Sot de alta nationalitate...partea a 2 a!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Buna seara!

Sotul meu, in afara de faptul ca
(fara nici o exagerare)
este cel mai bun sot din lume...

este bulgar,sofiot.

avem o fetita superba
Sofia, bineinteles...

care, dupa planurile noastre
va vorbi 4 limbi,
si asta daca vom ajunge in Canada.

Am fost colegi de facultate 5 ani
si foarte buni prieteni...

si ne-am casatorit in semi-secret,
adica i-am anuntat pe ai nostri
doar cu o saptamana inainte.

a fost un moment remarcabil!

Nu stiu daca ma crede cineva, dar

toate colegele lui de serviciu
si ale mele
vor sa-si ia soti bulgari
pentru ca nu le vine sa creada
ca exista si un asemenea"specimen"
de barbat.

De cand m-am casatorit
traiesc, parca, un vis neinchipuit
de frumos,
care sper sa nu se termine
niciodata.

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Bine ai venit Ira in clubul casatoriilor mixte.

Sa te bucuri de sotiorul tau si sa il pastrezi ca acum!

Cand urmeaza sa va stabiliti in Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rs-143 spune:

Buna Fetelor
Scuze ptr intarziere dar am avut de invatat (cursul de limba araba ) vreau sa va spun ca mi-am crapat limba in 4 si tot nu ies sunetele lor …asta este trebuie sa o invat si poate cu practica vine si restul …..
Acum ca am intarziat am vazut ca am de raspuns la asa de multe intrebari …

felicitari pentru schimbarea religiei, dar tu ai idee in ce te-ai bagat? Oamenii aia nu respecta femeile sub nici o firma, si daca indraznesti sa iesi din cuvantul lor, vei vedea singura. Cand sunt atatea femei in lumea asta care nu au de ales, si sunt nevoite sa traiasca asa, fara sa li se permita macar sa gandeasca sau sa-si spuna parerea, ma intreb ce te-a determinat pe tine sa ALEGI sa fii in situatia lor? Sunt curioasa, poate imi poti raspunde.

Ancuta draga mea dimpotriva sa stii ca nu sunt o sclava ma simt ca o printesa …nu cred ca am deschis vreodata gura sa spun ca vreau sau ca-mi trebuie si sa nu am (bineinteles in limita posibilitatilor ) iar din fericire ptr mine cred ca sunt mai libera decat eram la tata acasa ……(poate ca am si un sot care ma cunoaste )
Nu sunt persoana care sa fie inchisa intre 4 pereti si nici sa I sa spuna ce sa faca sunt un om care (din cate cred eu ) gandesc si am dreptul sa imi exprim parerea …apropos la noi in familie se I-au decizii impreuna …si inainte de a fi casatoritii nu faceam nimic fara ca celalat sa stie .Si cred ca toate astea depinde de cuplu nu de religie .

!!!roxy ia spune-mi cum ai fi fost tu vazuta in tara lui si in familia lui daca nu te converteai? ai fi fost acceptata sa te imbraci in stilul tau europeean cind mergeai in vizita la familia lui? pupici si toate cele bune!!!
Aurelia … am stat in tara asta 4 ani fiind crestina si m-am imbracat in stilul meu European si am fost si la familia lui exact asa cum am obisnuit sa fiu ….cred ca m-au acceptat ptr ceea ce sunt indiferent de religia pe care o aveam ….la inceput mi-a fost greu sa ma acomodez cu stilul lor de viata(am fost un copil rebel cred ca aveam nevoie de un pic de autoeducatie ) dar cu timpul te obisnuiesti …felul cum te privesc ceilalti cred ca depinde numai de tine incluzand si felul cum te imbraci cum vorbesti ..absolut totul .

In rest, pt Maudi nu am decat cuvinte de lauda si admiratie. Asa cum a spus si ea, este obligatia fiecarui crestin sa apere cuvantul lui Dumnezeu. Prin ce suntem crestini? Prin faptul ca de cate ori trece pe langa o biserica ne inchinam de nu stiu cate ori? In ce consta credinta noastra? Maudi a luat atitudine pt ca asa ar trebuie sa faca orice crestin atunic cand numele lui Isus este pus alaturi de profeti. Pt un crestin asta este o insulta de neimaginat. Asta e esenta crestinismului, nu este un simplu fleac, ci este adevarul.
Crinutza
Sunt cu tot sufletul alaturi de tine si ma bucur ca aveti crediinta in D-zeu dar cred ca toata disputa asta religioasa a venit de la o mica neintelegere ……Nu am hulit pe nimeni si nici nu o voi face ….ci doar l-am enumerate pe Isus printre profeti ….oare el nu a fost si un profet ….printer altele oare nu a facut profetii ?….si ma intreb oare acum cu ce am gresit ?
Nu am venit pe forum sa defilez cu islamul in bat si nici sa incep o discutie despre religie daca faceam asta atunci o sfatuiam pe “scuze I-am pierdut numele” sa se faca musulmanca .Am tot respectul ptr toate mamicile si toti cei care sunt pe net indiferent de aprtenenta lor religioasa .

iar ceea ce INFAPTUIT EL, nu putea fi realizat de nici un profet. Daca ai stii cata dreptate ai in ceea ce ai scris …..mi-as fi dorit sa o spun eu dar ma bucur ca ai spus-o tu .
Ptr tine as vrea cat si ptr Maudi vreau sa va rog sa cititi ceva ….Matei 5:38-48 sper sa va placa ….

Oricum as dori din suflet sa discutam despre soti de alta NATIONALITATE nu religie poate se va formula si un subiect despre religie si atunci o sa postam acolo.

