Sot de alta nationalitate...partea a 2 a!
Raspunsuri - Pagina 5
Ira spune:
Draga Sabina,
te provoc la duel!
(de argumente)
1.al meu e mama Sofiei
si eu sunt tatal ei.
2.gateste
3.spala
4.ma super-iubeste
5.imi cumpara l*Oreal-uri
6.imi scrie poezii si imi compune.
mai rezisti???!!!
Irina si Sofia cea jucausa
ancuta06 spune:
buna fetelor,
imi cer scuze tuturor daca ceea ce am spus a dernjat pe cineva. Eu sunt doar ingrozita de lumea araba, dintr-un singur punct de vedere: drepturile femeilor. Nu am nimic cu religia musulmana, ca este la fel ca oricare alta, doar modul in care ei o interpreteaza nu este cel corect. Pentru ca felul in care vad ei femeile este gresit, si asta nu are legatura cu religia. Am suficiente cunostinte in acest sens, pt ca m-a interesat sa vad cum de s-a ajuns aici, si am vrut sa stiu daca scrie in Coran cum trebuie tratate femeile. Si in Coran scrie clar, ca toti oamenii sunt egali. Oricum, am citit recent o carte care m-a ingrozit de-a binelea, scrisa dupa jurnalul unei printese din Emiratele Arabe. Si cartea a fost scrisa dupa 1994. Oricum, nu mai vreau sa vorbesc despre asta, pt ca nu vreau sa deranjez pe nimeni.
Si stiu ca exista si exceptii, si ma bucur ca Roxana, sper sa nu fi gresit iar numele, este multumita de viata ei acolo. Asta e cel mai important pana la urma.
Eu am vrut sa scriu la acest subiect pt ca si eu am sot de alta nationalitate. Este olandez, si locuim in Olanda momentan, si nu stiu ce limba va vorbi bebele nostru, ca eu nu sti olandeza, si vorbesc cu sotul meu in engleza. O sa fie cam greu pt bebe. Dar pana la urma nu stim sigur daca ramanem aici, si cat timp, ca nu suntem prea stabili. S-ar putea sa ne tot plimbam, Olanda-Romania, Romania-Olanda. Momentan locuim aici, dar ne razgandim cam des.
Mult succes tuturor.
Ancuta
Sabina spune:
quote:
Originally posted by Ira
Draga Sabina,
te provoc la duel!
(de argumente)
1.al meu e mama Sofiei
si eu sunt tatal ei.
2.gateste
3.spala
4.ma super-iubeste
5.imi cumpara l*Oreal-uri
6.imi scrie poezii si imi compune.
mai rezisti???!!!
1.el tatal si mama Sofiei
2.gateste
3. spala
4.imi cumpara cele mai bune bunatati
5. m-a invatat tot ce stiu la compozitie
6. vorbeste cu toti ca sa-mi puna pile( din pacate nu prea functioneaza...)
7. M-a luat tocmai pe mine de nevasta...
Sabina & Sofia Galagia
Ira spune:
OK, Sabina, suntem chit!
Cedez la remiza pt ca Sofia voastra
e mai mare.
maryam spune:
quote:
Originally posted by ruscus
cand ma gandesc ce fierbinte a fost acest subiect la inceput, acum ma intreb unde au disparut fetele.
mai fetelor am o intrebare noua, bb meu are doar 4 luni, eu vorbesc cu el in romana iar sotul meu in romana si franceza, cand isi va da drumul si el la vorba in ce limba va vorbi, nu cumva va spune doua cuvinte in romanasi unul in franceza?
voi ati avut aceasta dilema? cum s/a intamplat?
numai bine
DA, este intr-adevar o teama si o dilema...noi vorbim asa:
EL-numai araba,
EU-araba si romana,restul lumii mama,tata,romaneste.Ysraa are un an si spune deja multe cuvinte bisilabice:mama, baba(tata),dede(dodi,fratiorul ei), dada,tete,didi,caca,papa,aba,ama,etc...
