Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

neata scriu repede si revin mai tarziu
MARYBELL m-am culcat cu o vinovatie mare... stiu ca tu intrebai de metode de babe pentru bubele vostre, eu nu m-am prins din start ca e vb. de bube dulci, abia eri am inteles si noaptea mi-am amintit ca stiu ceva de la babe, dar nu m-am mai ridicat la o bucata de noapte sa scriu... a trecut? daca te mai intereseaza stiu o chestie din bunici probata si pe mine in copilarie, care in 24 de ore scapa de buba, daca nu e tarziu o scriu, dar nu vreau sa ocup spatiu daca e probl. deja rezolvata

belea
biara
vrea nani
am plecat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

hai ca am scris un mesaj lung cat o zi de post si mi-a dat eroare. ce ma enerveaaaazaaa. incerc sa-l mai scriu o data.

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

hai ca am culcat-o, poate scriu ceva ca sant la capataiul ei...
neata, santem bine, aseara copilul s-a culcat la 7 si s-a trezit azi la 7, nespalata, asta e, daca o apucat-o soamnele!!!
azi maraiala de la dinti, somn, papa, seara plimbare, asta e tot programul, ziua nu iesim ca murim in caldura asta!
daca vb cineva cu Marybell si stie e rezolv probl sau nu da-ti un PM daca mai are nevoie de o metoda... pentru bube dulci, ca asa ne-a scapat maica-mea odata in 2 zile, chiar inainte de a intra in tabara am ajuns acasa buboase de la o vara de-a ei unde am stat 2 sapt... cand ne-a vazut a cazut... ce tabara ca nu treceam nici controlul de la poarta taberei, asa ca s-a apucat de leacuri... am fost la tabara pana la urma ca ne-a trecut in 2 zile.

Mergi la inceput

Liuda - bine ai revenit acasa. Nimeni nu stie ce-i mai bine pt copil decat mama. Din ce povestesti parca mamele noastre ar fi surori, ca si a mea s-a dat mare ca are grija de nepoata pana cand s-a trezit cu ea la poarta si atunci si-a dat seama ca are o gramada de treaba prin curte, caini, pisici, si nu poate sa stea mai mult de 10 min pe zi cu Eva. In plus, facea totul dupa capul ei, si, evident, exact invers decat stia copilul, ca urmare urlete de copil nemultumit si, din partea mamei mirare ca "uite, domne, am crescut 3 copii si nu mai sunt buna nimic acum, ai crescut o fandosita si o cocolosesti toata ziua". La faza cu iaurtul din frigider eu zic pas, ca mai bine sa zica lumea ca e cocolosita, decat sa am parte de rosu in gat. De calit s-o cali ea la 3 ani cand o sa primeasca inghetata.

Conchita - multumesc frumos pt postul cu diversificare si mesele de lapte, ca eu chiar eram ingrijorata fiindca de 4 zile Eva nu mai mananca legume. Totul a culminat ieri cu o portie de legume formata din 4 (PATRU) lingurite, in schimb cand vede laptele, da din picioare de bucurie. Deci lapte sa fie!

Gabriela zicea ca fetita cere, ei bine! Eva cerseste ca un caine. Se uita la mine cand mananc, ii curg balele si deschide gurita. Azi dimineata am mancat impreuna, eu bagheta neagra cu perlute de branza si ea fructe cu cereale. Pana nu a ajuns bagheta aia la ea in gurita, nu s-a lasat, asa ca i-a tres vreo 2-3 limbi si la final i-am dat si 2-3 perlute. Sa vedeti cum deschidea ciocul dupa ce terminase 180 ml fructe! Noi ii dam copilului cand mancam fructe, de ex, fiindca pofteste evident, si ma gandesc ca se asa se invata sa ceara. Azi dimineata am avut surpriza sa intinda mana dupa ceai si faca "hmhm". Ea bea mult ceai, 2 biberoane pe zi. Mai bea cineva atata? Poate de asta nu mananca legume, ca isi umple burta cu ceai...

