Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (47 )
Raspunsuri - Pagina 21
bubu05 spune:
Ana Maria, mersi de raspuns! Una am luat pana acum, din aia de 5 mg.
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
sirimie spune:
Bubu, eu am luat Materna cu mai multe vitamine pe linga acid folic.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
bubu05 spune:
Simona, si materna am luat la Vlad, dar nu mai tin minte cand am inceput sa iau...
Oana si
Bubu mic
Iubirea mea
crinuta spune:
Bubu, eu stiu ca doza pt gravide este de 1 mg, nu de 5. Nu stiu de ce in Romania se exagereaza, dar ma rog. Oricum surplusul se elimina, dar ce sens are sa elimini surplusul cand poti lua doza optima.
Legat de Rayan, nu a fost doar buba, a fost cap spart, ca altfel nici nu m-as fi speriat.
Zice mama ca cica ar face coaja, sper sa aibe dreptate.
Da, abia asteapta gradinita. El e innebunit dupa copii.
Cand m-am dus prima data sa vad gradinita, l-am luat cu mine, si cat am discutat eu cu directoarea ( cel putin o ora) sora ei s-a ocupat de Rayan, si pana cand nu i-a fost sete nu a intrebat de mine, asa de fericit era acolo, cu toate ca nu erau copii.
Sper sa ii treaca rana de la cap pana luni, daca nu poate il duc mai incolo, ca nu vreau sa il loveasca cineva din greseala, pana nu se inchide rana.
Momentan nici nu ii spal parul, nu am ce face. Trebuie sa se vindece, si asta e.
Saracul de el, ieri imi spunea ca are rana, sa pun pansament, si imi arata unde s-a lovit, mai precis, unde a cazut.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
crinuta spune:
quote:
Originally posted by bubu05
Simona, si materna am luat la Vlad, dar nu mai tin minte cand am inceput sa iau...
Oana siVladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
In primul trimestru nu se iau vitamine, eu asa stiu si asa am facut. Important este acidul folic, si eventual progesteron, daca se impune, in rest nu se ia nimic in primul trimestru.
Crinuta si
Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
Shobo spune:
Bubu, eu am anuntat cat mai rpd (sapt 9 sau 10) tocmai pt ca vroiam progr redus cat mai rpd. mi-am luat din sapt 11 6 ore, mi-a dat Tutunaru recomandare in acest sens, si am fost la dr de fam sa imi dea si el pe baza ei o adeverinta catre birou pt ca in lege spune de recomandare de la med de fam. deci poti lua direct de la cel de fam dc vrei. crede-ma, conteaza enorm acele 2 ore in minus! bine ca astia la HR la mine vor sa ma mai vada maine si medicul de medicina muncii ca sa faca ei cica raport cu starea mea, cred ca asa tb, sa fie ei pusi la punct just in case.. si deci maine ma vad si cu tipa de medicina muncii. mi-am amintit ca si la Codrin m-am vazut cu una si a fost ok. teoretic ea n-are ce sa iti faca pt ca legea se bazeaza pe ce spune med tau de fam, asa ca sper ca maine sa nu am pb.
acid folic iei 1 pastila/zi acifol si vezi dc vrei poti lua si vitamine, eu am luat si ce bine mi-au facut caci aveam stari de lesin prin luna a 2 spre final.. si parca mi-au mai taiat si din greturi. si nu m-au ingrasat deloc, ba chiar parca am slabit 1 kg. mi-a zis si Tutu ca sunt bune, azi merg la el sa vada echo morfo si sper sa fie bine. sa nu-mi mai dea injectii cu Pregnyl ca nu le mai suport si pe alea.. am un IR marit ca si la C.
am uitat sa va zic si eu ca si Codrin e practic innebunit dupa (in ordinea preferintei):
1. picamere - cand le vede zice "Bububububu...."
2. tractoare - zice "Dudududududu..."
3. excavatoare - face din maini ca si cum incarca ala ceva
4. masini de tot felul - face "bruuuuu" si ne arata emblemele si vrea sa-i zicem marcile si deja recunoaste: Renault - la care zice "Nu" - terminatia cuvantului cred, Opel (la care zice tata caci tata are Opel
), Tico - la care zice mama caci mama are Tico
, si altele.
5. dinozauri - ii imita cum calca ei si cum dau din coada si cum fac din gura ![]()
ce sa mai, avem distractii cu el pe strada.
v-am mai zis parca de plimbarile cu bona la inceputul verii pe toate santierele din imprejurimi ca sa vada picamerele si excavatoarele si ajunsese sa-l stie aia atat de bine ca vine dim ca deja il asteptau
si bona le spunea - am venit sa vedem cum mai stati cu lucrarile, in inspectie. .. va dati seama ce radeau toti muncitorii aia
.
ieri am fost cu el in herastrau singurica si mai pe seara ne-a luat tati de acolo. insa imi vine f greu sa mai alerg dupa el si el ma alearga la toate masinutele, ar vrea sa se dea in toate si fuge catre ele si-mi scapa din maini si mor de frica sa nu se arunce pe ele fara sa le astepte sa se opreasca!! - numai ieri am cheltuit pe ele vreo 300mii
- mi se pare f scump sa dai 40-50mii pe o tura insa asta e..
am sunat aseara pediatra si sustine ca nu avem de ce sa dam banii pe cel privat ca e ok si ala free, ca ea n-a avut reactii nasoale cu copiii... acum ce sa fac, cred ca merg iar pe mana ei..
si m-a intrebat ce mai face C, dc a fost cuminte, dc s-a mai lovit la cap - avea chef de glume/discutii
si zic nu, dar atunci v-am sunat ca eram noi speriati, ce sa facem, suntem mai speriosi.. si zice lasa, mama ca asa sunt toti parintii tineri, de la al 2-lea incolo va trece tot, va zic eu... la care imi dau seama ca ea nu stie de bb2 si ii zic pai stiti, ca noi chiar il asteptam pe bb2
. vaaai, felicitari alea alea zice dar sa nu va opriti aici, ceva de genul ca 3 ar fi ideal
... i-am zis aseaea lui tati ce ne indeamna pediatra si radea.
ce va zic ca mi-a trecut si mie ideea prin cap insa acum vreo luna si ma gandeam dc am innebunit cu totul sau ce?? insa ieri cand am auzit-o pe asta la tel parca mi-am dat seama ca are dreptate... sau nu?!!
sotul zice ca de ce sa faci mai multi copii si sa nu ai timp ca lumea de ei si cred ca are dreptate..
nu stiu ce sa zic, nu stiu dc as mai fi in stare insa nu pot zice chiar categoric nu acum
.. cred ca si hormonii mei imi joaca gandurile acum, off. ce stiu sigur e ca daca nu aveam fata acum cred ca inclinam MULT spre al 3-lea copil pe care il doream fata clar, insa asa ma mai gandesc.. si ma mai consult si cu tati. dc luam vreo decizie de a-l face si pe 3 va fi f rpd dupa fetita (cred maxim luna 8) pt ca eu ma duc rapid spre 35 ani si nu vrea sa fac dupa! dar repet, s-ar putea sa-mi treaca in timp pt ca acum sunt sub hormonii bine cunoscuti.
Bubu, voi la ce cifra va opriti teoretic? ![]()
tomasa , ce mai faceti?, sarcina usoara in cont! parca tu ziceai ca vreti sigur 3 bbei
?
hai fetelor ca am scris o garamda, cred ca ma aberez deja cam mult ![]()
aoleu, crinuta, nu stiam de vitamine ca nu e ok in trim I, mie mi-au recomandat si med de fam si Tutunaru si chiar m-am simtit mai bine dupa ele... off, acum sper sa fie ok.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si
in 15 sapt
bubu05 spune:
Crinuta, m-am uitat pe cutie si chiar are 5 mg o pastiluta din aia
. Si mai zice in prospect ca se iau 1-3 pastile pe zi
. O sa astept sa merg si eu la Tutunaru sa-mi zica daca e nevoie de vitamine si pana atunci iau o pastiluta din asta.
Shobo, mersi de raspuns. Pai nici nu ma gandesc sa nu-mi iau 6 ore, abia astept, pt. ca si eu tin enorm la alea 2 ore. Eu m-as opri la 2 copii, sotul ar vrea 3, dar nu se stie niciodata...Si daca as face 3 ar trebui clar sa ne mutam, nu putem sta toti in 3 camere.
Bafta multa la Tutu, abia astept sa-l sun si eu si merg la eco.
Sper sa nu am greturi, la Vlad nu am avut si parca ma infioara ideea!
Oana si
Bubu mic
Iubirea mea
Shobo spune:
anamaria, da, mi-au trecut pe la sapt 12-13 insa acum imi joaca hormonii feste vezi?
- dau in altele.. nu pot zice ca au fost groaznice caci n-am varsat deloc insa ma apucau dupa amiaza exact cand trebuia sa ma joc si eu cu copilul acasa si mi se suia stomacul in gat.. si atunci mi-am amintit ca la Codrin am avut la fel insa m-au tinut doar 3-4 sapt. acum m-au tinut clar mai mult. si am si zis cred ca e fata
.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si
in 15 sapt
crinuta spune:
Stai linistita Shobo, ca nu se intampla nimic grav daca iei vitamine, dar eu stiu ca nu se iau in primul trimestru, evident exceptand situatiile dificile, carente mari de vitamine, stari de lesin, etc.
Eu nu am avut asa ceva, deci n-a trebuit sa iau, insa vezi si tu, orienteaza-te.
Oricum, nu te speria, ca nu e cazul.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.