Intelege orice si face ce-i spui, adica potrivit varstei ei, sa-ti dea ceva , sa se uite undeva , imita animalele, canta , danseaza...deci vorbiti cu ei 2 limbi, inteleg si va vor uimi cat sunt de abili si de destepti.Conditia este sa stai si sa le acorzi timp , sa-i iubesti , sa te joci cu ei,,,pe noi ne uimeste cate stie si sotul meu nu uita in nici o zi sa-mi multumeasca , sa-mi pupe mainile si sa fie extrem de fericit pentru ca ii acord atata timp si normal , e super incantat ca-i vorbesc iN araba si se umfla ca un cocos cand prietenii lui o "testeaza" si raman cu gura cascata.
Totul e sa fii alaturi de copil , sa te pui la mintea lui si sa nu-l impovarezi inutil...
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
MadyCM spune:
Hop si eu cu noutati, legate de subiect....
Am intalnit pe cineva.... Un tip care mie mi se pare extraordinar... Este inca prea devreme pentru a spune sigur ca va fi sotul meu si tatal lui Matei, dar sansele ca acest lucru sa se intample sunt mari. Insa.... realizez si o mare problema... El este german (lucreaza pentru moment aici, in Romania). Constat o foarte mare diferenta de .......... nici nu stiu ce sa zic de ce... de mod de a privi lucrurile cred ca e cel mai corect sa spun. Avem multe pareri comune, dar uneori constat ca nu inteleg anumite lucruri pe care le gandeste... e un tip sensibil, dar uneori e aparent atat de rece... e foarte grijuliu cu noi, dar uneori mi se pare ca ramane aparent insensibil la anumite probleme... Cred ca v-am ametit bine, nu? Cam asa ma simt si eu uneori.... Am incercat sa caut prin acest subiect alte situatii similare si am gasit cate ceva... Oricum, cred ca va fi destul de greu sa ajungem sa ne intelegem intr-adevar unul pe altul, dar cred ca merita.... Cred ca poate fi un sot extraordinar si un tata.... si mai si!
Va sarut pe toate si.... sper din tot sufletul sa nu vin cu dezmintire la.... anunt! :) ;)
Corina si bb Matei
Violeta spune:
Mady, ma bucur foarte, foarte mult pentru tine! Sa-ti ajute Dumnezeu si sa-ti indeplineasca visele. Si tu si Matei sunteti niste scumpi care meritati pe cineva care sa va iubeasca si... de ce nu, sa va ajute.
crinuta spune:
Mai fetelor, imi place ca rezista subiectul asta de ceva timp. Ia mai scrieti ceva. Se pare ca suntem multe maritate cu straini.
pupici
Crinuta
cristina30 spune:
Hi,
vin si eu din sa-mi laud sotiorul: el e neamt si suntem casatoriti de
6 ani. M-a impresionat din totdeauna respectul fata de mine si felul
lui deschis de a fi..
Pentru Corina: nu-ti face grijuri daca ti se pare ca e prea rece
discuta despre acest lucru, asa e cel mai bine (eu m-am ofticat
aproape un an pentru ca el isi llua singur ceva de rantait sau de
baut si pe mine nu ma intreba daca si eu vreau... trebuie sa deschis gura sta-i totul...)
toate cele bune,
cristina
p.s. si nemtii nu sunt toti reci de felul lor, trebuie sa-i cunosti
putin mai bine; depinde si de experientele pe care le-au avut cu alti straini.
MadyCM spune:
Pt. Cristina30
:)) Deci eu pot sa ma consider fericita la acest capitol, pentru ca mereu m-a intrebat daca vreau si eu.... (ce isi lua el), sau cand s-a dus la cumparaturi, de asemenea m-a intrebat daca vreau ceva. Oricum, diferentele de mentalitate cred ca exista, si ca un exemplu: prima data cand a venit la mine acasa, venea direct de la serviciu... Eu, romanca normala, "treci la masa!"... si am pus masa si am mancat toti... Pe el l-a socat teribil acest lucru... A zis ceva de genul ca "nu era nevoie sa gatesc pentru el..." I-am explicat ca nu am gatit pentru el, ca mancarea era facuta deja si ca doar i-am pus sa manance, pentru ca asa mi se pare mie normal....
In fine, in general, am hotarat sa discutam cam orice ni se pare... ciudat, unul la celalalt, inainte de a trage o concluzie. Si pana acum, pare ca functioneaza...
Va pupic si.... mai vorbim! ;)
Corina si bb Matei