In mod sigur Eva nu a uitat experienta cu spitalul. Ieri dimineata am fost la IKEA sa luam niste lampi si, nici nu am intrat bine si a tras un kk. Asa ca ne-am dus in camera pt copii sa o spalam si s-o schimbam. Bai, fratilor, cand am pus-o pe masa de infasat, s-a uitat de jur-imprejur si a vazut totul alb si noi am inceput sa o despachetam s-a pus pe un urlat de zici ca o transham! Degeaba topaiam in jurul ei si eu si taica-su si ii ziceam sa nu e nici un dr aici, suntem numai noi, cantam, ne scalambaiam, pana nu am terminat de schimbat si am iesit de acolo nu a tacut. Si dupa aia a mai stat vreo 10 min sceptica, pana si-a dat seama ca e prea frumos unde se afla ca sa fie spital.

Toate lucrurile astea din ultimul timp ma fac sa realizez ca nu mai am bebic, am copilutz care pricepe multe si care ma soarbe din ochi cand facem ceva interesant. Asta apropo de Emmi de Marina care este tot asa de activa. Cel putin eu vad cate ceva nou la fie-mea in fiecare zi. Ieri pt prima data i-a iesit saltul inainte din pozitia "patru labe", ca nu putea sa mearga decat cu spatele. Si a fost asa de incantata incat a exersat toata ziua pana a obosit. Iar cu muzica noi o linistim imediat. La cutiuta muzicala tace un CD intreg, mai ales daca cantam impreuna, si rade la/de mine de se prapadeste. Avem si 2 cantecele preferate, unde stiu eu versurile, si la alea e deja delir. Oricum toata viata am cantat in baie, ca in public am incercat numai cand am vrut cu tot dinadinsul sa ma fac de kko. Asa ca mi-am gasit vocatia. Si culmea e ca de la un timp l-am auzit si pe taica-su cantand cu ea, deci ne-am stricat amandoi...

Messa, Dana si Mirandolina - bai, sunteti tari, bestiale, va felicit din toata inima ca ati reusit sa faceti delimitarea asta si sa va bucurati de placerile dinainte de copil la fel ca pe vremuri. Noi suntem varza la capitolul asta. Ne e dor de copil si daca lipsim 3 ore. Si nu sunt numai eu asa, barbat-meu e la fel, ca de multe ori nu apuc sa intind mana dupa tel ca imi zice" nu suni sa vezi ce face aia mica?". Dupa experienta cu Rolling Stones am fost si la film sapt trecuta, la matineu . Si am avut aceeasi senzatie, numai ca ne-am abtinut de la sms-uri. Oricum, orice am face si oriunde ne-am duce, la 15,00 maxim suntem mot-cocotz acasa sa ne culcam toti 3 la pranz. Deci noi suntem model de "asa nu!". Probabil o sa sufocam copilul, viata noastra se va invarti in jurul ei, deci o sa fie nasol. Incercam si noi sa ne desprindem incet-incet, dar nu prea ne iese. Singura solutie pe care am gasit-o pana acum, eu, ca sotul nici nu vrea sa auda, inca, este al doilea copil.

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Fetili, la noi se cam ingroasa gluma. Ramane 37.8 si acu mai trase si doua scaune de azi dimineata dintre care ultimul clar diareic. S-a umplut de spuzeala, cel putin mie asa imi pare si cam atat. Nici nu stiu ce sa fac, sa consider astea semne de ingrijorare, sa il pun la regim, ce regim, sa ii dau ceva de febra?
Laura, la fata ta ce simptome de indigestie a avut?
Si tre sa mergem la masa la socrii ... nu imi mai arde .

Mergi la inceput

Catalina - la noi a inceput cu 4 scaune moi pe zi, dupa care a doua zi am ajuns la 6 si a treia zi la scaune cu sange. Nu stiu daca la inceput avea temperatura, dar acum cred ca da, fiindca era mai maraita, nu-si gasea locul si mi se parea mai incinsa. Nu i-am luat temperatura ca fraiera fiindca eram la mama si credeam ca e agitata ca i-am schimbat locul. Asa ca seara a facut 39,7. In orice caz, dupa episodul asta si tot timpul tratamentului noi i-am dat antitermice la 6 ore. Cand am avut 37,8 dr mi-a zis sa ii pun imediat paracetamol ca sa nu faca febra din nou. Dar la noi era clar ca are enteroviroza, nu exista nici un dubiu. Nu stiu daca la Matei e cazul sa te gandesti la asa ceva. Noua doctorita ne-a zis sa ii dam mancare de regim dupa cum urmeaza:
- in loc de cereale sa-i dam numai orez - se gasesc la Nestle cereale cu orez simplu, pot sa-ti dau eu cutia EVEI ca am folosit din ea sapt trecuta si acum suntem pe cereale normale. daca poti sa treci sa le iei, eu sunt acasa.
- laptele ca il facem cu apa de orez - 3 linguri de orez se fierb cu 1 l apa pana se face orezul praf, dupa care se completeaza iar apa si se mai da in fiert o data. Chestia asta strecurata e apa de orez si poti sa o tii la frigider, ca afara se acreste.
- fara fructe, numai mar copt
- legumele de la pranz pe baza de morcov, fara cartof ca e diuretic
- branza cu banana
- si ceai de menta
In plus, ca sa nu se deshidrateze, da-i un pliculet de saruri HIDRASEC pe zi, cum poti, cu lingurita, in mancare, oricum. Astea sunt bune chiar daca nu are enteroviroza, si numai scaune moi, ca oricum se deshidrateaza copilul, mai ales ca e cald. Am si de astea si pot sa-ti dau daca tragi o fuga.

Cu antitermice eu zic sa suni un dr, ca si cu orice alt medicament vrei sa-i dai. Eu spre ex nu i-as da EVEI antitermice daca nu trece de 38.

pup.

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

cata eu ii dau panadol pt febra.
pt scaun moale csrtof fiert cu fulgi de orez,orez fiert,apa de orez...

hai ca plec la tara.........ce fericire............................hua.

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Buna fetili!
V-am tot citit de ieri si acum spuneam sa scriu si eu un mesaj,dar am uitat tot.
Cind spuneati ca ne revine memoria?Ca eu tot mai astept.

Catalina,hai poate nu e asa rau,nu te speria.Eu zic sa-ti faci programul propus ca poate e de la caldura.
Iar regimul Laurei e super.L-am notat si eu.
E bine ca bebelina ta bea mult,chiar e indicat deja ca bb sa bea lichide multe de la varsta asta.Insa e bine sa fie sucuri cu continut mare de vitC,pentru ca ajuta la asimilarea mai buna a fierului.Asa e aici,cel putin.

Gabriela,frumusica foc bebelina chitzaila,al meu abia acum a inceput sa chiuie si o face doar cind vede lume multa in jur.In rest rade la toata lumea.Sa-l vezi cum cauta sa se bage in seama daca vede vreo persoana noua in jur.Pina nu-i rade si persoana inapoi nu se lasa.E total.

Liuda,pai spune fata metoda aici,ca poate mai are si altcineva nevoie.Ce e asa secret?

Mihacarm,cu otetul e aici metoda naturista ca in rest merge si calgon.Eu trebuie sa fac asta fierbatorului saptamanal ca se aduna la calc pe el de ma omoara.Si parca mai bine curat cu otet decit cu chimicale si pe urma bea bb.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Hai sa vedeti ce scaun de masina i-am luat la bb,daca tot are de facut primul drum asa lung.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/937176549/in/set-72157600939265916/" target="_blank">Va place?

www.flickr.com/photos/9613794@N05/937176575/in/set-72157600939265916/" target="_blank">Ca mie daaa

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Dana - super scaunul de masina. Noi avem maxi cosi cabrio fix si vroiam sa-i luam priori, dar cica asta pe care il avem il mai putem tine pana la 13 kg. Cum sta Lucas in el? Mai ales cum doarme? Ca a noastra doarme mult in masina si mi-e teama sa nu fie incomod pt ea, ca e prea ridicat, sa nu i se balangane capul. Asta de bebelus e mai pe spate, asa...

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput