Mamici de septembrie-octombrie 2007 (55)
Raspunsuri - Pagina 11
afibebe spune:
Nana si eu imi simt burtica cateodata de parca ar fi un pietroi.
nici nu m-am gandi ca ar fi contractii.
de fapt o simt asa cand fac prea mult efort.
ma linisteam insa daca statea linistita in pat.
ai grija de tine.
AFIBEBE36+Cristian Nicolae
AMR 13 ZILE
SI VINE ...
adimercedes spune:
Fetelor, m-am mai linistit si eu, ca am reusit sa mai cumpar una-alta pentru bebelusa. Am luat scutele Huggies pt nou-nascuti, am luat baby wipes Curash, termometru de baie, Bephanten crema (pt fundulet la bebe si sanii mei), paturica de unica folosinta pt schimbat scutecele (de luat in geanta cand mergem afara), breast pads (nu stiu cum le zice in romaneste, cred ca tampoane de protectie pt sani, alea de se pun in sutien ca sa nu curga). Am citit lista de ingrediente din produsele de igiena pt bebe. Aveam de ales intre o gramada de firme: SebaMed, Mustella, Curash, Huggies, Johnson&Johnson si altele o gramada. Am ales niste produse australiene organice numite www.gaiaskinnaturals.com/" target="_blank">GAIA, care la noi erau cam inca o data cat produsele Mustella. Insa am zis ca pana pe la vreo 5-6 luni cand va avea imunitatea cat de cat dezvoltata ca sa nu aiba probleme de alergii si predispozitii de tot felul.. Sincera sa fiu, m-am ingrozit de cat de pline de chimicale si parabeni erau toate produsele pt bebelusi. De aceea am optat pt organic. Am luat de la ei samponul si gelul de baie. Uleiul l-am luat de ceva vreme, tot organic, de la alta firma, tot australiana.
Si am mai cumparat chestii pt bagajul de spital, pe care inca trebuie sa il pregatesc. Dar ajung eu sa fac si asta...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
Danielle, nu am apucat sa te incurajez si eu in privinta sotului tau, sa ii transmit si eu "de dulce" si sa iti spun ca daca mereu a fost asa, atunci nu te vad bine. Daca insa acum in perioada asta e asa, poate e doar stresat de venirea bebelusei, desi asta nu il indreptateste sa se comporte ca un mitocan cu tine ...
In legatura cu ametelile tale, s-ar putea sa iti fie mica tensiunea. Incearca sa o tii sub observatie si sa ai grija de tine. Eventual suna pe moasa daca ai dubii... Mai ai si alte simptome?
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
samburici
adimercedes spune:
Ceaiul de zmeur il gasiti sub denumirea de Rubus Iudaeus. Sub aceeasi denumire sunt si tabletele. Asa cum am mai zis si cum a precizat si Piciulika, se poate lua ceai sau tablete - ceai cred ca pana la 4 cani pe zi, tablete pana la 4. dar cel mai bine e sa va intrebati medicii daca va recomanda. Si grija, mai ales cele care deja aveti contractii - luati eventual doar dupa sapt 37, ca sa fiti sigure!
samburici
adimercedes spune:
Aniast, multumesc pt informatiile referitoare la kitul de colectare a celulelor stem. Eu sunt in Australia, deci imi e cam inutila o firma din zona voastra . Stiu multe banci private de celule stem aici, dar eram curioasa pe ce criterii ati hotarat voi. Merci oricum
samburici
adimercedes spune:
Referitor la celulele stem: aici sunt banci private si publice si se poate dona sangele ombilical si in scopuri stiintifice (gen studiul cancerului la copii). Noi am decis sa apelam la o banca publica. Motivele au fost urmatoarele:
- sangele ombilical este inutil in cazul unei leucemii sau altei boli sangvine, deoarece sangele respectiv e deja afectat si atunci se apeleaza la bancile publice
- in cazul problemelor la alt membru al familiei, sansele ca sangele respectiv sa fie de folos sunt 30%, fata de 90% in cazul sangelui din bancile publice
- daca sangele respectiv nu e folosit niciodata de catre donator, nu va fi de folos nici unei alte persoane a carei viata ar putea-o salva in cazul in care ar fi intr-o banca publica
- sunt 85% sanse ca peste 10 ani sangele donat sa se gaseasca inca in banca publica si sa poata fi folosit de donator
-cercetarile in domeniul celulelor stem sunt inca in faza incipienta si va mai dura ceva vreme pana sa putem creste diverse organe pt donator
Si mai sunt, dar nu imi vin acum in minte. Ma gandeam ca e mai bine sa il punem intr-o banca publica si poate sa salveze viata vreunui alt copilas. Si sa speram ca daca vreodata vom fi noi in situatia sa avem nevoie (Doamne fereste!) se va gasi un donator compatibil intr-o banca publica, un donator care nu si-a blocat sangele pt uz propriu.
Cam astea au fost motivele noastre, bazate pe citit si gandit indelungat si pus in balanta pe toate partile. Acum fiecare face cum crede.
Oricum, pe fetele care nu vor sa apeleze la serviciile vreunei banci private de celule stem, le incurajez sa se gandeasca la o banca publica (se ocupa ei de prelevare si pe voi nu va costa nimic) sau sa donati sangele respectiv pt cercetare, pt ca nu stiti cui poate fi de folos si viata carui copilas poate si salvata pt ca a fost un moment in care v-a pasat si ati ales sa faceti asta! Altfel, placenta impreuna cu sangele ombilical ajung sa fie arse si nu folosesc nimanui.
Ganditi-va si alegeti sa faceti o fapta buna, care candva se poate intoarce la voi cand aveti nevoie...
samburici
irina.c. spune:
quote:Urmy, stai linistita, in momentele alea numai la rusine n-o sa-ti stea capul.In orice caz, daca se intampla sa se elimine continutul intestinului, treaba se petrece cand iti vine sa impingi, si de obicei medicul nu e acolo atunci,sunt doar moasele.
Originally posted by urmychance
eu o tin pe a mea: nu vad decat imaginea urmatoare: doctorul cu fata spre dansa mea, si eu tragand cu gratie un cacalan diaricos insotit de nishte tunuri prelungite...super jenanant...ar tb la fiecare fenomen din asta sa mai scot o suta de mii si sa ii dau dr. si sa zic: sorry...
si mai am o jena: daca ma apuca nasterea si nu e sotul acasa sa ma rada sau pur si simplu nu reuseste. EU nu vad, nu ma descurc...ce ma fac, ce ma fac?
urmychance34baietelul nostru
Iar daca nu reusesti sa te razi acasa, te rad ei la internare.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu
Roxali spune:
Neata!
Myral mai rezista un pic
Dani pai te poti duce si in farmacie sa ti-o controleze cand treci prin momentele alea si dupa suni doctorul.
Piciulika esti o dulce am dat si de termenul in latina ca sa nu ma duc in erboristerie nepreparata...mai erau si ptr postpartum ,tratarea perineului, spalaturi din plante am sa-mi cumpar si ceva 100% natural (adik fara sodium) ptr dupa.
Ali28si Enrico 7ani
poze
youngrita200 spune:
Buna dimineata! Am terminaaaat cu moderatul mesajrlooooor!
So apropos de subiectul "tare" (sau, ma rog, mai moale) despre care se discuta... Tare mi-e, fetelor, ca n-o sa avem noi nici timp, nici chef in momentele alea sa ne gandim la asta. Exista posibilitatea sa nici nu simtim daca iese sau nu ceva. In primul rand din cauza contractiilor si in al doilea rand din cauza unei posibile anestezii.
Urmy, fii linistita in privinta asta! Nici medicul, nici moasa nu sunt interesati de "cacalan"... Ei vor sa vada copilul. Si mai fii convinsa de un lucru: nimeni n-o se te condamne sau n-o sa te arate cu degetul dupa ce se termina totul si pe urma sa zica "Pfoaaaiiii, uite aia a facut asa si asa in sala de nasteri!" Nici vorba. Sincer eu am zis ca efectiv nu ma intereseaza ce se va intampla. In fond, apa si sapunul sunt pentru toata lumea... Se spala! Si s-ar putea sa ti se pare ca gandesc vulgar, dar tot ce-mi doresc e sa-mi tin puiul sanatos in brate... Altceva nu exista in sala de nasteri. Probabil ca nici n+o sa retin chipul moasei, al infirmierei sau al altor persoane care se vor perinda pe-acolo.
Roxali spune:
Youngrita ai dreptate, nici eu nu-mi dadusem seama cand am facut pe mine treaba mare, chiar daca acasa facusem puhoi...sotul care a stat cu mine mi-a explicat mai tarziu totul.
Urmy incearca in momentele respective sa nu te gandesti la kk si altele, doar sa te concentrezi cat poti, fata cat se poate de luminoasa in felul asta si perineul isi va face treaba.
Adimercedes multumim
Ali28si Enrico 7ani
poze