Spiridusi de ianuarie-febuarie 2006 ( 210)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Maraki si Giova...eu cand fac sarmale (nu fac des ca m-am cam saturat de ele) daca nu am varza murata le fac cu varza pusa de o zi pe alta sau maxim pe doua zile cu sare de lamaie(asta vara bineteles ca iarna intotdeuna am varza murata). Sunt acrisoare...nu asha ca varza murata dar oricum nu sunt nici ca varza proaspata. Mama mea sarmalele cu varza proaspata le facea cu bulion, adica in oala punea vreun litru de bulion.
Eu gem nu pun pt ca nu mananca nimeni. In afara de gemul de maciese care ilpun la 2-3 ani odata nu pun alt gem. Gemul de macese il folosesc la clatite, cu alt tip de gem nu imi plac clatitele.
Moniii..pregateste bagajele de azi ca maine nu o sa ai vreme. Transmite-i salutari din partea mea.
Maraki...era un banc cu "varza a la Cluj"..un tip i-a spus sotiei sa ii gateasca varza a la Cluj pe cand ajunge de la servici si tipa s-a dus in Cluj sa cumpere varza. varza a la Cluj...simplu...tai varza (murata) marunt si o pui pe fundul oalei. Pregatesti aluatul ca de sarmale (carne tocata, ceapa calita cu putina boia, orez, sare piper..eu asha le fac)si pui deasupra un strat de carne , apoi iar un strat de varza, iar de carne...si mai pui si un ciolan afumat sau neafumat... Pui apa sa le acopere si le pui la fiert. Iasa ca sarmalele doar ca sunt mai simplu de facut. Eu nu mananc sarmalele fara smantana pt ca nu imi plac. Virsli eu am cumparat din Sebes, sunt ca si cremvustii doar ca mai picanti si sunt facuti si cu carne de oaie si sunt foarte buni. Numai in zona aia gasesc virsli, la noi nu sunt.(Sebesul a fost oras sasesc pana la revolutie cand au plecat toti sasii).

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinel2005 spune:

Hmmm, varza a la Cluj . Tocmai ma gindeam sa fac pentru vineri, pe cind vine Dan de la Bucuresti si o aducem si pe Ilinca acasa. Eu ii pun si un pic de bulion si neste ierburi, si o bag la cuptor, nu o fac pe aragaz (este si varianta asta). Poti sa o tai si e absolut grozava.

Saptamana viitoare mergem cu totii la Bucuresti; poate ne intalnim, fetelor din Bucuresti, care sunteti pe acasa si doriti, bineinteles. Dan va fi la serviciu, iar eu si Ilinca disponibile pentru plimbari si picnicuri in parc, shopping chiar.
Ma gindesc sa vad (inclusiv prin Cluj) pe unde sunt reduceri la produsele de vara si sa-i cumpar Ilincai niste chestii pentru anul viitor, deci pentru virsta de 2 ani jumate. La fel am vrut sa fac si la sfirsitul iernii, sa-i cumpar pentru iarna care vine, deci pentru 2 ani; erau tot felul de haine de iarna, caciuli, salopete de iarna. Toate la reduceri de cel putin 30%. Dar am neglijat si acum imi pare rau. Voi ce ziceti?

P.S. Fetelor, copiii vostri sunt pupaciosi? Ca a mea e tare scumpa la pupacit.

Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)

ingerasul lui mamica

Mergi la inceput

Giova..si eu gatesc pe 2-3 zile depinde de mancare. Ciorbele ne ajung deobicei 3 zile iar felul doi o zi sau doua depinde. Amiaza o mancam gatita si de multe ori si cina (obicei prost preluat de la socrii mei). Dimineata nu mancam ..doar Sandra isi pune mezeluri si cereale cu lapte.
Cafea...una pe zi. Atat...oricum la cafeaua aia beau 2-3 ore ca imi place sa o tot pup
Semipreparate? Cumpar dino dinaia de peste dar rar de tot. Cumparam intr-un timp burgeri congelati eu doar ii prajeam dar am renuntzat la idee pt ca nu mi s-au parut straluciti.
Copilul meu nu mananca mai nimic. A dormit doar 1 ora jumate si acum i-am facut cereale cu lapte si mai mult de 100 g nu a mancat.
Giova, ai grija de colesterol. Cauta pe net ca gasesti destule materiale despre el si da-le mamei tale. Socrul meu a tinut regim vreo 2 ani si tot nu i-a fost stralucit colesterolul.va trebui sa tina regim...fara grasimi, fara carne grasa , fara multeeeeee din pacate.
Moni..mamanci mancarea copilului
Cred ca iesim afara ca a iesit in sfarsit soarele si pe aici...
De maine la lucru cu mine..offf ce bine e acasa

Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Irinel..ai mare dreptate am uitat...normal varza a la Cluj se pune intr-un vas de ceramica (de lut ar fi super) si se pune in cuptor ..iasa mai gustoasa(Maraki...). la sarmale nu pun ierburi decat sare si piper. Odata am mancat si cu cimbru...mie mi-au placut dar la ai mei nu asha ca...fac ce le place si lor
dani nu e pupacios si imi e asha de ciuda pe el...in schimb compenseaza fica-mea..ne pupam cred ca de 10 ori pe zi.
Irinel tu unde locuiesti? In Cluj? in Bucuresti?
La fel fac si eu cu hainele, cumpar de la reduceri anul asta pt la anul. Asa am facut si anul trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinel2005 spune:

Eu sunt clujeanca, Dan e sibian, ne-am cunoscut la Bucuresti, acolo am facut-o si pe Ilinca, anul trecut ne-am mutat pentru o vreme la Cluj (ne era mama de mare ajutor cu Ilinca, plus jobul meu e la Cluj), urmind sa ne hotarim unde ne vom stabili. Se pare ca la Bucuresti, dar numai de anul viitor, pina una alta incepind cu luna asta Dan va face naveta. Noi raminem la Cluj deocamdata.

Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)

ingerasul lui mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeianfeb spune:

CAPITOL NOU

Mergi la inceput