Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

mediterana - ma miram si eu de ce nu gasesc pozele tale
Bine ca s-a rezolvat. Am sa intru sa le vad, ca pe ale mele iar le sariti...
messa -te inteleg perfect. Asa am concluzionat si eu cand a fost vorba sa decid daca mergem mai departe impreuna sau separat. Insa observ ca periodic are "caderi" apoi isi revine, probabil ca si io gresesc atunci cand nu cer explicit ce vreau (de ex, i-am zis ca ma apuca plansul cand vad mizeria din casa, ca nu le mai dovedesc - lua-le-ar naiba- si mi-a zis ca el nici nu le-a observat ) si atunci imi amintesc cel putin ca suntem ALTFEL, si gandim/traim/observam/respiram/tratam TOTUL altfel.

In ultima vreme la noi au aparut divergente din cauza educatiei lui Matei. Recunosc ca imi ies muuuuult mai repede din fire, si l-am mai si ciufulit, uneori si-a luat-o bine (asta in conditiile in care sotul a fost batut acasa, eu nu). Nu sunt de acord cu ce fac, dar tot o mai iau pe aratura, iar sotul e fix zero pentru Matei, nu reprezinta o autoritate. Si se straduieste, credeti-ma, dar are o fata asa comica atunci cand e serios, de ma umfla rasul, ce sa va zic de Matei Am tot citit si cercetat sa vad ce temperament are fiu'miu, si nu m-am mirat prea tare cand l-am recunoscut in descrierea colericului o mai avea si alte influente, dar asta sigur predomina si e foarte periculoasa rlatia cu el, mai ales daca esti mai slab ca el, ti se urca in cap, se face stapan pe tot.

Daca vreti va fac un rezumat al cartii poate o sa fi se para interesant ce "comori" aveti acasa, caci face referire chiar si la bebelusi si copii mici.

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Gabi, sunt sigura ca tu stii ca din tot ceea ce spunem noi aici tu trebuie sa iei exact ceea ce ti se potriveste tie, noi ne dam cu parerea si tu ia-o exact asa cum e, o parere. Noi nu stim 100% ce e la voi in casa asa ca uneori poate ca parem pe delaturi. Dar din drag pentru tine tot dam din gura sa stii.
Uite io acusha coceam ardei si vorbeam cu tine. Si am zis pana la urma sa iti si spun ce vorbeam sa nu zici ca te barfesc in lipsa. ;-)
Gabi, tot ce e in jur e praf, intrebare este CREZI IN SUFLETUL TAU, ACOLO IN LOCUL ALA UNDE NU E MINCIUNA, CA TE IUBESTE? Asta e intrebarea.
Casnicia, cum vezi exemple si pe aici si sunt sigura la toti in jur, nu e parfum mereu. Dimpotriva, sunt multe compromisuri, multe momente tensionate, copilul nu leaga daca nu e nimic de legat. Pe multi i-am auzit asa si mare prostie zic. Copilul este o provocare, o mare provocare si daca nu exista iubire intre soti sau parteneri, ce sunt ei, atunci s-ar putea ca provocarea asta sa ii dezbine si mai mult.
Spui ca isi imagineaza viata fara tine. Aici eu mi-as pune intrebarea de mai sus. Si daca ai cel mai mic dubiu ... actioneaza. Cu cat timpul trece problemele se adancesc. Eu sunt din tabara acelor femei care si-au neglijat barbatul la un anumit moment si l-au luat asa de-a gata ca si cum li se cuvenea. Stiu ca am gresit si sper ca m-am redresat. Dar nici macar in momentele noastre rele, cand il simteam ca ii vine sa imi dea cu ceva in cap nu am simtit ca nu ma mai iubeste sau nu mi-a spus ca isi imagineaza cum ar fi sa dispar. Sau ma rog, ceva de genu'.
Asa ca ... ia vezi tu, care e raspunsul la intrebarea de mai sus?
Numa bine Gabi.
Te pup

Mergi la inceput

Nu stiu daca va mai amintiti de nepotelul meu Darius (nascut pe vremea odiseei noastre) si a povestii lui triste (i-au ciorectat deja o valva pulmonara, are o malformatie la inima, operabila dupa 1 an, dar mai mereu este infectat ba cu klebsiella, ba cu enterococ - microb intraspitalicesc). Ei bine, as vrea sa va cer sfatul/ajutorul pentru ca impreuna sa il ajutam cumva sa duca o viata mai buna. Stiu ca nu aveti chef de citit povesti lacrimogene, dar v-as fi recunoscatoare daca mi-ati acorda putina atentie.

Odata cu aflarea problemelor de sanatate ale Soniei, m-am tot gandit cum sa fac sa ii deschid si lui un astfel de subiect, unde oameni cu inima sa isi dea cu parerea, sa ma ajute sa strang in primul rand informatii si de ce nu, bani. Mi-e frica, mi-e frica de reactia mamei lui, Madalina, care este intr-o situatie delicata. De cca 10 luni de zile Darius sta doar inspital, de cca 5 luni e doar la Budmiex. Madalina isi dedica tot timpul numai lui, il ingrijeste si din punct de vedere medical tot ea. Darius a crescut, s-a dezvoltat armonios (nu isi tine capul din cauza ca a stat mult culcat, dar se intoarce bine), e vioi, insa si nazdravan si isi smulge firele de la diversele tuburi, ceea ce poate fi extrem de periculos. A fost ciuruit de medici, asemeni unui cobai. Are sonda pana in burtica pt a fi hranit, insa orice mica recurgitare determina lapte iesit pe alte gauri existente. A avut cateter pus in 4 locuri (2 inghinal, jugular si carotidian) si cand nu s-a mai putut i-au facut denudare (taiat venele la manuta si pus acolo medicatia). Acum dr cred ca infectia care tot revine este de la sonda ce o are in stomac de atata timp si vor sa o scoata, daaaar, sa ii faca o gastrostoma (gaura pana in stomac) si pe acolo sa ii bage mancarea. Inutil sa va spun ca hranirea lui necesita maxima atentie, nici prea repede, nici prea incet. TOATE procedurile medicale sunt facute de Madalina, cu multa indemanare, spre uimirea medicilor, care unoeri o iau si peste picior "ca e buna de asistenta". In fine, situatia cred eu ca s-ar imbunatati simtitor daca ar pleca cu el in strainatate, insa aici intervine partea cea mai grea: Madalina. De 10 luni e rupta de un contact real cu lumea , mama ei merge sa o inlocuiasca cate un WE pe luna, dar atunci cand scapa de acolo nu stie unde sa mearga mai intai sa-si descreteasca fruntea, caci gandul tot la copil ii e. Nu m-am intalnit de la craciun cu ea, e dureros sa ma vada pe mine cu 2 copii sanatosi si ea nici macar unul nu are. La telefon nu o pot gasi, caci nu raspunde in preajma aparatelor. Si probabil ca e satula de intrebari referitoare la copil, e satula de viata in asemenea conditii si cred ca a cazut intr-o extrema periculoasa, aceea a diperarii. Lipsa de comunicatie, informatie, optimism poate avea rezultate catastrofale. Mama ei nu o poate aborda asupra incercarii de a gasi o posibilitate in strainatate, fiindca refuza subiectul "copil". Mai am o sansa sa vorbesc eu cu ea (suntem de-o seama si ma intelegeam bine cu ea) caci in august vine acasa 1 sapt, se insoara un verisor. Pentru aceasta ocazie, as vrea sa deschid un subiect cu bb Darius la care oamenii sa intre sa ii ofere in primul rand incredere ca se poate si altfel, sa ii ofere suport, sprijin. Sotul meu va lista paginile si i le voi da eu. Deja am fost intrebata pe forum de ce nu deschid subiectul mai repede, insa fara acordul ei nu pot impresiona cu "nepotelul meu face febra in continuu si candva va trebui operat".

Voi ce credeti despre asta? Ce as putea sa scriu, cu ce sa incep, cum sa procedez? Cum s-o conving pe Mada ca exista sansa in alta parte? Si daca mai tarziu voi lansa o campanie de ajutor pentru Darius, ma veti ajuta cu informatii si tot ce puteti voi, pentru ca sa aduc o raza de soare si in sufletul mamicii lui si mai ales o viata mai aproape de normal pentru Darius?

Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Lili, despre unde cred ca moderatorii te vor indruma cel mai bine. Eu zic ca sa deschizi subiect urgent. Aici e o comunitate foarte mare si nu se stie niciodata de unde sare un ajutor plus ca pot aparea parinti care sa aiba probleme asemanatoare si care sa poate spune vorbe din inimi incercate, nu asa ca noi care nu stim ce sunt problemele adevarate (ma refer strict la mine).
Multa putere Madalinei, ma voi ruga din nou pentru ei. Deocamdata atat pot face. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

ce aveti? v-am lasat fara replica?
hai, ziceti ceva, ca ma stresati mai tare asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

mediterana - ma miram si eu de ce nu gasesc pozele tale
Bine ca s-a rezolvat. Am sa intru sa le vad, ca pe ale mele iar le sariti... lilico, daca ai sti cat mi-am belit ochii p-acolo sa inteleg care copil al cui e.....

io zic sa faci un "subect" cu nepotelul. sa il ajute dumnezeu sa fie bine.

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

shine- credeam ca e usor sa cauti setul ylilimic, si apoi, ultimele poze erau ale mele...mai rau cu ale lui mediterana ca inca nu le-am gasit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

LILI scumpa, noi am mai discutat si pe privat, in primul rand trebuie ca parintii sa creada si sa vrea o interventie. Poate ca cel mai simplu ar fi sa discuti pe fata cu Madalina prezentandu-i, de exemplu, cazul Soniei. Daca cauti la subiectul ei, vezi multe mamici de afara care s-au oferit sa o canalizeze catre un spital sau altul, ai putea lua legatura cu ele. Dintre toate, cele mai valabile si fezbile mi s-au parut clinica din Munchen, la care va merge si Sonia, precum si clinica din Birmigham. Stii deja care sunt pasii pentru a deschide un subiect la umanitare: acte medicale, un accept si o estimare de cost de la clinica din strainatate si un organizator, care ai putea fi tu. Sincer, nu inteleg pentru Sonia de ce nu s-a facut inca asta, dar povestea ei a fost destul de mediatizata si la TV. Mai sunt si alte detalii de organizare, toate la afli la momentul potrivit, dar in primul rand trebuiesc convinsi parintii ca exista o speranta, ca exista oameni care nu te-au vazut niciodata si sunt dispusi sa doneze bani pentru viata copilului tau.

Mult succes scumpa, incepe imediat sa discuti cu ei, viata lui Darius nu e viata!

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

ai mai lili, deja m INJURI.
stai ca dau inapoi sa caut treaba cu setul

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

quote:
Originally posted by Shine

ai mai lili, deja m INJURI.
stai ca dau inapoi sa caut treaba cu setul

Ai, ai, SHINE, ai grija mare, ca duamna LILI e sensibila rau cand e vorba de poze... Mergem la plimbare ca tropaie piticul, dupa ne uitam si noi !

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput