Stelute de ianuarie - februarie 2007 (43)
Raspunsuri - Pagina 30
alinuk spune:
hihih ..hai sa va spun ce face Margicutza...
isi face somnul de frumusete, doarme ca un pui pe burtica si rade... rade in hohote in somn
cred ca stiu de ce rade....de bancurile pe care o sa le auda de la Emma ...pa can' el n-o sa stie sa vb, ci doar o sa priceapa!!!!!!!
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
laura ionescu spune:
Am revenit si eu dupa cateva zile. Suntem bine, Eva si-a revenit complet si rade din nou cu toata gura cand ne vede. De ieri mancam normal. Facem kk normal, de doua ori pe zi. Ne-am linistit si noi si cred ca suntem cei mai panicosi parinti in viata. Oricum am fost alaltaieri in parc si m-am intalnit cu copii de-o seama cu Eva care toti au avut enterocolite sapt trecuta, unii erau pe antibiotic, altii doar regim, dupa cum erau mai kkcioshi sau nu. Deci am luat-o din parcul ala imputit. Sa-l ia naiba ca am facut zeci de reclamatii la primarie si la ADP!!! Acum vad ca au desfiintat asa-zisul "loc de joaca" cu leagane care era de fapt o latrina. Vorbisem la PRO TV sa dea la stiri ce mizerabil si imputit e parcul asta si nu mai stiu daca s-a dat sau nu, chiar la un moment dat m-a sunat un reporter. In fine, mai am sa fac reclamatie la politia de mediu si am epuizat toata sursele.
Marybell - imi pare rau ca treceti prin asa ceva. Imi aduc aminte ca si noi am facut bube dulci la un moment dat, cred ca eram in clasa 2. Erik totusi e prea mic ca sa treaca prin asa ceva..Ce iti pot spune este ca nu mi-a ramas nici un semn.
Mirandolina - mi-a placut Maya la nebunie la inot. M-as duce si eu la Micii campioni, dar acum mi-e frica sa nu faca iar ceva de la apa aia. Mie imi place sa inot, e sportul meu preferat si ma duc la bazin de 2-3 ori pe sapt. As vrea ca fie-mea sa-mi semene, dar cred ca amanam asta cu bazinul, oricat de mult imi da ghes inima.
Nadia - Eva nu mai mananca piure de legume de o saptamana; adica mananca maxim 100 g si vrea lapte supliment.
Monu - ia te uita! Streptococ hemolitic de tip A! Vaaaai!
Eu am avut tampenia asta, la 6 ani m-au operat de amigdale. Mamaaaa, cate moldamine si penicilina mi-au facut ai mei, de m-a luat gaia! Mama imi spune ca l-a luat din spital, cand m-am nascut. Fratii mei, ca am o sora si un frate gemeni, cu un an mai mici ca mine, nu au avut asa ceva. Oricum iti doresc nervi tari, ca daca nu s-a schimbat tratamentul de acum 30 de ani, o s-o tina aia mica numai in amigdalite, si daca o operezi nu faci nici o branza, ca iti face laringite. Cel putin asa am tinut-o eu pana la 20 de ani! Multa sanatate la bebic. Bine ca i-ai dat de cap febrei!
Dianamizzi - uau! ce vacanta pui la cale! nu mai povesti, fetita, ca ma apuca jalea! vreau si eu pe o insulaaaaaa cu soare frumos, palmieri, pustiu si doar un preot. si daca se poate cu bona la copil!
Nadiutapm - "buna fetele,
i-mi pare rau sa vad ca situatia devine din ce in ce mai rea nu mai gasim gasca calduroasa de la odisee cand ne bucuram pt fiecare prezenta, e fte trist ce se intampla, oricum astia suntem noi oamenii.......[plang]
Fetele PACE, PACE, PACE. Se destrama o prietenie virtuala care ne-a tinut mai mult de un an impreuna si nu e frumos. Nu vedeti cata rautate e in lume haideti sa fim noi mai buni, mai indulgenti macar de dragul copiilor nostri."
Subscriu in totalitate la postul Nadiei. Cum era aia cu "suport, prietenie, caldura si atitudine"? La noi a ramas numai atitudinea, si aia nepotrivita. Ne-am laudat degeaba ca suntem o gashka mishto, cand am ajuns sa ne impungem si sa ne ironizam din nimic. Toleranta zero!
Acum despre Adinush, sau "domnisoare Stancut Adriana" - nu vreau sa ma transform in avocatul ei, nu-mi este o prietena atat de apropiata, mai degraba Catalina poate sa spuna asta, dar... Adriana are 22 de ani, e studenta la matematica si isi creste singura fetita. SINGURA inseamna fara nici un fel de ajutor de la sot - prins undeva intre dorinta de a fi tata si dorinta de libertate - mamaie, bunica sau bona. Castiga bani sa-si intretina copilul lucrand acasa, in acelasi timp plateste si chirie. Cine a cunoscut-o pe Adriana cred ca poate sa spuna cu mana pe inima ca nu si-a dat seama nici o secunda de greutatile prin care trece. Mai nou, firma la care lucreaza se inchide, iar pe 10 aug trebuie sa elibereze aparatamentul in care locuieste. Din toate aceste motive eu o admir si trec cu vederea faptul ca uneori este mai "intepata". Vrea cineva sa intre in papucii ei?! Eu una nu ma incumet! Si imi dau seama ca din cauza ironiilor, a impunsaturilor si a faptului ca a fost judecata pt o disputa "cu scantei", s-ar putea sa nu ne ceara ajutorul atunci cand o sa aiba nevoie. Deci s-a ales praful de ""suport, prietenie, caldura si atitudine". Lucruri de care ea chiar are nevoie. Haideti sa nu uitam de ce ne-am adunat, ca altfel o sa ajungem sa ne admiram copiii in poze si filmulete si sa purtam conversatii grijulii de frica sa nu iscam iarasi vreun razboi.
Catalina - bine ai revenit. Si au as vrea sa ma vad cu voi si cu Marina, sa vad si eu cum mai arata Eva in comparatie cu Emi. Daca va vedeti prin parc, pe undeva, sa-mi ziceti si mie, desi de maine vine iar canicula.
Eli -as vrea sa vin la botezul Robertei, dar nu cred ca ma tin nervii. Parca vad ca o tin numai intr-un plans si o sa fiu de toata jena.
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva
Catalina spune:
Lauraaaaaaa, baaaaai de fetita ta era vorbaaaaa! Doamne cat de imbecila pot sa fiu. Pe bune ca nici nu ma gandeam la tine. Ce face, cum este? Detalii te rog, macar intr-o fraza. Multa sanatate.
Fetili, multumim de re-primire.
Acu stau cu o mana in piureul de fructe si una pe net sa o intreb pe madama Messa, da tu cu carnita nu dai fata? Eu acu ma apuc de pilaf cu legume si cred ca e ok sa pun in el carnita de pui, nu?
Pupici
ylilimic spune:
Terapia cu apa!
Cata apa bei pe zi? Cata apa ai baut deja pana acum, cand citesti
acest articol? Ok, ia-ti paharul cu apa langa tine si haide sa vedem de ce
doctorii din lumea intreaga nu obosesc sa ne indemne: "Beti apa! Beti apa!"
In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa. Dupa ce ne
nastem suntem apa peste 80%. Ca adulti, putin peste 70%. Pe masura ce
imbatranim procentul acesta se micsoreaza. La 50% suntem deja morti.
Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate,
vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin de 54 de boli diferite, de la migrene si pana la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa. Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora si chiar vindeca astfel: cu apa! Cata? Doi - trei litri pe zi, spun unii. Altii sunt chiar mai exacti: fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau. Sau 5%. De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru osanatate buna si o tinerete indelungata.
Bine, dar mie nu mi-e sete!
Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. Daca s-a obisnuit sa functioneze in conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara! La fel cum daca stam intr-o camera cu un miros suparator dupa un timp totusi n-o sa-l mai simtim. Corpul a dat un semnalla inceput, dar daca mirosul e constant o sa il ignore ca sa-si poata continua alte activitati. La fel e si cu senzatia de sete.
Dupa un timp corpul va crede ca n-are incotro si se va descurca cum
poate. Dar cu pretul imbatranirii si uzurii sale premature. Ia gandeste-te ce
ar pati o masina de spalat nevoita sa spele mereu cu mai putina apa decat
a proiectat-o constructorul ei? Ori corpul nostru face "programe"
infinit mai complexe decat o masina de spalat!
Au, au, ma doare!...
Creierul este 90% apa. Te doare capul sau obosesti repede dupa effort intelectual? Dar apa, cata bei?... Cartilagiile au si ele un procent
mare de apa. Daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauza
deshidratarii. Un medic a constatat in urma unui studiu ca 90% dintre
durerile de stomac au drept cauza insuficientei apei in organism. Iar
o mare parte din durerile de orice fel au aceeasi cauza. Asa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decat calmantul in sine!" Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv "Nu esti bolnav! Doar ti-e sete..."
Caldura mare, mon cher!
In anotimpul calduros e si mai greu pentru corp. Ca sa isi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atat mai mult e nevoie sa ii dam destula. Terapia cu apa este simpla: bei un litru de apa dimineata, cu o ora inainte de a manca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pana la... cat are norma fiecare. Inca din primele zile vei simti, garantat, o imbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin si fara efecte secundare. Poate doar drumurile mai dese intre birou si toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Insa asta e deja o alta poveste...
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
marinar spune:
alinukule nu mai face fata baiatu' ingramadit ca ne suparam. auzi cica recita emmi poezii............ nu recita inca dr eu toata sarcina am ascultat julio si acum ii place. si v-am zis ca ii cand melodii ale mihaelei runceanu si a invatat, le recunoaste. la reclama cu inghetata de la napolact e numai ochi si urechi.......coloana sonora e o melodie pe care i-o cant.
laura ma bucur ca eva e ok si a revenit la programul obisnuit.
alinuk spune:
Laura ai un PM de la mine
haideti care va bagati la crosetat de un sub nou... ca io fug la cosmetica, am programare si am cam intarziat!!!
pooop
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
Nimic nu-i intamplator!
Catalina spune:
Messso mama, ai fi mandra de mine. Am facut pilaf a la Messa adaptare a la Catalina si imi place chiar si mie. Daca nu mananca amicu' il belesc.
Laura ... sunt fara grai ca acu m-am dus in urma si am citit de Eva. Nu cred ca sunteti panicosi deloc, cred ca sunteti parinti normali, la copil asa mic si nenorocirea de spitale din Romania cum poti sa fii altfel. Va pup pe amandoua si va urez numa bine.
Io acum am tot ocolit dar tre sa calc ca nu mai are tati nici un tricoi. Scuzati ...
Asa ca, la sauna cu mine.
Pupici
Messa spune:
Fetile, nu-mi mai multzumitz atata ca-mi cresc cuarne! 
Conchita, avocado e o papica minunata de start, adica de etapa 1, dar cred ca totusi e uuuuun pic cam "greutz", dat fiind ca are multa grasime (e adevarat, din aia usor digerabila) - poti incepe cu avocado, zic eu, dar o lingurita, nu mai mult, la o prima masa. Pe urma, daca vezi ca e totul ok, cred ca poti sa-i dai zilnic. Eu sunt "fan" avocado (si usturoi...) ![]()
Ce ustensile avem noi pentru papa de bebe (avem si altele, dar nu le prea folosim, asa ca le scriu pe cele care mie mi-au fost cu adevarat utile):
- cuptor cu microunde (coace mar in 5 minute, fierbe morcov in 4 minute, coace cartof in 7 minute, incalzeste biberon in 20 de secunde...) - multe persoane se tem de cuptorul cu microunde si de faptul ca ar putea fi cancerigen (din cauza de emisie de radiatii...) asa ca daca este vreuna dintre voi care inca se teme de chestia asta, trebuie sa spun ca am cautat netu-n lung si-n lat si am gasit site-uri serioase care dezminteau miturile cu pricina (inclusiv "cancer.org" are un articol mare in care explica exact cum sta treaba si de ce nu exista absolut niciun pericol). Iar aia cu planta care se usca daca ii pui apa fiarta la microunde e minciunica... afara doar de situatia in care o torni... fierbinte
- am facut experimentul pe muscatele mele, pe care le-a durut la basca de microunda, au crescut fix ca de obicei, nici mai bine, nici mai prost.
- blender de mana - genial pentru papica pasata la minut, l-am folosit in vacanta, l-am folosit in Ikea (dupa ce am gasit cu greu o priza si am deconectat o casa de marcat
), l-am folosit in vizite. Daca ai cu tine, oriunde te-ai duce, unul sau doua fructe proaspete si un blender, eventual si niste cereale si lapte, n-ai treaba, hranesti instant copilu' cu ceva sanatos si proaspat!
- Blender mare (fix) - genial sa faci mancarica multa care poate fi stocata in congelator. Eu am doua metode de stocare - ori torn ce am blenduit in pungute de-o portie, ori torn ce am blenduit in punga din aia de facut cuburi de gheata sau in recipientul de facut cuburi de gheata; dupa ce au inghetat, pe cele din punga le las asa si imi rup de acolo cate un cubuletz cand am nevoie, pe cele din recipient le scot si le rastorn in alta punga si le bag inapoi in conge si cand am nevoie, desprind din gramada cate un cub.
- Robot de bucatarie - exceptional cand ai de facut pasta fina de carne - eu fierb carnitza, o scurg de zeama, o tai cubulete si o pun in vasul robotului, cu lamele de metal montate, adaug un pic de ulei (pentru ca pasta de carnitza sa fie "emulsionata" putin, sa nu fie inecacioasa), diverse condimente baby safe (cimbru daca e vitzel, curry daca e pui, marar daca e curcan...) si ii dau drumul si il las pana se face o pasta foarte fina. Iese mai fina decat cea la borcanel.
- sita - o chestie simpla care ma ajuta atunci cand blendai fructe sau legume cu coaja si vreau sa separ cojitele care au ramas mai mari la blenduire, ca sa nu se inece gupilu' cu ele.
Si Alinuk are dreptate cu STEAMERUL ![]()
Laura, MA BUCUR MULT ca a scapat mititica de boleshnitza... Nu sunteti cei mai panicosi parinti, sunteti parinti!
Cata, dau si cu carnitza, da' n-am apucat sa scriu retzetele, desi cred ca am scris de ardeii umplutzi si sarmalele "baby style" ![]()
ylilimic spune:
I: Oare de ce exista atatea organizatii impotriva hainelor de blana si nici una impotriva hainelor de piele?
R: Probabil pentru ca e mai simplu sa hartuiesti femeile bogate decat gastile de motociclisti.
- Tata, imi cumperi un mobil hightech 3G cu USB, bluetooth cu camera video, GPRS si cu aplicatii java si mp3?
- Fiule, nu te-ai putea droga si tu ca ceilalti copii?!
===
- Ai vrea sa fii sotia unui miliardar ?
- Nu as vrea sa fiu vaduva lui.
Un tip da sa traverseze strada...O voce suava īn spatele lui:
-Nu traversa!
Omul nu traverseaza si īn fata lui accident groaznic, trece un autobuz pe rosu, pietonii mor toti etc. .... Ajunge omul la gara, da sa cumpere un bilet la tren, aceeasi voce:
-Nu cumpara bilet la trenul asta!
Omul nu cumpara, si a doua zi afla ca trenul a deraiat si au murit toti
calatorii...
-Doamne, īti multumesc ca ai grija de mine, spune omul cu voce tare.
-Nu este Domnul, sopteste vocea suava, sunt eu, īngerul tau pazitor!
-Ingerul meu pazitor! (se mira omul), stii, tare mult mi-am dorit sa te vad, nu ai putea sa te transformi īntr-o gāza, un fluture, ceva? Un fluture vine si se aseaza īn palma omului.
Omul striveste īn pumn fluturasul, mormaind printre dintii īnclestati:
-Unde erai ma cand m-am insurat?
De cati misogini e nevoie ca sa insurubeze un bec la bucatarie?
De nici unul, ca proasta aia poate sa gateasca si pe intuneric.
Cand am avut 14 ani am vrut sa am si eu o prietena.
La 16 ani mi-am realizat dorinta. Am avut o prietena insa nu m-am simtit atras fizic de ea.
Student fiind, m-am imprietenit cu o femeie foarte senzuala, insa sensibila. La cea mai mica neintelegere izbucnea in plans si ameninta ca se sinucide. Am inteles ca am nevoie de o femeie echilibrata cu un carater stabil.
La 25 de ani am cunoscut o astfel de femeie. Din pacate ea era prea previzibila si m-am plictisit repede.
