Azil privat pentru batrani?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_A


Textul de pe prima pagina a www.camindebatrani.ro:

"Caminul de batrani se adreseaza batranilor care nu pot fi ingrijiti de catre copii deoarece cariera profesionala nu le permite, nu au copii sau nu vor sa fie o povara pentru copiii mofturosi."




Incredibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ei, asta idee de afacere...
Vreau sa va spun ca cine infiinteaza un azil primeste fonduri europene, nu gluma...
Auzi, 25 euro/zi...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Sincer, abordarea de genul:'Vreau pe cineva care sa aiba grija de bunica, insa nu scump ma infioara!

Pot sa cred ca nu ai disponibilitate financiara, insa atunci ai tu familie, grija de cei din jurul tau.

Insa sa pretinzi un serviciu, de calitate, care sa fie cat mai ieftin, eventual gratis....
Este absolut normal sa platesti pentru munca depusa, pentru asistenta medicala, pentru cazarea si masa oferita, pentru linistea pe care o pretinzi lasand pe spinarea altcuiva "batranul-bolnav" din familia ta.

Trist este ca pensionarii nostri nu au o situatie materiala care sa le permita o batranete decenta, insa in traditia noastra, a romanilor, batranii mor acasa, nu la azil
.
Lumea moderna insa, civilizatia, nu mai lasa timp sa ai grija de copilul mic, de casa, iar atunci cand ai 3 generatii de care sa te ingrijesti este si mai greu, trebuie sa cauti bona, trebuie sa platesti un serviciu de nursing si peste toate si o menajera care sa tina casa, pentru ca tu esti la serviciu ca sa poti sustine partea financiara, ce sa faci, asta e pretul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

foarte adevarat!
insa sunt situatii medicale cand nici macar fizic nu poate face fata o sigura persoara la o astfel de igrijire, nu uita acest aspect!

si atunci ce faci? angajezi in schimburi, 2-3 femei?! ok, si cat timp ai siguranta ca alea vin constant si la timp?
ca un bolnav la pat nu e o varialbila - azi e nevoie de cineva, maine nu (exceptand cazul cel mai tragic cand moare) acolo dimineata cand vrei sa pleci la munca trebuie sa ai garantia ca cineva este acolo peste zi, la datorie! stim cu totii problemele de mana de lucru din Romania, de seriozitate, de responsabilitate! si atunci?
nu e mai bine sa stii ca da, zilnic cineva are grija de bolnavul respectiv?! in plus costurile ingrijirii unui bolnav la pat sunt atat de ridicate incat e musai sa lucrezi ca sa rezisti in timp, in timp putand insemna si 10-20 de ani, cine stie cat...

da, componenta psihologica e extrem de importanta si cu tact se poate ajunge in punctul in care bolnavul intelege ca e mai bine sa aiba pe cineva alaturi toata ziua decat sa ramana cu ochii pe pereti o zi intreaga. chiar mai mult si socializarea e un factor important chiar daca e vorba de un batran/bolnav! unde sunt mai multi cu aceiasi problema altfel se discuta decat cu o 'menajera' acasa cu care dupa o saptamana nu mai are subiect de discutie.



pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu am deschis mai demult un topic pe aceasta problema;spuneam ca as fi interesata sa ma asociez pt. realizarea unui stabiliment(nu vreau sa-i spun camin)pt. persoanele in varsta care nu pot sa se ingrijeasca singuri.
Am mai spus ca am teren unde s-ar putea amenaja un spatiu care sa fie amenajat dupa modele occidentale,cu camere individuale, cu spatii pt. personalul care sa asigure asistenta competenta si care sa fie deasemenea atras de conditiile de cazare.
Am incercat sa gasesc persoane dispuse sa gandeasca la fel ca mine si sa gasim solutia perfecta ca batrani, care sunt singuri,sau care desi iubiti f. mult de copii acestia nefiind in masura sa le ofere conditii optime, sa traiasca decent in compania altor batrani,dar sa fie in acelasi timp asigurati ca au menaj si supraveghere medicala asigurata.
Desigur ca am fost acuzata ca urmaresc o afacere, dar pt. mine categoric nu asta prima, ci faptul ca in acel moment asa ceva nu exista in Romania!
Daca urmaream o afacere categoric nu mai aveam acum terenurile!
O societate cu mai multi actionari in care,uite,membri DC care vor sa le asigure bunicilor,parintilor,conditii ca in Anglia spre ex.,ar putea sa vina cu idei si initiative in aceasta directie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

