Mamici de iulie-august 2007 (82)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Deni, multam de "atac"! treaba cu laptele care scade in cantitate o stiu, ideea e ca, oricat de mult ar lua de la san, tot nu se satura si e cu toti pumnii in gura; asa ca de biberon tot n-as scapa. Si eu am privit, la inceput, ca pe ceva normal sa dea afara, insa am cam inceput sa ma sperii cand am vazut ca da din ce in ce mai mult (si mai ales branzit); oricum, dupa aia nu mai cere, deci ar trebui sa ma calmez, nu?!
Alina, cand am scris ca "e ceva in neregula cu laptele meu", ma refeream la faptul ca, probabil, sa nu-i fi priit ceva din ce-am mancat eu (am "gustat" niste salata de vinete, ca nu m-am putut abtine, de exemplu), nu ca ar fi laptele meu "prost". Scuze ca nu m-am exprimat bine!

mami de Olgutza norocoasa
5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_s spune:

Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

Felicitari Simo si multa sanatate lui Matei!

Voi stiti ceva despre baby wrap (esarfa aceea lunga in care se tine copilul, ca tigancile)? Am mai citit si pe forum ca este foarte indicat pentru a tine copilul, mult mai indicat decat marsupiile. Se gaseste cumva in Romania, in Bucuresti?

Va pup,
Madalina 38+ si Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Aveti instructiuni de adaugat poze pe flickr, am trimis email cu acelasi continut si pe contul comun!

Trebuie sa ai deschis un cont pe flickr ca sa poti adauga poze sau sa accesezi contul comun iulaug2007 dinn linkul urmator http://www.flickr.com/iulaug2007/ .

In primul rand, ai doua posibilitati pentru adaugarea de poze:

1. Pas cu pas si atunci poti adauga maxim 6 poze dintr-un foc, poze nu mai mare de 10MB/poza. Mergi la http://www.flickr.com/photos/upload/ si ai numerotate pozele de la 1 la 6, pe butonul de browse le cauti in calculatorul tau, bifezi daca vrei sa fie private sau publice si apesi pe UPLOAD. Dureaza un pic si se vor incarca pozele. Mai departe daca vrei sa le imparti in seturi (ca de exemplu BB luna 1, BB luna 2, etc) mergi in partea de sus a ecranului la Organize , alegi most recently uploaded photos sau all your photos, si de acolo mergi la Add to set/new set daca vrei sa creezi un set nou si pui o denumire in loc de new set in partea stanga a ecranului. Astfel vei avea pozele recent incarcate sau poti adauga din partea de jos orice poza existenta tinand apasat pe poza si tragand poza in partea de sus. Dupa ce alegi toate pozele pentru setul respectiv, in partea centrala stanga apesi SAVE si astfel vei avea primul set de poze,
Daca vrei sa adaugi pozele la un set deja existent, apesi Add to set/existing set si
procedezi la fel cu pozele incarcate.

2. O metoda mult mai simpla de incarcat poze , este sa dai jos o "unealta de incarcat poze" de la urmatorul link http://www.flickr.com/tools .
Dai jos varianta care se potriveste configuratiei calculatorului tau, salvezi pe desktop sau in alta locatie, rulezi programul respectiv si vei avea pe desktop un shortcut Flickr Upload, pe care daca il accesezi, se va conecta la Flickr (poate dura un pic), in partea de sus apare ca esti conectat ca "user" sau vei avea posibilitatea sa te conectezi cu userul si parola, apoi deschizi locatia de pe calculator unde ai pozele pe care vrei sa le incarci, le selectezi tinand apasat CTRL si apoi alegi poza cu poza apasand pe dreapta mousului si apoi le tragi in Flickr Upload si incepi incarcarea apasand UPLOAD. Apare o ferestra de unde le poti face publice/private, sau le poti adauga la un set sau sa creezi un set nou, dupa ce alegi aceste optiuni, apesi FINISH si programul iti va duce pozele in locatia dorita!

