Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (20)
Raspunsuri - Pagina 13
alionushca spune:
Mda - fata baga distractie - noi bagam ce avem - diversificare![]()
Botezul bebelusei
luna I, luna II, luna III
Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)
Laina spune:
deci...gagalicea mea tocmai ce s-a intors pe o parte singura si din proprie initiativa!! tzopai ca nebuna prin camera!...m-am ticnit...![]()
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
poze cu Antonia
alionushca spune:
ia sa va arat
frezura mea noua ca tot ma laudam si uite asa arat la spate
Botezul bebelusei
gabi78 spune:
Buna fetelor!
Va multumesc tuturor pentru aprecieir in privinta lui Tudor.
Sa vedem ce mi-a rams in minte din ce am citit:
ghibuadina eu la inceput i-am dat amrul ras pe razatoare si am constata ca nu prea il minca bine. Am incercat apoi sa il fac cu robotul si iese mult mai fin si il maninca mai bine. Spun robot pt ca eu am un robot d-ala vertical Braun si fac cu chestia aia cu ciuperca in pareta de jos. Presupun ca se intelege.
razatoare ca acum mi-am amintit eu am luat din Carrefour si de plastic nu de sticla. M-a sfatuit o mamica mai "veche", care a constata ca pe cea de plastic "ai spor" mai mult decit pe cea de sticla. Se gaseste la raionul de plastice.
Roxanici Tudor se ridica singurel si nu l-am invatat nici cum sa faca asta. El de ceva vreme isi baga picioarele sub el dar in miini nu se ridica. Eu am fost extrem de surprinsa sa il gasesc asa. Trebuie sa recunosc insa ca am incercat sa ii arat cm sa miste piciorusele si miinile ca sa inainteze si ce a iesit?.....acum topaie ca un iepuras sau ca o broasca si uite asa ajunge la toate cele si trage de tot ce i se pare interesant. A se citi in deosebire fire si fata de masa. DEJA!!!!! A si despre fire....l-am gasit cu firul de la lampita de veghe de la patut in gura. Bineinteles ca celalt capt era in priza! Sotul zice ca nu e periculos foarte dar probabil ca un pic il pisca la limbuta ca era tare incintat!

desprecearta voastra
mie tare mi-a palcut. Sunt incintata sa vad cum fiecare vrea sa aiba dreptate si sa o contrazica pe cealata. Cred ca ati uitat ca printre noi sunt doar citeva mamici cu experienta, iar celelate suntem proaspete proaspete si invatam din mers is cel putin eu... din greseli. Greselile mele. Eu imi aduc aminte cum cu ceva timp in urma a venit vorba despre Vigantol si cineva a spus ca expira se evapora nu stiu ce face.. si tot forumul si eu binenteles a dat fuga la farmacie sa schimbe sticluta de Vigantol. Si cind am intrebat docotra.. numai ca nu mi-a dat cu ea in cap.. ca sa am motiv sa cumpar alta.
Cred ca cel mai bine e ca fiecare sa spune ce face, dar sub nici o forma sa nu sfatuiasca si pe altii. Eu de la faza cu Vigantolul orice aflu sau ictesc.. intreb apoi pediatra. Chiar sunt de parere ca un cpil se creste cel mai bine dupa sfatul medicului. Cu siguranta la al doilea copil nu ma voi mai duce toata ziua la cabinet.. sa-l cintaresc.. sa-l masor.. sa intreb cite in luna si cite in stele.. dar acum.. asta fac! Si consider ca fac cel mai bine!
Si sitit ceva.. nu aveti decit sa dati cu rosii si cu ce vreti voi.. la cit timp am sa stau pe forum in ultima vreme... nu ma intereseaza!
Cam atit despre certuri si discutii!
Stefania fara suparare dar un picut aduce cu soacra ta. Mama ta este mai finuta si mai draguta trebuie sa recunosc dar intii m-am uita la poza cu parintii tai si apoi la cea cu soacra.. si cam aduce cu soacra.Fara suparae. Oricm din cite am observat eu la Tudor.. se schimba chiar de la o luna la alta, deci e posibl sa fie doar o faza.
alinoshca am vazut si eu acum poze cu tine si cu ai tai....am ramas cu gura cascata. Tu esti incredibil de frumoasa si mi-a placut tare mult de mama ta. Sa fiti sanatosi. Si mititica Ilincuta care aduce mult cu tati sa creasca mare si sa va aduca bucurii.
Si de o mai fi ceva o sa va mai spun. Acum dar atit.
Va pup fetelor.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
elpower spune:
Vreau si eu sa pape bebelina 180 ml! Si sa aiba doar 5 mese pe zi, dar ea, abia acum, de cand ii dau piure de freucte a inceput sa pape 140 ml la masa de la 10 si de seara, in rest ii dau san. Iar la san, mai mult de 100 ml nu ia. Ca i-am facut ieri proba suptului, ca ma miram ca lapte curge si ea nu mai papa. 
. Si uite-asa papam noi la 2 ore cand luam tzaca si la 3-4 cand papam biberonu, incat uneori sunt tentata sa-i dau numai biberon, dar imi revin.
Iunita uite un
si o
de la mine sa-ti treaca supararea pe mine. Eram nervoasa si nu voiam sa ma descarc pe sot, iar postul tau mi s-a parut, in situatia asta, rautacios. Si cred ca pe "Alaptatul on-line" ti s-o fi raspuns mai taios in legatura cu pierderea lapticului, ca aici nimeni nu a dat cu rosii in nimeni ca nu mai alapteaza, ba dimpotriva. Si nu are absolut nicio legatura cu cine, cum sau cand a venit in grup. Cred ca au fost doar vorbe spuse la nervi. Hai sa ne-mpacam, fetelor, si sa ne spunem in continuare parerile, fara sa ne atacam reciproc, da? Ca eu una, mare nevoie am de voi!!!
Roxanici drum bun si sa va intoarceti odihniti de la mama! Sa stii ca o sa ne lipsesti.
de la Thea-Ioana - 26 martie 2007 - si mami pentru intregul 

!
diana_jors spune:
Salut!
v-a fost dor de mine? ![]()
Am plecat si eu hotarata 2 zile in Oradea sa imi fac buletin, si am ajuns 5 zile la Munteni in Apuseni... vai bine a fost
Cam racoare, de am ajuns sa ii cumpar hainute acolo, ca ii dusesem numai maneci scurte, dar a papat bine, a dormit bine... o sa pun si poze mai tarziu.
Ma laud cu evolutii:
1. Se trage in manute pana se ridica in fundulet... nu l-am lasat sa stea asa (are doar 3 luni si o saptamana), dar ne jucam de-a ridicatul de cateva ori pe zi, dupa care il pun inapoi. Daca suprafata nu e perfect orizontala, incearca sa se ridice fara sa se traga de nimic, dar ridica si din picioruse, asa ca se aduna la 90 de grade, dar cu picioarele la vreo 30 de grade de orizontala, si cade inapoi ![]()
2. Ce prinde cu mana dreapta trage repede spre gurita. Cu mana stanga n-are acelasi interes ![]()
3. S-a inmultit numarul de sunete si silabe spuse voit, si dimineata cand se trezeste odihnit si cu chef de povesti a inceput sa le lege. Iese ceva tare aiurea ("nghebuuu", "leeguuuu", "deeduuu") dar ne mai straduim
spune destul de multe consoane, prefera vocalele "u" si "e", rar spune "a", si mi-e ciuda ca il spune deja pe "t", dar nici o sansa de "m"
cred ca o sa spuna prima data "tata" ![]()
4. L-a recunoscut pe tati pe speaker la telefon
Eram deja de cateva zile la munte, si am fugit intr-un loc cu semnal sa il sun... cum semnalul se pierdea la inaltimea urechii, am tinut telefonul pe speaker in mana... cum il auzea, Alex se tot intorcea catre telefon si se uita agitat, si pana la urma l-a apucat plansul, a trebuit sa inchid ![]()
5. Azi a facut o faza tare: cum sutienele mele de alaptat sunt albe, asociaza culoarea alb cu mancarea. Si cum dormea pe burtica si s-a trezit in patut infometat, incerca sa manance un puiut alb desenat pe cearsaf... l-a udat tot, doar pe el. De cei galbeni nu s-a atins ![]()
6. Se ridica in sfarsit in coate, dupa ce l-am stimulat putin... ca se lenevise
Dupa vreo 4 plimbari in carucior pe burtica, a vazut ca se poate
Acuma mi-e ciuda ca de cate ori il pun la culcare, se ridica in coate si se uita pe pereti ![]()
Am avut si ceva emotii (paziti bine copiii mai mari care ajung pe langa bebei cu bomboane sau alte de-astea in mana, mai ales pe cei veniti in vizita!). Alex s-a ales in gura cu o stafida invelita in ciocolata, glazurata, dar din fericire nu i-a placut si a scuipat-o afara, si si-a mai facut si greata de la ea (deci sper sa nu planga dupa ciocolata prea devreme
)
Cam atat... acuma se descarca pozele, sa vad ce selectez din ele...
BTW, am aflat o reteta olandeza pentru stimularea laptelui: bere neagra cu zahar. N-am incercat, dar o stiu de la sotul (olandez) surorii socrului, care are 3 copii dintr-o casatorie anterioara...
, revin mai tarziu.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
sivma spune:
Buna dimineata dragele mele!
revin si eu dupa absenta destul de lunga...dar motivata (sa spun asa...) pentru ca am acces la calculator destul de rar. Nu reusesc sa citesc tot ce scrieti dar incerc sa recuperez cat mai mult.
Am sa incep prin a va multumi pentru sfaturile voastre bune. Acum mananc si pepene si salata de rosii- si intradevar Irene nu are nimic.Excelent!!!
De asemenea, va multumesc celor care m-au felicitat pe data de 25 pentru implinirea a 3 lunisoare. Si eu urez TUTUROR COPILASILOR sa fie sanatosi si fericiti alaturi de parintii lor!
Aseara am fost la Medlife cu Irene la ecografia de sold(de rutina). Din fericire este foarte bine...desi ca sa fiu sincera nu aveam emotii, ma gandeam ca o sa fie bine.Am fost doar ca mi-a bagat cineva in cap ca displazia de sold nu se vede cu ochiul liber si e mai bine sa o vada un ecografist. Bine ca e bine. Pe 8 aug vom merge si la un pediatru pentru un consult general. Din fericire acum nu mai sta cu capsorul numai pe stanga, chiar si in somn isi intoarce capul de pe o parte pe alta. E mult mai prezenta, isi studiaza manutele, rade si gangureste- zic eu ca e foarte bine pentru cele 3 lunisoare ale ei. Dar trebuie sa recunosc ca mi-ati fost de mare ajutor si m-ati linistit tare mult atunci cand v-am cerut sfatul.
Despre noi...cam atat. Sau ar mai fi de spus ca trebuie sa-mi fac dosarul sa-mi iau si eu banutii (cei 8 mil) dar habar nu am ce trebuie sa fac. Daca ati facut si stiti ce trebuie sa fac- va astept cu orice sfat. Eu am avut concediu pana pe 11 iulie- deci de atunci ar trebui sa-mi dea statul banuti.De cand am nascut nu m-am invrednicit sa fac nimic legat de acte...nici macar cei 1,5 mil nu i-am luat (trusoul sau cum ii zice) nici nu stiu ce ar trebi sa fac pentru asta. Va astept raspunsurile cu interes- poate asa ma luminez si eu.
M-am cam intins (scuze). Pana la urmatorul post va pup dulce si va doresc sa aveti bebelusi sanatosi si voiosi!
alionushca spune:
Gabi78 multumesc pentru cuvintele frumoase - mai ales la adresa mamei mele 
Elpower mita mea pina saptamina trecuta minca de 5 ori pe zi - acum si-a modificat singura programul:
Uite asa regim avem noi:
5.30-6.00 - papam laptic NAN 1 -180ml
8.30-9.30 - papam NAN 1 tot atitea ml.
11.30-12.30 - papam NAN cu bifidobacterii(cutia verde)
14.30 - 15.30 - papam NAN bifidobacterii
17.30-18.30 NAN 1
21.30- 22.00 NAN 1 si nani
Papam numai laptic
fetelor sa va intreb ceva - intrebarea a iesit dintr-o discutie cu amicile de afara - eu o tin pe caldura asta pe Ilinca in pielea goala - pun scutec doar afara si noaptea si desigur spal la 2 zile - mai sunt mamici care nu pun scutec ziua sau sunt cioara alba eu. Una din mamic comentase alteia de fata cu mine ,, tu doar stii ca ea nu-i de pe lumea noastra,,
- pai da, eu ma uit la ele ce fac si ma ingrozesc ele la mine si tot se ingrozesc![]()
![]()
Botezul bebelusei
Laina spune:
programul nostru este:
3.00 - 7.30 - 11.00/11.20 - 14.00/14.30 - 17.30 - 20.00 - 23.00
si... in casa o tin si eu in pielea goala. cu pampers insa. cand o schimb o mai las o vreme fara, sa respire si funduletul.
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
poze cu Antonia