daca nu faci rost de finantari de afara slabe sanse sa poti functiona perioada lunga de timp la un pret rezonabil pentru bonavi/apartinatori.

pentru Emma

Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara



"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Din fericire, se pare ca bunica sotului a fost diagnosticata gresit cu Alzheimer si se simtea asa rau in momentul in care am deschis eu subiectul, din cauza medicatiei gresite. Acum si-a revenit, de mai multa vreme, asa ca nu a mai avut nevoie de internare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

si eu am avut aceeasi problema cu bunica mea de 85 de ani diagnosticata cu dementa senila.la noi in judet(bt) sunt vreo 6 astfel de camine de stat si am pornit din usa in usa cu toata documentatia si desi era un caz chiar disperat(e poveste lunga)toti ne refuzau pe motiv ca nu sunt locuri.apoi cineva din sistem ne-a explicat ca se mai poate rezolva dar cu pile.si ne-am dat peste cap si am internat-o .dar si acum ,,cotizez" ca sa o tina pt ca a fost diagnosticata dupa intrarea in camin si mi-au zis in fata ca daca le face probleme ei nu sunt obligati sa o tina.
ceea ce m-a scarbit a fost faptul ca am vazut femei cu familii care primavara pleaca acasa sa mai ajute la treburi,li se pastreaza locul si la sfarsitul toamnei vin inapoi la camin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Buna,
eu am vrut sa fac un astefl de camin, si ca afacere si ca ceva ce lipseste in peisajul romanesc...da, poate fi o afacere si nu ma jenez de asta, de ce as face-o..
cine nu a facut nicoodata calculul cat cere intretinerea unui batran bolnav, fiecare cu diverse afectiuni mai mult sau mai putinm degenerative, ar trebui sa nu vorbeasca..ptr ca e clar, dupa toate calculele care le-am facut ca 1.000 eur pe luna nu e nici pe departe o mare afacere, adica ramane ca profit, ptr proprietar aproximativ 70 eur/luna.deci faceti si voi o socoteala..cat castigi pe luna? la 20 de oameni castigi undeva 1.400 eur pe luna, nu e o avere, sa fim seriosi...
si cheltuielile infiintarii unui astfel de camin ajung undeva la 1.000.000 eur, daca vrei sa faci ceva civilizat, frumos si sa le oferi batranilor o viata decenta..decenta, nu de lux, sa fim intelesi
deci nu are sens sa va ingroziti de preturi de 100 lei/zi..sunt destul de bunute...
este la fel de adevarat ca la noi inca nu exista putere fiananciara a copiilor care sa sustina o astfel de viata, insa in tarile civilizate este absolut normal acest lucru...aveam un prieten in Norvegia care isi lasase inclusiv un act care stipula ca la varsta de 65 de ani, indiferent ca este sau nu in toate facultatile mintale, sa fie dus la azil(se temea de o boala care sa nu-i mai permita sa ai aceasta decizie singur)..so...inteleg ca nu exista bani.ins anu exista nici vointa sa se faca ceva, din partea statului, iar caminele private sunt privite dupa cum vedeti cu oki nu prea buni, desi a ingriji un batran este o munca titanica, numai cine nu stie poate spune ca e ceva usor...asa ca va doresc batrani in putere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

roxana, ai pus pansament pe rana



+5


www.adriatica.net/wallpapers/index.htm" target="_blank"> my love, Adriatica


"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput