Rezultate bitest

Rezultate bitest | Autor: intruder

Link direct la acest mesaj

Buna,

Au iesit rezultatele de la bitest (sange recoltat in saptamana 10) si toate sunt normale, se incadreaza in paramterii normali. Ce e ciudat sunt rezultatele de la Free Beta HCG (valoare 40) si PAPP-A (valoare 1.00), unde nu sunt trecute limitele/normele in care ar trebui sa se incadreze aceste rezultate. Sunt motive de ingrijorare sau totul e ok?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Cum adica toate sunt normale in afara de PAPP-A si de Free Beta HCG??

Pai astea doua sunt singurele 2 componente ale sangelui pe care il analizeaza in laborator... pe baza lor se deduc riscurile.

Probabil ca toate RISCURILE ti-au iesit ok, nu? Pai asta este SUPER, fii bucuroasa! Limitele normale la cele 2 componente nu se trec pentru ca difera in functie de varsta MAMEI si de varsta exacta a SARCINII, adica sunt variabile. Dar in functie de cele 2 componente iti calculeaza tot restul de rezultate de pe hartie, deci nu ai niciun motiv de ingrijorare....

sapt. 33 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns intruder spune:

Normale, adica se incadreaza in parametri optimi. Igg a iesit pozitiv, dar igm e negativ, dar aici am intlees ca totul e ok. Singurele motive de ingrijorare veneau la de beta hcg si papp-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Ah, am inteles. Dar acelea cu IcG si IgM nu provin de la bitest... ci de la analizele pentru toxoplasmoza, CMV, listeria, etc... Bitestul atata include: PAPP-A si Free Beta Hcg. Nu vei gasi valorile normale pentru ca asa cum ti-am spus ele se calculeaza in functie de 2 variabile: varsta exacta a bebeului, dar si varsta mamei. Asa ca si la 2 sarcini identice ca varsta a bebeului, acele limite difera...

Dar tu trebuie sa ai INTERPRETAREA acelor valori... probabil o ai pe hartia cu rezultate. Daca nu o ai, atunci du-te la medicul tau si intreaba-l unde sa te duci ca sa iti interpreteze rezultatul.

SUCCES!

sapt. 33 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns intruder spune:

Ok, rezultate super bune, risc scazut. Mersi pt sustinere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Am facut si eu bitestul,dar la mine erau concluzii clare:"risc calculat-1/2543,prag de decizie 1/250,pacienta nu apartine unui grup cu risc crescut de trisomie 21 fetala(sindrom Down)".Pe langa rezultatul analizelor,cred ca era normal sa fie calculat si riscul.
Elemente luate in calcul:varsta,greutatea mamei,(ne)fumatoare,diabetica(nu),masuratori eco:LCC-lungimea craniocaudala,translucenta nucala,analize:PAPP,Free beta-HCG si varsta bebe.Nu prea trebuiau amestecate analizele pt.virusi in testul asta!Se face,de obicei,separat,dupa ce se face eco se ia si sangele pt.analiza.

Carmilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Carmilia imi cer scuze ca indraznesc sa te intreb, doctorul ti-a dat sa faci testul ca a vrut el sau pentru varsta ca am inteles, asta daca bitest este tot una cu dublu testy ca se da de la o anumita varsta, dar totusi eu cred ca-i voi cere doctorei, sau o intreb ce parere are

Louiza 12s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Luiza,abia acum vad intrebarea taPt.cine e interesat,raspund totusi.Dupa o anumita varsta,31 de ani,dupa unii medici,e necesar sa se faca teste suplimentare,pt.sindromul Down,mai ales.Primul e dublul test,apoi triplul test si amniocenteza(parca mai e ceva,dar nu mai stiu ce).Eu am facut doar DT,pt ca a iesit bine.Sunt insa statistice si te pot baga in sperieti degeaba...Stiu pe cineva de 37 de ani,care a avut la DT risc de 1 la 50 sa aiba bebe cu Down si a turbat pana la TT, care a iesit bine...Nici nu stiu cum e mai bine,sa le faci sau nu...

Carmilia

Mergi la inceput