La 28 de ani am cunoscut o femeie foarte temperamentala. Vorbea mult si cu patos, sarea de la un subiect la altul si era cam certareata de felul ei. Nu am reusit sa tin pasul cu ea. Am inteles ca am nevoie de o femeie inteligenta cu caracter
puternic, care stie ce vrea si stie cum sa-si realizeze dorintele. Am avut noroc si am gasit-o. Ne-am casatorit. Chestia e ca ea s-a plictisit repede de mine, a cerut divort si a plecat cu tot ce aveam.
Astazi, la 40 de ani, caut femei frumoase cu tite mari.
m-am plictisit de atat plans de plozi si caut sa ma veselesc 
Luca Matei - 05.11.2004
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
ylilimic spune:
nu face nimeni cap nou? pacat!
O istorioara care merita pusa in circulatie:
"Robie este tipul de om pe care ti-ar placea sa-l urasti: e intotdeauna bine dispus si are intotdeauna ceva pozitiv de spus. Daca cineva il intreaba cum ii merge, el raspunde:
"Daca ar fi mai bine de atat, ar fi nevoi de doi oameni pentru atata bine!" E un optimist. Daca un coleg are o zi rea, Robie reuseste intotdeauna sa-l faca sa vada partea pozitiva a situatiei.
Am devenit curios si intr-o zi l-am intrebat: "Nu inteleg, nu este cu putinta sa fii optimist in toate zilele, tu cum reusesti?" Robie imi raspunse: "In fiecare zi cand ma trezesc, stiu ca am doua posibilitati: Pot sa aleg sa fiu bine dispus sau pot sa aleg sa fiu rau dispus. Si aleg sa fiu bine dispus. Cand mi se intampla ceva rau, pot sa aleg intre a fi o victima sau pot sa aleg sa invat din ce mi s-a intamplat. Si eu aleg sa invat. De fiecare data cand cineva vine la mine sa se lamenteze pentru ceva, pot sa aleg intre a-i accepta plangerile sau pot alege sa-l ajut sa vada latura pozitiva a vietii. Si eu aleg intotdeauna partea buna a vietii. "Dar asta nu este intotdeauna asa de usor"
i-am spus . "Ba da, zise Robie, intreaga viata este o problema de optiuni. Cand indepartezi din viata tot ceea ce nu conteaza cu adevarat, totul devine o chestiune de optiuni. depinde de tine sa alegi cum sa reactionezi la diverse situatii, tu trebuie sa decizi cum sa-i lasi pe altii sa-ti influenteze atitudinea fata de viata. Tu alegi sa fii bine sau rau dispus. Pana la sfarsit tu esti acela care decizi cum sa-ti traiesti viata".
Dupa aceasta discutie am pierdut legatura cu Robie fiindca mi-am schimbat locul de munca, dar adesea ma regaseam gandindu-ma la cuvintele lui atunci optam pentru ceva in viata in loc sa reactionez la evenimente. Apoi am aflat ca Robie a avut un accident groaznic la locul de munca, a cazut de la 18 metri inaltime si dupa o operatie de 8 ore si dupa o
indelungata spitalizare a iesit avand o placa de otel in spate. M-am dus sa-l vad si l-am intrebat daca se simte tot atat de bine. "Vrei sa vezi cicatricile mele? " "Dar cum faci sa ramai pozitiv dupa ce ti s-a intamplat? "In timp ce cadeam, primul lucru care mi-a
venit in minte a fost fetita mea. Apoi in timp ce zaceam pe pamant, mi-am zis ca pot sa aleg intre a muri si a trai. Si am ales sa traiesc" "Dar nu ti-a fost frica?" "Atunci cand m-au dus la spital si am vazut expresiile fetelor surorilor si doctorilor, mi-a fost frica fiindca era de parca se uitau la un om mort. Apoi un infirmier m-a intrebat daca am alergie si am raspuns : DA! Toti m-au privit si atunci am urlat: sunt alergic la gravitatie! Toti au izbucnit in ras, si eu le-am spus: acum operati-ma ca un om viu, nu ca pe unul care e deja mort!"
Robie m-a invatat ca in fiecare zi avem posibilitatea de a alege sa traim o viata deplina. Si este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei cu care trebuie sa traim, si maine ne vom gandi la problemele de maine . La urma
urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri. "
ei, ce ziceti? Va place?
Luca Matei - 05.11.2004