Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
sim_stoian spune:
Buna dimineata! Raportez o noapte nasoala. A batut vantul rau si s-au auzit geamurile vecinei cum se zguduiau, iar apoi a inceput sa tune. Plus ca m-a durut burta in continuare desi luasem No-Spa. O sa incerc un Uscosin sa vad daca are vreun efect.
Danielle, calculez dupa UM.
Luy, eu am luat asa: sampon, ulei corp si lotiune pt baie (un soi de gel de dus) si Bepanthen pentru iritatii (daca va fi cazul). Termometrul meu masoara temperatura axial, oral sau rectal dupa preferinta. Am si o hartie in care spune care e temperatura normala in functie de modul in care e masurata.
Urmy, eu una am grija de acum incolo sa fiu mereu epilata ca sa nu am surprize neplacute. Cu lama eu nu dau acolo nici sa ma bati. Despre scapat alte treburi pe acolo, asta e. Nu ma stresez eu prea tare de asta. Bine, pana una, alta trebuie sa vad cum nasc pana la urma. Ia sa o intreb eu pe mama cum a fost cand a nascut ea
Myral, hai ca mai e putin. Tin pumnii.
Piciulika, ce vecini de treaba ai. Vreau si eu de astia ca m-am saturat de ai mei. Si ce frumos se vad lucrusoarele puse la uscat
Amar, le-ai dat de treaba la fete . Pe mine una nu ma sperie astea.
Teodora, mie ultima data nu mi-a mai masurat colul, nici eu nu l-am intrebat, dar m-a avertizat ca pe 13 o sa fiu fericita castigatoare a unui tuseu . Mi-a zis ca pe 13 stabilim ce mai trebuie. Acu' ma rog si eu sa stea bb acolo pana pe 13 ca e cam agitat.
Sim 35+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
afibebe spune:
of of acum am vorbit cu doctorul si nu ne primeste decat sambata dimineata la particular.
nu conteaza asta doar ca speram sa mergem azi sau maine.
sunt asa de rupta.
am o stare de agitatie urata de tot.
nu mai am liniste.
parca sunt bolnava cu capul.
prea multe ganduri, prea multe intrebari.
mai vedem ce va fi.
dar la cat de obosita psihic sunt nu stiu cum fac fata la ceea ce urmeaza.
am vointa dar nu pot sa fac nimic.
noaptea am numai cosmaruri parca mi-e si teama sa mai inchid un ochi.
cred ca va inebunesc cu vaicarelile mele.
scuze.
sa aveti o zi frumoasa si fara probleme.
AFIBEBE36+
Cristian Nicolae
AMR 13 ZILE
SI VINE ...
sim_stoian spune:
Roxana, ia sa te vad eu cum stai tu degeaba. Sunt si eu curioasa daca rezisti. Eu mi-am facut planul pe azi: stau in pat cuminte de tot si nu fac nimic (decat mananc ceva si citesc pe forum).
Sim 35+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
youngrita200 spune:
Da, adimercedes, poate ca nu se mai practica de cativa ani treaba asta... Dar nu e valabil peste tot. O prietena de-a mea a nascut cu cezariana si tot au "aranjat-o". Si ea, saraca, s-a dus nepregatita pentru asta, adica nu a avut lama ei. S-a si pricopsit cu o ifectie stafilococica pe pielea din zona, mai ales ca e si sensibila... Deci... lama tot o iau cu mine, chiar daca ma pregatesc eu cat de cat acasa. La noi, medicii si moasele justifica "gestul" prin faptul ca, daca ramane parul acolo, s-ar putea sa mai ajunga cate un fir pe unde nu trebuie... ca cine sta sa le numere sau sa fie atent la fiecare manevra sa nu cumva sa antreneze si vreu fir de par! Pe de alta parte, la epiziotomie, cand face sutura, iar nu e bine sa ajunga fire de par, pentru pot da niste infectii foarte urate. Deci e mai igienic FARA!
Mie mi-e mai groaza de momentul in care va incepe sa creasca din nou... Sa te tii, frate, cu mancarimi si transpiratii (cel putin eu asa ma manifest!). Dar o sa ma inarmez cu o cisterna de pudra si daca imi da voie sa o folosesc, asta o sa fac. Desi ma gandesc ca dupa spalaturile dezinfectante pe care le fac ei acolo, nu prea o sa fie voie sa pun nimic. Dar o sa rabdam... Puiul merita!
rita [34]
luy spune:
Asaaaa, deci astazi Roxana si Sim sunt cucoane si stau in varful patului, daaaa ? Sa va tineti de cuvant ! Ca bebelinii vostri mai au si ei nevoie de o pauza, nu numai sa-i zgaltaiti voi toata ziua ca ba faceti una, ba alta... Lasati-i sa doarma, ca au si ei treaba. Cum "Ce treaba?" Sa se faca voinici si sa se pregateasca pentru intalnirea cu MAMI
afibebe, iesi din starea asta, draguto ! Ce, vrei sa ajungi mamica depresata ? Hmmm, ia apuca-te tu si fa ceva care iti face placere... I-ai cumparat hainute lui bebe Cristian ? Ia-le si mai uita-te o data la ele, incearca sa vizualizezi puiul tau in hainutele acelea... Mai e putin si aceasta imagine va deveni realitate, da ? Si cum adica AMR 13 zile ? Ai programat deja cezariana ? Pai atunci tu vei fi printre primele...
teodora, ne bucuram sa aflam ca tu esti intr-o forma de zile mari, bravo ! Tot mai mergi la serviciu ? Aoleu, tu esti mai rau decat mine, hahaha. Eu gata, nu mai calc pe acolo decat in vizita, cand ma duc sa-mi fac cererea de concediu.
Aaaaa, chiar voiam sa te intreb, Sim, cum calculez cate zile de concediu de odihna mi se cuvin anul asta ? Daca am lucrat 7 luni, inseamna ca am 7x1.75=12.25 zile ? Sau iau in considerare si zilele de pre+postnatal ? Atunci s-ar mai adauga inca 4x1.75=7 Ca nu stiu de cand sa-mi fac cererea de intrare in prenatal, in functie de cate zile de concediu de odihna am.
Luy 36+ cu
sim_stoian spune:
Luy, daca ai 7 luni lucrate e corect calculul tau. In ceea ce priveste zilele de pre/postnatal trebuie sa intrebi la resurse umane. De exemplu, la mine la firma se tine cont si de alea, dar la alte firme nu. De ce nu le intrebi pe colegele de la resurse umane la cate zile ai dreptul ca sa stii sa iti faci cererea?
Sim 35+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
luy spune:
Sa nu uit : Piciulika, super poza cu hainutele insirate pe sarma ! Iar sosetele cu pisicute... miam, miam, iti vine sa le mananci
Asa da vecini ! Sunteti norocosi ! A, sa va zic ca am si eu niste vecini draguti cu noi pe etaj, a venit doamna intr-o seara si ne-a dat o carte cu semnificatiile prenumelor ! Dar inca nu suntem 100% hotarati ( adica eu - hihihi ). Am cazut de acord ca o s-o cheme Maria , dar tati vrea 2 prenume, iar eu nu gasesc "potrivirea perfecta" pentru al doilea. Ca deh, trebuie sa se potrivesca si cu numele de familie si cu primul prenume, nu ? Mi se invart mie in minte cateva variante, dar nu m-am decis inca. Deocamdata mai e timp
Luy 36+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihailescu teodora/mihailescu teodora.jpg)
mihailescu teodora spune:
quote:
Originally posted by luy
Aaaaa, chiar voiam sa te intreb, Sim, cum calculez cate zile de concediu de odihna mi se cuvin anul asta ? Daca am lucrat 7 luni, inseamna ca am 7x1.75=12.25 zile ? Sau iau in considerare si zilele de pre+postnatal ? Atunci s-ar mai adauga inca 4x1.75=7 Ca nu stiu de cand sa-mi fac cererea de intrare in prenatal, in functie de cate zile de concediu de odihna am.
Luy36+ cu
Da,da,Luy si pe mine ma intereseaza cum se calculeaza cite zile de CO avem dreptul!
Ca eu m-as incadra pina la sf.lui septembrie:adika 9 luni*1.75 zile=15.75?
Si cererea de compensare pina la 100% pentru 6 saptamini,s-o fac la intrarea in prenatal?Daca-l mai apuc....
Sim,tu ai intrat mai devreme?Ti-au dat compensarea de 100%?
Teodora
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
http://bd.lilypie.com/cr1Qp3.png
http://community.webshots.com/user/teodora_mihailescu
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
luy spune:
Sim, multumesc pentru raspuns ! Intrebam daca scrie undeva in vreo lege ca trebuie sa-mi dea concediu si pt cele de pre/postnatal... Deocamdata n-am avut pe cine sa intreb, ca de cateva luni de salarii s-a ocupat directorul financiar si a fost mai mult plecat, nu am avut cum sa-l prind. Cred ca de saptamana viitoare au angajat pe cineva la resurse umane, si atunci ma lamuresc eu. Imi tot fac socoteli sa "acopar" anul asta, mi-a intrat mie o idee fixa in cap, ce vrei...
Luy 36+ cu
sim_stoian spune:
Teodora, am intrat in prenatal de pe 20 iunie. Pe iunie mi-au platit corect salariul, adica a fost inclusa compensarea. Sper sa ajung maine sa verific daca au virat corect si pe iulie.
Despre nr de zile cuvenite: ele se acorda pentru timpul efectiv lucrat, iar medicalul nu ar intra aici. Exista totusi firme care nu tin cont de acest lucru, de aceea ziceam sa intrebe Luy.
Uite ca o sa mai caut prin legi sa vad daca e vreo prevedere expresa.
Sim 35+
Stefan
Asa creste bebe
Poze