Chist sau Nodul pe gat.Obligatoriu punctie ?

Chist sau Nodul pe gat.Obligatoriu punctie ? | Autor: sanse

Link direct la acest mesaj

Buna!

Simt ca ma innebuneste problema asta....Saptamana trecuta am simtit pe gat(partea dreapta ) un nodul sau ce o fi maricel.Mi-a cazut tavanul in cap de frica....Am ajuns la Colentina la o doamna doctor recomandata de o vecina care ma pus sa-mi fac tot felul de analize(uzuale si de hormoni) inclusiv eco tiroidiana.Analizele au iesit toate bune iar la eco scrie asa:

Lob drept;dimensiuni...Contur anterior boselat.Ecostructura neomogena
prin prezenta unei formatiuni cu componenta mixta de 1,8/1,8cm,ce ocupa in intregime masa tisulara,bine delimitata,cu pereti subtiri.Componenta chistica prezinta in interior multiple septuri de grosimi diferite.Fara semnal vascular decelabil la nivelul peretilor,septurilor si a componentei solide.

Lob sting bine...

Am intrebat ce inseamna si mi sa spus Chist lichid.Atat,la revedere!

Merg cu rezultate la Parhon....Acolo dna.doctor endocrinolog zice ca nu are legatura cu glanda (cu asa analize bune)si ca trebuie sa fac punctie neaparat ca poate fi chist lichid ori o tumora iar ca medicul care face asta vine dupa 15 August din concediu...

Pana atunci nu ar trebui sa consult si un chirurg?Alt mod de a vedea ce este nu exista? RMN sau altceva?
Cu tratament nu se poate retrage?

Voi ce credeti?Poate fi cancer?

Astept orice sfat sau parere.Multumesc

PS:tin sa precizez ca in urma cu o sapt. inainte sa-l depistez am avut citeva zile de stres MAXIM!!Poate fi un motiv?

Mamica de 2 zuze ANA-MARIA SI ANDREEA
POZICI
POZE NOI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Nu am sfaturi sau pareri competente sa-ti dau...te inteleg foarte bine prin ce treci, tocmai mi s-a depistat si mie un chist mare la ficat si un polip la fiere, urmeaza sa fac alte investigatii ca nu se stie exact de ce natura sunt, oricum sunt fiarta mai ales ca am un copil mic si are nevoie de mine intreaga.
din ce stiu si ce am citit in stanga-dreapta, ceea ce ai scris tu nu mi se pare a fi vorba de cancer, mai ales ca e o formatiune chistica fara vascularizare si bine delimitata si mai ales la tiroida. nodulii tiroidieni sunt o afectiune destul de raspandita, am caz si in familie (mama are diabet, i s-au facut controale de rutina si i-au descoperit mai multe chestii din astea, doctorul a zis ca nu trebuie sa faca nimic in privinta lor).
eu te sfatuiesc in primul rand sa te linistesti, mai ales ca stresul complica problemele...apoi vezi ce zice dr, eu as mai cere si parearea altui medic.
multa sanatate si fii tare!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Un chist nu inseamna neaparat cancer. Dar nici bine nu e daca s-a format pe undeva si trebuie analizat si apoi scos dupa sfatul medicului. De multe ori sfatul este sa ramana chistul acolo unde este si sa fie tinut sub observatie eventual aplicat un tratament.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Multumesc frumos fetelor si multa sanatate si voua

Maine am programare si la un medic chirurg sa vedem ce parere are si el....
M-as fi simtit mult mai bine daca stiam ca merg la un doctor f. bun ,recomandat care sa aiba cat de cat rabdare sa ma lamureasca nu sa ma axpedieze imediat. Nu am avut probleme pana acum si chiar nu cunoscpe nimeni.

Voi ce credeti? RMN-ul este o metoda de diagnosticare cat de cat exacta?

Stiu ca ve-ti spune ca maine pot avea un raspuns dar nu am rabdare si parca asa ma mai linistesc.

Tdi multa ,multa sanatate

POZICI
POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

RMN-ul e o metoda de diagnostic foarte precisa insa nu stiu daca se face pentru tiroida, in cazul asta e suficienta ecografia ca se vede oricum tot ce e de vazut. in plus e foarte costisitor si medicii nu prea se inghesuie sa-ti dea trimitere, eventual doar pe banii tai.
vezi ca mai este un subiect aici despre tiroida, am citit ca sunt fete care s-au operat si au scos-o si nu mai au probleme.
sanatate si linisteste-te...trece si asta!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Da, sanse incearca sa te linistesti si sa privesti problema cu calm. Stresul nu face bine tocmai tiroidei.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Da ma linistesc...in urma ecografiei chiar ma linistisem cand mi sa spus ca este un chist licid . Am tot citit pe net si toate erau bune.Ma dat peste cap doctora de la Parhon care cu rezultatul ecografiei in mana mi-a spus ca ea fara punctie nu stie ce contine si ca nu are ce tratament sa-mi dea.Mi-a scris la diagnostic:Nodul LTD(structura mixta).In cel mai rau caz a spus ca poate fi tumora

Voim spuneti ca ecografia ar spune exact despre ce este vorba....pericolul care ar fi? Ce contine chistul?
O sa intru si la fetele operate ca sa cer ceva relatii despre medicii care le-au consultat .

Va multumesc si mai vad si maine la chirurg.

Va pup

POZICI
POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaelena spune:

Si soacra mea are asa ceva sau mai bine zis a avut
tot un chist lichid si a trebuit sa faca punctie sa vadade ce natura e. SI a fost benign. Face si acum tratament cu calciu si nu mai stiu ce alte medicamente, dar e ok. trebuie tinut sub control

Mergi la inceput

Buna fetelor!

Acum am venit de la medicul chirurg care mi-a recomandat sa merg tot la endocrinolog si sa fac scintograma tiroidiana si dupa aceea punctie(daca nu-i ok scinto.).Ecografia e bunicica spune el....
M-am programat tot la Sanador pentru moment pana gasesc un super medic endocrinolog

Asa ca tot nu am scapat......

Va pup

POZICI
POZE NOI

Mergi la inceput

Nu stiu ce se intampla dar nu gasesc subiectul fetelor operate de tiroida.Stiu ca am citit si eu dar acum nu-l mai vad....

POZICI
POZE NOI

Mergi la inceput

L-am gasit...Scuze

POZICI
POZE NOI

Mergi la inceput