Sot de alta nationalitate...partea a 2 a!
Raspunsuri - Pagina 2
lorelei_19 spune:
Buna, Roxy, bine ai venit la noi! da ia mai povesteste-ne putin cum e viata in emirate, ca mor de curiozitate! ce iti place, ce iti displace, etc.
te pup si numai bine!
Lorelei
alinah spune:
Bun venit Roxy in clubul nostru...ca si cum eu as fi vreo veterana...
Lorelei, cred si eu ca l-a cam luat valul...nici macar nu ne tineam de mana...eram la faza de povesti...adica povestit cat in luna si stele. Aaaa, acum imi dau seama...cine stie ca i-am indrugat eu acolo, stele verzi, m-a crezut pe cuvant si gata, picat in plasa
I-am zis "Mai baiatule, esti nebun?", drept raspuns la cererea in casatorie. El nu si nu, vrea raspuns monosilabic: "da" sau "nu". Nu prea convinsa si cu juma' de gura, si de gura lui, am zis "I do" ! Si eu eram numai inimioare in ochi si , in urechi si fluturasi rozalii in creier, dar totusi, undeva, ratiunea mea mai razbatea anemic pe sub piele. Cert e ca n-am crezut o iota ca voi ajunge ia o pauzarea lui.
Mi-a zis ca vine in Romania sa ma vada. "Da, sigur, te astept cu covor rosu!" i-am raspuns ironic. In mai putin de trei saptamani a trebuit sa cumpar covor rosu ! Carat cu mine la gara. Covorul!
Si azi o vizita, si inca una maine, si eu la el (de Craciun), si el la mine, si din nou eu la schi la el, si de ziua lui si tot asa! Pana ce Alina s-a decis, dupa lupte interioare si intrebari existentialiste, daca el o fi alesul, sa isi ia catrafusele si sa zica definitv "DAAAA!
Stiu ca ei, ca si elvetienii, sunt mai reticenti, calculeaza la rece, pun si canteresc in balanta, pana se decid...te apuca pensionarea. Vad la prietenii lui, acum si ai mei, stau cu aaaaanii impreuna, cu copii atarnati de gat si biberoane prin buzunare, pana sa se indure sa se ia.
Hai ca m-am lungit cu vorba si vorba lunga, saracia omului...dar am vrut sa il prezint pe sufletelul meu infometat
Numai bine si bucurii
Alina
Elenalove27 spune:
RS-143 Bine ai venit printre noi....hai mai povesteste cum este prin Emirate ? ce iti place si ce nu iti place ????
O zi placuta !
Elena cu burtica & sotul AL
maudi spune:
quote:
Originally posted by rs-143
.si deci prin urmare Isus ,Moise ,Mohammed ,..etc sunt o mie si ceva…profeti dintre care numai 25 sunt si cei care au determinat o mica religie (asta in cazul lu D-zeu ) Budha sau altceva nu prea am multe cunostiinte .
Roxy, te rog frumos, mai usor. Iisus e profet pentru musulmani,ca asa vrea muschii lor sa il considere. Iisus este Dumnezeu ca asa este, indiferent daca tu ai trecut de la crestini la musulmani. nu mai spune chestia asta, cel putin in public, pentru ca dovedesti superficialitate. satz explic de ce: tu nu ti-ai schimbat religia in urma unei revelatii, n-ai descoperit prin studiu ca Iisus e profet, nu te-ai indreptat de la certitudinea Reinvierii dinainte de convertire spre certitudinea inaltarii la cer a lui Mohamed ajutat de ingerul Gabriel. tu te-ai convertit pentru ca te-ai maritat cu un musulman, scurt pe doi. intelegi de ce nu ai nici credibilitate, nici dreptul sa afirmi aici, loc bantuit de multe mamici crestine, ca Iisus este profet si atat? una e sa spui "sunt musulman" -caci veti fi respectata-, alta e sa desfiintezi intr-o singura propozitie credinta altora spunind "Iisus e profet". ;)
quote:
8 Deci parerea mea este ca daca tu crezi ca este mai bine ptr tine sa te convertesti atunci sa o faci dar nu-ti pierde credinta si nici nu te grabi sa o faci pana nu esti sigura documenteaza-te nu este o joaca “BA DA sau BA NU “ azi evreica maine crestina poimaine musulmanca ….nu nu se poate asta .
