Gravidute&mamici de Timisoara (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

fetelor mi-am facut o programare la 4d la grigoras.... imi spune cineva cat costa

Ank 27

Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

ma bag si eu intre voi......la Grigoras eu in ianuarie am dat pt o morfologica 150 Ron cu DVD cu tot.....

multa bafta si nasteri usoare....
Mai sunt mamici care au deja bebei printre voi.?

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

Luna 5

Luna 4
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

bine ai venit kara... multumesc de informatii.
fetelor cm liniste pe forum in seara asta!!!!!!!

Ank 27+

Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freya spune:

Remaliss, da e primul copilas si e atat de dorit incat cred ca va fi un mare rasfatat !
Happyclau, dr. mea mi-a zis body-uri, ca e cald, dar sa am neaparat manusi. Eu am luat pt. Luca 5 body-uri si un costumas cu pantalon, manusi, 1 caciulita, 1 prosop, 2 babetici, 1 patura, vreo 5 campuri sterile absorbante pr. bebe si tot atatea pt. mine, dar de dimensiuni mai mari, o pompa pt. san din aceea cu tot cu biberon, un pachet de pampersuri si NEAPARAT tampoane facute din vata si tifon (vrea 25 buc, sa fie ...!) Restul chestii de igiena personala, camasi de noapte, un halat, slapi. Cam astea ar fi.
Va pun acum lista cu acte pe categorii, si scuze ca nu am apucat sa o fac mai devreme!

Alocatia pentru copii nou-nascuti - 204 RON
Legea 416/2001 republicata

-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii.

Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna)
Legea nr 61/1993 republicat#259;

-Cerere tip
-Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
-Certificatul de na#351;tere al copilului pentru care se solicit#259; aloca#355;ia de stat - copie si original;
-Dosar cu sina;
-Alte acte solicitate dupa caz:

-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul;
-Certificat de casatorie
-Hotarire de divort
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap.

Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ron
OUG 3/2007

-Cerere tip
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
-Act de identitate solicitant (original si copie)
-Act de identitate celalalt parinte (copie)
-Certificat nastere copil (original si copie)
* beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007.

Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii

-Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
-Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
-Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;
-In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei;
-Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu;
-Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere.
-Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului;
-In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului;
-Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii;
-Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti.

Pupici pt. toate timisorencele,

Freya 36+ Luca

Mergi la inceput

A, si apropos de kg in plus, eu am pus 20 Kg si ma simt ca o balena esuata pe uscat. Sotul, "dragutul de el" imi spune "Moby Dick" sau "pinguina"! Trebuie sa recunosc ca asa ma si simt !!!
Dar stiti cu ce ma consolez: am citit in cartea Mihaelei Radulescu (Despre lucrurile simple) ca ea s-a ingrasat 32 kg in sarcina, asa eu sigur nu o sa ajung ca ea! Si ati vazut ce bestial arata acum!

Va pup, si fiti optimiste!

Noapte buna mamici cu burtici

Freya 36+ Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

acum ne-am intors de la Budau de la eco.. totul e bine, fetele sanatoase, colul lung si inchis.. de 4.7 cm! Asa ca m-am linistit! Maine il sun si pe Grigoras sa-i zic rezultatul cu Budau! Ca dr. sa stiti ca mi-a placut.. mult mai mult decat Cioata! Mult mai explicit, mai deschis si glumet!
ank si eu sunt cu picioarele cat butucii
ashera .. cum e colul??
alexi cum sunteti?
freia mersi de lista, o s-o pun pe prima pagina maine!
bb deci ne inmultim
somn usor la toata trupa! sper sa vina ploaia..........

PUSSI 19+ SABINA ELENA & ANA NICOLETA

Cum creste Burtica Roz

Poze Cu Titutile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Ank, la Grigoras un 4D costa acum 185-190 ron. Freya, multumim ptr lista de acte. Ne zici si unde trebuie depuse si de unde luam cererile tip ? Pls. E destul de mult de umblat cu actele astea.. Pussi, felicitari ptr eco. . In legatura cu kg luate in sarcina.. Pe mine ma apuca depresia cand ma uit in oglinda. Sau cand vad poze dinainte si dupa. Am pus aproape 25 kg si parca sunt un elefant. Dar, sper sa le dau jos si sa arat ca inainte.

37+

Christian

Mergi la inceput

Am fost si eu ieri la control. Colul e inchis inca, dop prezent, deci bb nu se grabeste sa ma cunoasca. Bb e mare, are deja aprox 3,600 kg. Partea proasta este ca s-a intors cu capul in sus si cu funduletul spre iesire. De asta am si avut durerile mari de burta. Si nu mai prea sunt sanse sa se mai intoarca inca o data. Asta e. Facem cezariana. Tocmai cand ma pregatisem psihic si fizic ptr nastere naturala. Tre sa ma documentez si eu un pic, ca nu stiu nimic despre cezariana. Cum e mai bine : sa fie facuta "la rece" sau sa se astepte declansarea travaliului ? Luni imi vine si dr din concediu si o sa discut si cu el.

37+

Christian

Mergi la inceput

Buna dimineata ,

Am uitat sa va spun ca actele se depun la Primaria unde aveti domiciliul si cererile tip se primesc de acolo.

Astazi merg si eu la dr. mea. Am niste emotii!

Ashera vad ca noi urmam, suntem cap de lista. Cred ca voi naste si eu cu cezariana. Va mai dau vesti diseara.

Freya 37+ Luca

Mergi la inceput

Freya, multumim ptr completari . Iti tin pumni la dr azi. Daca vei face si tu cezariana, intreab-o pe dr ta cum recomanda : sa astepti travaliu natural si atunci intervine cu cezariana, sau cezariana programata ? Pe forum vad ca parerile sunt impartite..

37+

Christian

Mergi la inceput