Sot de alta nationalitate...partea a 2 a!

Sot de alta nationalitate...partea a 2 a! | Autor: Reliana

Link direct la acest mesaj

Sa va dea Domnul întelepciune sa puteti trece peste toate obstacolele vietii!

Tot ce-ti doresti se poate realiza, atunci când vrei cu adevarat!
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=117&cid=16

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

Reliana, multa bafta, sa-tzi dea Dumnezeu sanatate, ca sa-tzi potzi ajuta frumusetzea de dulceatza de bombonea de puiutza!!!!

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

cand ma gandesc ce fierbinte a fost acest subiect la inceput, acum ma intreb unde au disparut fetele.
mai fetelor am o intrebare noua, bb meu are doar 4 luni, eu vorbesc cu el in romana iar sotul meu in romana si franceza, cand isi va da drumul si el la vorba in ce limba va vorbi, nu cumva va spune doua cuvinte in romanasi unul in franceza?
voi ati avut aceasta dilema? cum s/a intamplat?
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

N-am disparut nicaieri, ruscus, tot aici am ramas (doar ca pe la alte subiecte...)
Vezi ca, in legatura cu ce te intereseaza, este subiect la "copiii intre 4 si 14 ani", uite linkul:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9079

cu bine

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ruscus,

vezi ca s-a mai discutat mult despre familiile bilingve,atit pe forumul nou cit si pe cel vechi.
Uite,eu vorbesc numai in romaneste cu Marie(15 luni)si sotul meu numai in germana si sper ca facem bine.Oricum,fetita spune o multime de cuvinte toate in romaneste dar cred ca se intiimpla asta pt ca sint mai usurele:papa,apa,ada(da-mi),aci(aici),mama,tata,data(gata).
Chiar ieri am vazut ca stie ca "ham-ham"face "ciinele" dar si "der hund"asa ca am sperante mari ca va cunoaste la fel(sau aproape la fel de bine)cele doua limbi.

Spor la vorba!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allardin spune:

Si eu am un inger de copil care vorbeste doua limbi:romana si franceza. Cu mine vorbeste in romana si cu taica-su in franceza.stie sa schimbe automat limba intr-o discutie.
daca taica-su ii cere sa-mi spuna ceva , el vobindu-i in franceza, copilul vine si imi spune : " mami, papa a spus...."

E un dulce. iar copii bilingvi sunt mult mai inteligenti decat restul copiilor tocmai pentru repeziciunea cu care se petrec lucrurile in capusorul lor.

Si in plus a fost la o gradinita unde invata limba engleza , iar acum stie si cateva cuvinte in english.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Am citit toate cele 11 pagini de la partea 1, iar acum am ajuns aici, partea a 2-a!
Sper sa nu fie prea tarziu sa raspund si eu "recensamantului". Al meu sufletel este austriac, cu un nume mai lung decat al lui "Terminator"
Ne cunoastem de mai bine de 3 ani si de doi ani si un pic suntem casatoriti. Om hotarat, nu gluma... dupa 3 zile m-a cerut de nevasta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

hihi, Alina, s-a infierbantat rau de tot sotzioru tau! inseamna ca esti o exceptie, de obicei se gandesc mult si bine cand fac un asemenea pas.
sotului meu i-au trebuit 2 ani sa se hotarasca, timp in care ma suna saptamanal, imi scria emailuri aproape zilnic (am fost prima dintre toate prietenele mele care aveam casutza de email) si ne petreceam concediile impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Eu sint casatorita cu un si sintem impreuna de 6 ani.Al meu sot m-a cerut in casatorie dupa aproape doua luni si eu am luat-o ca pe o gluma si am spus DA (dar cu gindul ca oricum dupa ce plec eu in Rom el va uita de mine,)dar nu a fost sa fie asa .Acum sint fericita caci el este un om bun si ne ajutam reciproc.Nu avem copii desi imi doresc foarte multuneori nu putem avea tot ce ne dorim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rs-143 spune:

Vai ce nervi ..am scris iar o ora si nimic salvat ...ma duc sa scriu in word si revin ....
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rs-143 spune:

Buna ….Hai sa ma introduce un pic …sunt casatorita din martie 2003 povestea daca ma apuc sa scriu cred ca iese un roman din acela dupa care se fac telenovelele (vorba prietenei mele Vio ) si ea este pe aici dar habar nu am ce nick are .
Sotul arab (emiratele arabe )si aici si stam …ups este mulatru uitasem sa mentionez ce era mai important ………..de ce cel mai important ? Pai sa va spun inceputul …am stiut de mica ca am sa fiu cu cineva diferit (ma refer la culoarea pielii) stiu ca o sa vi se para un pic cam trasa de par ..dar imi amintesc perfect era un film la tv cred ca era Fiica maharajacului si eu eram in liceu si I-am spus mamei “ce mi-ar place sa am un copil mulatru “ vai ca era sa-mi inacarce bateriile nu numai mama cat si frate-miu care astepta orice motiv cat de mic ca sa dispute o partida cu mine .
Diferenta dintre noi este ffff mare desi am avut o perioada de acomodare de 4 ani tot nu este sufficient si acum avem divergente mai ales ca suntem 2 pietre tari .Superb este cum se termina cearta ..si stiti voi mai ce ..
Religii …el musulman eu ..”new muslim “ nu imi pare rau nu am facut-o ptr el am facut-o ptr mine si sunt convinsa ca am facut un pas fff bun ,,,,asta referitor la cea care a postat cu schimbarea religiei (scuze ca nu am retinut numele) Nu este pacat sa iti schimbi religia pacat este sa nu ai CREDINTA …..am sa iti explic desi nu am studii in religie .
Principiu este Credinta care este poate fi in D-zeu sau in Budha sau ca si alte religii foc ,apa .si nu stiu mai ce ….atata timp cat baza ai Credinta in D-zeu deci ai destinatia aleasa trebuie sa alegi itinerariu ….si deci prin urmare Isus ,Moise ,Mohammed ,..etc sunt o mie si ceva…profeti dintre care numai 25 sunt si cei care au determinat o mica religie (asta in cazul lu D-zeu ) Budha sau altceva nu prea am multe cunostiinte .
Deci parerea mea este ca daca tu crezi ca este mai bine ptr tine sa te convertesti atunci sa o faci dar nu-ti pierde credinta si nici nu te grabi sa o faci pana nu esti sigura documenteaza-te nu este o joaca “BA DA sau BA NU “ azi evreica maine crestina poimaine musulmanca ….nu nu se poate asta .
Gata cu religia …sa trec la acceptul sotului de catre familie …..Mama –o femeie inteligenta si intelegatoare ea l-a cunoscut prima cand m-a vizitat s-a indragostit de el Tata –genul conservator nici nu a vrut sa auda dar Salem cand I-a spus TATY la dat gata …Fratele – materialistul nici nu s-a pus problema cand a auzit ca eu nu ma duc nicaieri fara masina si vorbesc la telefon de ma uita D-zue si nu se intampla sa vreau ceva si sa nu cumpar .
Deci il iubesc si il plac cu toate ca lumea din jur se uita mai ciudat la noi cand ne plimbam prin oras .
VAI am revenit si am crezut ca eu am numai un defect mare si anume ca vorbesc mult dar se pare ca am mai descoperit unul ….scriu si mult …

Va pupic ..sa auzim de bine

PS1 N-am semnat la recensamant ..am pierdut o sarcina in iulie si am cateva mici probleme dar cat de curand Enshallah(cu voia lui D-zeu )

Mergi la inceput