului de procedura penala;
i) în alte cazuri expres prevazute de lege.
Deci exista o baza legala pentru a fi scazute si perioadele de medical la calculul zilelor de concediu cuvenit.
Totusi, v-am spus ca exista angajatori care nu tin cont de asta.

Sim 35+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Neata si de la noi.
Declar o noapte nasoala, asa ca sunt zombie. Incerc sa ma trezesc, desi e tare greu. Uffff.

Nana, 34+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Adimercedes, tu ziceai de banci publice/ banci private pentru sangele ombilical. La noi si treaba cu recoltarea e de data foarte recenta, bancile respective (private) sunt in afara tarii. Oricum daca ar fi fost optiunea asta de recoltat si depus intr-o banca publica, cred ca asta ash fi facut. Eu inca nici nu stiu daca in spitalul si la doctorul cu care nasc se poate face recoltarea daca imi iau kitul.
Luy, eu in spital am sa iau pentru bebe doar un gel de dush 2 in 1 (sa-l spele pe cel mic din cap pana-n picioare), servetele umede, bepanthen si baneocin.
Danielle, cam tarzior, dar itzi spun si eu ca sotul tau merita un set de tigai in cap! SI ma macina si pe mine o intrebare. CAnd tu ai cumparat cu atata dragoste lucrusoarele pentru micuta, a participat si el la actiunea asta? Si-a dat cu parerea, a ales si el ceva? CA mi se pare un om taaare ciudat. Mie una nu-mi prieste sa cumpar nimic, fara sa-si dea si barbatul cu parerea. Ca eu stiu mai bine, asta e clar, dar placerea de a cumpara in 2 ceva, e muuult mai mare. BA chiar stiu ca sotul meu a cumparat din Germania, primele lucrusoare ale fetei mele (e drept ca i s-au potrivit mai spre 3 luni, dar gestul conteaza, mai ales ca nu-i spusesem nimic).
Teodora, ma bucur ca ai asa un tonus bun si ca ti-a priit rasfatul la Ploiesti!
Piciulika, frumos cadoul vecinilor. Si frumos e sa usuci rufele bebelusului in curte!
Bee 30+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna,

Noroc cu voi,m-am lamurit si eu cu subiectul treburi mici sau mari la nastere, aveam si am o retinere cu asta, eu si asa sunt constipata mereu,iar cand ies afara la 2 zile e gigant,asa ca ma intelegeti.

Eu ma pregatesc acum de mers la dr, abia astept sa vad cat a mai crescut bebita, am emotii.
Va povestesc cand ma intorc.

cecilia,35+Cristian

Mergi la inceput