Sper sa va ajute si sper ca am explicat pe intelesul tuturor!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Olgutza, sper sa nu te superi, nu impunem nimanui nimic, fiecare face ce vrea cu copilul lui . Doar ca incearca sa o lasi pe cea mica sa iti oboseasca tzatzele sugand si abia dupa sa ii dai biberon completare si cred de altfel ca asa faci. Si eu procedez la fel dar pana acum am incercat sa mentin lactatia si sa nu depasesc 60 ml de lapte praf pe zi si unde ma plangeam de tzatzele mele handicapate, vad ca deja incepe sa apelam la completare din ce in ce mai rar.
Si in nici un caz nu opresti alaptarea daca ai mancat ceva rau, alaptarea se opreste foarte rar din cauza de medicamente foarte puternice si care trec in lapte, Alina poate sa iti spuna asta!

Oana (ghinetz) sa stii ca eu m-am reapucat sa mananc fructe, treptat sa vad daca de la asta i se trage copilului kk un pic mai apos. Sunt la cele 3 zile de pepene .

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Bafta multa Anca si Roxana, pampoane la greu!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Anya, multumesc mult de raspuns....

Apropo de pepene... fetelor voi ce mai mancati..ca eu am o maaare dilema vis a vis de meniul meu... ca ma gandesc sa nu ii fac rau lui bebe.. Adica fructe nu mananc decat compot(si as manca niste fructe.... mama mama), lapte, branza, carne, peste... Da un pepene, o piersicuta, etc... se poate?

Bebele meu se screme si se incordeaza cand face caca de mama mama....Am intrebat dr pediatru si a zis ca asa fac ei astia mici... Partial m-am linistit...Cateodata dupa ce adoarme la vreo cateva minute se trezeste intr-un tipat si dupa aia incepe sa planga... Astia sunt colicii?

Felicitari noilor mamici!! Nu-i asa ca e minunat sa fii mama??? Eu sunt topita dupa copilasul meu...

greierash cu Andrei....

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by olguttza
Alina, cand am scris ca "e ceva in neregula cu laptele meu", ma refeream la faptul ca, probabil, sa nu-i fi priit ceva din ce-am mancat eu (am "gustat" niste salata de vinete, ca nu m-am putut abtine, de exemplu), nu ca ar fi laptele meu "prost". Scuze ca nu m-am exprimat bine!

mami de Olgutza norocoasa
5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

acum am inteles ce ai vrut sa zici.
nu te stresa cu vreun regim. eu parca am innebunit de cand cu alaptarea si mananc numai prostii: fructe "la greu", salata de varza, prajeli, condimente...arina mai urla saraca, dar prefer sa cred ca e doar o toana de-a ei.

Anca, bafta multa si nastere usoara!!

Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Am citit, am dat un san si acum am pretentia sa raspund la tot.

Anya multumesc din suflet pentru raspuns.
De ieri cand am avut parte de 40ml de lapte praf o data seara si o data pe la 2 noaptea stam pe san, pe mama lui.

ieri noapte am avut prima noapte alba. A adormit Dariuta la 4 dimineata. A fost tare scancita. A dormit pana azi la 2 (cu un alaptat la 10) si de atunci abia acum la 6,20 a mai adormit fiind la fel de scancita. Nu stiu ce are. Da din maini si din picioare, se intinde asa incruntata si nervoasa. Sper sa-i treaca si sa nu fie vorba de colici. Caca a facut dimineta, insa de la 4 cand i-am schimbat scutecul nici macar pipi nu a mai facut.

Ei da hai sa incurajam un pic fetele.

Ioana ti-am vazut fetele sunt tare frumoase, iar Smarandita are parul la fel ca Dariuta.

Olgutza

Simo felicitari sa iti traiasca baiatul, sa fie sanatos, cuminte, mancacios si dragostos.

Pentru fetele cae mai un pic pana la marea minune

Dana iubitei Daria Stefania

Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Hello tuturor.

Simo <<< FELICITARI !!!>>> Sa va traiasca Matei, sa fie sanatos si norocos!

Mara si Tudor , la multi ani si felicitari pt prima luna implinita!

Multumim de urari si pt toata lumea.
Olguttza, eu sunt mai bine, multumesc de intrebare. Ma tot gandesc daca sa dau pansamentul jos ca vad ca nu prea mai iese de-acolo nimic...sper ca am scapat ca mi-e groaza sa nu ajung iar la bisturiu daca a mai ramas ceva pe-acolo!

Si Filipu' meu sfornaie rau cateodata; ii pun zinic ser in nasuc si ma chinui si cu pompita, dar doar la 2-3 zile iese cate-un muculet; ma tot gandeam ca poate nu stiu eu sa-i trag afara ...
Deni, felicitari pt Tudor! suntem si noi pe-aproape: 55 cm la o luna si 4.700 kg.
Bey, face al meu un scandal de foame ceva de groaza!!! zici ca-l taie cineva daca intarzii 5 min cu masa! nici-o sansa sa manance mai tarziu de 3 ore!

Vroiam sa va intreb si eu cu Debridatu'. S-a cam constipat si a inceput sa faca doar 1 data la 24 ore si se chinuie saracu' tare de tot! mai si plange ca-l doare burtica! am inteles ca se poate combina si cu alte picaturi, dar cum? o data Debridat o data Bonisan sau 1 zi asa , 1 zi asa?? azi i-am dat dimineata si la pranz si abia dupa pranz a iesit afara si s-a linistit.

Lachi, sper ca ai avut o nastere usoara si sunteti bine sanatoase!
AncasiRoxana, nastere usoara maine si sa fiti sanatoase!

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/" target="_blank">Bebe Filip(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Simo, sa traiti ani multi si fericiti si sa va bucurati de Matei. Sa creasca mare si sanatos. Si ramane cum am stabilit: il asteapta baietii la un fotbal in Copou. Sa puna la cale si curtea pentru Lorina (Lavi, pe unde esti??? Ca acusi iti furam fata.)

jadi, eu am trecut la banane, dar nu-mi prea plac. mai astept puitn, ca kk e tot moale. Apoi trec la pepene galben, ca de asta mi-e tare pofta. Mai voiam sa te intreb: tu spuneai ca ai avut intr-o zi frisoane. Ai aflat cumva de la ce sunt? Ca aseara am zis ca tremur cu tot cu casa. Si apoi am transpirat de numa' toata noaptea. Si am dat fuga sa verifica daca toti ai casei sunt inveliti si imbracati.(prin somn credeam ca le e frig la toti)

Am citit sfaturi despre curatat nasucul. Si ca sa fac o verificare ca am inteles tot: trebuie sa-i pun ser/apa de mare zilnic? Si tot zilnic sa folosesc pompita, chiar daca nu e cazul de fornait sau vazut muci? Intreb pentru ca la Stefan am ajuns la urgente pe la 4 saptamani; vomitase, fornaia, nu dormise toata noaptea...in final nu avea decat muuulti muci, pe care orlista ii scosese cu o penseta, ceva. Of! Acum mi se pare amuzant, dar atunci. Ne-au tinut pe hol la Spital de la 4 dimineata - atunci l-a vazut un pediatru care a zis ca e totul ok, pana la 8 cand a venit orlista. Nu-mi venea sa cred ca nu exista un salon unde sa stam si noi... Groaznic!!!

Azi Victor a luat prima masa in aer liber. Eu nu sunt adepta alaptatului in locuri publice - ca tot vazusem un subiect pe forum, dar nu am intrat sa citesc - dar am gasit un loc mai retras si ca sa nu intram asa repede in casa... Am stat afara cam 3 ore. Acum astept sa se trezeasca si sa-i fac baie. In noaptea asta sunt singura acasa 9sotul e la o nunta, a unui bun prieten) si pentru ca nu pot sa duc cadita cu apa singura in baie mi-am propus sa-l spal azi in chiuveta, ca la spital. Va scriu maine ce/daca am reusit. Daca nu...o las balta. Dar stiu ca o sa pot. Cred ca se trezeste. sanul care trebuie golit incepe sa curga. ( e un semn)

A! Si mai voiam sa va zic ceva. Poate si voua vi se intampla la fel. E asa o empatie intre mine si Victor...de exemplu, cand il tin la ragait, ragai si eu in secunda urmatoare. E fain "filingu'", pe bune.

MAJORETE pentru fetele care se pregatesc sa nasca.

Oana, Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput