Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (14)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Fetelor, multumesc din nou pentru sustinere. Imi place sa cred despre mine ca sunt o femeie puternica - asa zic si cunoscutii mei. De fapt, asa a zis si sotul si de aia m-a lasat pe mine sa le fac pe toate. Iar cand nu am mai putut, a obosit si nu mai vrea. Asta e.

Dar v-am zapacit destul cu problemele mele - capul sus. Si maine e o zi - cu siguranta mai buna ca cea de azi. Sa va spun despre Raul - saptamana viitoare face 4 luni si are 7,500 kg si 65 cm lungime. Mananca numai san, de 5 ori pe zi. Seara doarme de la 21.30-22.00 pana la 6 dimineata (face asta deja de mai bine de o luna). E foarte cuminte, nu plange decat pe la 8 seara - sa-mi aminteasca ca se apropie ora de baita - de parca as putea uita. Dar oricum, la ora aia e bine sa fiu in casa, ca altfel ma stie tot cartierul.

Despre diversificare, v-am mai scris ca doctorita de familie mi-a recomandat inca de la 3 luni sa-i bag suc de fructe - amestecat mar cu morcov si portocala. Mie mi s-a parut prea devreme, asa ca nu i-am dat inca nimic. Luni mergem la un pediatru sa vedem ce zice si ala si va anunt. Sper sa fie mai aproape de parerile mele - ok suc de fructe, dar cate un fruct pe saptamana, sa vad cum il tolereaza. Dupa aia putem incepe cu supa de legume - fara cartof pana la 6-7 luni si pe urma mai vedem. Oricum, si eu am zis fara sare, lapte de vaca, miere pana la un an.

Ane & Raul - 17 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

hai sa ma bag si io la cap. diversificare. aici m-au invatat asa:
incepand din luna a cincea de viata ( adica de cand implineste copchilu' 4) se introduc legume
-1/3 cartofi sau orez alb
-2/3 legume ca:morcovi, salata verde,telina, spanac, rosie,andiva
spanacul si andivele contin nitrati, deci tre servite proaspete; adica nu se reincalzesc ( asta-i un ex de masa)

nu se da varza, cu exceptia conopidei
interzise pana la un an ceapa si ardeiul!

-carne, de 4 ori pe saptamana: vita, cal,
-peste, de 2 ori/sapt :cod etc
-pasare, o data/sapt : pui, curcan
cantitatea pana la un an 15-20 gr/zi

de la 8 luni se introduce un ou pe sapt, incepand cu galbenusul

piureul de fructe se da incepand cu luna a sasea de viata

pana la 6 luni, fara gluten!

si mai am o lista intreaga cu ce legume poate papa de la 4 luni...

dar io nu-s de acord. adica am inceput sa-i dau suc de morcovi dar m-am oprit, pt ca ieri dim a facut caca cu firicele rosii si m-am speriat tare pana le-am analizat si mi-am dat seama ca erau portocalii, de fapt! asa ca am ajuns la concluzia ca stomacul ei nu e dezv suficient din mom ce-a facut morcovul nedigerat.

apoi, io o sa incep sa-i dau seara cereale in lapte, pt ca ea e slabutza, dc are in jur de 5500; de carne nu vreau sa aud pana pe la 1 an; eventual o sa-i dau peste pe la 9-10 luni;

si ma gandesc ca noi suntem f stresate; nu stiu cum de n-avem toti alergie la gluten, la cati biscuiti ne-au dat mamele noastre...

in orice caz, astia-s mai relaxati cu diversificarea. io am fost uimita cand i-am schimbat prima data laptele mariei si mi-au zis sa i-l schimb direct, fara sa fac trecerea cu o masura de... si restul de...progresiv, cum aflasem io! si asa am facut si n-a patit copilu nik!!!

azi i-am dat sa linga un mar, si l-a lins de zor, cre ca i-a placut, dar mai astept vreo 2 sapt pana reincep cu sucurile!

si sa nu uittttttttttt

LA MULTI ANI, FLORIN_A!!!!!!

pupe si somnic,

editez: portocala nu pana la un an, ca-i acida.
se incepe cu legumele fierte pt ca sunt mai usor de digerat, asa se stie pe la flamanzii astia(a se citi cu â!!!).

ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara fetelor

sper ca la voi totul e bine - nu reusesc deloc sa citesc ce scrieti - dupa botez parca e totul cu sus in jos - a trecut o saptamina si ceva si eu tot cu maaaare taraboi in casa si in cap. Abia azi am revenit la regim cu Ilinca - in sfirsit afara am stat 3 ore - am mincat bine si am revenit la somul de seara la orele 22.00.

Poze tot nu reusesc sa bag - nic la discutii sa particip - ooooooof.

Scriu ce facem noi si poate poate imi revin

Avem 4 luni si o saptamina - 5759 kg si 63,5 cm - adica suntem lunguta si slabuta - mami e satisfacuta de rezultate - mergem incet si bine.

Mincam de 5 ori pe zi - mincam dimineata la 6-7, si ultima mincare la 21.30-22.00 - noaptea nu ne trezim de vreo luna si jumate.

Dimineata dupa ce papam la 6-7 - facem nani pina la 9-10, rar 11. Dormim de 4 ori pe zi cite juma de ora si nici o minuta in plus.

Facem baita des - 2-3 ori.

Papam cel putin 120 ml- cel mult 180, de regula 140ml.
Ma trage sotul de mineca - la cuuuulcare - miine incerc sa citesc si sa mai raspund si eu pe ici colo.

Diversificare nu am inceput - pina la 6 luni nimic - ma apuc sa studiez cu ce se maninca diversificarea si bag schema mea aici - i-am spus si sotului ca dupa ce fac schema ffff detaliat - o discutam la citeva primblari cu bebe in gradina botanica

Am scris asa pe scurt repede - nu stiu care e tema la zi - miine o aflu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

anamana, carne de cal??

arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alionushca

Buna seara fetelor

Scriu ce facem noi si poate poate imi revin

Avem 4 luni si o saptamina - 5759 kg si 63,5 cm - adica suntem lunguta si slabuta - mami e satisfacuta de rezultate - mergem incet si bine.

alionushcoooo, zi-ne si noua cate kile si cm a avut ilinca la nastere!!!

si cum adica baita de 2-3 ori?! pe zi???!!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by arissa

anamana, carne de cal??

pozici

da!!!!
noi avem preconceptii ca ne-o indesa ceashca pe gat, dar ea cica-i buna si sanatoasa! io nu servesc!

si mai voiam sa-ti zic demult, ca maya e nascuta in aceeasi zi cu mine, numai ca io-s ceva mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

[quote] da!!!!
noi avem preconceptii ca ne-o indesa ceashca pe gat, dar ea cica-i buna si sanatoasa! io nu servesc!

si mai voiam sa-ti zic demult, ca maya e nascuta in aceeasi zi cu mine, numai ca io-s ceva mai mare[quote]

Ce dragut! sper ca ai fost cuminte cand erai mica
O fi ea buna carnea, dar mi-e greu sa asociez bietul calut cu o friptura.

pozici

Mergi la inceput

am pus si io cateva poze in albumul asta

arissa, ba deloc! am fost un baietzoi raaaaaaauuu! ma trosneau ai mei zilnic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Carmen,sper ca nu te-ai suparat ca te-am intrebat de pediatru,stiu ca e greu sa gasesti unul bun...Oricum nu trebuie sa iei "litera de lege" tot ce spune,il intrebi,ii asculti parerea si faci cum crezi tu ca e mai bine.Eu asa fac,cel putin in privinta diversificarii,sunt un pic Toma Necredinciosu' .

Am vizionat pe frumoasa Teodora,cu ochii ei superbi ,apropo sunteti deja "incuscrite" cu cineva pe aici? Ca ne inscriem si noi (adica Davidut) in competitie .

lilidana & David Gabriel 11.03.2007 si Karina 23.03.2001

albume foto
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=75985946" target="_blank">slide David 1-2 luni
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=76372227" target="_blank">slide David 3 luni
www.bebo.com/PhotoAlbumBig.jsp?PageNbr=1&PhotoAlbumId=4895816508&MemberId=4362272177&PhotoId=4895842071" target="_blank">nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Roxi, prezent!!!

nu stiu ce tot fac da asa trece timpul asta; mai citesc sa nu raman pe dinafara cu stirile despre voi si copilasi, mai lucrez[acasa], mai fac cate ceva prin casa, mai am o treaba prin oras, deci in conluzie multe si nimic...

Kmi & Timeea - 4 martie 2007
ALBUMUL MEU
TIMEEA
BOTEZ

Mergi la inceput