Va pup si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rs-143 spune:

Lorelai
Era sa uit ....da pot esarfa care depinde de dialect poate fi numita si cum ai spus tu ...pe la noi pe aici se numeste Sheiila si este de culoare neagra de obicei dar nu este big deal daca o schimbi ...ca si Abaia care este rochia de peste haine ....si ea este neagra culoare care de asemenea este obtionala .
O zi petrecuta de mine ….este un pic plictisitoare acum ptr ca am renuntat la servici si imi trebuie ceva sa ma scoata din monotonie ….desi nu prea stau acasa (sotul imi spune ca mama m-a proiectat in masina ) merg la cumparaturi ,imi vizitez prietenele …sau merg la plaja de obicei miercuri (zi ptr femei ) Simt ca viata imi este un pic monotona ptr ca am obisnuit sa lucrez cu oameni si cam 16-18 h pe zi ….iar dupa 4 ani ..pauza asta ma plictiseste ….simt ca lenevesc chiar daca poate intr-o zi n-am timp nici sa beau o cafea linistita …..Am uitat sa specific seara de obicei merg cu sotul la malul marii ptr o mica plimbarica …
Sper sa vina un bebe sau daca nu cred ca ma duc iar la servici….sunt prea activa si cred ca nu consum suficient

Va pup si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Draga alinah,
nu stim foarte sigur...

pe 14 avem interviu.

Daca nu sunt probleme,
cam intr-un an de zile.

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sotul meu nu e total strain, dar e doar un sfert roman.restul e gresc, austriac si evreu sefard( spaniol, nu din cei cu parul rosu, care se numesc polonezi)Asa ca am sa o contrazic pe Ira, al meu e cel mai grozav din lume!!!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucavladan spune:

Tu, Maudi, felicitari pentru schimbarea religiei, dar tu ai idee in ce te-ai bagat? Oamenii aia nu respecta femeile sub nici o firma, si daca indraznesti sa iesi din cuvantul lor, vei vedea singura.
Ancuta,dar spune-mi dupa parerea ta in ce crezi tu ca s-a bagat maudi?e fericita cu sotul ei?DA
a luat singura decizia sa se converteasca?DA..DE CE trebuie mereu sa judecam pe baza mentalitatii asteia ordinare care nu ne da pace si vorbim si noi sa avem ceva de comentat la vreun subiect..
Domne eu sunt de parere ca nu trebuie sa ne bagam noi in ce nu ne fierbe oala,ca stim noi de demult ca arabii sau turcii(in principiu ,ei sunt cu buba neagra)sunt asa si pe dincolo..voi chiar nu ati cunoscut familie de musulmani..Pai eu ii apreciez mai mult,pt. ca aici unde sunt eu,romanii se manaca pe la spate si numai invidii si fatanii de toate chipurile..
hai sa nu mai vorbim asa de dragul lumii..
numai bine
raluca

Mergi la inceput

pardon era vorba de roxy,si mesajul de inceput era postat de ancuta..scuze.

Mergi la inceput

Lorelai draga, ce fel de crestina as fi daca as sta nepasatoare cand cineva imi huleste Dumnezeul? vrei sa iti dau versetul din Biblie unde spune ca de fiecare data cand lasi capul in pamant daca cineva comite o blasfemie, esti de fapt complice? apoi, te iert si pe tine povata cu obrazul intors este valabila numai intre crestini, de necrestini esti povatuit sa fugi sau sa stai deoparte.

Ana(Maudi)mama,pai tu nu vezi ca te contrazici singura.."ce fel de crestina as fi daca as sta nepasatoare cand cineva imi huleste Dumnezeul?mai bine citeste bine biblia si vezi ca acolo scrie ca Dumnezeu e unul singur..UNUL singur.."apoi, te iert si pe tine "--ma faci sa rad..da' am si eu o intrebare ce te tot bati atat cu pumnul in piept?cum a zis cineva mai inainte religia trebuie respectata asa cum este..ca ai tu ceva pt. musulmani e treaba ta,dar abtine-te..chiar m-ai inervat enorm la comentariile tale..lasa in pace oamenii sa-si traiasca viata dupa bunul lor plac si dupa cum cred ca e mai bine..tu traiesteti-o pe a ta,cum crezi tu ca e mai bine,sa respecti cele 10 porunci si nu numai,si poruncile nescrise si apoi mai vorbim..asa e domne lumea in ziua de azi se bate cu pumnu' in piept ce buni crestini si oameni sunt,si lasa mult de dorit in toate punctele de vedere..
ok,astept comenitarii,mai ales de la tine ana ,ca sigur ai ceva de comentat..ca daca tot am inceput tiganeala asta sa o si terminam,sa nu o lasam asa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mai fetelor, eu sunt cea care am deschis acest subiect, deoarece mi se pare interesant sa ne impartasim de experientele noastre, insa nu mi-a trecut prin cap ca ajugem sa ne " tiganim" in halul asta.
Acesta nu este subiect legat de religie, deci haideti sa nu deviem de la topic, ok?
Se pare ca avem opinii diferite, dar asa e viata, nu ii putem multumi pe toti.
In ceea ce o priveste pe Maudi, nu si-a dat deloc cu pumnul in piept( nu stiu de ce s-a inteles asta), si nici nu mi-a lasat impresia ca ar avea ceva cu musulmanii, ea s-a legat numai de o afirmatie.
Haideti sa gasim ceva mai interesant de discutat, ceva care nu ne-ar putea starni, pt ca nu cred ca vreuna dintre noi doreste asta.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput