Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by conchita
[

alt criteriu de superioritate pe care l-am tot sugerat pana acum, dar se pare ca tre s-o scriu simplu si clar e si faptul ca noi putem sa protejam celelalte specii, in timp ce ele nici nu doresc, nici nu sunt capabile sa ne protejeze pe noi. asta, in virtutea altui atribut care ne diferentiaza net de bacterie si vrabiute, acela ca avem constiinta.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Uite, ai atins un "punct" de interes (constiinta!) ce zice piu-piu (numai ca mult mai tare decit in scris, volum maxim) si asta pina si eu pot sa inteleg fiindca e pre limba mea.
Piu!
Adica am vrut sa zic: Bun!
Avem constiinta. Ce facem cu ea?
In cazul ca planeta moare (cite un pic).
Spun, in cazul, dar fiecare zi ne arata ca ea, planeta chiar moare cite un pic( fapt absolut firesc, dar parca atit de usor de observat in ultimul timp...)
Ce facem cu constiinta asta?
La ce ne foloseste?
Ba, nu...n-am intrebat bine.
Cum ne folosim constiinta ca planeta sa "nu mai moara atit de repede" ?
Ori ar trebui sa acceptam ca moartea ei face parte dintr-un plan mult mai elaborat decit ne permite constiinta noastra ( dupa caz, dupa om) sa intelegem?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:

quote:
Originally posted by b.nica

pai nu au dreptate crestinii cand spun ca toti suntem egali... in fata lui Dumnezeu!
de ce nu am fi?cine stabileste cine este superior si cine este inferior? pe ce criterii?cine stabileste criteriile se considera arbitru si automat detinatorul adevarului absolut.

acest orgoliu ne va distruge daca nu-l vom tine in frau!

B. Nica, egali sunt oamenii in fata lui Dumnezeu. dupa cum stii, Dumnezeu a creat Lumea si dupa aceea pe om si l-a plasat, dupa cadere, in Lume ca s-o stapaneasca.

nu stiu despre ce orgoliu vorbesti, e vorba despre realitate. daca omul isi constientizeaza rolul major pe planeta si capacitatea de a o distruge/prezerva, cred ca e un pas inainte. atitudinea de "noi suntem mici, insignifianti", nu suntem in stare de nimic, bla bla, e distructiva, pentru ca suna a fuga de responsabilitate. faptul ca ne recunoastem puterea si superioritatea e un atuu in actiunea de a implini Binele.

criteriile ti le-am enumerat inainte. cine stabileste criteriile? pai singura specie care e capabila de limbaj, si anume Omul. cine altcineva? ai vorbit tu cu vreo vrabiuta si te-a putut convinge ca ti-e superioara?

sincera sa fiu am lacune in pregatirea mea religioasa:nu stiu sigur daca Dumnezeu s-a referit numai la oameni cand a spus ca suntem toti egali in fata Lui.eu sper ca a spus ca toate fiintele vii sunt egale in fata Lui pt. ca eu asa simt ca trebuie sa fi spus.
orgoliul omului ca el este ARBITRUL iar imi este dubios.
chiar crezi ca limbajul este un semn de superioritate?poate exista alte metode de comunicare si in fata lor noi poate suntem caraghiosi.

Mergi la inceput

daniela a atins un punct sensibil: constiinta;avem numai noi constiinta ? atunci putem sa trecem la discutii:ce este, de ce o avem, cine o are, de ce o are,cine o mai are,de ce nu o are,etc....?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
ocupat sa numeri paginile, ti-a scapat titlul: "planeta moare?"

In US se vede altfel?
Judecand dupa opozitia US fata de pactul de la Kyoto si orice incercare de extindere a acestuia inclin sa cred ca da ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by capcaunul
In US se vede altfel?
Judecand dupa opozitia US fata de pactul de la Kyoto si orice incercare de extindere a acestuia inclin sa cred ca da ...

"We don't have to protect the environment, the Second Coming is at hand."

James Watt - Secretary of the Interior in the Reagan Admin. Responsible for National Policy regarding the Environment

Mergi la inceput

Da Xeno, am aflat in piata ultimele stiri de la o baba care-mi vanduse niste legaturi de verdeata (acum vreo luna era faza).
"Cica s-au ciocnit ieri patru galaxii si d-aia a venit valul asta de caldura. Ne bate Dumnezeu, maica, asta-i sfarsitul lumii."

[Seara aud si eu la TV ca s-au ciocnit galaxiile, chiar patru deodata.
NASA le-a vazut. Dar accidentul asta a fost acum 5 miliarde de ani la 5 miliarde de ani lumina distanta si dureaza, tata, vreo cateva milioane de ani. ]

Mergi la inceput

Xeno si capcaun,cred ca daca vreti sa fiti credibili ar trebui sa traduceti limbajul elevatinternerautgomos...si sa faceti in asa fel incat sa lamuriti boborul si sa-i ridicati nivelul de cunostinte incat sa fie utile interventiile voastre pe forumul DC care va accepta de atata timp!

Mergi la inceput

sunt deceptionata!m-am uitat si am constatat ca am postat degeaba raspunsul meu pt. ca se pare ca sunteti deja in scutece.pacat!la ora 11 si ceva!tocmai cand planeta noastra moare?si speciile isi fac de cap?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica
... forumul DC care va accepta de atata timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Asezati'va linistiti la locurile Dumneavoastra. Cu gaura s'a rezolvat:

"Se duce stratul de ozon din cauza poluarii. Dar, daca vede Dumnezeu ca ne intoarcem la credinta, mai da un strat de ozon de doua ori mai mare" - Gigi Becali

Mergi la inceput