*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(5)
Raspunsuri - Pagina 20
ELTEKA spune:
Pepsi, Sobi in seara asta am mai incercat o chestie pentru scos masa de seara, dar tot n-a mers. Asta am facut eu pana acum:
1. asigurat ca mananca la maxim la ultima masa seara (n-a tinut)
2. introdus un "snack" (n-a tinut)
Asta am facut aseara 9si seara trecuta). La ultima masa a mancat full (la 21h) si in loc sa-l pun in patut l-am lasat in patul meu, asa ca la 1 cand m-am dus la culcare l-am trezit mutandu-l si am profitat sa-i dau sa manance. A mancat desi nu asa mult ca de obicei, dar nu-l poti forta. Si cu toate astea, tot s-a trezit fix la 3 si 10, cand a mancat (tot nu asa de mult...)
3. asigura-te ca mananca bine peste zi (sigur, dar degeaba)
4. mareste intervalul dintre mese noaptea, adica nu-l lua in brate la primul scancet sau pune pe altcineva (din cauza mirosului) sa-l legene, sa-i cante, poate adoarme iar. Daca nu adoarme, oricum e bine, ca a mai trecut jumatate de ora si daca se persevereaza, el se va trezi cu jumatate de ora mai tarziu. Pe urma iar mai prelungesti cu o jumatate...si tot asa, pana ajungi la ora 6.
Cand i-am zisa sotulache ca de acum va trebui sae trezeasca in fiecare noapte sa aplicam metoda si poate in 2 luni ajungem cu el la ora 6, n-a fost prea fericit. Inca mai negociem... ![]()
5. scade cantitatea de mancare de la mesele pe care vrei sa le scoti, cate putin in fiecare seara, pana cand n-o sa se mai trezeasca pentru o gura de lapte (cred ca asta merge mai bine la formula...ca mie imi curg sanii de numa' noaptea...)
6. nu-i schimba scutecul decat daca e absolut necesar (la mine nu e de efect, ca al meu oricum nu se trezea si daca-l schimbam. N-are program artistic, doar se trezeste suge si adoarme la loc instantaneu)
7. distanteaza-te. Daca dormi in aceeasi camera cu bebe, inlaturand sursa de comfort care esti pentru el si pe care o percepe mereu prin miros (de asta se agita cand intra mama in camera si el doarme, dar nici nu misca daca intra altcineva), poate va dormi mai mult.
Chestiile astea le-am luat din What to expect, the first year.
Ei spun ca la 4 luni un bebelus clar nu are nevoie de o masa peste noapte (spre deosebire de cei de pana la 2 luni); dpdv strict metabolic, bebelusii pot sa doarma toata noapte fara sa manance odata ce au ajuns la 11 pounds (asta e vreo 5,5kg).
In acelasi timp, pare-se ca exista si "obisnuita", asa cum ni se face noua foame "la micul dejun" sau "la pranz", asa e si pentru ei masa de noapte.
Asta am spicuit eu din carte (mai sunt niste chestii, dar sunt pentru copii mai mari de 6 luni).
Voi mai aveti alte informatii?
Poate ne scrie Angi, din The Baby Whisperer. (sa stii ca am tot incercat sa vad pozele, dar Kodak cica ia o pauza sa imbunatateasca site-ul. Mai incerc...)
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
ancamari spune:
Ali24 - in primul rand felicitari pentru asa un copil maricel. Al meu avea 5,800 kg la 2 luni si pediatra mi-a zis ca e mare, bine dezvoltat. Am si eu o intrebare la tine: tu ai intrebat pediatrul in ultima vreme daca sa-i mai dai completare? Chiar daca numai 70 ml, poate nici nu e nevoie. Eu sunt de parere ca astia mici nu trebuie indopati asa de rau. Eu ii dau numai san, atata cat am, poate in unele zile nu e suficient, dar daca ia in greutate, e vesel, arata bine, doarme cat de cat ok in ultima vreme (in perioada colicilor dormea cam 1 ora-2/zi in 2-3 reprize, era disperant!) de ce sa ii dau completare? Nici nu s-a pus problema la vizita la pediatru de saptamana trecuta. Asa cum zice DidiAlex mereu, copii nu sunt purcei, nici nu trebuie comparati. Eu sunt de parere ca nici nu trebuie sa fie indopati. Si noua ne e greu sa ne indopam, ca eu numai asa tin laptele, prin mancat de 2-3 ori mai mult decat inainte de nastere. Sincer nu as vrea sa fiu in locul tau cu socrii in casa, dar incearca sa le stabilesti niste limite in ceea ce priveste cresterea si mai tarziu, educatia copilului. Eu stiu ca iti trebuie liniste ca sa reusesti sa alaptezi asa cum trebuie. Mult succes!
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
eimotto spune:
Mayaione -
pentru tot ce ai facut pentru fete. Ai dreptate, ajutam fiecare cum putem ... Eu recunosc ca nu as avea puterea sa o sun pe Oana daramite sa o vizitez... as plange incontinuu, ma stiu cum sunt si cum plang de fiecare data cand citesc depre ea (sotul cel putin a spus ca nu sunt prea zdravana la faza asta, ca acum e pe maini bune, ca se va face bine...mai bine il trimiteam pe el ca sa ii ridice moralul), si nu cred ca i-as fi facut bine.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
mica0307 spune:
bravo ali.
Sonia si Kay
LA MULTE LUNISOARE Maria Eleonora, Maria Cristina si Riana Alessya 

LA MULTI ANI Iuliabraila 

Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia 
Poze
ali24 spune:
pepsi,sobi,ancamari-mersi de raspunsuri.chiar simteam nevoia sa vad ca cineva ma sustine.
ancamari-am fost saptamana asta la doctor de i a dat vaccinul si a zis ca arata bine copilul.a zis ca e mare ptr varsta lui.iar eu am intrebat o in gluma ca trebuie sa il pun la cura?iar ea a zis ca nu ca pe cum trece timpul nu o sa se mai ingrase asa.si in legatura cu alea 70de gr,probabil ca,cu ajutorul luDD nu va mai trebuii sa i le dau.dar abia ieri am reusit perfomanta asta ca pana acum ii mai trebuiau intre 100 si 200de gr.dar de ieri m am hotarat insfarsit sa ii fac un program ca el vroia sa manance non stop.vroia si la jumatate de ora de mancare si am zis sa incerc sa ii dau sa manance la 2 3 ore.si i am dat acea complectare fiinca nu stiam exact cat poate sa manance la san si dupa ce mi s e goleau sanii ii dadeam sticluta sa vad daca mai trage si a mai tres cate 10 20 de gr.si asa s au adunat 70.si azi cand i am dat nu i a mai trebuit deloc.deci am mai avansat.nu imi vine sa cred ca s ar putea sa ii dau numai san si sa nu ii mai trebuiasca complectare deloc.
si in legatura cu programul incerc in pauza de 2 3 ore sa ii dau ceai,sa il plimb,sa ii cant,sa ii dau suzeta sa uite de foame si vad ca merge ieri si azi pana la ora asta am reusit.mai rau e ca noapte nu pot sa ii schimb programul.se trezeste la 2 4 si 6.si la sase el e fresh iar eu sunt mahmura...
.sigur ca o sa le stabilesc niste limite.dar vad ca deja nu prea se mai baga.dar de acuma am sa le zic exact ce ma doare si nu am sa mai astept cate o luna pana sa explodez.
poze rafi si poze botez http://community.webshots.com/album/559390002gMslLo
alina mamica lui rafael albert
DidiAlex spune:
Neatza plantatie cu capsunele!..sau ce a mai ramas din ea..Edit: din dimineatza![]()
Fetelor, nu am sunat la Kay, pt ca nu are cartela cu numar de germania si plateste saracutza cam mult acum daca imi accepta apelul. O sa cer numarul de telefon fix din camera in care locuieste temporar.
Intr-o alta ordine de ideei, nu va mai spun ca io la Robert nu am reusit sa ii scot mesele de noapte pana acu, martie, aprilie si dupa nastere iar a inceput..Incercam e drept, reuseam partial dar pac, mergeam intr-o vizita sau racea, Pe la 6 luni, aveam lapte putin si adormea seara la 20,21 si la 2 fix de trezea si la 4 si la 6 si la 8..ma innebunea..sugea putin si cred ca uneori doar vroia sa ii fiu in preajma. Robert a fost in copil care s-a linistit cand l-am pus la san sau i-am dat biberon indiferent cat de rea era situatia. (De ex anu trecut l-a muscat un caine de fatza
a fost pt mine care il aveam in fatza okilor dar si pt el mititelul care nu a stiut ce s-a intamplat si mai eram in concediu la mare, s-a linistit daca l-am luat langa mine si i-am dat biberon)apoi racea, nas infundat se trezea, nu il linisteam cu nimik daca nu ii dadeam bibe si o luam de la capat..si tot asa pana cand anu trecut in decembrie am zis GATA. Si ne-a urlat vreo 2-3 luni dupa bibe. si tot se trezea. Multi mi-au recomandat diverse, am citit N lucruri. Nu a mers. Ne-am consolat. Acu 2 seri s-a trezit pe la 2 [vedeti ca la noi e ora magica] si miorlaia, l-am luat cu mine si la 4 iar miorlaia, la 6,30 credeam ca il arunc pe geam..
el incerca sa imi spuna ceva dar daca el vorbeste un dialect de al lui nu il inteleg..si la 8 cand s-a trezit ce credeti ca vroia??! A vazut cu o seara inainte niste poze cu bariere la un trenuletz lego.Pe alea le vroia. I-am recomandat sa il intrebe pe Mos cand il vede, nu pe mine..Asta sa va destind.
Partea buna pt fetele care vor bb2 e ca David doarme de la 21 se trezeste la 3, mai nou si uneori nu se mai trezeste pana la 7 cand isi asteapta baietii mai mari sa plece si papa la la 8 si iar somn...
Elteka, sincer mi-e teama de comparatii pt ca am o fobie sa spun asa. Daca io ma pun sa compar gasesc diferentze si la 2 gemeni identici. Asta pt ca am niste pitici pe creier: am o persoana destul de apropiata in familie care m-a comparat cu ea: uite ce slaba si frumoasa e, dar io is mai desteapta
acum avem copii de-o seama al ei e cel mai cel mai cel mai..nu poti sa spun nimik, indiferent de context ca ea isi scoate replica de sub caciula.
David a inceput sa se joace cu jucarele suspendate..mai mult se uita la ele. si le atinge cu picioarele.
Multzam de explicatiile referitoare la reflexul Moro, stiam ca-i Moro, dar ma gandeam la Moko care nu a mai scris fata de ceva timp. Ce o fi facand? In casa noua si cu bebel nou???
mica0307 spune:
Soniutza este inca in operatie. Asteptam vesti.
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia 
Poze
DidiAlex spune:
DA, la noi e ora 11. Daca ei spun ca operatia incepe la 7,30 si dureaza cam 3 ore pana la 12 nu o scot din sala. Si apoi vine dr coordonator si ii spune Oanei cam tot ce a facut.
Doamne ajuta!
ELTEKA spune:
Didi,
pune tu numa' poze, c-apai vad eu ce si cum compar
.
Momentan, in afara de burtoiul meu si silueta Ellei n-am comparat nimic de pe DC. Si-mi face bine, ca uite-acum mi-am trimis baietii la plimbare si eu ma apuc de un DVD cu aerobic. Am nevoie sa-mi strige cineva hai, un-doi-trei-patru, hai ca poti 
Sincer, vreau sa-l vad pe David. Adica pe amandoi impreuna. Si eu vreau 2
Mi se strange stomacul de bucurie cand vad poze de gen Pepsi, Eimotto, Liviana, Carrie, Pitica..
Super, cu jucatul cu picioarele!!!
I-am luat si eu niste papuci din catifea, ca de clovn, cu bilute si panglici si viu colorati, pentru cand si-o descoperi picioarele. Eu sunt foarte fericita ca Elias a inceput sa rada, azi m-a topit, de dimineata, intr-una.
Ali24 fii tare
!! La mine e situatia inversa, ca de nu-sh cate ori am zis ca ma duc sa cumpar formula, ca m-am saturat sa ma trezesc noaptea si sa alerg dupa toalete prin oras cu urlatoru' dupa mine, dar nu m-a lasat sotulache, sa ma lege de scaun nu altceva. Asta e cand cartile de mamici le citesc si taticii...
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

Livia (08.06.2007)