"Piticii nazdravani" de mai - iunie 2004 (86)
Raspunsuri - Pagina 17
Irinusha spune:

Ptr. ieri (sorry de intarziere, n-am avut timp sa intru pe net!):
Dana, la multi ani!!!! Tot ce-ti doresti sa devina realitate ... mai ales multa sanatate ptr. baietii tai, ptr. intreaga familie! Te pupam!!!!
Ptr. azi:
Pietricico, sa ne traiesti! La multi ani!!! Sa fie asa cum iti doresti ... si poate si un bb3! :) Petrecere faina! Pupici!!! 
Fetelor, va pup pe toate, sper sa revin, dar am ceva de rezolvat si trebuie sa ma grabesc! O zi faina!
Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie
ralu spune:
Buna fetele!!
Am intrat si eu pe fuga!!!!
Am vazut pozele Dianei! Diana-arati super bine, iar cei doi copilasi ai tai sunt dulci foc!!!
Noi suntem bine... sa zic asa. Azi, cand a dus-o pe Maria la gradinita, sotul meu a auzit ca educatoare o "mustruluia",pentru ca ieri, MAria ar fi muscat pe un baietel. In seara asta trebuie sa ma duc sa vad de fapt ce s-a intamplat. Ea mai musca, dar doar cand vrea sa se apere (mai bine zis daca cineva o bate). Problema este ca nu stiu cum sa o dezvat de acest obicei. Este printre cei mai mici din clasa si mereu imi spune ca nu stiu care a dat in ea. Probabil ca nu a mai suportat si l-a muscat. Stiu ca nu este o scuza!!! Nu stiu cum sa o invat sa nu mai faca. Cred ca am vorbit cu ea, de N ori vara trecuta. Este prima oara cand se intampla la gradinita.... In afara de acest incident totul merge ca pe roate. Educatoarea ne-a spus ca este atenta ca lucreaza frumos, ca este cuminte. Sa vad ce o sa aflu in seara asta. Imi dati si mie o idee cum sa o dezvat de obiceiul de a se apara muscand?
VA PUP!
Irinusha spune:
Salutare fete dragi!
Scriu cu zana in brate ... sa vedem ce iese...
Nico, ce sa-ti spun? Mai mult noroc pe viitor si sanatate Biei! Dar ia spune, ce zice sotul cand face vreo prostiara? Ca al meu vine cu un "n-am vrut" de-mi vine sa-i dau bataie ... oricum e declarat al 3-lea copil ;)
Pupici, sper sa fi trecut perioada cu ghinion!
Mona, vazut dulcinelele ... stii ca o ador pe Lia, ei, trebuie sa_ti spun ca incep sa ma indragostesc de Maya :) Oricum, amandoua sunt superbe ... iar tu arati bestial. Pupici si mai putin stres la scoala!
Diana, vazut si pozele tale ... super concediu ati avut. Cel mai mult mi-au placut pozele: 1. tu cu Timi in brate si amandoua aurii ; 2 parintii, fiecare cu copia in brate; 3 tu cu piticii in carca.
iar Carmen are dreptate, arati de nota 10 ... slaba ca un model! Felicitari de la o invidioasa! :)
Ralu, nu stiu leac. A avut si Cris o perioada cu muscaturi de eram spaima prietenilor mici. L-am certat si pedepsit de fiecare data. Vad ca i-a trecut, dar nu stiu daca asta a fost motivul. Bafta! Dar pana la urma las-o in pace, trebuie sa aiba si ea o arma de aparare ... parerea mea.
Si acum de la noi: Cris e bine, tot cu muci si tuse ... vad ca s-au lipit de noi, nu mai scapam. Il iau in fiecare zi cu mucisorii intinsi pe obraji si uscati la nas ... o privelniste minunata. La gradi ii place, doar ca are un turcusor, care il tot bate .... joia trecua si-a lasat nervii pe noi, nu s-a linistit decat cand i-am promis ca vorbim cu educatoarele. Am si facut-o a 2a zi, sa aflam ca Efe - turcusorul - ii bate pe toti, dar ca o data s-a aparat si Cris cu un pumn. Maine avem sedinta, sper sa pot vorbi cu parintii copilului ca mie nu-mi convine.
Melie a primit primul vaccin, nici o problema. Are 5,5 kg si 62 cm. E o dulcica cumintica ... asa imi place ca acum e receptiva, o minunatie. Rade in hohote (mai mult la ta-su si la Cris), e numai cu ochii dupa Cris, il adora pur si simplu ... si tare cuminte - ptiu, ptiu, ptiu! :) Mai avem noi crize de plans, dar in rest ne intelegem. Si-a facut deja un program si daca il respectam n-avem probleme. A fost putin constipata (primeste lapte AR - antireflux - si de acolo), dar am rezolvat problema cu lactoza - Milchzucker.
Week-end-ul trecut am fost iar in München si tocmai bine ca ne-a busit unul ... ne-a pupat un Porsche :) Nu-i rau, dar se vede. Acum umblu sa vad cat costa si sa vedem cum rezolvam problema. Deja prevad ca ajungem la avocat, dar n-avem incotro ... mai vedem.
Cam atat de la noi. Mii de multumiri ptr. complimente! Sunteti niste dragute ... pe cele ptr. mine nu le cred eu asa (am oglinda fetelor, o folosesc rar, dar totusi
- oricum, sunteti dulcele foc!:)), dar aveti dreptate referitor la piticii mei ... asa imi place! Ma umflu in pene si ma simt tare bine ... na, o cioara mandra! :)
Gata, trec iar la treaba cat dorm vijeliile! Va pupicesc si va doresc o zi faina! Ii trimit si lui Cami un mail, ca incep totusi sa-mi fac griji ... ah, ati vazut, mai are o luna si gata, ii facem galerie. De abia astept! :) Pupici din nou!!!
Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">Albumul lui Cris * * * Albumul lui Amélie
Irinel spune:
Fete dragi va pup pe toate. Cu toate ca-s acasa acum, nu apuc sa intru pe la voi, mai intru pe la mamici aspirante cate putin si gata timpul. Dupa-amiaza cand e Danut acasa chiar nu intru deloc pe internet, iar dimineata incerc sa fac cat mai multe ca sa pot apoi sa ma ocup de el. Noi suntem binisor, Danut e doar cu problema cu somnul care in unele perioade e chiar rau, alte zile e mai bine. Da cand e rau, chiar nu stiu cum sa fac. Are si zile cand intreaba mai mult despre Maria si se intampla sa coincida cu perioade cand nu vrea sa doarma, dar se mai intampla si sa vada ceva sau sa auda ceva si sa se sperie. Pe el il sperie lucruri care pe alti copiii nu ii sperie. Intr-o zi, a adormit la pranz dupa mai mult de 2 ore de stat in pat, eram gata sa cedez, am zis, ce rost are sa adoarma la 4 si deseara iar sa stea cu ochii pe tavan. Si l-am intrebat daca a vazut ceva la gradi care sa il fi speriat. Vazuse un film cu o vulpe si ii era frica sa nu vina vulpea sa ne manance. Altadata a vazut cu ta-su un film despre vulcani si ii era frica de ei... si tot asa. E si un copil tare curios si despica firul in patru, ne omoara cu intrebarile. Avem deja si discutii despre cum vin bebelusii si de ce el nu poate sa aiba sanii mari ca mami???? da mami de ce are sanii tot mari daca n-are lapte in ei?? Bebe in burtica inca nu vrea sa apara, DAnut ma tot intreaba de ce n-am primit alt bebe de la Doamne-Doamne :-). Uneori se joaca cu ursuletul, il ia in brate si ii da sa pape cu biberonul si il leagana si ii shushuie si imi spune sa nu fac galagie ca a adormit, il pune la culcare si tot asa. Ieri am fost pe la Bianca si i-a stricat si ei programul de somn. Au adormit tarziu de tot, da in rest s-au distrat bine. Si Sebi era tot o incantare cu ochii la ei.
Nicoleta am vazut ce de probleme ai avut. Sper ca saptamana asta sa compenseze, sa fie una foarte buna.
Ralu, Danut musca rau, da nu ca sa se apere, cred ca din cauza frustrarii lui de la momentul respectiv. Eu i-am spus ca nu o sa vrea nici un copil sa fie prieten cu el daca o sa muste in continuare, am incercat sa ii explic ca nici lui nu i-ar place, ca nici la scoala n-o sa il primeasca daca se poarta asa (el vrea la scoala :-)) da rau de tot). La Maria daca e in autoaparare ma gandesc ca ai putea sa ii spui sa vorbeasca cu doamna educatoare ca sa rezolve incidentul. NU e frumos sa fii paracios, eu stiu, da daca e vorba de bataie si inca in mod repetat, nu e normal. De altfel educatoarele cred ca ar trebui sa vada cand un copil da in altul si sa il opreasca. La Danut la gradi ii pun in time-out daca nu sunt cuminti.
Ma iertati ca nu pot sa scriu la fiecare, deja am depasit timpul de calculator :-)
Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!
Stefanel are o sansa la o viata normala
Bebe Darius vrea sa traiasca
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
tnicoleta spune:
Buna fetele
Scriu si eu repejor ca am predare, deci muuult de munaca.
In primul rand, multumesc de incurajari. Saptamana asta ne merge putin mai bine. Bia e tot cu tuse si muci, dar o ducem la gradi. Maine avem serbare, i-am dus de azi custumul national. Noroc ca e soacramea stangatoare si ne-a dat costul ei de cand era mica.
Irinusha Sanatate lui Cris.
Ralu Sincer nu stiu ce sa iti zic cum sa o dezveti de muscat. Poate vorbesti cu educatoarea sa fie mai atenta la copii sa nu se mai bata.
Carmen Felicitari piticului si la cat mai multe drumuri fara cazaturi.
Irinel
pentru o mamica cu multe probleme. Ma rog sa treceti cat mai repede peste aceste momente.
pe burtica sa vina cat mai repede ingerasul mult asteptat.
copilasilor
Nicoleta si
Bia Ciocarlia
Delta + Mare Toamna 2005www.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
ralu spune:
Buna ziua fete dragi!!!
Multumesc mult de raspuspunsuri!!!
Irinusha-cred ca o sa incep si eu cu pedepsele ca sa vada ca nu aprob chestia cu muscatul.
Irinel-am vorbit cu educatoarea! Ea nu era impacientata. Mi-a spus ca a vorbit cu Maria si ca ea este sigura ca nu o sa mai faca
. A zis ca se mai intampla si ca asta s-a intamplat in curte, unde ii supravegheaza asistenta ei. Dar a vazut dupa ce deja chestia se intamplase. Mi-a zis ca din aceasta cauza a inventat chestia cu patratelele rosii si verzi (nu stiu daca v-am povestit eu aici). Educatoarea le da niste patratele rosii sau verzi pentru conduita. Le da cate un patratel verde daca au facut o fapta buna sau un patratel rosu daca s-au purtat urat. Aceste patratele le pune intr-o cutie si la sfarsit de saptamana le da parintilor acasa. Mi-a spus a aceasta chestie merge. Deja Maria imi spune ca ei nu ii plac patratelele rosii. Tipa nu vrea sa fie dura. M-am miram eu sa se fi intamplat cand erau cu ea. Asistenta este inainte de pensie si cred a nu mai are chef sa stea dupa copii. Oricum educatoarea mi-a dat de inteles ca va vorbi cu asistenta sa fie mai atenta. Nu a spus-o chiar asa, dar printre randuri am inteles asta. Acum, trebuie sa iau si eu un pic taurul de coarne acasa si sa incerc sa o dezvat de acest Prost obicei.
Irinusha-sper sa rezolvi cu masina elegant fara sa ajungeti la avocat. Cum a fost la sedinta cu parintii? Ai vorbit cu parintii turcusorului? Si la noi Maria tuseste si ii curge un pic nasul. Nu stiu cum sa fac sa-i treaca. Cred ca si la gradinita stau in curent. Pupici celor doi pitici ai tai si tie multa bafta cu masina!
Irinel-Danut este un scump! Ce frici mai au si copii astia!! Cred ca Danut are o imaginatie bogata!!!Pupici multi si lui si tie si tinem pumnii pentru bb2!!!
Nicoleta-wow deja serbare!!! Aici nu se fac serbari!! Poate faci niste poze si ni le arati si noua!! Bia cred ca o sa fie o frumoasa imbracata in costumul national! Pupici multi Biutei!! Tie iti doresc spor la treaba!