Roxy
ai dat un sfat bun, pe care ar fi fost extraordinar sa-l fi urmat si tu :) in rest, numai bine in casnicie si felicitari pentru fraza "nu conteaza religia, ci credinta, caci la Dumnezeu se ajunge pe mai multe cai". da, ai dreptate, nu ne da nimeni dreptul sa judecam calea aleasa de altii. eu, ca si crestina, de exemplu, nu pot decat sa le plang de mila ratacitilor care cred ca scurteaza drumul, dar nu mi-as permite sa ii spun in fazta unui musulman "amice, Iisus este Dumnezeu, iar tu nu vei fi mantuit". ;)
numai bine,
ana
rs-143 spune:
Buna
In primul rand Maudi tot ce am spus este o simpla parere care daca vrei o consideri daca nu ….partea a 2-a …acum sincer m-am infierbantat un pic ..sa stii ca mi-au luat 4 ani sa ma convertesc si nu am facut-o de dragul sotului ..eram casatorita cu el si inca eram crestina sunt anumite fapte care m-au determinat sa o fac …..si unul dintre el …oricum Isus a fost un profet fie ca vrei tu sau nu Crestinii il numesc si “fiul lui D-zeu “ si asta este de acceptat dar ca este D-zeu nu am sa o accept ptr ca eu cred ca D-zeu este unul si singurul ….Ca isus sade de-a dreapta lui D-zeu este adevarat si musulmanii o cred si ca va revenii si ca isi va termina profetia si asta o cred ….Superficialitatea este a ta ptr ca inainte de a afirma despre musulmani ceva ar trebui putina documentatie .….Nu este nevoie de revelatie ci doar de putin studiu cu toate ca in credinta se spune “CREDE SI NU CERCETA “ dar fiecare dintre noi avem o logica si in functie de asta ne alegem drumul .
Cam atat despre religie (scuze de infierbantare ) acum despre Emirate …este o tara unde se “moare de cald “ mai ales ca noi pe aici suntem acoperite si in negru noroc cu tehnologia A/C sunt peste tot ….este o tara frumoasa si asta datorita petrolului bineinteles .Imi place sau poate m-am obisniuit dar sunt si lucruri care imi displac cum ar fi nisipul …au sosele de inebunesti dar in fata cladirilor uita sa faca parcare asfaltata o lasa asa in nisip……nu imi place ca sunt fff multi “gandaci “ norocul meu acum stau in cladire noua si nu avem si nu mai implac mirosurile mancarurilor indiene ….care le intelnesti la intrare in orice cladire ….In Emirate 60 % populatie este din India …..pacat ca sunt fff multi analfabeti si oameni care nu prea sunt familiarizati cu notiunea de “sapun “ ups ….nu sunt rasista …dar asta este adevarul cateodata in lift te sufoci …dar si cu asta te obisnuiesti in timp .
Cat despre standardul de viata este ff ridicat ….iti poti permite aproximativ orice .
Cam atat fetelor si multumesc ptr primire
Pupici si sa auzim de bine
rs-143 spune:
Maudi nu este o justificare este o explicatie asa ca nu te sifona hai sa ramnem prietene chiar daca avem aparteneta religioasa diferita tot romance suntem .te pupic si sa auzim de bine
maudi spune:
draga mea, nu m-am sifonat absolut deloc, trebuie ceva mai mult pentru asta. ti-am vorbit amical, daca sugestia mea ti-a folosit, ma bucur, daca te-a suparat, nu-mi ramane decat sa promit ca data viitoare nu mai fac :))
cordial,
ana
maudi spune:
ah, postul asta abia acum il vad. scuze ca nu ti-am raspuns inainte, incerc acum.
quote:
Originally posted by rs-143
Buna
…oricum Isus a fost un profet fie ca vrei tu sau nu
dovada, te rog frumos. te-am intrebat de la inceput: ti s-a intamplat vreo revelatie, ti s-a aratat vreo cadana in vis si ti-a dezvaluit adevarul? asa ai citit tu in Coran? asa ti s-a nazarit? Iisus a facut profetii in calitate de fiu al lui Dumnezeu, asta nu-l face Profet si-atat, ca pe analfabetul Mohamed de exemplu sau pe bogatasul ajuns la nirvana dupa ce a descoperit boala si saracia- Buddha.
quote:
Crestinii il numesc si “fiul lui D-zeu “ si asta este de acceptat
crestinii nu-l numesc asa din plictiseala sau ca n-au ce face cu imaginatia si se apuca sa gaseasca porecle placute pentru Dumnezeu. Iisus este Dumnezeu.
quote:
dar ca este D-zeu nu am sa o accept ptr ca eu cred ca D-zeu este unul si singurul ….
stii, in fond nu este problema mea sau a altcuiva ce crezi tu si ce nu crezi. sfatul meu initial a fost urmatorul: accepta respectul acordat pentru religia ta, dar incearca sa nu faci afirmatii vanjoase care sa lezeze sentimentele altora. nu inteleg de ce te infierbanti si de ce persisti in greseala? :((
uite acum, de exemplu, mai bine nu spuneai ca ai studiat 4 ani, ca daca dupa 4 ani poti sa pui in relatie de antagonie doua premise "dumnezeu e unul" si "iisus e dumnezeu", atunci...mohamed cu mila despre motivatiile convertirii tale. :(
quote:
….Superficialitatea este a ta ptr ca inainte de a afirma despre musulmani ceva ar trebui putina documentatie .….
hai ca ma faci sa rad :))) tu nu esti superficiala ca ti-ai schimbat religia ca pe ciorapi, iar eu sunt ca am credinta in Iisus pe care nu mi-o clinteste nici o infierbantata pe net? sa ma documentez mai mult? draga mea, hai sa deschidem la Zona Zoster o trivia in timp real, arbitrate de moderator, sa te vedem cat stii fara sa copiezi despre mahomedanism si crestinism, despre Trinitate (Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul), si despre singura cale spre Dumnezeu (calea prin Iisus si numai prin Iisus). ce zici, te incumeti? dar in timp real, ca sa nu ai vreme de cautat raspunsurile pe google.
quote:
Nu este nevoie de revelatie ci doar de putin studiu cu toate ca in credinta se spune “CREDE SI NU CERCETA “ dar fiecare dintre noi avem o logica si in functie de asta ne alegem drumul .
Roxy
alte perle, doamneeeee, e strigator la cer ce pot sa debiteze unii:
1. "crede si nu cerceta" -sunt vorbele lui Marx despre dogma bisericeasca, fatuco draga, nu le vei gasi nicaieri in Bibile. daca le gasesti, le inghit. probabil ca ai confundat Biblia cu Coranul :))) dimpotriva, Iisus spune: "cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide, cere si ti se va da".
2. credinta are nevoie de logica: asta e cel mai silly sofism pe care il aud de la atei, inclusiv de la cei care nu stiu ca sunt atei. draga mea, crestinismul este fundamentat pe dragoste, caci credinta in Iisus, in Invierea Sa pentru rascumpararea pacatelor noastre, sta in dragoste! care e prima porunca? "Iubeste-l pe Dzeu". care e a doua? "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti". spune undeva: gandeste logic? dimpotriva, vei gasi in Ecleziastul niste elegii sfasietoare despre nebunia nebunilor care cred ca mintea lor cat un graunte va putea cuprinde taina creatiei, a scopului divin si a rostului omului pe pamant....
ce moment trist, e a doua oara cand port o discutie religioasa pe un forum pentru mamici, a doua oara cand intalnesc intoleranta cauzata de nestiinta...trista-i lumea, trista rau...
scuze celorlalti pentru conversatia asta care poate rani sensibilitati. dar, asta este, asa cum altii considera ca au dreptul sa defileze cu religia lor, asa si eu ma simt datoare de fiecare data sa apar pe cat pot de nelegiurea celor care tarasc numele lui Iisus in desert, iertata imi fie vanitatea.
p.s. ca sa raman la topic: si eu tot cu alt national sunt casatorita, un barbat american care s-a botezat ortodox la o biserica romaneasca din Bucuresti inainte de cununia religioasa. cu mana pe inima spun ca, oricat de mult il iubesc, as fi preferat sa traiesc in concubinaj decat sa renunt la credinta inimii mele, la Iisus, ca sa ma casatoresc cu el (protestant inainte de casatorie).
rs-143 spune:
quote:
Crestinii il numesc si “fiul lui D-zeu “ si asta este de acceptat
crestinii nu-l numesc asa din plictiseala sau ca n-au ce face cu imaginatia si se apuca sa gaseasca porecle placute pentru Dumnezeu. Iisus este Dumnezeu.
Draga mea sunt ferm convinsa ca nu din plictiseala il numesc asa …dar totusi ceea ce afirmi sunt in contradictie …Isus ori este fiu ori este D-zeu …
Chiar daca am trecut la islam pot sa afirm “ isus este fiul lui D-zeu “ cu toate ca toti suntem fiii lui ……special Adam care este primul …asa cum musulmani il numesc pe Mohammed “habib Allah “ “cel iubit de D-zeu “ …sunt in acceasi masura mesagerii unei credinte monoteiste ……ai uitat sa-l mentionezi pe Moise care este primul intemeietor al unei mari religii.(evreica ).
Nu am luat numele lui Isus desert am respectat si respect tot ceea ce a venit de la d-zeu incluisv pe evrei (am parinti crestini )….poate din dorinta de da un sfat bun mi-am exprimat parerea personala care se pare ca te-a deranjat .
uite acum, de exemplu, mai bine nu spuneai ca ai studiat 4 ani, ca daca dupa 4 ani poti sa pui in relatie de antagonie doua premise "dumnezeu e unul" si "iisus e dumnezeu", atunci...mohamed cu mila despre motivatiile convertirii tale. :(
Da d-zeu este unul dar isus nu este d-zeu asta am spus ,,,,,am spus ca isus este fiul ,,,,asta nu inseamna ca este d-zeu nu cred ca D-zeu este un titlu nobiliar care se mosteneste Nu am studiat 4 ani religia am spus daca vrei sa citesti mai bine mi-au trebuit 4 ani sa ma convertesc ...este o diferenta ...4 ani de studiu ajungeam "preot"
alte perle, doamneeeee, e strigator la cer ce pot sa debiteze unii:
1. "crede si nu cerceta" -sunt vorbele lui Marx despre dogma bisericeasca, fatuco draga, nu le vei gasi nicaieri in Bibile. daca le gasesti, le inghit. probabil ca ai confundat Biblia cu Coranul :))) dimpotriva, Iisus spune: "cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide, cere si ti se va da".
In nici un caz nu l-am folosit ca si citat a lui Marx era doar un mod de a spune cercetarea sau mai bine ar fi trebuit sa spun explicatiile stiintifice nu-si au locul in credinta …cand am spus logica m-am referit la capacitatea fiecaruia de a percepe credinta . Recunosc a fost o exprimare cat se poate de proasta .
hai ca ma faci sa rad :))) tu nu esti superficiala ca ti-ai schimbat religia ca pe ciorapi, iar eu sunt ca am credinta in Iisus pe care nu mi-o clinteste nici o infierbantata pe net? sa ma documentez mai mult? draga mea, hai sa deschidem la Zona Zoster o trivia in timp real, arbitrate de moderator, sa te vedem cat stii fara sa copiezi despre mahomedanism si crestinism, despre Trinitate (Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul), si despre singura cale spre Dumnezeu (calea prin Iisus si numai prin Iisus). ce zici, te incumeti? dar in timp real, ca sa nu ai vreme de cautat raspunsurile pe google.
Btw …..nu ti-am contestat cunostiintele despre Crestinism sau Islamism (in nici un caz mahomedanism ) si nici nu vreau sa ne masuram nu din lasitate dar nu cred ca sunt eu in masura sa iti tin prelegeri despre islam nu am venit aici sa dau cuiva lectii de religie si nici sa ma cert pe tema asta daca tu crezi ca eu am incercat sa desfiintezi intr-o singura propozitie credinta altora spunind "Iisus e profet". ;)chiar atat de puternica a fost afirmatia …..mai ales ca nu este gresita ….poate din pct tau de vedere incompleta
Stii in definitiv numai d-zeu ne va arata daca calea ta ca si crestina sau calea mea ca si musulmanca or calea evrilor este cea dreapta ….."nu conteaza religia, ci credinta, caci la Dumnezeu se ajunge pe mai multe cai". da, ai dreptate, nu ne da nimeni dreptul sa judecam calea aleasa de altii. eu, ca si crestina, de exemplu, nu pot decat sa le plang de mila ratacitilor care cred ca scurteaza drumul, dar nu mi-as permite sa ii spun in fazta unui musulman "amice, Iisus este Dumnezeu, iar tu nu vei fi mantuit". ;)
Nici eu nu cred ca am afirmat daca nu esti musulman nu vei intra in rai
Oricum chiar si dupa aceasta disputa …sa sti ca iti respect pct de vedere apreciez cunostiintele care le ai ….si iti doresc sa ai puterea sa te mentii si de acum inainte de neclitit credinta in D-zeu .
Pupici si sa auzim de bine
Ps Nu am venit aici pe forum ptr a avea dispute scuze celor care si-au simtit sentimentele lezate de unele din afirmatiile mele ...am venit aici ptr ca cred in PRIETENIE si ca ne putem ajuta unii pe altii prin pareri si sfaturi liber exprimate
Scuze ptr deviere de subiect