Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (20)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

quote:
Originally posted by paxela

mai iar incepeti? cne a venit primul, cina a venit ultimul, cine vb aiurea , cine foloseste tonuri aiurea, ati lasto pe absoluta si ati inceput cu iunita gataaaaa
e un forum , suntem multe toate am intrat in grupul asta am fost acceptate si nu cred ca conteaza asa mult cine a venit prima si cine ultima
haideti sa lasam hormonii la o parte si sa raspundem cu calm fara sa mai judecam, la urma urmei ce imi pasa mie ce zice unul sau altul? nu imi convine ignor , ce imi repara cineva ziua sau primesc prima de nervi, asa ca hai sa ne bucuram de puiutii nostri sa dam sfaturi ce stim si cand stim sa punem intrebari si sa gasim rasunsuri, si sa lasam discutiile interminabile care e mai tare si care nu, mame suntem toate si toate suntem cele mai bune mame
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
http://www.totsites.com/tot/anadelia

Daca stiam ca o parere sincera da nastere la atatea impunsaturi imi bagam un bat undeva.Paxela are dreptate.Am spus-o si eu si bine ca a spus-o si Roxanici:IO FAC ASA DAR NU E OBLIGATORIU SA FACETI SI VOI CA MINE.
In fond eu am crezut ca spunandu-mi parerea si adunanad cu modelul Paxelei (mie una mi-a fost de folos sa aflu ca marul copt in cuptor e mai bine acceptet;in spital nu sta nimeni sa coaca mere), cu modelul Tzunei,al Ellyanei (care nu da citrice ca irita la fund si sunt de acord), al Rebianei (care a dat citrice si nu a patit Luca nimic), al lui Loradin (cu supa;si apropo ati invatat sa sugeti si biberon?,cum merge cu supa? cand ne vedem in parc?), al Iuniei (care ii da Iarinei morcov de o 1 luna parca) sa adunam -sa tragem linie- si vedem ce se potriveste si SA DECIDEM SINGURE.Eu nu pot incepe la Victor cu cereale pentru ca e un pufos (aproape 8 kg)dar asta nu-mi da dreptu sa dau cu rosii intr-o mama grijulie care da cereale la un bebe de 5kg la 4 luni.Am spus doar ce cred.Asa ca TIME OUT FETELOR.Timpu trece si nu-i bine sa ne dezbine ci sa ne adune.E ca un mariaj aici cel putin asa vad eu asa ca hai sa ne si sa ne .
O zi frumoasa si fara probleme.
Mersi Paxela de program de masa,poate mai vin si alte mamici si dau program si retete.

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

LA MULTI ANI sarbatoritilor zilei de azi!!

Raluca, ce mai faci? ti-ai mai revenit? lasa ca o sa fie bine si-o sa va iubiti la fel de mult

Loradin, tu pe unde ai disparut? ce mai face Ana?

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

neatza fetelor!
sunt pe-aici si eu! multumesc pentru incurajari! incerc sa imi revin.
si m-ati facut sa rad. ce aveti de va intepati? sau e mai bine sa ne descarcam pe forum decat in capul sotului cam cum fac eu de vreo doua zile de ma mir cum de mai sta langa mine si nu-si ia campii! cred ca e ceva in aer...

eu tot va citesc si incerc sa imi fac curaj cu diversificarea. nu stiu cu ce sa incep si iau aminte la fiece cuvintel al vostru. si slava cerului am de unde alege si culege sfaturi. bineinteles ca si eu le am pe ale mele in privinta puiului meu. dorm cu el, ii bag tzatza in gura noaptea de cate ori doreste, il tin in brate cand vrea, il rasfat cat cuprinde...asa simt eu! mai tarziu mai vedem. cand o pricepe de incruntat din spranceana, o sa fie altceva.

mamici si bebici!

Raluca si Luca(8 aprilie 2007)

Luca, dragostea mea

Poze Luca
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua stup!

Constat ca diversificarea a creat discutii aprinse pe aici...mie una imi sunteti de un real folos pt ca doar cu voi pot discuta si doar aici pot vedea experienta altor mamici si bebici....dupa cum stiti io nu ies in parc cu copilu...si nici nu am cum sa ma intilnesc cu alte mamici, in jurul meu nu am asa ceva....asa ca ma repet doar pe voi va am....dar asta nu inseamna ca toate trebuie sa facem la fel...dupa cum bine stiti si io am un copil atipic care in continuare (Slava Domnului) doarme noaptea de la 22.00-23.00 la 9.00-10.00 si pe cuvint ca nu-l obliga nimenea si maminca de 4 ori pe zi:
10.00 - 150 ml Humana 1
11.30 ceai Baby calm + musetel (ora e cu aproximatie)
13.30 - suc morcov + mar (cantitatea e relativa - am inceput cu o lingurita doua si aku papa cu bibe, ieri de exepmlu a baut juma de morcov+ un mar)
14.00 - 120 sau 150 ml Humana 1
16.00 - ceai (la fel cu aproximatie ora si cantitatea)
18.00 - 150 ml Humana 1
20.00 - ceai
22/23.00 - 150 - 180 ml Humana 1

cam asta e programul nostru....nu m-am lamurit inca cind trebuie sau e cel mai indicat sa-i dau supa...cereale nu o sa-io dau prea curind ca noi oricum suntem "pufosi" avem 6.800g la 3 luni 1/2....saptamina urmatoare o sa-i dau si piersica/nectarina, asta daca gasesc ceva pe la piata sa imi convina.

Acum dati sau nu cu rosii...io mi-am expus programul.. cu care bebelina se impaca foarte bine...in rest ride, vorbeste, ar vrea sa se intoarca da` e fundu` greu...si suntem rafatati la maxim de toata lumea.

Pupam si noi sarbatoritii zilei dar si pe celelalte albinute si bondarei ca sunt tare frumosi!

Doina Ne primesti in petit?

Pupici
Roxygeo si Teodora Maria 13.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

Hai ca am si ras am si marait citind postarile de mai sus. Am ajuns la concluzia ca e mai bine sa nu va mai stresez pt ca asta fac. imi pare rau dar nu pot sa fiu de acord cu tot ceea ce spune fiecare si mie mi s-a parut ... firesc sa imi spun parerea. Dar se pare ca aici se tine cont de ordinea intrarii si aia mai mici tre sa isi tina gura ... ciudat.

Karra, chiar ma uimeste sa citesc ca eu am fost cea cu ton ironic cand a fost vorba de alaptat versus formula. Daca imi aduc eu bine aminte, aviz si elepower care vorbesti de sustinere si incurajare, eu ma plangeam ca nu am putut alapta si ca ii dau formula si ca doare sa fii privita ca o handicapata ca nu ii dai copilulu8i san si ce primesc: "pai nu vrei sa dai ca nu exista sa nu ai lapte!". Ok, multam fain de suport....

P.S. Marta Iarina papa morcov de la 3luni si jumatate adica de 14 zile.

Pupaturi multe si tzoncaite bebelusilor, o strangere calda de mana tutror mamicilor si toate cele bune va ureaza Iunia mami de Iarina. Sper sa va fie bine,. sa aveti bebei mari si sanatosi ca de mancat or sa manance ei de toate cu timpul ... pb va fi cand noi o sa vrem sa le dam si ei or sa refuze...

A, si nu o luati ca pe o"alta care isi ia jucariile si pleaca" dar atata timp cat nu ma integrez in grupul asta si de fiecare data cand spun ceva... tzop se isca un scandal... de ce sa va stric atmosfera?

Paxela

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Neata la toti - of am scris un mesaj atit de lung si cum mama masii s-o stres eu nu stiu

Incep din nou

Martutzaai facut bine fata ieri - iaca asa imi place - sa le spunem lucrurilor pe nume - dar nu sa inchidem gura doar pentru sunt mamici carora nu le place continutul mesajelor - sau nu le place ca se regasesc in el nu in cea mai buna ipostaza. Punct.

Acum la tema

cu Hemoglobina si anemia- eu scriu situatia noastra si voi vedeti ce scpicuiti de acolo - la analizele de singe de la 3 luni - ne-au spus ca avem anemie strasnica- fierul 9,6 si sa luam un fel de porcarii - o brinza - lor le-am spus ca vom lua, dar eu am venit acasa si mi-am cautat de treaba.

din urmatoarele considerente:

- la trecere de la luna 3 la 4 este puseu de crestere si este o scadere fiziologice a hemoglobine, e norma si nu trebuie de intrat in panica

- ne uitam nu doar dupa anlize ci si la starea copilului - daca bebelusul e activ, maninca bine(noi papam fix 180 de ml - 150 apa si 5 masuri lapte si altceva nimic - asta de 6 ori pe zi), doarme bine, e rozojior in obrajori - unde vedeti necesitatea vitaminelor si suplimentelor de fier

Am mai vrut sa spun ceva - imi amintesc mai tirziu.

Imunitatea la copii - ei se nasc cu imunitate buna - noi le-o stricam - prin infofolire, tinut in casa, iesit rar afar,cit mai putina miscare, in sezonul rece temperaturi ridicate in casa, baite in apa fierbinte, hranit fara a tine cont de aptetit - si lista poate continua.Imunitate - este rezistenta organismului - cu cit ii creiem conditii ca mecansimul de apare sa se duca in hibernare cu atit e nevoie de mai multe medicamente, vitamine si cum bate vintul poc si a racit copilu.

Mda, daca ceva nu place in mesajul meu - totul se accepta normal poftim la discutii dar daca iese scandal vin cu ca eu nu pot sa scriu altfel de mesaje si asa ca sa placa tuturor.

Botezul bebelusei
luna I, luna II, luna III

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna.....

Iar se discuta in contradictoriu....Fiti serioase mai fetelor.. Nu are sens sa ne certam pe forum, aici intram de placere si dragoste pentru puii nostri. Iar unele persoane sunt mai informate decat altii (Martutza care a fost asistenta la pediatrie, Elyanne si Paxela care au mai crescut copii mofturosi si alte mamici aflate la bebe 2 sau3) si poate simt ca trebuie sa intervina mai des. Pana la urma fiecare face cum e mai potrivit pentru copilul ei. In privinta diversificarii nici medicii nu au pareri cat de cat apropiate asa ca ne putem certa mult si bine fara rezultat. Eu de exemplu nu-i mai dau Mariei piure de legume in urmatoarele 2 saptamani. Desi ii placea nu cred ca e pregatita. Asa bea si mai putin laptic, piureul ala fara carne sau galbenus nu are cine stie ce valoare nutritiva... si de duminica am hotarat sa nu-i mai dau. Ramanem cu cele 2 lingurite de fulgi de orez si atat. Ieri si medicul de la IOMC mi-a zis la fel ca stric copilul degeaba ca nu digera decat o parte din legumele alea si sa o lasam mai bine cu lapticul de la san cat mai este. Deci reincep cu legume inainte de a pleca in concediu , continuam acolo si cum face 6 luni cum punem carnita.

Paxela, tu ii dai si suc de morcov si mere Deliei sau nu?i-ai dat inainte de marul copt? mi se pare un meniu chiar bun cum l-ai facut tu si as vrea ca Maria sa pape asemanator la 6 luni de aceea te intreb.

Noi suntem bine. Maine iau rezultatul analizelor care sper sa nu fie f proaste. Mariuca a redevenit mataita (dar nu ca acum 2 luni) si e putin mai greu. Dar ne descurcam noi cum am facut-o si pana acum.

LORADIN- m-am gandit la tine sambata seara ca m-am plimbat prin parcul MOGHIORIs. Daca iti stiam numarul de telefon te-as fi sunat sa ne intalnim.

O zi buna tuturor. E mult mai racoare deci spor la treaba fetelor. Eu una am ziua plina azi. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Fetelor da unde-i Sherbi - o zis ca pleaca undeva si eu nu am retinut sau e pe aici si eu n-o vad - Sherbi mama, mai intra pe la noi - ai zis ca esti scandalagioaica forumului si uite ce scandal ai pierdut Eu sper ca la tine e totul bine si doar nu ai timp sa intri

Botezul bebelusei
luna I, luna II, luna III

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Sherbi e in Grecia!

de la Thea-Ioana - 26 martie 2007 - si mami pentru intregul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Alionushca, da, asa eram noi, la 2 luni era cam apatica, nu papa bine..etc, si de-aia i-am facut analize si a iesit anemie. iar Sherbi e in concediu...parca prin grecia o zis ca pleaca, nu mai retin...

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei
poze cu Antonia

Mergi la inceput