Irinusha-i-ai trimis tu mail Cameliei? Sper sa fie bine.
Noi o asteptam cu vesti!!
Va pup mult si inca o data va multumesc de raspunsuri!
Irinusha spune:
Salutare fete dragi!
Ralu, e misto sistemul cu patretelele ... aici cica se pedepseste punandu-i sa stea pe un scaunel. Noi am gasit pedeapsa ideala, nu mai are voie la tv ... am rezolvat si cu pedeapsa si mai reducem si uitatul asta, ca prea exagereaza. Vad ca pana acum nu comenteaza, nu incearca sa-i dea drumul (la inceput scoteam antena), accepta pedeapsa. Sa vedem cat o sa mai mearga.
N-am fost la sedinta ptr. ca nu m-a lasat inima sa-l las pe Boby cu un bolnav si o zuza buna de somnic ... o sa-i gasesc eu si pe parintii turcusorului. Vad ca de cand am vorbit cu educatoarele nu s-a mai intamplat nimic, probabil ca au mai multa grija. Acum il tin acasa pana luni, sa-si revina cu tusea, ca m-a speriat acum doua nopti. E deja mai bine, ieri noapte a dormit cu ta-su, eu cu Melie cocotata in patul lui Cris - ca sa n-o deranjeze cu tusea si sa nu fie nici Cris singur. Suntem si noi nebuni! ... sa ma-i fi vazut cum ma dedeam jos sa-i fac laptele ... valeu!
I-am trimis mail Cameliei si nimic ... de la birou mi-a venit un mail ca e in concediu pana pe 31. martie 08, deci a intrat in prenatal. Incep sa-mi fac griji! Sper sa fie totul ok cu Stefania! Laurina, te rugam, da-i tu un telefon!!!
Nico, vrem poze de la serbare s-o vedem pe micuta "tarancuta". Nici aici nu cred ca se fac serbari. Pacat ...
Irinel, cred ca depinde si de copil, nu trebuie sa fie de la disparitia Mariei. Si Cris e f. f. sperios. Ne tot povesteste de monstrii (de unde pana unde), ca-s sub patul lui ... ii e frica sa doarma singur si chestii din astea. Intreaba aproape in fiecare seara daca e usa inchisa (cu cheai chiar) si ne tot povesteste ca daca vine omul rau il bate tata si el o apara pe Melie cu sabia lui.
Eu tin in continuare pumnii pentru un nou sufletel ... sa aiba ce sa legene Danut! :)
V-am povestit? Acum 2 nopti, cand a tusit Cris f. tare, n-a dormit nici Amélie bine ... intai am crezut ca a trezit-o frate-su, ca era la noi in pat. Dar a plans ca de durere si nu se linistea deloc ... de abia dupa ce i-am pus un paracetamol a dormit pe pieptul meu si eu chinuita pe canapea in sufragerie sa n-o deranjeze tusea lui Cris. A doua zi eram la dr. cu amandoi. Cand am rugat-o pe dr. s-o consulte si pe Melie ca a plans noaptea se uita saraca la mine ca la nebun :D ... dar na, eram si eu speriata, a fost prima oara cand a plans fetita mea buna noaptea. Mi-a dat un calmant homeopat ptr. viitor si mi-a explicat ca copiii mai plang ... si eu "da, la Cris as fi fost surprinsa daca n-ar fi plans - as fi si acum :( - dar la Melie ...". Am speriat-o putin ... :)
Gata, va pupic si astept un semn de viata de la Cami!
Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)
---------------------------------
Haideti sa daruim o PIJAMALUTZA! :)
Irinusha spune:
Ralu, uit mereu. Ne spui si noua cand are Ioana ziua de nastere? S-o trecem si pe ea in listuta si sa-i spunem "la multi ani!". Parca vine acum, nu?
Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)
Irinel spune:
Irinusha esti o scumpa cum te ingrijorezi tu de toata lumea. Da-ne si noua vesti daca ai aflat ceva de Camelia. Sper ca e totul bine. Sper sa scapati de mucisori. Ce frumos scrii despre copiii tai, si cand ma gandesc cate probleme iti faceai ca nu te vei descurca cu doi. Sper sa imi fac timp sa vad si eu fetita scumpa de 3 luni si baietelul cel mare de 3 ani :-) Nici n-am realizat ca Melie are deja 3 luni... Ce trece timpul.
Ralu, sincer, mie nu-mi suna foarte grav muscatul Mariei cand e in autoaparare. In fond, trebuie sa faca ceva sa se apere, cred ca e o reactie naturala sa te aperi. De-asta ma gandeam ca poate daca i-ai spune ca nu e bine sa reactioneze asa, dar ca intelegi de ce a reactionat asa, si ii dai alte variante de comportament, poate se va rezolva rapid problema. La noi a fost chiar rau ca Danut musca de frustrare, fara sa il bata sau muste alt copil, ci doar pentru ca ii lua jucaria sau pentru ca voia el sa vina mami sa il ia si nu venea la timp. Pupici si sa rezolvati problema repede.
Nicoleta sa scapati de mucisori va doresc si sa nu mai aveti probleme, saru-mana de incurajari.
Eu sunt bucuroasa ca am reusit sa schimb in sfarsit doctorul de familie si am gasit o doctora foarte receptiva care m-a trimis sa fac chiar si niste teste la spital sa vedem daca e totul in regula si a fost doar o intamplare (eu as zice mai degraba ca asa a vrut Dumnezeu din motive doar de El stiute). M-am bucurat, ca doctorul dinainte era tare nepasator si nici nu ii trecea prin cap sa ma trimita, ba chiar l-am rugat sa ma trimita la ginecolog ca am unele probleme si n-a vrut, cred ca ii era teama ca raman la ginecolog si daca raman gravida ma pierde de client, ca eu la el am fost tot timpul sarcinii si cu el am nascut ambele dati. Da si in rest era nepasator si foarte greu se hotara sa iti dea analize sau ecografii de facut, parca platea din buzunar. Am facut ieri deja un set de analize de sange si pe 22 ma duc la ecograf, apoi ma intalnesc iar cu doctora sa vedem daca e totul bine.
Pupici la toate
Sa ne rugam pentru Sonia si sa o ajutam!
Stefanel are o sansa la o viata normala
Bebe Darius vrea sa traiasca
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria
Irinusha spune:
Irinel, mergem pe 4 ;)
Ma bucur ca ai rezolvat cu dr. si tin pumnii sa fie bine. Eu te mai citesc la mamici aspirante si nu mi se pare deloc normal ce ti se intampla ... si daca n-ai mai vrea un bb, tot ar trebui sa faci ceva. Bafta!
Haideti sa va mai povestesc ceva:
Se intampla in sept. in München ... ne plimbam in 4 cu o prietena, cand ajungem la maternitatea unde s-a nascut Amélie. Cand incepe Cris (ni mai stiu propozitiile lui, oricum vorbeste stalcit):
C: Mama, du-te iar la spital.
Mama, care nu intelegea ce vroia baiatul: Nu mai trebuie sa merg la spital ca bb-le a venit deja.
C: Nu, mai trebuie un bb, sa fie 3 copii.
M: Mai vrei un bb?
C: Da, sa fie 3, inca un Mishu (Mishu ii spune Opa si asa isi spune si el), asa ca mine.
M, care era inca cu pluta: Cum sa fie inca un Mishu?
C: Asa, Mishu - si arata spre el - , bebe si alt Mishu ca mine.
M, caruia i-a picat in sfarsit fisa: Ah, mai vrei un fratior, un baietel?
C: da! (fericit tot ca in sfarsit a fost inteles)
M: Mamica, mama mai poate sa faca un bb, dar ce facem daca bb-le e tot fetita, asa ca Melie?!
C: Atunci nu, lasa!
Lilisor, prietena, care o impingea fericita pe Melie, era deja pe jos de ras ... mie nu prea imi venea sa rad ...
Dar oricum, a inceput sa o bage mai mult in seama si chiar fara sa fie pus ... Inca e greu de impartit pe mama, dar a inceput sa inteleaga ca trebuie. Acum ca e si Melie mai receptiva ii face tot felul de sotii, se stramba la ea, o sperie. Azi l-am prins ca o strangea de mana ca plangea (l-am certat si l-am amenintat cu 1 sapt. fara tv daca-l mai prind) ... mai vedem ce mai vine.
Pupici din nou!
Mami de pereche:
Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)